2014-06-19 8921 瀏覽
見某團購幾抵, 又喜歡燒烤, 一於試下打去訂位..態度已經好差!兼且未講完就CUT線到步見環境不錯, 座位舒適食物好似好多款, 但其實都係一樣, 只係唔同味每樣叫左小小試下, 大部份牛肉硬到咬唔到, 色澤欠新鮮雞類食落有小小霉霉地,刺身及豬類就正常...提到芝士味的燒物, 只係一堆芝士粉冚住d肉, 無心制作賣相各樣都唔吸引, 因此燒烤未到1小時已停手, 失望一試難忘!!!免費也絕對唔會再食!!!
見某團購幾抵, 又喜歡燒烤, 一於試下
打去訂位..態度已經好差!兼且未講完就CUT線

到步見環境不錯, 座位舒適

食物好似好多款, 但其實都係一樣, 只係唔同味
每樣叫左小小試下, 大部份牛肉硬到咬唔到, 色澤欠新鮮
雞類食落有小小霉霉地,
刺身及豬類就正常...

提到芝士味的燒物, 只係一堆芝士粉冚住d肉, 無心制作
賣相各樣都唔吸引, 因此燒烤未到1小時已停手, 失望
一試難忘!!!
免費也絕對唔會再食!!!

2014-05-22
2014-05-11 10938 瀏覽
朋友生日提議食呢間..原因係因為經過成日見到佢個招牌...但出奇地好食..放題得黎唔係食垃圾 又唔係馬馬虎虎..望下就知架喇..佢有刺身同燒烤嘅,先黎睇下佢燒烤料先.. 望下D海鮮先...唔錯架..D蝦食落彈牙..唔同某D燒烤俾D垃圾你食 果D又霉D肉又爛呀咁..我諗大家都有試過食左D唔新鮮嘅蝦啦~應該明我想講咩啦...魷魚又唔會只係得一陣雪藏味...燒完唔點醬都知有醃過...真係認真唔馬虎架...到燒肉啦...一般雞牛豬都有...牛肉薄薄..燒幾下就熟...牛肉唔老..入口又有肉味...個個fd搶食不停再order...(牛舌都好正..大家唔好錯過...)豬腩肉都係薄薄..但相比..牛會比較出色d....全部肉都唔會大大舊..好體貼咁薄切又或者細細舊咁..其實咁樣..反而仲好燒...佢最得意係有燒疏果..有蕃薯仔..用鍚紙兜加埋芝士 裝住黎燒 太好味架喇...講起都想再衝去食多次...刺身都係厚切... 一張order紙最多都只係圈4件..咁樣我認為幾好..食完再點, 即點即整 新鮮又衛生白色一片片的..唔記得係咩刺身..但入口即溶..真係唔錯...種類都有10幾種,不過不失架...
放題得黎唔係食垃圾 又唔係馬馬虎虎..望下就知架喇..
佢有刺身同燒烤嘅,先黎睇下佢燒烤料先..

白色一片片的..唔記得係咩刺身..但入口即溶..真係唔錯...種類都有10幾種,不過不失架...^^
最重要係...價錢公道...6個人去,一個朋友生日...除5份...埋單每人26x咋...如果唔駛請朋友..就抵返d啦~
2014-05-07
2014-05-04 9647 瀏覽
     媽媽喜歡吃刺身,時近母親節及弟弟生日,我就和他們去吃日式放題,一半原因是看到有團購優惠,所以打算一試。但認購了之後,才看到板燒郎的食評,說得這麼差勁,所以就不抱期望了。  打電話去訂座的時候,服務員的態度可是很好啊。  我們是傍晚時分去的,幾乎沒有人。食店環境昏暗,十分有情調,而餐桌和座位都很寬敞,只是燈光都暗得不太能看到餐紙。媽媽對三文魚刺身情有獨鍾,所以我們首輪點了很多,可以分辨出,刺身並不是非常新鮮,欠缺那種甘味,不過也不算太差。  其實上菜都算快,服務並沒有很差,可能店家已經作出檢討了。  點的食物很多,我都記不清楚,談談印象比較難忘的吧。最後悔點的是南瓜湯,非常濃稠,而且頗鹹,勉強把它喝完了。  雖然點了不少牛柳、牛肉,也許是我們牛嚼牡丹吧,真的吃不出個所以然來,分別不大。  甜品小巧精緻,吃到最後,其實都撐不下了,甜品份量少一點沒問題。  真的沒有那麼差。

打電話去訂座的時候,服務員的態度可是很好啊。

其實上菜都算快,服務並沒有很差,可能店家已經作出檢討了。

真的沒有那麼差。
刺身
刺身
南瓜湯
芒果布甸、提拉米蘇、紐約芝士飯
2014-04-15 8466 瀏覽
好耐冇食燒肉、心有點痒!所以放假去返之前食過個到! 個日星期三去到有半場人!所以五使等!好快入得去食了!我同我两個朋友被安排坐入卡座!都幾舒服!由於我不想浪費食野時間、急不及待點野食了! 點了刺身、海鮮、猪雞牛等等!同埋我最喜歡的炸物! 刺身到了!我見到個買相都幾靚!下面係冰底、食了三文魚都幾新鮮、仲係有頭甜蝦、油甘魚,帶子粒、呢幾樣都幾新鮮、食唔到有雪味  所有食物都陸續到了!肉類都幾好有同味道、有燒汁味、濃味愛好者較鍾意、有芥末味、適合刺激味蕾既朋友、芝士味、大部份人愛吃的口味、好似同以前吾同係多左野食、例如有蒸蛋、煎鰈魚、煎秋刀魚等、都做得好好食!時間還有半個中!我都叫了寿司食!還有一d不用燒的野、慢慢食!服務上整體都幾满意、上菜及收柯打和換碟速度都不太慢!最後還有甜品!
好耐冇食燒肉、心有點痒!所以放假去返之前食過個到!

點了刺身、海鮮、猪雞牛等等!同埋我最喜歡的炸物!

最後還有甜品
  • 焗蟹殼
2014-04-11 47 瀏覽
結婚週年紀念日, 拎咗半日假去行街街, 夜晚選擇咗呢間試下, 因為見佢樓下廣告食物都好多, 而且我地可以選擇最早, 即係最平果個時段, 比黃金時間平幾十蚊一位架~~ 而且又冇咁多人, 效率又高D, 食物又係頭輪, 點都好D掛, 果然冇選擇錯..............去到當然係問佢有冇邊位, 咁早一定有掛, 但原來佢呢度都好多2人枱, 我諗就算冇要求佢都會比你, 因為咁早冇乜人, 佢都應該會比你~~ d2人位都算幾闊, 又幾好坐, 一d都唔迫~~一落到去, 門口已有待應等你, 選擇自己鐘意的食物, 由於呢度限時2個鐘, 如果超時要加錢, 咁當然一坐位就狂叫啦~~ 乜都叫, 搞到佢上枱時好似個大拼盤咁, 都唔知乜嘢打乜嘢, 總之就個爐有幾多位就放哂上去燒啦~~雖然話就話係放題, 食物任食, 飲品(汽水任飲)...............本上佢d食物都好新鮮, 又幾靚, 你叫2塊, 真係比2塊你, 唔似其他舖頭咁, 平嘢就比多d, 貴嘢就比少d, 什至唔上tim~~ 而且佢冇漏單情況, 熟食亦似即叫即整, 因為係熱辣辣的, 最欣賞係佢d炸物, 好脆, 又唔係好油, 係刺身好少少夠凍~~ 原
本上佢d食物都好新鮮, 又幾靚, 你叫2塊, 真係比2塊你, 唔似其他舖頭咁, 平嘢就比多d, 貴嘢就比少d, 什至唔上tim~~ 而且佢冇漏單情況, 熟食亦似即叫即整, 因為係熱辣辣的, 最欣賞係佢d炸物, 好脆, 又唔係好油, 係刺身好少少夠凍~~ 原來佢last call之後, 會拎埋甜品比你, 是日甜品係芒果布甸, 味道一般啦~~ 唔知係咪因為食得太飽呢 服務都唔錯架, 收碟好快, 係有時點落order就唔見人.........haha~~
2014-04-04
紀念日
試食活動
見個團購好似幾抵..野食好似好多聽FD講又好似唔錯..一於試下啦打去BOOK..態度已經好差!未講完就CUT線點知..上到去得7-8成滿..完全唔洗等仲要星期6 食飯時間..已然知唔對路野食好似好多款..但其實都係一樣..只係令隻肉有唔同味= =每樣叫左小小試下...嘩!!真係連影相心情都無! 一燒仲唔對路..個爐完全唔熱燒野應有炸炸聲都無= =O左...D肉硬到咬唔到..D味又奇怪= =牛肉唔係凍到更戈D..但好明顯有D唔新鮮食落有小小唔似牛肉..因為霉霉地至於豬同雞就正常..仲想講既係芝士味芝士味係一堆芝士粉own 住舊肉= =好奇怪..唔係醬係粉..爆既時候好dry  btw今次無影相..因為賣相各樣都唔吸引同埋今日後悔唔信Open rice ..原來真係咁差絕對唔會要食! 團購$138+$30(星期6) +10%加加埋埋不如食漢陽苑= =加多d錢  食單點仲有保証!!!!!!!!!!!!!!!!!不會再去!!!!!!!!!!!
見個團購好似幾抵..野食好似好多
聽FD講又好似唔錯..一於試下啦
打去BOOK..態度已經好差!
未講完就CUT線
點知..上到去得7-8成滿..完全唔洗等
仲要星期6 食飯時間..已然知唔對路

每樣叫左小小試下...嘩!!真係連影相心情都無!

一燒仲唔對路..個爐完全唔熱
燒野應有炸炸聲都無= =
O左...

D肉硬到咬唔到..D味又奇怪= =
牛肉唔係凍到更戈D..但好明顯有D唔新鮮
食落有小小唔似牛肉..因為霉霉地
至於豬同雞就正常..
仲想講既係芝士味
芝士味係一堆芝士粉own 住舊肉= =
好奇怪..唔係醬係粉..爆既時候好dry
btw今次無影相..因為賣相各樣都唔吸引

同埋今日後悔唔信Open rice ..原來真係咁差

絕對唔會要食! 團購$138+$30(星期6) +10%
加加埋埋不如食漢陽苑= =
加多d錢  食單點仲有保証!
題外話/補充資料: 真係覺得比fd呃左....俾佢團購內容呃左!
2014-02-01
2014-03-09 9628 瀏覽
平時多數都係去食普通放題,朋友帶路第一次食燒肉放題,入到去無訂枱,但呢度個場夠大,等侍應set完位就入得去,一坐低我地就落柯打,等左五分鐘左右開始有食物到,壽司叫左啲,質素唔錯,牛油粟米都好夠味,刺身夠凍,三文魚都切得幾厚,夠大塊,炸野同天婦羅都炸得岩岩好,唔會過燶牛肉厚薄剛剛好,唔會燒太耐,最好食係個鐵板餃子,外脆內軟,整體來說,食物質素,速度,服務,價錢都算ok,可以一試
平時多數都係去食普通放題,朋友帶路第一次食燒肉放題
入到去無訂枱,但呢度個場夠大,等侍應set完位就入得去,
一坐低我地就落柯打,等左五分鐘左右開始有食物到,壽司
叫左啲,質素唔錯,牛油粟米都好夠味,刺身夠凍,三文魚都
切得幾厚,夠大塊,炸野同天婦羅都炸得岩岩好,唔會過燶
牛肉厚薄剛剛好,唔會燒太耐,最好食係個鐵板餃子,外脆內
軟,整體來說,食物質素,速度,服務,價錢都算ok,
可以一試
各式雞肉,豚肉
牛油粟米
揚物
2014-03-02
5 分鐘 (堂食)
軟骨餃子
2014-02-18 6654 瀏覽
情人節在呢度食,今次己不止一次光顧。食物本都ok, 服務本不錯。 但中途如想加醬汁,就要加十元, 所以放棄不要。 時間過得很快,剩半小時職員就話last call, 所以立即入單,點知過咗十分鐘並要追才送到。唯有快燒,之後單到要找數,職員話夠鐘,ok,咁咪快快拆埋啲蝦殼諗住食埋即走,點知同一職員又埋嚟話過鐘,我睇錶,五分鐘未夠,仲係因為佢地漏單,關我咩事,過份。
2014-02-14
情人節
2014-02-13 6189 瀏覽
當初見佢有團購就試下啦,但係一個字講晒:差!! 一定唔會再去食。當日去到唔洗等位,而且冇咩人食!!開頭狂點牛肉,試過之後就冇再落order, 因為d牛每一款同一種配料醃不特止,仲要塊塊un過紙皮。勁難食。其他雞肉,豬肉都係咁上下,但都冇d牛咁差。不過佢d炸物都ok, 夠熱。次次點d蝦, 就算我每次點幾多隻,佢都只會比2隻我地。總之依間野不可一不可再,black list forever!!!
2014-01-10
2014-01-24 4914 瀏覽
難得我表姐黎香港探我,甘我個做表妹既就梗係帶佢周圍玩,周圍食架啦!今日神甘早就出左去玩左左成日,宜家天都黑啦。肚子餓,又吾知食咩好???甘岩我之前同fd係佐敦新寶七樓日泰朗食過,走果時見到原來五樓仲有間鐵板燒!表姐甘中意燒野食,岩曬^_^我地去到好彩甘晏有位,仲要係最後一張,真好彩,係我地後面既都要等><一坐低,第一時間就梗係落野食啦!我地叫左:和牛.羊架.刺身壽司.鐵板小食.天婦羅,,,仲有好多都吾記得甘多啦!甘旺仲以為要等好耐先有野食,點知落單吾夠十分服務員就將一碟碟既美食上枱,佢地仲好有禮貌,每落一碟都會講果碟係咩黎既!刺身用冰底上保持到新鮮,三文魚好肥美。甜蝦好甜好鮮,鮑片好爽口,壽司都好正!紫菜仲好脆!沙律d菜新鮮,個汁好味!鐵板我就最中意雞軟骨餃子,個皮够脆,正也,天婦羅,够熱够脆吾會太多粉,羊架同和牛,味道啱啱好!!!仲有其它野食都好好味,真係食過翻層味也!下次一定帶埋成班fd一齊黎,話吾定可以坐入房!
2014-01-22
  • 和牛
  • 刺身
  • 雞軟骨餃子
2014-01-10 4203 瀏覽
超難食 牛肉唔得 牛肉粒冰粒牛黎既 又唔嫩口 大小唔一樣好冇賣相 炸物冇醬料跟 刺身第一轉已經見唔到芥辣之後都有跟反 肉類口味款式好差 二百蚊時段冇咩人 服務還可 去到十一點138時段 入左四枱 員工開始扮忙 落單後等多好多時間我一杯燈汁等你十分鐘睇住你地行行企企 嗌你串到叫我寫單 比我鬧反轉頭囉 唔好意思冇句行左去 個爐呢薰手既 搶火整到我勁痛 總之唔值得食囉
2014-01-04
2013-12-03 3667 瀏覽
琴晚一行十一人。。想食板燒。上網搵見到又未試過就去試下啦。佢見我地咁多人仲俾左間房我地坐,落單上菜都好快。。一口牛好好味呀。 仲有牛利。本人好少食羊架。琴晚食左一舊。味道ok呀!唔會咬唔開。刺身好新鮮。壽司正常。最正就係個龍蝦。一人有半隻。天婦羅炸蝦好味。我叫左3次。其實仲有好多野食。但我個胃有限。食唔到咁多野。下次再去!價錢唔太貴。都係正常。朋友都覺得食物好新鮮。會再黎。未試過不能夠單單睇評語就唔去。我覺得呢個價錢。有咁既食物質素以經好好。。環境好有獨立房feel.自成一角。值得我要去!!
值得我要去!!
2013-11-23
其他
2013-12-02 2890 瀏覽
我本身係係買團購度買既... 買之前見d食評,價錢同地点都okay先買既..咁同3個朋友book左今日食啦. 一入去見都幾多人食同埋個環境都幾好都覺得間野應該唔錯既。去order既時候,完全唔知道1個係等如1件..eg. 1個3文魚刺身,好正常既以為係一碟,点知係1片only... 個1下真係o左囉,d野食送到泥個下真係打左個突@@""" 1粒和牛.....d食物質素都okay既....本身買左任食生蠔既團購... 當order 既時候D waitress好質疑我地係咪任食生蠔囉...  仲要等勁耐同吹左2次先泥6隻囉.. 張紙最多6件,格離有個空既格仔我地以為可以填多d啦,之後我地order12隻,咁正常4個人叫12隻都唔知好過份啦!!! 点泥結果泥左8隻... 真係有d失望囉!不過最離譜係差唔多夠鐘食完, 因為我地每人只得一杯free drink, 所以到最尾其實已經好口渴. 我地問waitress 拎4杯水, 之後好串咁同我地講話得熱水凍水要收錢,我地迫於無奈咁拎熱水.. 個一刻我地真係好無奈囉!!!整體泥講,我地都覺得d食物係值得一試,但d服務態度真係唔係咁好。

d食物質素都okay既....

2013-12-02
  • 刺身
  • 生蠔
  • 和牛
2013-11-29 2842 瀏覽
      我們是在26號那天一早book好了位置,等昨天去試一試這間燒肉放題,畢竟以我認識的,以牛肉作為主題的很少.我們是在晚上8點左右到步.雖然它的位置不是在人流很多的旺角之類的,但上到來還是人山人海.      餐廳以黑色為主題,感覺跟我以往去過的感覺反差很大,有一種高級的餐廳feel.我們被安排坐到卡座,當然是看看食物的品質以及種類先拉..刺身雖然種類不多,但勝在生鮮,每次都以冰作底,令到魚生冰凍,擺得也很化心思.不得一提的是牛肉,特別是牛舌和一口牛,可能我比較喜歡吃吧.牛舌上下各燒20秒左右,灑點鹽一口吃下去脆的很.一口牛配上燒汁簡直是天衣無縫的配合.       最值得令人驚喜的是其他餐廳吃到的東西,這裡都很集中,例如和食和鐵板熟食.和食的炒蜆鹹度適中,而且肉質飽滿,最終我們叫了兩次.而鐵板熟推介的還是一口牛,牛肉應該經過醃製,很入味,與我們自己燒的一口牛相比又是另外一種風味.      餐廳都很細心,最後還有甜品送,芒果奶凍是我們不二的選擇,其實還有其他的選擇,例如芝士蛋糕和雪糕.用餐時間兩小時,抽風系統很完善,不會搞到油煙沾到身上,實在和朋友聚會的好地方,下次一定要再去
      餐廳都很細心,最後還有甜品送,芒果奶凍是我們不二的選擇,其實還有其他的選擇,例如芝士蛋糕和雪糕.用餐時間兩小時,抽風系統很完善,不會搞到油煙沾到身上,實在和朋友聚會的好地方,下次一定要再去一試.
2013-11-28
5 分鐘 (堂食)
2013-11-14 1704 瀏覽
諗住生日去食餐好既...滿懷希望...一上到去..入座率唔夠20%...心感不妙..都黎到咯一埋位...梗係點係牛肉黎燒先啦..果d一口牛肉一黎...其實應該叫牛肉冰粒跟住黎左幾片...話係和牛既野...一睇...仲差過去凍肉舖買既肥牛唔緊要照燒....點知個火唔夠大既..果粒牛肉冰粒..燒左幾個字先熟仲有果d所謂和牛..因為火唔夠大既關係...燒到出黎一d都唔好食之後叫羊架...叫4件黎2件..再叫4件都係黎2件..肉質唔錯..如果火夠猛..燒到外脆內軟會更正跟住生蠔終於都黎(起碼等左20分鐘)....好滑都幾新鮮刺身..壽司都還可以至於伙計...態度差...幾乎每樣野到我地台面都係啪啪聲放落黎
諗住生日去食餐好既...滿懷希望...
一上到去..入座率唔夠20%...心感不妙..都黎到咯
跟住生蠔終於都黎(起碼等左20分鐘)....好滑都幾新鮮
刺身..壽司都還可以

題外話/補充資料: 如再發現呢間野再出團購...大家最好三思
2013-11-10
生日