上網見到啲人話呢間嘢食質素好高,所以所以特登同朋友嚟咗呢度食晚餐。呢度嘅嘢食價錢唔算平,但食物質素都算正常,買咗一啲壽司同埋生蠔,海鮮都算新鮮、鮮甜,冇腥味。但係呢間餐廳唔好嘅地方,就係服務態度🥲佢好奇怪嘅係,每張枱都會有一個好細嘅茶壺,用嚟裝每枱嘅清水。咁由於我哋係四個人一枱,所以嗰一壺好細嘅水就好快飲晒。🫖然後每次有禮貌地請嗰一位較年輕嘅服務員refill嘅時候,佢嘅態度都非常之唔樂意幫我哋,有一次仲要俾佢呼喝我哋叫我哋等等…💩😦😦😦然後我哋食到大概9:30pm嘅時候,我哋想請佢再幫手加水,佢就表示餐廳就嚟收舖,所以冇得再加水,叫我哋快啲走…😶😶😶我哋就非常之唔明白,收鋪同加水嘅關係係邊?先唔講佢仲有半個鐘先收鋪,唔通就收鋪就會截水?非常奇怪….😶‍🌫️呢間餐廳真係食一次就夠,食到成肚氣🤨同樣嘅價錢喺第二間都食到高質素嘅嘢食,仲要唔駛俾人黑面👎🏻👎🏻👎🏻

但係呢間餐廳唔好嘅地方,就係服務態度🥲

2021-05-27
5 分鐘 (堂食)
2021-09-08 59 瀏覽
今日同朋行開太子,經過見到呢間日式小店,就入左去試啦首先我地叫咗刺身拼盤有帆立貝、三文魚、大蝦、原隻鮑魚等🥰每一款都非常新鮮,無雪藏味鮑魚不韌👍🏻壽司拼盤🍣鵝肝壽司好好食油香豐富但未覺油膩👍🏻花之戀賣相特別味道亦不錯蝦壽司,左口魚及吞拿魚配帶子通通都不錯腐皮壽司甜甜酸酸很開胃👍🏻天婦羅炸蝦外層香脆最緊要係粉漿唔厚蝦肉都十分彈牙鰻魚吉列蠔便當沾了日本醬油的鰻魚肥美可口吉列蠔亦很香口一啲都唔腥👍🏻
今日同朋行開太子,經過見到呢間日式小店,就入左去試啦

首先我地叫咗刺身拼盤
有帆立貝、三文魚、大蝦、原隻鮑魚等🥰
每一款都非常新鮮,無雪藏味
鮑魚不韌👍🏻

壽司拼盤🍣
鵝肝壽司好好食
油香豐富
但未覺油膩👍🏻

花之戀
賣相特別
味道亦不錯
壽司,左口魚及吞拿魚配帶子
通通都不錯

肥美可口
吉列蠔亦很香口
一啲都唔腥👍🏻
2021-09-05 915 瀏覽
(東京街)在旺角區設有兩分店,我們是日到訪位於西洋菜南街的分店。招牌設計以日本東京街頭風為藍本,讓我們感覺恍似行走於東京的歌舞伎町。餐廳以一對刺繡鳳凰作為logo,帶有寓意,充滿日本風情。壽司種類繁多,可以慢慢細心選擇。素翅海蜇,咬口有着勁,乃開胃小食。牛油果沙律$58,以整個牛油果切片,加上大量羅馬生菜,性價比高。吞拿魚(中吞),脂肪比例較高,魚香持久,吃得滿口甘香。刺身拼盤加入大量碎冰,保持冰冷溫度,力證新鮮,托盤花紋華麗美觀,擺設也見心思。另加入乾冰杯可營造出煙霧離漫效果,增強儀式感。剌身分別有三文魚、三文魚腩、甜蝦丶油甘魚、吞拿魚(中吞)丶日本直送赤貝(原隻)等等。左口魚裙邊壽司,入口即溶,充滿甘香魚油。壽司定食,有帶子壽司,北寄貝壽司,海膽花之戀,左口魚裙邊壽司,池魚壽司等等。北海道雪花肥牛湯烏冬鍋$78,烏冬用上大熱的讚岐冰烏冬,加入壽喜燒湯汁,醬汁香濃,之後再加入生雞蛋黃攪勻,倍添滑嫩,充滿蛋香。芝麻雞翼$48/3隻,類似生炸雞髀果種感覺,皮脆肉嫩,帶有芝麻香,一咬開會有熱乎乎的蒸氣四周散發。

餐廳以一對刺繡鳳凰作為logo,帶有寓意,充滿日本風情。

壽司種類繁多,可以慢慢細心選擇。

素翅海蜇,咬口有着勁,乃開胃小食。

吞拿魚(中吞),脂肪比例較高,魚香持久,吃得滿口甘香。

左口魚裙邊壽司,入口即溶,充滿甘香魚油。

2021-08-31 50 瀏覽
東京街依間都好似開左有段歷史,主打刺身、壽司、炸物和鍋物等, 價錢平價抵食,岩曬學生哥拍拖黎食刺身拼盤首先一定打卡先😂上枱有乾冰超靚既刺身拼盤船,出曬煙,刺身三文魚、油甘魚、吞拿魚、甜蝦、北海道帶子 。推薦三文魚勁厚切👍🏻肥美鮮甜帶子都係大大粒👍🏻爽甜壽司拼盤龍蝦沙律伴蝦-推薦👍🏻龍蝦沙律鮮甜最好食帶子拖羅戀-推薦👍🏻👍🏻依個口感勁豐富,必叫原隻北寄貝、汁燒帶子沙律皇帝蟹棒- 美奶滋同蟹棒好夾油甘魚、天使蝦壽司飯粒夠紮實,唔會太硬,正常水準。北海道雪花牛肉鍋另加配烏冬 雪花牛肉,脂肪分佈平均,牛肉入口軟腍,口感煙靭, 重點係隻蛋湯汁係曬烏冬度👍🏻配料冬菇、 豆腐、粉絲
東京街

依間都好似開左有段歷史,主打刺身壽司、炸物和鍋物等, 價錢平價抵食,岩曬學生哥拍拖黎食

刺身拼盤
推薦三文魚勁厚切👍🏻肥美鮮甜
帶子都係大大粒👍🏻爽甜

壽司拼盤
龍蝦沙律伴蝦-推薦👍🏻龍蝦沙律鮮甜最好食
帶子拖羅戀-推薦👍🏻👍🏻依個口感勁豐富,必叫
原隻北寄貝、汁燒帶子
沙律皇帝蟹棒- 美奶滋同蟹棒好夾
油甘魚、天使蝦
壽司飯粒夠紮實,唔會太硬,正常水準。

北海道雪花牛肉鍋另加配烏冬
2021-08-31 76 瀏覽
忍左2年幾喇!幾時去到旅行呀😩大家係咪都好想拖gip走呢😭但疫情未完仲要忍住呀。既然係咁,去食下日本菜頂頂癮先啦🙈係太子一條食街有間香港人💛壽司店,緊係要捧下場啦💪🏻呢到其實都幾多食物款式揀|日式炸物小食. 拉麵. 烏冬. 壽司. 丼飯|一場黎到,一定係試下啲魚生嘅🤤———————————————#🍻🍖 質素:有✨標示就代表係餐廳嘅人氣之選🍣香蔥吞拿魚腩魚生飯|$78/份✨一碗望落好似細細兜咁,但食完先知個份量都幾足😋吞拿魚腩蓉食落有陣甘甜味,色澤都好鮮明,仲有啲白蔥同芝麻係面弔味,香味即刻🆙🆙🆙🍣三文魚腩帶子甜蝦飯|$88/份✨同樣份量非常足🤤不得不讚呢到嘅魚生都幾厚身,三文魚腩同帶子係有一個手指關節位咁厚,食落真係啖啖肉😋🍖三文魚腩仲有陣魚油香。量夠,質素都幾好😋🍣火炙三味蟹捧壽司|$35/份一份有3種口味|沙律醬· 芝士火炙· 美乃茲火炙|沙律醬蟹捧中中挺挺,不過芝士同美乃茲嘅醬都撈埋左咁🥵食落太多醬汁,有啲過咸。🍣法國鵝肝壽司|$25/件✨呢到嘅鵝肝唔係燒,而家半煎炸嘅🤔食落脆脆地咁幾得意,可惜冇乜鵝肝味😥唔太值得食。🍣三文魚壽司|$14/份✨三文魚亦都味道中規中矩啦,厚薄適中

#🍻🍖 質素:
有✨標示就代表係餐廳嘅人氣之選

🍣香蔥吞拿魚腩魚生飯|$78/份✨

🍣三文魚腩帶子甜蝦飯|$88/份✨

🍣火炙三味蟹捧壽司|$35/份

🍣法國鵝肝壽司|$25/件✨

🍣三文魚壽司|$14/份✨
三文魚亦都味道中規中矩啦,厚薄適中,色澤都幾鮮明😌呢個價位都係合理嘅。不過下次會想試試三文魚腩壽司多啲🤤
🐷豬頭評分:

香蔥吞拿魚腩魚生飯
三文魚腩帶子甜蝦飯
法國鵝肝壽司  &  三文魚壽司
2021-08-30 56 瀏覽
今天上完日文堂後, 經同學介紹來到一間係太子站附近既日本餐廳-東京街. 見餐廳名熟口熟面, 原來之前都有係同一條街買過佢地既外賣店, 印象中食物質素和性價比都好高! 一入到餐廳, 老闆好客地招待我們, 同佢傾開原來係外賣店做了一段, 儲了一批熟客街坊, 建議他們開餐廳, 所以就有了這間鋪! 我們點了沙律,刺身, 壽司,炸蠔和清酒煮蜆. 刺身拼盤好大份,好新鮮,仲有乾冰伴碟,就算慢慢食都不怕溫度變暖, 非常適合我依種鐘意每碟逐一食一啖既朋友! 壽司方面, 刺身蝦和燒蝦壽司各有各風味, 而本人覺得最好食既係芝士燒帶子和芝士燒三文魚腩壽司! 佢既做法並唔係一般就噤放塊芝士上去噤簡單! 而係將芝士醬放上食材上面一起燒,從而有半溶既效果!!! 一啖咬落去, 熱辣辣既半溶芝士加上食材係口中溶化既感覺,非常滿足! 係宜家打既時候都想即刻再食! 當然我地個晚就算食到好飽都好, 都再次encore依種特色壽司. 本人斗膽幫佢起名為-火灸芝士溶岩三文魚壽司)
悠閒的日期,最好相約姊妹聚會,姊妹的話題總是離不開對食物的美味程度,「東京街」味受精緻富有特色的晚餐,享受慢活寫意的生活,當然感覺開心快活。店內裝修簡約,舒適寫意,這裡十分墟冚,很多顧客前來捧埸,我和好友平日過來覓食。分上下二層,佈置和擺設十分美觀,充滿日式的格調,充滿浪漫的氣氛。高樓底令整間店很寛敞,空間感很好,人多也不感覺侷促,環境整齊優美,乾淨整潔,氣氛輕鬆。餐牌上設有菜式的圖片,美食當前無法抵擋,放縱一下自己,美味的菜色,我們都很鐘意,價錢都很相宜。北海道雪花牛肉鍋鍋好足料,入面有北海道雪花牛肉、冬菇、豆腐、粉絲及蔬菜,北海道雪花牛肉香軟嫩滑有彈性,剔透帶鮮甜,肉汁豐盈,咬落去啖啖肉,冬菇軟硬度適中,豆腐不會過淋,香滑美味,粉絲及蔬菜口感十足,彈牙爽口,讓人回味無窮。壽司我選擇火炙左口魚、火炙芝士蟹棒、三文魚腩及醬燒熟蝦等,每塊厚度相當,火炙左口魚口感嫰滑没腥味,日本芝士蟹棒鮮嫩剔透,三文魚腩圖案紋均勻,煙靱有口感,醬燒熟蝦肉質鮮甜,彈牙爽口,每款各有特色,非常滋味,值得推介。海老天婦羅我點選了海老天婦羅,脆口細膩,嫰滑有彈性,我食不停口,正合我的口味,令人食指大動。雞軟骨雞軟

北海道雪花牛肉鍋

壽司

海老天婦羅

雞軟骨

雞軟骨嫩滑有嚼口,不會太多油膩,肉質鮮嫰,保持彈性,口感煙靱,滿載的味道清新,別有一番風味。

東京街(太子)
地址:太子西洋菜南街228號地舖

2021-08-26
2021-08-27 57 瀏覽
呢間野每次行過都想食,因為喺門口睇Menu都好吸引,價錢又唔貴,但次次都已經食飽咗,今日放假終於有機會食啦。叫咗一個丼飯,另加$10將三文魚轉三文魚腩。我想講一定要轉囉,因為三文魚腩真係超正,係勁厚切,放入口真係好似食緊肥豬肉咁。不過真係唔食得多,三件真係夠晒。甜蝦同帶子都新鮮。另外叫咗一set炙燒壽司,呢set反而就有少少失望啦,冇乜特別。再叫多咗一份芒果軟殼蟹卷,芒果就有少少酸,軟殼蟹都OK。總括嚟講,呢間餐廳我係會再食嘅,三文魚腩一定要試。

再叫多咗一份芒果軟殼蟹卷,芒果就有少少酸,軟殼蟹都OK。

總括嚟講,呢間餐廳我係會再食嘅,三文魚腩一定要試。
2021-08-22
  • 三文魚腩
2021-08-24 93 瀏覽
今次食太子高質日本野!我地叫左超多野食呀!燒鰻魚配炸生蠔便當,鰻魚燒得好香,配埋熱飯同沙律食岩岩好~ 生蠔外脆內滑,入面唔會太熟海膽手卷,海膽新鮮好香甜好好味!炸蟹肉鉗,脆脆既外皮內係好似蟹丸口感壽司拼盤 一盤6件壽司,有左口魚,帶子同超好味既鯛魚😃我地叫左好幾款雜錦壽司,有玉子鰻魚同黑松露帶子,怪獸三文魚,蟹柳,燒和牛同燒三文魚,款款都好好味呀,怪獸三文魚真係厚切又新鮮!燒和牛同燒三文魚都燒得好香好脆,黑松露帶子超新鮮!帶子好厚切仲有刺身拼盤一上碟時噴出冷煙,真係好夢幻,三文魚,帶子,甜蝦,油甘魚都超新鮮,個油甘魚真係食得出油香,好好味呀!壽喜燒烏冬,壽喜燒既湯底加埋雞蛋同烏冬一齊食真係一流☺️芒果蟹籽沙律既甜芒真係超好味😋,配埋青瓜沙律一齊食平衡下食刺身同熱食既油膩口感!炸鵝肝壽司♥️真係超好味!誠意推薦!!炸粉超級超級簿,透透香香脆脆咁包住個鵝肝一啖咬落去個鵝肝油香標落個口到,一流既享受呀!
今次食太子高質日本野!
我地叫左超多野食呀!

海膽手卷,海膽新鮮好香甜好好味!

炸蟹肉鉗,脆脆既外皮內係好似蟹丸口感

壽司拼盤 一盤6件壽司,有左口魚,帶子同超好味既鯛魚😃

壽喜燒烏冬,壽喜燒既湯底加埋雞蛋同烏冬一齊食真係一流☺️

炸鵝肝壽司♥️真係超好味!誠意推薦!!
炸粉超級超級簿,透透香香脆脆咁包住個鵝肝
一啖咬落去個鵝肝油香標落個口到,一流既享受呀!
2021-08-23 91 瀏覽
旺角都有好多唔同大大小小嘅壽司舖今日嚟到近太子嘅東京街地理位置方便 同朋友約咗lunch嚟食當日係平日lunch time時間 餐廳都滿座 等咗一陣先有位當日我哋望住份餐牌諗咗好耐先揀到而餐廳係用QR code喺網上自助落單10分方便當日我哋兩個都揀咗火炙極上壽司定食總共有12件每款壽司上面都有特定嘅醬汁日常喺其他地方食到火炙大多數都係配沙律醬或者蛋黃醬但東京街每款壽司就有唔同嘅醬汁有芝士汁/柚子鹽等等每款都好有特色加上火炙燒得好香而且魚肉好大塊 好抵食😽😽每個午餐仲會送一個麵豉湯東京街係必定會encore嘅餐廳💛💛💛
旺角都有好多唔同大大小小嘅壽司

每個午餐仲會送一個麵豉湯
東京街係必定會encore嘅餐廳💛💛💛
2021-08-12
午餐
Tokyo Street Japanese Restaurant❤️🍣🍶🥢💫..去唔到東京。。呢晚係東京街吃一頓豐盛既日本料理吧。估唔到小店💛 質素竟然滿滿驚喜呢,真係有良心又高質啊啊啊😍。呢次點選左6款菜式:刺身、壽司、炸物、天婦羅、沙律、壽喜燒,一次過食勻晒我喜歡既日本野,真的盡興。l[刺身五食]l 款款新鮮光澤又肥美:帶子、三文魚,都係厚切。而三文魚腩更係超肥厚,吃在嘴裡盡是滿足;l[壽司六食]l 🍣 質素都可以喔,其中最有驚喜係希靈魚,亦滿鮮甜。炸物方面:ll 🐥 炸得乾身香脆不油膩,帶微辣而肉嫩;ll 🍤 粉薄而香脆,肉質彈牙而大隻,同樣不油膩;前菜 ll 清新又Refresh,香芒🥭 不算太甜卻滿有清爽。最後既 ll 香甜醬汁跟牛肉🐮 一向很搭配,加上煙韌Udon🍜很好吃。加上點睛既溫泉蛋🥚,令整體更香滑。而且份量十足,吃得很滿足 肚皮撐撐。..一間有良心而且有質素、服務好,而且價錢親民既日本料理店🥢 真我可以再encore 喔。..×××××ש太子西洋菜南街228號地舖..

去唔到東京。。呢晚係東京街吃一頓豐盛既日本料理吧。估唔到小店💛 質素竟然滿滿驚喜呢,真係有良心又高質啊啊啊😍。呢次點選左6款菜式:刺身壽司、炸物、天婦羅、沙律、壽喜燒,一次過食勻晒我喜歡既日本野,真的盡興。

炸物方面:l[芝麻雞翼]l 🐥 炸得乾身香脆不油膩,帶微辣而肉嫩;

l[炸蝦天婦羅]l 🍤 粉薄而香脆,肉質彈牙而大隻,同樣不油膩;前菜 l[香芒蟹籽沙律]l 清新又Refresh,香芒🥭 不算太甜卻滿有清爽。

最後既 l[壽喜燒牛肉Udon]l 香甜醬汁跟牛肉🐮 一向很搭配,加上煙韌Udon🍜很好吃。加上點睛既溫泉蛋🥚,令整體更香滑。而且份量十足,吃得很滿足 肚皮撐撐。

×××[東京街日本料理 -Tokyo Street]×××
©太子西洋菜南街228號地舖
東京街日本料理👻今日黎到太子搵野食一路都無留意原來太子站出黎依條街有間日本野食都有幾個人排隊不過佢有兩層好快就到我地lu😆.🔅素翅海蜇 HKD 35啲素翅食落清脆幾得意海蜇就爽口啲加埋少少辣幾開胃既前菜🔅刺身拼盤三文魚 甜蝦 池魚 帶子擺盤擺到靚一靚打卡一流三文魚夠厚夠肥美甜蝦同帶子都好鮮甜食幾片刺身就夠哂滿足☺️🔅北海道雪花牛肉鍋 HKD 78牛肉鋪滿哂上面入面仲有啲粉絲同烏冬係靚既日本烏冬夠煙韌真係食過返唔到轉頭🔅鰻魚吉列蠔便當 HKD 138好想食鰻魚見佢好似好厚好肥美即刻揀咗個鰻魚便當出到黎有三大舊真係超級厚😚啲鰻魚汁好好食吉列蠔都炸得好好🔅章魚丸 HKD 28又比想像出色喎章魚丸個外皮夠脆入面又有大大粒真章魚配埋必食既木魚絲同紫菜Very goooood😛.整體黎講:日式料理 抵食之選😚.🎈 東京街日本料理 (太子)太子西洋菜南街228號地舖
東京街日本料理👻

配埋必食既木魚絲同紫菜
Very goooood😛

整體黎講:
日式料理 抵食之選😚
🎈 東京街日本料理 (太子)
太子西洋菜南街228號地舖
2021-08-19
10 分鐘 (堂食)
2021-08-20 79 瀏覽
東京街火炙壽司拼盤火炙芝士三文魚牛油帆立貝大赤蝦魚生飯火炙黑椒和牛壽司價錢💲: $78/ $68/ $20好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3.3/5性價比🥢: 4.5/5回頭率😚: 4.3/5-東京街以前係只做外賣,而家係太子開多左間堂食店,方便好多。佢地不嬲出名抵食,就算擴張左分店價錢都係抵,性價比好高😬 星期六日的午市去都幾多人呀!-✅✅火炙壽司拼盤。一盤12件,只係$78😱 個價錢係冇得輸…入面有4款都係三文魚,一款有美乃滋,兩款係醬油漬,跟住有左口魚、蟹棒、芝士鰻魚、牛油帆立貝、芝士帶子、魷魚同加州卷🤩 其實火炙既全部都會好味,不過個人特別鍾意左口魚,沙律醬三文魚同埋醬油漬的。全部片刺身都唔會太薄太細塊,完全冇hea你🥰 但因為有幾款都有芝士或者沙律醬,如果一個人食可能會有啲漏。-✅火炙芝士三文魚牛油帆立貝大赤蝦魚生飯。其實呢個同壽司拼盤有小小相似🤣 冇乜特別,係份量幾多。三文魚都有3片,赤蝦有2大片,仲有帆立貝同玉子。飯就好似壽司咁都係醋飯。會推介叫壽司多啲,但呢個都唔差。-✅火炙黑椒和牛壽司。呢個都係我必叫!有返咁上下厚度,油脂平均,唔會太韌🤤加小小蒜
東京街
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 3.3/5
性價比🥢: 4.5/5
回頭率😚: 4.3/5

✅火炙黑椒和牛壽司。呢個都係我必叫!有返咁上下厚度,油脂平均,唔會太韌🤤加小小蒜蓉黑椒,好食😋

佢地仲有好多選擇,好似天婦羅、熟食丼、炸物咁,性價比好高,回頭率高🥳
2021-08-18 91 瀏覽
壽司郎成日大排長龍,好難先食到一次,今日終於俾我搵到一間性價比唔錯既日本餐廳,可以過下口隱二人前刺身拼盤有三文魚、三文魚腩、帶子、吞拿魚、甜蝦等,款款都厚切,食落都夠新鮮同鮮甜,我最滿意梗係個三文魚腩,勁厚身。食落滿口魚香好令人滿足!另外仲叫左個壽司組合,有油甘魚、花之戀、甜蝦、三文魚同帶子吞拿魚蓉,望下個三文魚腩壽司,魚腩既厚度係飯既兩倍,真係幾誇張!另外仲叫左個牛肉烏冬同蝦鉗,份量都相當令人滿意

二人前刺身拼盤

另外仲叫左個牛肉烏冬同蝦鉗,份量都相當令人滿意
2021-08-18 79 瀏覽
特色擺盤 鮮甜刺身料理🎈東京街日本料理/ 🎏東京街不在東京街 /耐無見朋友 咁啱講起想食日本菜🇯🇵就搵到嚟東京街食日本料理刺身拼盤🍣 ($396)拼盤十分之有驚喜 出曬煙咁嚇到朋友都嘩咗聲三文魚 油甘魚 甜蝦…舊舊魚刺身都有2cm咁厚 鮮甜滿足😌北海道雪花牛肉鍋🐮 ($78 | 烏冬+$18)特別地用上了幼身嘅烏冬🍲令每一條烏冬掛滿左湯汁菜金菇蘑菇豆腐 都非常入味雪花牛肉 肉質鮮甜 食落唔會太肥膩鰻魚吉列蠔便當🍱 ($138)白飯有少少overcooked 乾身咗少少🍚出面燒烤汁鰻魚普遍都會係鹹啲同乾啲但呢個鰻魚鹹味啱啱好 同比較嫩身☺️吉列蠔炸粉厚 燒汁醬似乎搶咗蠔嘅鮮甜味煉奶芝士年糕 ($32/3pc)一上碟 朋友已經迫不及待咬咗一大啖 仲辣親條脷添 年糕外脆內軟 芝士略嫌少咗啲鹹香味 要靠煉奶點綴 先帶得出芝士嘅味道🧀
特色擺盤 鮮甜刺身料理

🎈東京街日本料理

/ 🎏東京街不在東京街 /

耐無見朋友 咁啱講起想食日本菜🇯🇵
就搵到嚟東京街食日本料理

刺身拼盤🍣 ($396)
拼盤十分之有驚喜 出曬煙咁
嚇到朋友都嘩咗聲
三文魚 油甘魚 甜蝦…
舊舊魚刺身都有2cm咁厚 鮮甜滿足😌

北海道雪花牛肉鍋🐮 ($78 | 烏冬+$18)
特別地用上了幼身嘅烏冬🍲
令每一條烏冬掛滿左湯汁
菜金菇蘑菇豆腐 都非常入味
雪花牛肉 肉質鮮甜 食落唔會太肥膩

鰻魚吉列蠔便當🍱 ($138)
白飯有少少overcooked 乾身咗少少🍚
出面燒烤汁鰻魚普遍都會係鹹啲同乾啲
但呢個鰻魚鹹味啱啱好 同比較嫩身☺️
吉列蠔炸粉厚 燒汁醬似乎搶咗蠔嘅鮮甜味

煉奶芝士年糕 ($32/3pc)
一上碟 朋友已經迫不及待咬咗一大啖
仲辣親條脷添