2017-09-03 175 瀏覽
試過大陸既喜茶 香港呢排都開左間好似既東喜茶 聽聞值得一試 身為芝士控 難得今日行開旺角就買黎試下 之前有朋友推薦飲金鳳茶王 但係去到counter個職員話第一次飲一定要試芝士芒芒 加上店鋪門口擺左個大大既banner介紹呢隻 所以就買左等左5分鐘度 拎上手幾重幾大杯 杯身大概一部半iphone6s咁高 設計同喜茶有啲唔同 喜茶杯面有兩個窿 一個係卑你直接飲 一次過飲到層芝士奶蓋同芒果汁 另外一個會插支飲管淨係飲芒果汁 呢間東喜茶就得一個 冇咁貼心飲落去第一啖層奶蓋幾濃郁 稍欠芝士既䶢味 第二啖卑左我個friend飲 佢話已經冇乜芝士味 不過芒果味好重 有啲似許留X 甜度幾高我鍾意 之後半杯浸芒果味都幾濃 但係剩返個半杯開始淡 好似飲緊凍水咁 有啲失望 呢隻味試一次就夠不過聽聞其他味同水果茶幾fresh 下次試

不過聽聞其他味同水果茶幾fresh 下次試
2017-09-02
5 分鐘 (外賣自取)
2017-08-31 1030 瀏覽
路經旺角的一個下午,天氣熱得讓人不禁想立刻喝杯冷飲才再上路。見這間店舖小小的「東喜茶」店外有數位青春少艾正在等候拿取飲品,好奇之下,便看看店舖在賣甚麼,原來這店子主打幾類台式飲品,包括茗茶配芝士的 H Tea、混合茶配芝士的 Mix Tea、超級水果茶 Fruit Tea和純茶 Pure Tea,每一類都有四至八種不同的飲品選擇。此外,店子還有四款季節限定的飲品「芝士火火」、「芝士芒芒」、「芝士瓜瓜」和「芝士莓莓」($42/@),顧名思義,它們就是芝士奶蓋加上火龍果、芒果、西瓜或草莓的組合。在四款組合中,前三款都是店子特別推介的,而我最喜歡的則是「芝士芒芒」,購買之後,稍待十分鐘左右,一杯冰凍解渴的「芝士芒芒」便送到我的手中。 這「芝士芒芒」的確是幾好喝的,又夠大杯。喝時只要把杯子傾側成接近水平,讓面層鹹香幼滑好味的芝士奶蓋與底下的清甜芒果汁盡量混合一起,再從杯蓋上小小的開口中把飲品呷上來,便自然能夠喝到兩者混合之後的雙重滋味。也許,四十多元一杯的冷飲並不便宜,但這「芝士芒芒」的味道的確不錯,至於抵飲與否,就見仁見智了。 值得一提的是,這店子負責售賣飲品和招呼客人的年輕男士,我
路經旺角的一個下午,天氣熱得讓人不禁想立刻喝杯冷飲才再上路。見這間店舖小小的「東喜茶」店外有數位青春少艾正在等候拿取飲品,好奇之下,便看看店舖在賣甚麼,原來這店子主打幾類台式飲品,包括茗茶配芝士的 H Tea混合茶配芝士的 Mix Tea超級水果茶 Fruit Tea純茶 Pure Tea,每一類都有四至八種不同的飲品選擇。此外,店子還有四款季節限定的飲品「芝士火火」、「芝士芒芒」、「芝士瓜瓜」和「芝士莓莓」($42/@),顧名思義,它們就是芝士奶蓋加上火龍果、芒果、西瓜或草莓的組合。在四款組合中,前三款都是店子特別推介的,而我最喜歡的則是「芝士芒芒」,購買之後,稍待十分鐘左右,一杯冰凍解渴的「芝士芒芒」便送到我的手中。

值得一提的是,這店子負責售賣飲品和招呼客人的年輕男士,我雖不知道他是老闆還是店員,但他的待客態度十分之好,殷勤有禮又有笑容,而且在我不知如何打開裝載飲品的杯子時,立刻主動教我,令我對這小店的好感度大增。如果他是老闆的話,他的待客之道絕對能令人賓至如歸;如果他只是一個店員的話,那麼這店子的老闆便十分幸運地請到一個非常好的員工了。
10 分鐘 (外賣自取)
$42 (其他)
  • 芝士芒芒
2017-08-31 111 瀏覽
一向都鍾意飲奶蓋,但係好飲嘅奶蓋唔多。最新開左間東喜茶,聽講係大陸係唔錯嘅,所以去試下。訂價幾進取,一杯奶蓋茶要35蚊,而特別啲嘅鮮果奶蓋果類就要42蚊左右。而我就叫左金鳳茶王半脂奶蓋無糖,茶味芳香馥郁,輕輕回甘,有餘韻;芝士奶蓋打得軟棉,飲落有芝士鹹香,分量亦足。雖然叫左半脂,但感覺同全脂分別唔算好大,係冇咁“漏”。整體黎講,杯野飲係好飲嘅,不過呢個價錢嘅話,我都係會選擇飲其他,偶爾先會飲一次😂

外賣自取
近來不少既飲品店由台灣日本等地都進註落香港 由其係咁熱既天氣走進熱辣辣既旺角 除左有透唔到氣既感覺之外,仲有成身大汗既痛苦 早前就因為妹妹需要到油麻地附近面試 對於旺角的路,她有點不知所措 所以當天我就帶她去找一下面試地方 然後我就找地方去坐一下好了 當我仍未完全可以把身體的熱散走了, 妹妹就已經完成面試,那就打算在旺角遊走一下 突然在新寶戲院附近發現了一間新小店 妹妹說好像是內地蠻紅的飲品店? 我只覺得它裝修比起平常的飲品店好一點 不過妹妹話見我咁辛苦陪佢出黎面試 就請我飲一杯這店的飲品... 走進門口位置有一個大的招牌介紹芝士芒芒 就是以芝士奶蓋加上打碎的芒果汁好似好吸引 本身就想叫一杯兩份分,始終價錢不便宜呀嗎 但係妹妹說剛找到了工作,可以豪一點囉 首先我點了這一杯在門口大大個廣告的芝士芒芒$42 當時拎取的時候,店員已經話呢個係唔需要飲管的 直接打開個飲品堵位就可以直接享用 將少少咸但勁香芝士味配埋濃濃既芒果汁 Mix 埋一齊又估唔到咁夾, 芝士味飲落唔好好重味,如果你喜歡芝士一定愛上 芒果汁就有點似XX山 好味就真係好味啦,但係個價就真係貴左D 另外呢一杯就係又食得又飲得
近來不少既飲品店由台灣日本等地都進註落香港
由其係咁熱既天氣走進熱辣辣既旺角
除左有透唔到氣既感覺之外,仲有成身大汗既痛苦
早前就因為妹妹需要到油麻地附近面試
對於旺角的路,她有點不知所措
所以當天我就帶她去找一下面試地方
然後我就找地方去坐一下好了

當我仍未完全可以把身體的熱散走了,
妹妹就已經完成面試,那就打算在旺角遊走一下
突然在新寶戲院附近發現了一間新小店

妹妹說好像是內地蠻紅的飲品店?
我只覺得它裝修比起平常的飲品店好一點
不過妹妹話見我咁辛苦陪佢出黎面試
就請我飲一杯這店的飲品...

走進門口位置有一個大的招牌介紹芝士芒芒
就是以芝士奶蓋加上打碎的芒果汁好似好吸引
本身就想叫一杯兩份分,始終價錢不便宜呀嗎
但係妹妹說剛找到了工作,可以豪一點囉

首先我點了這一杯在門口大大個廣告的芝士芒芒$42
當時拎取的時候,店員已經話呢個係唔需要飲管的
直接打開個飲品堵位就可以直接享用

將少少咸但勁香芝士味配埋濃濃既芒果汁
Mix 埋一齊又估唔到咁夾,
芝士味飲落唔好好重味,如果你喜歡芝士一定愛上
芒果汁就有點似XX山
好味就真係好味啦,但係個價就真係貴左D

另外呢一杯就係又食得又飲得既
超級水果四季春 $42/杯
呢杯同芝士芒芒有點唔同係呢杯主打係食生果
主打生果杯既呢杯超級水果四季春
除左有海量般既生果之外,仲有四季春茶
咩係四季春?其實就係烏龍茶
呢杯飲品可以揀少冰,仲會提供上飲筒同埋小叉

內含有有橙、西瓜、百香果、蘋果、青檸等
對女生而言它真的是一杯Keep Fit 的好東西呢

雖然這兩杯東西真的蠻貴的,但係品質上它的確很不錯
店員看起來很忙,但仍然臉有笑容
重點是它家的速度很快,我們由考慮,點餐到拎東西
前後不需要10mins,起碼我地諗飲哂已經左左5 mins
同埋係旺角區可以咁快拎到飲品,
雖然佢地比起其他既係貴d但係品質上值呀
雖然同連鎖Coffee shop 差唔多價
如果可以有得坐或者可以平d 既話~
就更加完美真係!

2017-08-19
10 分鐘 (堂食)
  • 芝士芒芒
2017-08-29 368 瀏覽
現在夏天每日都三十多度,走在街上真的汗水直流。逛街不能長期留在有冷氣的地方,最直接的消暑辦法必定是買一杯冰凍的飲品邊走邊喝! 在豉油街和女人街的交界,有一間新開的東喜茶,就來一探究竟吧。其實第一眼我是看到地上的投影燈,果然是絕佳宣傳方法。餐牌上大多都是茶類飲品,季節限定的就有芝士水果飲品。點餐付款後後走到旁邊等叫號碼啦~ 小店都是用透明玻璃,可看到製作過程。其實點這個芝士芒芒的時候有點尷尬,因為它的名字比較可愛,不符合我的風格,所以我就說,我要芝士芒果那個 飲品比我想像中還要大杯!橙黃色的芒果汁上那一層雪白的奶泡 就是芝士奶蓋了。杯蓋經過特別設計,不需要用飲管,直接把黑色的小蓋子打開在放到另一個位置上固定,就可以直接從杯蓋小孔喝飲品了。第一口就感受到香濃的芝士味道。豐盈的奶泡打得相當厚實,綿密柔滑,滲出濃郁的芝士和奶香味,好creamy好香頭幾口都是奶泡,之後就開始喝到芒果,相信是把芒果直接打成蓉而製成的果汁,質地較杰身,酸酸甜甜好清新濃郁的芝士奶泡和清新的芒果汁竟然是那麼夾混在一起喝才是最高的享受。友人的目的是消暑解渴,所以就點了水果茶:超級水果綠妍,是微甜的,在綠茶再加上多種新鮮水

其實第一眼我是看到地上的投影燈,果然是絕佳宣傳方法。

餐牌上大多都是茶類飲品,季節限定的就有芝士水果飲品。

濃郁的芝士奶泡和清新的芒果汁竟然是那麼夾
混在一起喝才是最高的享受。

友人的目的是消暑解渴,所以就點了水果茶:超級水果綠妍,是微甜的,在綠茶再加上多種新鮮水果的飲品,看著都感覺健康呢。
超級水果綠妍

加了水果的綠茶喝著特別清新,帶有水果的香味,有青檸和檸檬的酸味,也有其他水果的甜味,非常解渴!水果的分量非常多,都塞得半滿了啊!

他們的飲品真的很大杯,我們回到家都未喝完呢。最後把水果全倒出來,用店家附贈的膠叉吃。蘋果,西瓜和橙都是大大片的好清爽,另外還有酸酸的熱情果~

雖然他們的飲品大約42元一杯其實不太便宜, 不過又清新又大杯,對比一小杯咖啡相對是便宜的。我還要再來喝芝士火龍果,今天售罄啊~
2017-08-22
$42 (宵夜)
超級水果綠妍
2017-08-28 766 瀏覽
同朋友響豉油街食完飯想飲返杯野, 經過一間茶品店裝修幾靚,又打矖燈咁,吸引到我入去睇。看看Menu,好多item都係唔同既茶類,但店主就幫佢地改矖啲靚名。 例如綠茶改左做綠妍, 紅茶改成紅玉,烏龍茶為青霧,紅烏龍改成烏龍紅了等等。 但今日就唔想飲中式茶品,在menu上看到靜岡抹茶就order來試,我這個係加了低脂芝士,茶底很濃, 但一啲都唔苦,仲要很香,點了少甜,味道剛好,加上上面的芝士層可謂美味無比,芝士層非常豐厚,有少少芝士味之餘,仲有好重既鹽味,忌廉,上面灑上綠茶粉,經過芝士層才飲美味抹茶,掂吖! 朋友選左芝士芒芒,杯飲品大好多。仲有個杯既設計就唔洗用飲筒,環保之餘仲都可以芝士同芒果自然混合既狀態。 芒果都食到啲芒果絲,真杯實料。 喜茶Heere Tea係有格調既快飲店,令快飲文化提升層次。

2017-08-24
10 分鐘 (外賣自取)
$45 (宵夜)
2017-08-28 118 瀏覽
手工茶成行成市,係旺角街頭就遍布足跡,掃街後我就會飲一杯,解渴之餘又可以當飯後甜品呢間東喜茶既門口多人之餘個裝修都吸引到我去試下價錢比起其他算無甘相宜,但我就試下今期大熱既水果茶同芝士芒芒呢個芝士加芒果既組合,好似食緊紐約芝士蛋糕加芒果甘,最重要係五會太甜,芝士亦五會有太漏既感覺我男友杯水果茶就除左飲,仲有得食,入面有橙bb,西瓜仔仔,仲有百香果,解渴一流,五中意芝士,中意清爽感覺既話,呢杯就岩哂了

呢間東喜茶既門口多人之餘個裝修都吸引到我去試下

外賣自取
2017-08-27 17344 瀏覽
週末在旺角逛街, 人多天氣又熱, 買杯冰涼飲品降溫少不免吧? 旺角新開張的東喜茶用上黑色裝潢, 平常一不留神可能會錯過, 但那看見那排隊人龍, 還是會讓人忍不住駐足一試XD 東喜茶以售買茶飲為主, 有芝士、果茶、純茶等不同系列, 最吸引要數季節限定茶飲。  芝士瓜瓜是定製芝士加西瓜果茶 紅紅的新鮮西瓜果茶, 上面蓋上奶白芝士, Mix成粉紅漸層是IG、FB呃Like之選。 取飲料時店員還會建議不要用飲管而是用杯子直接喝, 的確要這樣才能一口嚐到芝士+西瓜果茶的味道。 芝士香味十足, 西瓜果茶果味偏重, 非常解渴! 超級水果綠妍真的有滿滿鮮果, 有橙、西瓜、百香果、蘋果、青檸等, 水果全部從果欄新鮮入貨。 輕輕啜一口是酸甜清爽的果香, 茶味較輕,健康清新很適合夏天! 店員還會貼心的附上叉子, 方便喝完飲料後可以將水果都吃掉! 夏天太熱沒有食欲, 可以喝這杯超級水果綠妍, 啖啖果香酸甜開胃, 又有大量飽肚水果, 當下午茶也不錯呢!
週末在旺角逛街,
人多天氣又熱,
買杯冰涼飲品降溫少不免吧?

旺角新開張的東喜茶用上黑色裝潢,
平常一不留神可能會錯過,
但那看見那排隊人龍,
還是會讓人忍不住駐足一試XD

東喜茶以售買茶飲為主,
有芝士、果茶、純茶等不同系列,
最吸引要數季節限定茶飲。

芝士瓜瓜是定製芝士加西瓜果茶
紅紅的新鮮西瓜果茶,
上面蓋上奶白芝士,
Mix成粉紅漸層是IG、FB呃Like之選。

取飲料時店員還會建議不要用飲管而是用杯子直接喝,
的確要這樣才能一口嚐到芝士+西瓜果茶的味道。
芝士香味十足,
西瓜果茶果味偏重,
非常解渴!

超級水果綠妍真的有滿滿鮮果,
有橙、西瓜、百香果、蘋果、青檸等,
水果全部從果欄新鮮入貨。
輕輕啜一口是酸甜清爽的果香,
茶味較輕,
健康清新很適合夏天!

店員還會貼心的附上叉子,
方便喝完飲料後可以將水果都吃掉!

夏天太熱沒有食欲,
可以喝這杯超級水果綠妍,
啖啖果香酸甜開胃,
又有大量飽肚水果,
當下午茶也不錯呢!
2017-08-14
5 分鐘 (堂食)
  • 超級水果綠妍
  • 芝士瓜瓜
2017-08-24 179 瀏覽
很棒的水果茶@東喜茶 早幾日在旺角豉油街篤魚旦,本身想買珍珠奶茶飲,但見到東喜茶門口企滿等候的人們,好奇心驅使下便去試試看 和珍珠奶茶比較下,東喜茶 價錢方面顯得偏貴,不過我相信食物一分錢一分貨的道理,貴少少試試看也是值得的 生意真的好!看到入面的員工們忙過不停工作,收銀那位哥哥非常有禮貌,熱情地為我們推介飲料 掛在店內的海報也相當吸引 眼見大部分的人都點這個凍芝士芒芒,一聽就知道入面有凍芝士和芒果 這個組合非常有趣 平時芝士在印象中都是咸咸地的,沒有想過可以和芒果這麼合拍 入面啖啖芒果是由新鮮芒果打出來,加上很滑溜又香濃的CREAM CHEESE,味道很有層次 而我另外點了一杯是超級水果四季春 ,入面有多款不同水果,包括有有百香果,橙,蘋果,西瓜和青檸,一口喝下去帶點很濃的百香果香和茶味,喝後其他水果的甜會慢慢呈現出來,感覺好清新,而且入面的水果浸完果茶還可以食,既有益又美味
很棒的水果茶@東喜茶

掛在店內的海報也相當吸引

這個組合非常有趣

平時芝士在印象中都是咸咸地的,沒有想過可以和芒果這麼合拍

而我另外點了一杯是超級水果四季春
2017-08-23 169 瀏覽
一直好懷疑呢間係咪「喜茶」,飲之前未能判斷🤔,飲後做番research 先知原來此同「喜茶」無關,而真係有「東喜茶」呢個內地火紅飲品品牌😅😅⋯⋯糯左糯左但又真心分享下先🤣~ 由於人不多叫了兩杯野飲後就很快可以「取貨」😜~店員服務很好,本來想要各一杯金鳳一杯綠妍,但因為都係芝士茶,店員主動問要唔要試下其他產品💁🏻,例如佢地的另一出名水果茶🍋~------------------------隊長B飲過「喜茶」的芝士金鳳茶王同低脂綠妍🧀,呢杯「東喜茶」的芝士綠妍嘅奶蓋其實真的不錯👍🏻!少少咸味的芝士奶蓋非常滑,不用飲管飲,只需要淺呷就會嘗到奶蓋的精采😻~再呷多少少就會飲到綠茶的清香,由於係清綠茶,所以茶味不算太濃,但同芝士很容易就融合在一起了🤤~芝味中更顯綠茶幽香~這是挺讚的另一杯「芝士芒芒」係非常芒果的🌟,以為同芝士唔match或者好膩但原來又唔會~芒果老左啲有輕微渣但係好香甜,夏日消暑的確不錯🌞!下次要試下佢地真·水果茶先🍹~-------------好味指數😋:7/10 翻啅指數🙆🏻:6.5/10 人均消費💰:10-99($35一杯雖說有點貴)服務態度👨🏼‍🍳:7.5/10乾淨指數🌝:
------------------------

-------------
好味指數😋:7/10
翻啅指數🙆🏻:6.5/10
人均消費💰:10-99($35一杯雖說有點貴)
服務態度👨🏼‍🍳:7.5/10
乾淨指數🌝:7/10
2017-08-23 145 瀏覽
靜岡抹茶配低脂芝士 半糖 一啖飲落去 飲到芝士咸咸地 再加抹茶正啊甜度適中同葵廣的茶之環味道都好似味道都好味 但略嫌貴左少少P.s. 如果可以用八達通俾錢就好喇😜店員認真介紹點先可以飲到杯茶的真諦

靜岡抹茶配低脂芝士 半糖

店員認真介紹點先可以飲到杯茶的真諦
靜岡抹茶  低脂芝士
靜岡抹茶  低脂芝士
2017-08-23 186 瀏覽
東喜茶位於人來人往的旺角鬧市中,稍一不留意有機會miss了,因為它的店是黑色的裝潢,文藝中帶點酷,有別於台式連鎖手搖飲料店風格。事實上,東喜茶亦非台式飲料,所以兩者不能比較。總之天時暑熱,飲一杯冰凍的特飲實在是人生一大快事!(Cha~~~)這一杯有點文青又帶點喜感的是東喜茶【玉露皇后】,玉露是日本高級茶種,含有大量兒茶酚和丹靈酸,愛美之人一定要試!玉露以清澈幽香有名,淡淡的,冷泡更見甘香,在口腔涼快這回甘的幸福感,很難想像在旺角街頭發生。上面是酸酸鹹鹹且濃郁的芝士!對,是芝士!不是一般奶蓋!先不要攪拌,呷一口芝士加一口茶,意想不到味道是挺好的,喝到差不多一半我覺得就可以攪拌,不然芝士沉在底就比較難喝掉。也許是因為新奇,的確讓我有一試再試的衝動(笑)除了青茶,還有紅茶黑茶系,愛茶的我一定會再來!店子的宗旨是:「一個茶包只泡一杯茶」,所以一定不會有一般台式飲料沖到尾完全沒有味的情況!(安心)除了芝士飲料,這裡的水果茶也很火紅。聽說生果是每天到本地果欄新鮮入貨,風雨不改,對於一杯飲品都能有這樣的堅持,確是讓人感動吧!這一杯是超級水果綠茶,內裡有檸檬,青檸,西瓜,大大杯又夠冰凍,消暑同時消滯(

除了芝士飲料,這裡的水果茶也很火紅。聽說生果是每天到本地果欄新鮮入貨,風雨不改,對於一杯飲品都能有這樣的堅持,確是讓人感動吧!這一杯是超級水果綠茶,內裡有檸檬,青檸,西瓜,大大杯又夠冰凍,消暑同時消滯(笑)除了飲管外還會給客人叉子吃生果,又可以飲又可以食感覺是挺豐富的。

價位比台式飲品高一倍,和星記咖啡相若,畢竟是街頭站在排隊,然後在污煙障氣的街角站著等取飲品,比起可以坐半天又有冷氣的咖啡店確是競爭力低。我覺得新意和味道都能獲得很高分數,所以必須要維持到品質才能留得住舊客和吸納新客人,行過路過支持一下小企業吧!多一個選擇對消費者是好事!
2017-08-22 7471 瀏覽
系旺角掃街搵食,已經系香港人嘅文化,在炎炎夏日37度的日子𥚃,我們總會想凍飲可以急急降溫蒲cafe吾系吾好,但邊行邊飲更涼快在街上離遠看見東喜茶的banner ,非常討好入到鋪內見到芝士奶蓋更合我心意平均$30-42,價錢合理芝士火火$42~非常健康又高纖的紅色火龍果系super,簡直是人見人愛,加入春茶,淡淡的茶香、濃濃的忌廉芝士,沙冰口感,真的叫人回味三分店員仲教路,不要用飲管,45度入口更添口感,又真的另有一番味道溫馨提示令人感到意外玉露茶后$39~男友喜歡茗茶好快就決定鐵觀音的原茶配芝士!第一啖入口真的嘩一聲,好香濃的茶味,幼滑的cream cheese ,絶對沒有選錯
蒲cafe吾系吾好,但邊行邊飲更涼快
在街上離遠看見東喜茶的banner ,非常討好
入到鋪內見到芝士奶蓋更合我心意
  • 芝士火火
  • 玉露茶后
3K
2017-08-22 155 瀏覽
最近睇雜誌介紹過一款飲品,上面鋪了一層芝士奶蓋,到底是咩東東? 咁得意? 今日就要試一下。買了兩款不同口味,一清一濃,試多啲。超級水果四季春和芝士芒芒超級水果四季春未飲先贏陣,超級多水果,用了七種不同水果,有橙,蘋果,西瓜,青檸,百香果⋯⋯味道非常清甜又不失茶味,夏天消暑解渴飲品👍芝士芒芒鮮黃色調好吸引,採用原個芒果打碎, 面層鋪了芝土奶蓋,好滑溜好濃縮芝味,基乎搶過芒果味,建議不要混淆一起飲用就可試兩重口味了。

買了兩款不同口味,一清一濃,試多啲。

超級水果四季春和芝士芒芒

2017-08-21
3 分鐘 (外賣自取)
$42 (其他)
2017-08-22 7088 瀏覽
今日去旺角行街,天氣又熱又焗所以行左陣已經好口喝好想飲野!點知前小小就見到地下有一個用投射燈射係地面嘅logo<HEERETEA>,中文名叫<東喜茶>,係新開的喎!一於就試吓佢啦飲品種類唔算特別多,但以茶為主打。老公好爽快地就已經揀左<金鳳茶王>加全脂芝士。正當我猶豫咁飲乜嘢嘅時候就見到大大個易拉架,做宣傳主推嘅<芝士芒芒>,一於就揀佢啦!收銀處設於廚房嘅入口,所以可以睇清楚店員調配飲品嘅過程,安心又放心呢話咁快,我既<芝士芒芒>就登場啦!店員哥哥教我不用用飲筒,直接打開口蓋就水平線地飲,果然超正!首先入口係好香濃嘅芝士奶泡,芝士味濃郁得來不膩,而且奶泡口感很輕盈。再慢慢喝下除了有芝士味外還漸漸感受到香甜的芒果味,感覺有點像在吃芒果蛋糕的感覺。當芝士奶泡喝得七七八八的時候就變成了清甜的芒果味。整杯的感覺真係好正,令人一試難忘。相比起好多主打用芒果做飲品的店舖,這杯芝士芒芒除了有很好味香甜的芒果外還有濃厚的芝士,絕對是更勝一籌而老公的金鳳茶王亦一點也不輸蝕!第一層依然是用濃濃的芝士奶泡,所以這杯的第一層就不多
今日去旺角行街,天氣又熱又焗所以行左陣已經好口喝好想飲野!

點知前小小就見到地下有一個用投射燈射係地面嘅logo

芝士芒芒

話咁快,我既<芝士芒芒>就登場啦!

當芝士奶泡喝得七七八八的時候就變成了清甜的芒果味。

金鳳茶王(加芝士)

而老公的金鳳茶王亦一點也不輸蝕!

金鳳茶王(加芝士)

第一層依然是用濃濃的芝士奶泡,所以這杯的第一層就不多說了,因為是和我的芝士芒芒中第一層奶泡是一樣的。
但第二場開始就不同喔!因為芝士奶奶泡和底層的烏龍茶混合在一起後,就變了芝士味的奶茶。

而在最底層的烏龍茶除了十分冰凍外,味道亦很濃郁,細問店員之後才知道原來每個茶包只會用來沖一杯茶,絕對足料呢

看到這裏大家有沒有奇怪為什麼兩杯凍飲都可以不用飲管呢?
值得一讚是兩杯飲品雖然不含冰塊但是卻冰凍非常,不會溝淡飲品之餘亦感覺衛生很多呢

雖然30多40完一杯飲料是不算便宜,但是質素之高值得我再回頭光顧

2017-08-18
5 分鐘 (堂食)