2019-03-08
OT到好夜之後, 同fd一行4人食宵夜~綠茶愛好者既朋友就帶左我同其他friend黎呢間「松屋」🍵 佢話好出名出左西營盤站之後 行大概5分鐘左右就到~ 唔係住港島既人應該都唔難搵到佢(跟住openrice map ) 如果weekend去西環碼頭影相既話過來都應該幾近入到去感覺同一般小甜品店冇乜分別😆 牆上既畫都幾有mood既 鐘意影相打卡既人應該都可以搵到1-2個文青shout haha都十點幾先去到, 所以完全唔駛等位一入到去睇menu 都幾多綠茶野😛 有d比較日式既蕨餅、寒天同白玉 都幾值得去order!因為未食dinner, 所以我地叫左好多野食😂 今次叫左 日式蕨餅抹茶心太軟 ($60), 特盛和風抹茶窩夫 ($50), 法式焦糖燉蛋配雲尼拿雪糕 ($42) 同埋 香蕉朱古力窩夫伴雪糕 ($48)因為太肚餓 等唔切個香蕉朱古力窩夫就想快d影相同食打卡post IG仲可以送一球雪糕!! 我地4個都打哂卡, 有多4球雪糕~本身我唔鐘意食雪糕, 所以我叫既呢個心太軟冇擺雪糕係面 haha平時食開都係朱古力心太軟 但係呢個抹茶味既都好有水準 又唔會太甜切開都好流心😋 好味!配埋蕨餅,
都十點幾先去到, 所以完全唔駛等位
切開都好流心😋 好味!
配埋蕨餅, 黑糖珍珠同白玉, 突然個feel好日式!
特盛和風抹茶窩夫
個抹茶窩夫都幾好味 都有抹茶味!
香蕉朱古力窩夫正正常常 係貪佢有d生果食下😛
法式焦糖燉蛋配雲尼拿雪糕
而我本身都好鐘意食creme brulee 呢個法式焦糖燉蛋都好推介
蛋味足, 加埋個焦糖面都係幾好食既
4個甜品加埋4球雪糕係幾飽既 同埋CP值都幾高 幾大份
不過始終未食正餐, 係咁心思思想食😂
可惜佢正餐好早就完, 希望下次有機會試埋佢d dinner/lunch set啦!