2018-05-11 632 瀏覽
放題款式少,味道唔好,食材又唔好,d份量小都冇乜問題,但係質量真係頂唔順,果d蟹腳乾到食緊草咁,但係價錢就收238,完全唔抵食,冇人幫手汁碗碟,係到行黎行去,原本想試下不過以後都唔會再黎,希望大家唔好中伏放題款式少,味道唔好,食材又唔好,d份量小都冇乜問題,但係質量真係頂唔順,果d蟹腳乾到食緊草咁,但係價錢就收238,完全唔抵食,冇人幫手汁碗碟,係到行黎行去,原本想試下不過以後都唔會再黎,希望大家唔好中伏放題款式少,味道唔好,食材又唔好,d份量小都冇乜問題,但係質量真係頂唔順,果d蟹腳乾到食緊草咁,但係價錢就收238,完全唔抵食,冇人幫手汁碗碟,係到行黎行去,原本想試下不過以後都唔會再黎,希望大家唔好中伏
2018-04-02 574 瀏覽
心血來潮來吃日本料理,碰巧看到板長有至愛的吞拿魚系列就二話不說進去吃了!這間在荃新天地二期,位置也算容易找,人流也不少呢。吞拿魚三色赤酢壽司盛,有魚蓉、赤身以及拖羅,先由最淡味的魚蓉開始吃,赤酢的飯比起一般的減膩,赤身無筋,拖羅油香最重。除了吞拿魚,這陣時間還有$8油甘魚,上面加上黑松露,油甘魚相當肥美,可以一次吃很多也不覺得肉赤呢!另外還有生蠔,蠔味比較淡不太推薦,不過擺盤是挺有心思的。另外看到有放題,下次來再試試!

另外還有生蠔,蠔味比較淡不太推薦,不過擺盤是挺有心思的。
另外看到有放題,下次來再試試!
2018-03-20 706 瀏覽
話說2月去過呢間板長食過(不是放題)覺得好食因為當時係新年..停左放題時段一直心思思想試呢度既放題係今個月就試左因為一早出左去唔想食咁夜就5-7pm時段入左去問左係5-7pm入席開始計計90分鐘..咁就唔洗趕住5點入去行陣街6點左右先入平日冇乜人..唔洗等位直接入得一坐底店員講解完同枱號我地就開始寫單一開始當然入手刺身啦落完單唔洗5分鐘就到左..可能冇乜人所以整體速度好快劍魚腩好肥美帶子大大粒三文魚略嚴少左d鮮味壽司款唔算多..不過整體都ok..飯偏大舊..建議易飽既朋友唔好嗌咁多小食好好食!竟然有海蜇鐵板既牛舌好食..爽口!羊架一般因爲過熟幾硬下串燒火候岩岩好淹得好入味好好食鍋類同天婦羅都好食整體熟食水準比刺身好同埋個人覺得放題同散嗌係2種質素同食材飲品款式只係得幾款汽水係服務質素好!呢樣好抵讚!
話說2月去過呢間板長食過(不是放題)覺得好食

鍋類同天婦羅都好食
整體熟食水準比刺身
同埋個人覺得放題同散嗌係2種質素同食材
飲品款式只係得幾款汽水
係服務質素好!呢樣好抵讚!

2018-03-08
  • 肥牛鍋物
  • 板燒牛舌
  • 串燒雞翼
2018-02-22 509 瀏覽
成世人都未食過咁難食既壽司!三文魚完全唔新鮮,冇紋理,出水,毫無魚味,叫左個韓風三文魚壽司,點知黎到之後,魚肉係奶白色,聞落去直頭係吞拿魚味,咁我地懷疑係唔係上錯左吞拿魚沙律壽司啦,跟住叫左個經理黎跟進下,點知佢同我講呢個係三文魚黎,我地當堂呆左,無論魚肉顏色定氣味都係吞拿魚黎,最後當然cancel order。另外,佢手卷既紫菜完全唔合格,係爛既塊紫菜,個底直頭穿左。坦白講,個人應覺爭鮮仲好食過佢,呢間咁既板長又難食又貴,絕無下次

另外,佢手卷既紫菜完全唔合格,係爛既塊紫菜,個底直頭穿左。

2018-02-22
2018-02-22 440 瀏覽
在一個平凡的返工日,我與同事結伴來到板長午餐。在午餐的繁忙時段,我們一行五人不用等候就可入座我們每人叫了一個午市人氣推介,分別是櫻花丼x3、叉燒味噌拉麵及黑豚肩鍋飯。以上套餐均奉送前菜及麵豉湯。前菜是芽菜,味道不俗,麵豉湯味道則較普通。櫻花丼其實是雜錦刺身飯,食材超級多,毫不吝嗇,口感算是挺豐富;叉燒味噌拉麵味道普通,不過不失;黑豚肩鍋飯等候時間比較久,約15-20分鐘,鍋飯的味道不錯,唯醬汁太多,有點太甜的感覺。整體而言,板長的食物味道不俗,是午餐不錯之選。
整體而言,板長的食物味道不俗,是午餐不錯之選。
2018-01-05 448 瀏覽
This chain restaurant was one of the leading sushi store when they first opened. Often showcased themselves as one step better than other competitors in the same class serving similar food. When they had their restaurant in Causeway Bay, back in the days which served the sushi on the belt, I remember the restaurant often had long lines waiting to get in. Now this restaurant really have fallen below average. Food is not great and it’s just going downhill. If they don’t improve on their food and service this place probably cannot last long in such a competitive market like Hong Kong.

When we were first seated, the service was very poor, after finding a server and asking her to make the order. She pointed to us that we should download their restaurant app to make orders. No wonder the service was poor as they want to cut back on the manpower with an app for customers to make orders. The menu was very limited, due to the fact that they put the menu into their app. So if customers do not download the app they cannot see the a la carte menu.

The food was acceptable for lunch at this price range. Nothing to be wow about, great way to fill the stomach. It comes with a dish, rice and a soup. Portion is enough for one person, that is a plus.

2017-12-29
2017-12-28 338 瀏覽
一人一口锅外加一炖蛋,大灰狼吃牛肉,小白兔吃鸡肉。点菜用app, 方便快捷。午式套餐价廉物美,锅物上菜速度比较慢,但味曾汤的素质还是可以的,淋点在白饭上很下饭。炖蛋属于中等水平,感觉大部分日式炖蛋都不错,暂时还没吃到难吃的。特别出彩也谈不上,但总体比较经济实惠,牛肉锅60, 鸡肉锅52, 炖蛋一个20, 外加10%服务,会员用app点餐优惠20。所以看这价位,午式可以再次光顾。
2017-12-28
用餐優惠
優惠券
2017-12-23 660 瀏覽
板長放題$238晚飯時間,本來想去板長食碗飯或者一個面,見到門口有一個牌寫住放題!板長放題?真係未試過喎, $238一位,就試一次啦。最多都係伏一次。總共有九張紙可以點,同一般嘅放題分別唔大,不過選擇略為少,同埋時間只有一個半鐘頭,食得太趕喇。刺身非常新鮮,仲有長腳蟹,不過蟹腳就比較油幼,同其他嘅放題比較刺身都係好大件同埋厚身,壽司嘅飯都特別大件,唔似其他嘅放題壽司嘅飯size比較細,咁就可以試多幾件,呢度嘅汪物都係正常嘅size ,所以食好少嘅種類,已經覺得好飽啦。試咗三款燒物,係凍嘅,唔值得一試。天婦羅即叫即炸,合格!總括來講,埋單計+1 後,$260一位,選擇唔算太多,不過不失
板長放題

試咗三款燒物,係凍嘅,唔值得一試。天婦羅即叫即炸,合格!

2017-12-18 390 瀏覽
星期一下午1:20分,店內大部分位都是吉的,沒有接代員在門口,坐定根住要求我用app 落單,我話沒有,侍應生拎個iPad 比我落單,放底就行開左。根住我搵唔到雞扒定食,請侍應幫我搵,他也找不到,根住大叫問佢同事有無,幾位侍應大聲在店內呼叫,又叫入廚房問有無,一至兩分鐘後,侍應話在佢收銀機幫我落單好無,(心諗:咁都要問個客?),一點基本禮貌都沒有。好彩,雞扒定食得多雞,也多汁,算可以。店內放的歌聲太大聲,好嘈。食完發現枱上一張餐紙、牙簽也沒有,要開聲問才給我。

好彩,雞扒定食得多雞,也多汁,算可以。

店內放的歌聲太大聲,好嘈。

食完發現枱上一張餐紙、牙簽也沒有,要開聲問才給我。
2017-12-18
2017-11-13 495 瀏覽
第一次來食板長壽司嘅放題~見到價錢$238 就即刻覺得好抵~平時都要2百幾蚊一個~即刻入左去~一坐低~已覺中招~選擇唔係多,即刻安慰自己,貴精不貴多🙏🏻一見到個鰻魚壽司同埋啲刺身.....已經覺得唔同樣,再食落去....omg....好好好一般去食d$1xx放題仲好
第一次來食板長壽司放題~見到價錢$238 就即刻覺得好抵~平時都要2百幾蚊一個~即刻入左去~
去食d$1xx放題仲好
2017-08-03 709 瀏覽
這家連鎖式壽司店在香港開業很久,一直都沒有機會嘗試,總覺得晚餐時間不太經濟。今天有緣於午飯時段經過,見到菜單上的圖片吸引,而且午餐價錢合理,所以決定一試這裡的北海刺身丼。圖片中的刺身丼有三文魚、油甘魚、甜蝦、三文魚子、還有香蔥吞拿魚蓉,材料十分豐富。等了約15分鐘,套餐終於上桌。除了刺身飯,跟餐還有沙律和麵豉湯。刺身全部厚切,覆蓋飯面,絕不吝嗇。可是大部份刺身欠缺鮮味,只有碎吞拿魚的蔥香味和三文魚子的鹹味能夠為米飯帶出味道。麵豉湯和沙律亦不過不失。雖然刺身味道普通令我感到失望,但是以份量來說,還是價錢合理。

北海刺身丼

2017-04-10
2017-04-29 985 瀏覽
作為一個荃灣人又懶惰又貪方便係屋企附近搵嘢食係常識吧?今日去咗板長諗住食壽司我想食熱辣辣嘅面老婆想食壽司板長兩樣都有,諗住啱晒啦!一去到佢話有放題是但啦,又唔係貴,放題選擇有多,加上班長平時做開連鎖店生意,質素應該有保證!拉麵就非常之正常,好味就一定唔算架啦刺身非常唔新鮮三文魚刺身同埋吞拿魚刺身竟然係圓角架!帶子同埋其他貝類非常差飯同埋肉嘅比例實在太錯啦呢個芒果雖然塊肉好厚不過佢竟然係冰黎架!未解凍,點食呀!你個唔知乜嘢嚟完全認唔出亦都好難食羊架反而是正正常常喎青瓜沙律都係正常嘅
作為一個荃灣人
又懶惰又貪方便
係屋企附近搵嘢食係常識吧?

今日去咗板長諗住食壽司
我想食熱辣辣嘅面
老婆想食壽司
板長兩樣都有,諗住啱晒啦!

一去到佢話有放題

拉麵就非常之正常,好味就一定唔算架啦

刺身非常唔新鮮
三文魚刺身同埋吞拿魚刺身
竟然係圓角架!
帶子同埋其他貝類非常差

飯同埋肉嘅比例實在太錯啦

呢個芒果雖然塊肉好厚
不過佢竟然係冰黎架!未解凍,點食呀!

你個唔知乜嘢嚟
完全認唔出
亦都好難食

羊架反而是正正常常喎

青瓜沙律都係正常嘅

2017-04-18 704 瀏覽
三文魚壽司見到好多朋友都有介紹我就唔再多講啦!!!蟹柳壽司真係另一個招牌菜嚟嘅!!!如果有鍾意食蟹樓嘅朋友一定要去試吓另外吞拿魚壽司,識落都好新鮮!!! 不過我覺得板長壽司嘅壽司種類、定食選擇、拉麵選擇唔多⋯⋯⋯來來去去都得個幾款,其實好多壽司鋪,都已經加左好多種類吸引食客啦,一啲好大陸嘅壽司,未必可以再可以長期挨到路去,我建議板長壽司,要增加多啲唔同種類嘅嘢食啦,甜品,嘢飲,其實越多元化越好!!!
三文魚壽司見到好多朋友都有介紹我就唔再多講啦!!!
另外吞拿魚壽司,識落都好新鮮!!! 不過我覺得板長壽司壽司種類、定食選擇、拉麵選擇唔多⋯⋯⋯
!!!
其實我真係好少比低分開心食當然要開心share除非食物有蟲或者有極差的服務態度個今次兩者皆非好首先來睇下食乜先!放題兩個人五百幾蚊絕對好抵,而且板前板長好似係曾志偉做老細,雖然近年已經萎縮左好多、分店少咗,係我咁多年冇食過,都想俾多次機會佢一至五都係甜品,一二係雪糕,除咗個形狀夠圓之外,其實已經無可取之處;三係芒果奶凍,浸完糖水嘅芒果好難食;4號係紅豆奶凍(餐牌仲要打星星推介),所以都唔難食,不過賣相堅係係好差; 5號係芝士蛋糕,離晒譜,個芝士蛋糕係彈牙架!六:蝦天婦羅同軟殼蟹天婦羅,不過不失,剛剛炸起都夠新鮮,軟殼蟹幾好、有肉得來唔太鹹,但係個蝦就略嫌細隻咗啲七:鴨舌、仲衰過優之良品嗰啲八:好好味嘅蛋,切得都好靚!九:魚翅同埋唔知乜嘢貝類,食到我要吐返出嚟,難食都唔想吞十:正常的青瓜蟹柳孩子沙律,呢個我食晒,佢沙律醬唔會太多,份量啱啱好十一:羊架,我冇食,我老公食晒成舊,應該OK軟殼蟹卷,軟殼蟹其實好味不過太少肉、相對有太大舊飯龍蝦仔沙律軍艦紫菜好淋,no good上面係芒果下面係蝦兩樣都係我最鍾意食嘅嘢不過個芒果雪度唔知想點,咬落去凍傷個嘴,而且中間好似有冰咁,好奇怪!雖然佢好大片
其實我真係好少比低分

開心食當然要開心share
除非食物有蟲或者有極差的服務態度
個今次兩者皆非

好首先來睇下食乜先!

七:鴨舌、仲衰過優之良品嗰啲

八:好好味嘅蛋,切得都好靚!

九:魚翅同埋唔知乜嘢貝類,食到我要吐返出嚟,難食都唔想吞

十一:羊架,我冇食,我老公食晒成舊,應該OK
軟殼蟹卷,軟殼蟹其實好味不過太少肉、相對有太大舊飯
龍蝦仔沙律軍艦
紫菜好淋,no good
上面係芒果下面係蝦
兩樣都係我最鍾意食嘅嘢
不過個芒果雪度唔知想點,咬落去凍傷個嘴
,而且中間好似有冰咁,好奇怪!雖然佢好大片,感覺落重本,真係好難食,個蝦都非常幼身
個拉麵好正常,我食咗一啖,老公成碗清晒
極度奇怪的鰻魚壽司,應該來貨平到爆嗰啲
未食過咁差鰻魚
北海道蠔鍋
得三隻蠔
唔算新鮮,腥腥地
嗰啲菜OK

2017-03-01 540 瀏覽
今日凍凍地,之後約咗人又好趕時間,又好想食日本熱辣辣嘅拉麵,當時商場好多店都已經準備打烊了。行多個圈忽然見到署光!芒果蟹子沙律,我有叫到不過太趕時間唔記得拍實物嘅相片,可能因為太趕時間,我本來以為係有蟹肉係入面,點知蟹柳絲,非常失望味道唔算好濃,入面有粒冇餡料嘅湯圓
味道唔算好濃,入面有粒冇餡料嘅湯圓