2022-01-02 4 瀏覽
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:「杏甜品」喺The One正門口附近雖然門面有啲隱蔽,但順着樓梯行上閣樓就會發現呢間牛油果色嘅小清新糖水店啦!喺尖沙咀附近食完晚餐再嚟呢度嘆番個飯後甜品,係一個唔錯嘅選擇◈ 芝麻杏仁茶 $39 - ©4/5分杏仁茶係「杏甜品」嘅主打每日新鮮現磨而成更採用天然果糖,食得健康又不失甜品嘅靈魂即使減緊肥嘅你都可以零負擔咁「歎甜品」!杏仁味相當濃郁香甜,飲落好順口加上陣陣嘅芝麻香,Double 香🥳◈ 椰皇湯圓燉雙皮奶 $67 - ©4/5分冬天必食暖笠笠嘅椰皇系列🥳白雪雪嘅椰皇燉雙皮奶好似啫哩咁光滑入口細膩絲滑,濃濃嘅奶香仲有三粒芝麻湯圓添😍.◈ 楊枝甘露吸吸 $42 - ©4/5分楊枝甘露勁足料!芒果,西米露,柚子肉堆到成杯都係加上芒果汁同花奶,口感豐富,香甜爽口仲有粒粒芒果肉🥳
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
「杏甜品」喺The One正門口附近
雖然門面有啲隱蔽,但順着樓梯行上閣樓
就會發現呢間牛油果色嘅小清新糖水店啦!
喺尖沙咀附近食完晚餐
再嚟呢度嘆番個飯後甜品,係一個唔錯嘅選擇

◈ 芝麻杏仁茶 $39 - ©4/5分
杏仁茶係「杏甜品」嘅主打
每日新鮮現磨而成
更採用天然果糖,食得健康又不失甜品嘅靈魂
即使減緊肥嘅你都可以零負擔咁「歎甜品」!
杏仁味相當濃郁香甜,飲落好順口
加上陣陣嘅芝麻香,Double 香🥳

◈ 椰皇湯圓燉雙皮奶 $67 - ©4/5分
冬天必食暖笠笠嘅椰皇系列🥳
白雪雪嘅椰皇燉雙皮奶
好似啫哩咁光滑
入口細膩絲滑,濃濃嘅奶香
仲有三粒芝麻湯圓添😍

◈ 楊枝甘露吸吸 $42 - ©4/5分
楊枝甘露勁足料!
芒果,西米露,柚子肉堆到成杯都係
加上芒果汁同花奶,口感豐富,香甜爽口
仲有粒粒芒果肉🥳

宵夜
2022-01-01 16 瀏覽
【尖沙咀】滋潤稀有糖燉燕窩每次去尖沙咀吃飯,都會想起這間【Almonddesserthk】杏甜品店,之前天氣不凍時已經到訪吃過一次爽冰甜品,清甜健康感覺令人念念不忘,由於近日天氣凍凍地,所以今次選了一款滋潤進補甜品來吃,一進入店舖已經換上了不少聖誕裝飾,加上聖誕星星吊燈及淺綠色聖誕樹,整間店舖都有濃厚聖誕節氣氛。燕窩系列-【稀有糖燉燕窩】(優惠價HK$199) Swallow’s Nest with Natural Rare Suger 稀有糖是由天然食物而成的代糖,在甜品中使用稀有糖會比人工合成代糖為健康,燕窩採用了印尼燕窩,全人手挑選,每一啖都是滿滿的燕窩,十分足料有100g的印尼燕窩,入口有陣陣暖意又滋陰養顏,非常滋味。【呂宋芒爽冰】 Carabao Mango Smoothie (HK$52)頂層是的非常清甜的呂宋芒果肉,呂宋芒肉厚而且沒有渣,而下面的爽冰質感有點介乎雪糕雪芭質感,綿滑口感,入口即溶,旁邊有椰果及粒粒爽脆水晶珠,晶瑩剔透提升了不少口感。〔Almonddesserthk〕’杏’甜品@almonddesserthk香港尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖Sh
【尖沙咀】滋潤稀有糖燉燕窩

燕窩系列-【稀有糖燉燕窩】(優惠價HK$199)

香港尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖
Shop 6, G/F, Champagne Building, 40-46 Carnarvon Road, Tsim Sha Tsui, Hong Kong
2021-12-18
2021-12-31 13 瀏覽
店舖裝修走日本小清新風格,每個角落都是打咭位,可以用手機下單直接以電子貨幣付款。蜜瓜爽冰$62 (蜜瓜粒+$10)蜜瓜是用來由海南島玟瓏瓜 甜度高達18度,打成雪糕球的雪芭實質是濃沃蜜瓜汁沙冰,加上清甜的椰果及粒粒水晶珠,口感豐富。芒果奶昔雙皮奶$69(芒果粒+$10)面層放了來由菲律賓的呂宋芒果,甜而不酸,中層是混了芒果奶昔的雪芭,最低層是淋上濃沃芒果汁的香滑雙皮奶,奶味香濃不比芒果遜色。龍眼爽冰$55龍眼沙冰口感更像雪芭,是用了來由泰國最頂級的金標龍眼打造而成的,聽講每碗用上32粒來自泰國的夜明珠龍眼肉,雙層鋪滿了椰果及粒粒水晶珠,感覺很清新。榴槤爽冰$59一放上枱就聞到榴槤既香味,榴槤肉是用上榴槤界LV金枕頭 ,一絲絲榴槤肉配上粒粒水晶珠,爽甜而不膩。
蜜瓜爽冰$62 (蜜瓜粒+$10)

芒果奶昔雙皮奶$69(芒果粒+$10)

龍眼爽冰$55

榴槤爽冰$59
喺尖沙咀行街行到攰,想坐低歇下腳,見到有甜品舖就啱哂,而佢就係近期新開嘅「杏甜品」☺️,之前已經Bookmark咗想食。由於係黃昏五六點時間,所以食甜品嘅人唔多🙈,咁就可以慢慢食,唔使驚阻住人哋啲位。餐廳環境幾舒服,裝修行小清新路線,讓人放鬆🌿。小店主打港式甜品🇭🇰,涵蓋傳統糖水以及新派款式,價錢稍貴,但考慮到店舖位置都能理解嘅。小店採用QR code落單,而客人亦要先付款,如果無網上支付工具,就要去櫃枱俾錢喇。杏仁茶燉蛋白($55),佢係呢度嘅首席招牌🌟,質素果然無令人失望。甜品散發住好香嘅杏仁味,杏仁茶濃稠度適中,最重要係夠晒熱辣辣。杏仁茶下低係燉蛋白🥚,質感滑溜,不乏蛋香,整個甜品組合好搭調,而且係低糖,健康之選。龍眼爽冰($55),依款甜品似曾熟悉👀,係多年無食、令人懷念嘅味道。爽冰真材實料,用上大量龍眼肉打成,所以入口並非普通刨冰般咁易溶🍧。佢配以椰果同水晶珠食,口感變得豐富。如果夏天食佢一定超正,夠晒消暑嘛。蜜瓜吸吸($42),甜品以外,小店亦提供飲品,而佢哋全部均係同水果有關,我哋就揀選咗蜜瓜🍈。瓜種來自海南島玫瓏瓜,甜度高,但天然。飲品帶有椰香,吸啜到果肉同Q彈煙韌粒粒。
喺尖沙咀行街行到攰,想坐低歇下腳,見到有甜品舖就啱哂,而佢就係近期新開嘅「杏甜品☺️,之前已經Bookmark咗想食。
蜜瓜吸吸
總括嚟講,尖沙咀有杏福窩心甜品店進場💓🤤,佢無論味道、服務定環境都唔錯,值得大家到訪啊。最後,我上載埋小店用心設計嘅餐牌以供參考。
龍眼爽冰
👍🏻貓山王榴槤爽冰 $59榴槤愛好者必食推薦🥳!冰底係直接用泰國貓山王榴槤整成口感介乎於沙冰同雪糕之間就算溶左榴槤味一樣咁濃郁面頭再鋪上一大pat榴槤蓉,好足料👍🏻唔會有人工榴槤味,係好自然既榴槤香甜不過偏甜左啲,食得多有少少膩🤭份量好多成座山咁,建議可以兩個人share一個味道:9/10性價比:6/10-👍🏻龍眼燕窩爽冰 $128一樣係將龍眼肉直接製成冰底會食到龍眼肉一絲絲既口感😜味道清甜,比起榴槤爽冰冇咁甜印尼燕盞份量都唔少,每碗有50g足両圍邊同面頭都鋪滿左😎每啖都食到燕窩,配埋清甜既龍眼好夾🥳配料仲有椰果同西米增加口感不過始終有燕窩,甜品黎講價錢偏貴味道:9/10性價比:5/10-✨12月有限定優惠星期一至四1pm至4pm全單8折-📍#AlmondDessert @almonddesserthk尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍
👍🏻貓山王榴槤爽冰 $59
榴槤愛好者必食推薦🥳!
冰底係直接用泰國貓山王榴槤整成
口感介乎於沙冰同雪糕之間
就算溶左榴槤味一樣咁濃郁
面頭再鋪上一大pat榴槤蓉,好足料👍🏻
唔會有人工榴槤味,係好自然既榴槤香甜
不過偏甜左啲,食得多有少少膩🤭
份量好多成座山咁,建議可以兩個人share一個
味道:9/10
性價比:6/10
貓山王榴槤爽冰

👍🏻龍眼燕窩爽冰 $128
一樣係將龍眼肉直接製成冰底
會食到龍眼肉一絲絲既口感😜
味道清甜,比起榴槤爽冰冇咁甜
印尼燕盞份量都唔少,每碗有50g足両
圍邊同面頭都鋪滿左😎
每啖都食到燕窩,配埋清甜既龍眼好夾🥳
配料仲有椰果同西米增加口感
不過始終有燕窩,甜品黎講價錢偏貴
味道:9/10
性價比:5/10
龍眼燕窩爽冰

✨12月有限定優惠
星期一至四1pm至4pm全單8折
尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #hkrestaurant #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #週末好去處 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #尖沙嘴 #尖沙嘴美食
貓山王榴槤爽冰
龍眼燕窩爽冰
2021-12-29 7 瀏覽
在這個乾燥的季節,最好就是喝碗熱呼呼的糖水暖胃之餘,同時滋潤一番!新增了不少糖水款式,當然要品嘗一下。椰皇桃膠燉雙皮奶 ($62)雙皮奶嫩滑,桃膠軟滑,入口帶陣陣椰香,清甜滋潤。榴蓮湯丸 ($36)榴槤控必吃!粒粒圓滑飽滿,湯圓皮煙韌,厚度恰到好處,而且夠滑身。榴槤內餡份量多,每一口都能吃到充沛餡料,而且有流心效果,口感滑溜,榴槤味道突出,甜度適中。龍眼爽冰 ($55)爽冰以三十粒新鮮龍眼製作,清爽綿密,每一口帶濃厚龍眼清香,再配以椰果和水晶珠,口感豐富,鮮甜無比。

新增了不少糖水款式,當然要品嘗一下。

椰皇桃膠燉雙皮奶 ($62)

雙皮奶嫩滑,桃膠軟滑,入口帶陣陣椰香,清甜滋潤。

榴蓮湯丸 ($36)

龍眼爽冰 ($55)

2021-12-29 8 瀏覽
#跟星星食好西➿➿➿大家應該都知星星超級中意食甜品🍮🍦🍨簡直係無甜品不歡嘅地步🥰🥰🥰今次我來左Almond Dessert杏 甜品店來試試佢嘅燕窩系列甜品~超級期待呀😍😍😍星星揀左✨✨✨稀有糖燉燕窩✨✨✨~佢採用印尼燕盞,人手精挑~仲要係足兩100g😋😋😋夠哂滋潤養顏~我仲試左🥭🥭🥭芒果奶昔雙皮奶🥭🥭🥭~芒果味夠哂濃郁加埋雙皮奶嘅厚重~口感豐富~➿➿➿優惠來啦啦啦❄️❄️❄️12月冬至限定☃️☃️☃️星期一至星期四 1:00pm-4:00pm光顧,可享全線產品8折❤️❤️❤️➿➿➿Almond Dessert杏 甜品店🍮🍨🍧地址:尖沙咀加拿芬道46號香檳大廈地下6號舖➿➿➿
#跟星星食好西
大家應該都知星星超級中意食甜品🍮🍦🍨
簡直係無甜品不歡嘅地步🥰🥰🥰
超級期待呀😍😍😍
星星揀左✨✨✨稀有糖燉燕窩✨✨✨~
佢採用印尼燕盞,人手精挑~
仲要係足兩100g😋😋😋
夠哂滋潤養顏~
我仲試左🥭🥭🥭芒果奶昔雙皮奶🥭🥭🥭~
芒果味夠哂濃郁加埋雙皮奶嘅厚重~
口感豐富~
優惠來啦啦啦❄️❄️❄️
12月冬至限定☃️☃️☃️
Almond Dessert杏 甜品店🍮🍨🍧
地址:尖沙咀加拿芬道46號香檳大廈地下6號舖
用餐優惠
試食活動
2021-12-29 36 瀏覽
🥄杏甜品🔍尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖-----Covid後尖沙咀執咗一間又一間嘅鋪頭,好耐都無見尖沙咀嘅有新開嘅甜品舖。難得見到The one隔離逆市開咗一間新嘅甜品小店,就入去幫襯支持下。餐廳牆身顏色以淡湖水綠為主調,加上聖誕氣氛濃濃嘅燈泡裝飾,整體感覺柔和溫馨,散發鬧市中正正缺乏嘅悠閒舒適感。.#椰皇糯蓮子燉雙皮奶 $62#芝麻杏仁茶$39#蜜瓜豆腐花 $48三款甜品,兩熱一凍,蜜瓜豆腐花無論味道貌相都極為神似曾經紅極一時嘅聰嫂甜品,係令人懷念嘅味道。燉雙皮奶則椰味香濃,但整體質感偏向流質,雖然滑身,但個人較愛凝固實身嘅質地。當中最有特色,就要數他們主打的杏仁系列甜品,芝麻杏仁茶質地細膩稠身,熱食令芝麻同杏仁自帶嘅果仁香氣顯得更為濃烈,不錯。-----👶🏻B仔整體評價:7.2/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔味道評分:7/10個👍🏻👶🏻B仔回頭機會:7/10個👍🏻-----#swallowhongkong跟住我一齊吞食香港啦!🤤#swallowtst
🥄杏甜品

#swallowhongkong
跟住我一齊吞食香港啦!🤤
#swallowtst
2021-12-28 9 瀏覽
我本身鍾意食甜品,但吾敢成日食,怕糖份太多,早前好友介绍了一間叫Almond Dessert 杏甜品店俾我,甜品減少使用糖份。天氣凍,最啱食暖笠笠糖水,我揀了燕窩杏仁茶燉蛋白,採用印尼燕盞,人手精挑,足50g。賣相相當吸引,燕窩份量足,自己混入杏仁茶燉蛋白中,兩者好夾。蛋白好滑身,加上只係微微甜,食多d也不怕,又夠滋潤喉嚨,尤其適合依加食。另外,再點了另一款甜品,芒果奶昔雙皮奶。最上層放滿了芒果,算幾甜,吾酸。中間係奶昔,幾幼滑。最底層係雙皮奶,奶味幾突出,一次過試晒三個口感。

另外,再點了另一款甜品,芒果奶昔雙皮奶。

最上層放滿了芒果,算幾甜,吾酸。

中間係奶昔,幾幼滑。

最底層係雙皮奶,奶味幾突出,一次過試晒三個口感。

2021-12-27 20 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢甜品店不旦主打杏仁甜品同水果甜品🍒近日仲推出左多款以官燕配搭而成嘅甜品😚啱晒鍾意食甜品又養生嘅人士🥸❶燕窩杏仁茶燉蛋白 $168咁凍嘅天氣又點可以冇一碗暖笠笠嘅滋潤甜品呢☺️聽講呢個甜品仲可以潤肺美白抗衰老👧🏻講返味道方面先😋以每日新鮮即磨嘅杏仁汁製造而成😱而蛋白就如豆腐般滑溜😼再配上人手發嘅印尼燕盞🇮🇩口感同營養價值都即刻upgrade晒🆙❷芒果奶昔雙皮奶 $59雙皮奶嘅表面鋪滿左鮮甜又新鮮嘅芒果🥭以下層就分別係芒果奶昔同雙皮奶🥛芒果奶昔嘅味道同口感都有啲似芒果沙冰🥶再配埋雙皮奶一齊食 真係有種透心涼嘅感覺❄️順帶一提,餐廳而家有一個[再見2021優惠]🤩即日起至1月6號,逢星期一至四,下午一點至四,即可享有8️⃣折優惠!即係用8️⃣折嘅價錢就食到咁高質又養生嘅甜品仲諗啲咩,快啲去試吓啦🤶🏻
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

芒果奶昔嘅味道同口感都有啲似芒果沙冰🥶
再配埋雙皮奶一齊食 真係有種透心涼嘅感覺❄️

順帶一提,餐廳而家有一個[再見2021優惠]🤩
即日起至1月6號,
逢星期一至四,下午一點至四,
即可享有8️⃣折優惠!
即係用8️⃣折嘅價錢就食到咁高質又養生嘅甜品
仲諗啲咩,快啲去試吓啦🤶🏻
2021-12-27 7 瀏覽
好耐都冇同大家介紹美食啦!之前都係介紹熟食多,今次就另類啲,試甜品!位置尖沙咀加拿芬道的杏甜品,聽朋友講一定要食佢的名物,杏仁燕窩燉蛋白。轉頭睇下個餐牌先先睇睇店內環境再睇睇個餐牌主要賣點都係燕窩的甜品,唔試唔得啦先黎個傳統甜品,楊枝甘露之後就係芒果奶昔雙皮奶!呢個絕對有驚喜,超滑口再黎就係龍眼燕窩爽冰食落去龍眼勁新鮮!燕窩份量十足!推薦呀!最後緊係要叫個杏仁燕窩燉蛋白啦!你地睇下個setting幾靚岩晒用黎打卡!味道就帶小小杏仁奶味,蛋白香較重,燕窩就另外上比你兩個人食咁多雖然都有小小罪惡感,但都係值得呀,食左咁多養生甜品下次再同大家介紹其他甜品啦
好耐都冇同大家介紹美食啦!

之前都係介紹熟食多,今次就另類啲,試甜品

先睇睇店內環境

再睇睇個餐牌

主要賣點都係燕窩的甜品,唔試唔得啦

先黎個傳統甜品,楊枝甘露

之後就係芒果奶昔雙皮奶!呢個絕對有驚喜,超滑口

再黎就係龍眼燕窩爽冰
食落去龍眼勁新鮮!燕窩份量十足!推薦呀!

岩晒用黎打卡!
味道就帶小小杏仁奶味,蛋白香較重,燕窩就另外上比你

下次再同大家介紹其他甜品
2021-12-19
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
  • 杏仁茶燉蛋白
2021-12-26 17 瀏覽
最近成日見到有人post呢間almond dessert既甜品好似相當吸引,今日咁啱經過尖沙咀附近食完飯後仲係好早就決定過黎試試.龍眼爽冰將龍眼肉打成蓉再雪成冰,入口冰涼清爽帶出沙沙口感.雪冰係口中慢慢溶化變成清甜既龍眼肉汁.冰內仍帶有粒粒龍眼肉,龍眼肉同樣清甜多汁,令口感更清爽.龍眼冰上加上西米及椰果,西米雪過後變得脆卜卜,再加上Q韌椰果帶出唔同層次口感,整個配搭都好清新唔會覺得好膩.楊枝甘露豆腐花豆腐花香嫩細滑而且帶一陣豆香.豆花上加上芒味汁,芒果肉及柚子肉.芒果肉香甜帶住濃郁芒果香,食落唔會帶酸味.配上柚子微微甘橘香平衡左過份甜膩既感覺,亦提升左一陣清新感.芝麻糊芝麻糊入口香滑唔會帶一舊舊結塊,芝麻糊綿滑帶住濃稠黑芝麻香.芝麻糊味道香甜唔會帶苦澀味,一陣炒香過既芝麻味令味道更香.

楊枝甘露豆腐花

芝麻糊
宵夜
  • 楊枝甘露豆腐花
自從上一次食完杏仁茶同龍眼冰之後就一直念念不忘, 而且仲已經榮升小妹心目中嘅No.1😍, 今日又心思思想去食龍眼冰, 於是係附近食飽飽就過去食糖水! 咁岩推出左新嘅冬日燕窩系列, 小妹緊係要試下啦!🌟稀有糖燉燕窩稀有糖由天然澱粉提煉, 味道同平時食嘅糖差唔多但低卡! 上枱時燕窩糖水同燕窩分開上, 燕窩採用人手挑選嘅燕盞, 食到一絲絲, q彈中帶點獨特軟度, 味道清甜滋潤 🌟龍眼豆腐花既然一場嚟到又點可能唔食龍眼冰! E款龍眼豆腐花都係上次小妹想食嘅其中一樣嚟, 今次嘅龍眼冰味道一樣咁正, 龍眼味依舊濃郁清甜, 旁邊嘅豆腐花香滑富豆香, 岩哂又想食龍眼冰又想食豆腐花嘅朋友仔!

🌟稀有糖燉燕窩

🌟龍眼豆腐花
2021-12-22
其他
  • 龍眼豆腐花
  • 稀有糖燉燕窩
❤️天氣凍凍地☃️令我又想食下甜品🍮呢排好多朋友聖誕嘅聚會🥳見又出開尖沙咀🥰我梗係又去上次食過個間好正好「曰系」個間「杏」@almond dessert 啦😋佢哋啲甜唔至真材實料同埋味道層次分明🤤而且減少用糖😋啱晒又想食甜野又想健康嘅人❤..❤今次去佢地咁啱又有新產品🥰我真係幸福呢💕 佢哋出咗好啱呢個凍凍地天氣食嘅「燕窩系列」😋聽店員講佢哋係用印尼燕盞💜全人手精挑出黎嘅🤤4款「燕窩新品」包括有1⃣️稀有糖燉燕窩(足兩100g)2⃣️燕窩杏仁茶燉蛋白(足兩50g) 3⃣️貓山王燕窩爽冰(足兩50g) 4⃣️龍眼燕窩爽冰(足兩50g)❤今次一定要試吓啲新產品呀😋..🍮杏仁茶燕窩燉蛋白 $168 (試食價)(原價 $259)..☺️上次已經試過佢哋嘅非常之出色嘅招牌甜品「杏仁燉蛋白」❤所以今次我都係揀咗「燕窩杏仁茶燉蛋白」🍮佢個賣相高貴到不得之了😍咁矜貴嘅食材☺️加上一個「儀式感」好重嘅賣相📷而且杏仁同蛋白嘅味道仲係保持好高嘅質素😋大家真係要趁佢依家仲做緊「試食價」去試吓呢個「無負擔」嘅甜品體驗呀❤..🍮芒果🥭奶昔雙皮奶 $59..🥭芒果嘅甜品就真係食得多😋但係雙皮奶再加芒果奶昔❤️真係聽見都想食😍佢哋嘅雙皮奶上邊仲
🍮杏仁茶燕窩燉蛋白 $168 (試食價)
(原價 $259)
🍮芒果🥭奶昔雙皮奶 $59
🥭芒果嘅甜品就真係食得多😋但係雙皮奶再加芒果奶昔❤️真係聽見都想食😍佢哋嘅雙皮奶上邊仲鋪滿咗好多好厚嘅芒果肉🥳大人小朋友都唔可以錯過呀💜呢度真係好適合一家大細做完冬☃️食返碗糖水滋潤吓🥳一班朋友食完聖誕大餐🎄嚟一齊嘆番個甜品都好溫馨吖🍮yummmmm😋❤️
💰 $227 (2 ppl)

🚩Almond Dessert 杏
📍尖沙咀加拿芬道46號香檳大廈地下6號舖

成日想去尖沙咀食甜品除咗鮮芋仙都諗唔到其他🥲知道開左間新既甜品舖表示很興奮😍.以簡約木系為主題~依家仲有聖誕佈置好有氣氛🎄傳統到新式既甜品都有🙆🏼‍♀️.▫️榴槤爽冰 $59▫️貓山王榴槤豆腐花 $59😋👍🏻:👅👅👅👅.6/5分每次有榴槤甜品都抵擋唔到🤫兩款其實都大同小異同樣用咗泰國貓山王自製爽冰底🤤每啖都勁有榴連香 榴連控表示興奮滿足😍仲有球榴連肉好綿好甜好幸福🥺爽冰果款多左啲水晶珠點綴~我就覺得豆腐花嗰款好食啲因為爽冰同豆腐花都有各半 可以試晒🤭多啲層次感之餘 仲可以balance返個榴連味.▫️榴槤湯丸 $36😋👍🏻:👅👅👅👅.6/5分本身仲驚會好奇怪 但都係忍唔住🤭估唔到超好吃 一咬d榴連肉就咇出黎😍勁邪惡🤤🤤 溫溫的感覺更可以食出榴連既甜好似用左芝麻皮 皮薄餡多😆配搭埋桂花湯底既清香 中和返個甜膩😚.▫️招牌龍眼爽冰 $55😋👍🏻:👅👅👅👅/5分選用左金標泰國龍眼整龍眼味甘甜可口 味道濃郁雖然話係冰但食落好似雪糕質地用椰果取代左龍眼肉 增加口感🙆🏼‍♀️.好吃耶~~~~榴連控表示大推XD真係每啖都有幸福既味道🥺而且小店選料認真同埋主張低糖甜而不膩 食得出係真材實料💕要帶frd去再戰先😚
成日想去尖沙咀食甜品
除咗鮮芋仙都諗唔到其他🥲
知道開左間新既甜品舖表示很興奮😍

以簡約木系為主題~
依家仲有聖誕佈置好有氣氛🎄

兩款其實都大同小異
同樣用咗泰國貓山王自製爽冰底🤤
每啖都勁有榴連香 榴連控表示興奮滿足😍
仲有球榴連肉好綿好甜好幸福🥺
爽冰果款多左啲水晶珠點綴~
我就覺得豆腐花嗰款好食啲
因為爽冰同豆腐花都有各半 可以試晒🤭