2022-09-05 43 瀏覽
行完古宮文化博物館真係腳都軟埋,於是就走去尖沙咀食甜品補充下體力,呢間甜品店以杏仁做主題,標榜以少糖配方製作。裝修採用糖果綠色調,配合白色與淺木色,好有小清新的感覺,還有一粒幾可愛的大杏仁公仔。今次叫左自選 Lunch Set,包括三文治、飲品同迷你甜品。三文治可自選墨魚汁包、皮塔餅同麥皮塔餅,因為太好賣關係,只賣淨皮塔餅。而餡料有7款選擇,其中美國阿拉斯加蟹肉同緬因洲波士頓龍蝦就需要加錢,我就加左$15要美國阿拉斯加蟹肉,另外配料有蕃茄、紫洋蔥同生菜,最後就係揀醬料,醬料有三種選擇,包括有機牛油果醬有機南瓜醬同鹹蛋黃金醬,鍾意食牛油果既我緊係吾會錯過有機牛油果醬!飲品有4款選擇,我就加$20升級左養顏青鑽桃膠杏仁茶吸吸,杏仁味濃郁,香甜幼滑,滋潤養顏佳品。而甜品都係有4款選擇,而我又加左$28升級左泰國金標龍眼爽冰,用新鮮龍眼製成,味道清甜解渴,再加埋水晶珠同椰果,口感層次豐富,夏日消暑之選!

2022-09-05 28 瀏覽
甜品一直都係第二個胃🤪第一次跟著google map 行明明係同一條街都行過左😂原來佢個地鋪只係個門口,其實係樓上鋪。所有野都係自助買野食同拎~芒果奶昔雙皮奶 $59四大塊芒果都幾甜,而且冇筋,再下面有兩層,最底層係雙皮奶,面層就係芒果奶昔,個人覺得芒果遮住咗奶嘅香味,會鍾意分開食多啲😂不過整體都唔甜,算好食嘅杏仁茶燉蛋白 $55佢唔會太甜,蛋白份量都幾多,杏仁味都唔會太假😂但個人會鐘意雙皮奶多啲~總結:佢而家有優惠可以用$200成為會員,即時送碗糖水俾你,仲可以即刻用個$200 credit 買糖水,所以如果5-6人一齊食都幾抵,如果單獨買價錢都偏貴地址:尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖評分(5⭐️為最高):環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️食物:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️如果喜歡我地嘅餐廳食野情報就follow@我地 hkfoodie_90s_couple啦~

芒果奶昔雙皮奶 $59

服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️

2022-09-04 32 瀏覽
自選Lunch Set $98起最近佢哋推出左新嘅「全日輕食自選三文治套餐」,可以用叫車仔麵既形式,自己砌出最啱Feel嘅三文治,跟餐仲配埋一杯即製飲品同埋特選甜品添。我就揀咗Pita皮塔餅,加上挪威Smoked Salmon同鹹蛋黃金醬,配料仲有羅馬生菜、蕃茄和紫洋蔥,整體味道都唔錯,健康又美味。龍眼小丸子吸吸。跟餐加$20早排試咗佢哋嘅黑松露,今次就試吓佢哋招牌嘅龍眼配搭先,一飲入口已經充滿着濃郁嘅龍眼獨特嘅香氣。飲落好Creamy,吸吸口感煙靭,響炎熱嘅天氣飲,特別覺得爽。士多啤梨爽冰。跟餐加$28之前嚟到都一定係食龍眼爽冰,今次就試吓其他味道,結果就揀咗士多啤梨,沙冰完全同果肉融合,味道酸酸甜甜,口感軟綿,零舍開胃。Almond Dessert 杏甜品 (尖沙咀)尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖
自選Lunch Set $98起

龍眼小丸子吸吸。跟餐加$20

士多啤梨爽冰。跟餐加$28

Almond Dessert
甜品 (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖
2022-09-02 30 瀏覽
🎉新推Lunch Set一次食均三文治X甜品🥳我之前成日喺呢間甜品店食甜品架!(有睇開我出post都知😋, 上次仲帶埋daddy mammie黎食🤣)今次去開尖沙咀做野,諗住又上去食碗甜品!原來而家推全日輕食自選三文治套餐!套餐本身包一份自選配料三文治🥪仲有一杯飲品同一個迷你甜品,諗起都正呀!🥪全日輕食自選三文治套餐 $98起麵包有幾款選擇,我就揀左pita bread!薄薄地煙煙韌韌鬆軟得黎又有咬口!配料🦀美國阿拉斯加蟹肉 +$15配有鹹蛋黃金醬,蟹肉好足料啖啖肉,醬汁好豐盈,食起來更滋味!🍵飲品就揀左杏仁茶好香滑啊!每一啖都有好豐富濃厚嘅杏仁味!入口軟滑!🍮甜品:椰皇桃膠燉雙皮奶 +$48🥥椰皇好清甜啊!而入面粒粒桃膠,雙皮奶好奶滑,細細個唔會膩!仲好滋補添呀!

🎉新推Lunch Set一次食均三文治X甜品🥳

今次去開尖沙咀做野,諗住又上去食碗甜品
原來而家推全日輕食自選三文治套餐!

🥪全日輕食自選三文治套餐 $98起
麵包有幾款選擇,我就揀左pita bread!
薄薄地煙煙韌韌鬆軟得黎又有咬口!
配料🦀美國阿拉斯加蟹肉 +$15

🍵飲品就揀左杏仁茶
好香滑啊!每一啖都有好豐富濃厚嘅杏仁味!入口軟滑!

🍮甜品:椰皇桃膠燉雙皮奶 +$48

2022-08-31 134 瀏覽
🇭🇰Almond Dessert🍨🍡自從上次話尖沙咀冇糖水食 最近就開多左啲港式糖水舖呢間主攻杏汁甜品 當然仲有好多特色選擇🍮今次已經係👩🏻第3 次再黎 環境舒適 白色清新裝潢靚🌿🍼椰皇湯圓燉雙皮奶(💰$69)👍🏻推薦椰皇原盅上 雙皮奶好滑身濃味🍼跟左3粒奶黃湯圓椰味🥥好出 椰皇入邊既椰肉都好滑好易食🥄成個甜品暖暖地 感覺唔膩又養生☺️🍡全家福湯圓(💰$49)之前黎試過 抹茶湯圓好有驚喜今次想再試試 全家福就有齊哂咁多隻味😆😆有花生🥜芝麻 奶黃🍼抹茶🍵榴槤配桂花湯底感覺好精緻每款湯圓都皮薄餡靚 味道香濃🤤🥭呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸(💰$55)清新解渴之選 估唔到芒果同杏仁茶又幾夾🤔芒果味重 配少少杏仁茶既味 入口唔算太藥水味道唔太死甜 飲落仲有小丸子 同芒果肉粒 口感💯
🇭🇰Almond Dessert🍨🍡

跟左3粒奶黃湯圓
椰味🥥好出 椰皇入邊既椰肉都好滑好易食🥄
成個甜品暖暖地 感覺唔膩又養生☺️
全家福湯圓

🍡全家福湯圓(💰$49)
之前黎試過 抹茶湯圓好有驚喜
今次想再試試 全家福就有齊哂咁多隻味😆😆
有花生🥜芝麻 奶黃🍼抹茶🍵榴槤
配桂花湯底感覺好精緻
每款湯圓都皮薄餡靚 味道香濃🤤
呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸

🥭呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸(💰$55)
清新解渴之選 估唔到芒果同杏仁茶又幾夾🤔
芒果味重 配少少杏仁茶既味 入口唔算太藥水
味道唔太死甜 飲落仲有小丸子 同芒果肉粒 口感💯
呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸
2022-08-31 25 瀏覽
本來想去食鮮芋仙,但係佢太早截單,所以就無意之中入咗嚟呢間要喺樓梯度排隊,等咗大概三四張枱, 10 幾分鐘就可以入到去,我哋去到嘅時候大概9:30 ,已經係平日,但係已經話椰皇賣剩兩個,我唯有讓比有人食,自己就食芝麻糊加湯圓呢度啲湯圓有特別味道,有綠茶味同埋榴槤味,我今次就揀咗綠茶味,原來湯圓係會分開上,同一般傳統糖水舖唔同,食落去好濃郁嘅綠茶味,個皮煙煙韌韌,水準幾高芝麻糊甜度OK,唔係死甜,味道係唔錯,有好濃郁嘅芝麻味,不過個質感就比較氣稀,唔夠杰試咗朋友的杏仁茶,味道唔錯,下次要轉戰杏仁茶先
本來想去食鮮芋仙,但係佢太早截單,所以就無意之中入咗嚟呢間

試咗朋友的杏仁茶,味道唔錯,下次要轉戰杏仁茶先

2022-08-29 22 瀏覽
前排行街想輕食,去左位於尖沙咀既Almond Dessert食自選$98 up lunch set,當中包括三文治一份、飲品一杯、迷你甜品一份。三文治:麵包可以三選一,可惜當日墨魚汁包已售罄,最後揀左皮塔餅。肉類七選一,另外可以加錢要多款/揀高質啲既食材,我揀雞胸片加煙鴨胸;至於醬料揀有機牛油果醬。整體黎講,皮塔餅外層有少少烤過,口感吾硬吾實;入面既雞胸片吾算太過鞋口,煙鴨胸會偏重咸味;加埋蕃茄、洋蔥、牛油果醬,食落幾flesh,感覺健康無乜罪惡感。+$20升級飲品 - 赤豆小丸子杏仁茶吸吸:大推飲品,作為紅豆愛好者必之選。赤豆同杏仁茶味道好夾,飲品充滿兩種甜味,同時吾會cover左。杏仁味好香,飲落又多滑,仲有赤豆同小丸子咬下,多重口感,值得試飲啊!迷你甜品 - 迷你3.6牛乳雙皮奶:雙皮奶口感好滑口,入面充滿牛乳香味,甜味不算太重。+$15追加迷你甜品 - 迷你芒果布甸:淨食一個迷你甜品吾夠喉,所以加錢要多杯。依款甜品賣相精緻,上層既芒果肉甜甜地,而布甸同樣地滑口,有淡淡芒果香味。

2022-08-29 28 瀏覽
🥳每次經過開我都會呢間「杏」甜品店感受下「杏。福滋味」🥰今次都唔會例外啦🌈下午茶就黎食番個甜品吧🧸🥥椰皇桃膠燉雙皮奶 $67🌈呢個椰皇桃膠燉雙皮奶味道唔單止清甜✅而且仲🈶️滋陰潤肺🌸同埋養顏添😍啱曬女仔食呀❤入面仲放滿咗桃膠💕加埋滑嘟嘟嘅雙皮奶🍮食完感覺巧滋補喔🥳🥳🥚杏仁茶燉蛋白 $55🌈依然保持水準👍次次都唔會令我失望🥳 賣相非常之簡約,絕不花巧「簡單。美」❤ 大大碗熱辣辣🤤每次食完都感覺到都「杏福。幸福」呢❤🥭呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸 $55:🌈今次試吓新系列嘅「呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸」🧋咁啱今日冇晒小丸子🌼所以就轉左水晶珠🌸第一次食水晶珠💖細細粒有咬口⚡️口感仲卜卜脆🌈杏仁底又香又滑❤係熱辣辣嘅夏天「索」番一啖❤好爽呀🥳

🥥椰皇桃膠燉雙皮奶 $67

🥚杏仁茶燉蛋白 $55

🥭呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸 $55:

• 呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸
  • 椰皇桃膠燉雙皮奶
  • 杏仁茶燉蛋白
上星期行開尖沙咀,有啲肚餓感,想揀啲輕食,就到之前去過嘅 "杏 甜品",除咗特別嘅甜品,仲新出咗全日輕食自選三文治套餐,自由配搭,真係好唔錯呢。店舖裝修帶日式風格,環境舒適雅致,感覺悠閑。睇睇餐牌先,好多養顏甜品選擇,日日新鮮製造,有足両燕窩、椰皇燉雙皮奶、滿料杏仁茶吸吸杯、鮮果爽冰(自家製冰)、熱辣辣中式糖水、懷舊西米露、湯圓、足料水果吸吸杯,仲有新出嘅全日輕食自選三文治套餐 $98up,三文治一份(麵包、秘調醬料、肉類 各選一款) + 飲品一杯 + 迷你甜品一個。自選 Lunch Set,麵包揀咗口袋餅,少少脆嘅口感,餡料係挪威煙三文魚,鹹鹹香香,做麵包餡就最夾,醬料就有機牛油果醬,鍾意食牛油果嘅我緊係揀依款啦,配埋蕃茄、紫洋蔥、生菜,蔬菜味道清新,呢啲配搭好夾呀。套餐飲品當然揀番招牌杏仁茶,濃郁杏仁味,散發著杏仁香氣,清甜幼滑,滋潤養顏嘅糖水。套餐甜品選擇精緻嘅迷你芒果布甸,啖啖芒果香,芒果肉鮮甜美味。生磨杏仁茶    $49香噴噴嘅杏仁味,原來這裡係以燉製方式,所以比一般嘅杏仁茶更香滑,啖啖都係杏仁嘅味道,用嘅係優質材料,好香濃,而且減少使用糖份,食起嚟唔會太甜,口感層次提升,
店舖裝修帶日式風格,環境舒適雅致,感覺悠閑。

生磨杏仁茶    $49

香噴噴嘅杏仁味,原來這裡係以燉製方式,所以比一般嘅杏仁茶更香滑,啖啖都係杏仁嘅味道,用嘅係優質材料,好香濃,而且減少使用糖份,食起嚟唔會太甜,口感層次提升,養顏潤肺嘅健康甜品,真係必食呀!
生磨杏仁茶
2022-08-25
下午茶
生磨杏仁茶
🪑近mira place附近🤑價錢約 $100有日weekend lunch去到 本身想試ge椰皇系列無供應🥲唔似普通飲品店 淨賣飲品 仲有個light ge lunch set 🌮Ⓙ自選lunch set $98可以自選一款麵包 同入面ge食材同醬汁今次試左口袋餅 配三文魚同牛油果醬 跟餐有個甜品 今次試左燉蛋白幾滑 唔會太甜另外加左$20 試個養顏青鑽桃膠杏仁茶吸吸😋😋 呢杯好豐富 杏仁味好香 食完姐刻覺得個人都靚d 店員提醒Lunch set(尤其係個麵包)要d時間先整好 變相d飲品同甜品黎先過個麵包🥯🤣

🪑近mira place附近

🤑價錢約 $100

Ⓙ自選lunch set $98
可以自選一款麵包 同入面ge食材同醬汁
今次試左口袋餅 配三文魚同牛油果醬
跟餐有個甜品 今次試左燉蛋白幾滑 唔會太甜

最近又去咗【杏】食甜品?已經唔只甜品咁簡單啦~佢地而家新🆕推出自選三文治組合🥪食得健康啲!三文治包皮及配料全部由自己揀。 包皮有三款選擇有全黑麥包同口袋包🍞主食配料選擇多,雞蛋🥚,火腿🥓,最驚喜仲可以揀龍蝦🦞粥同埋🦀蟹肉 醬汁方面仲有健康嘅牛油果🥑醬同南瓜🎃醬。 仲可以噶特色嘅開心果脆脆 套餐可選擇一杯野飲➕加一款甜品 今次再食我最鐘意嘅🥥#椰皇桃膠燉雙皮奶面頭桃膠份量非常多,配上甜甜嘅原汁椰皇燉出香滑嘅雙皮奶每次必食! 🍈#蜜瓜小丸子吸吸我食哈密瓜奶嘅味道,配上煙韌嘅小丸子,清甜多重口感,夏天的味道!
食得健康啲!三文治包皮及配料全部由自己揀。

包皮有三款選擇有全黑麥包同口袋包🍞

醬汁方面仲有健康嘅牛油果🥑醬同南瓜🎃醬。

仲可以噶特色嘅開心果脆脆

套餐可選擇一杯野飲➕加一款甜品

今次再食我最鐘意嘅
🥥#椰皇桃膠燉雙皮奶

🍈#蜜瓜小丸子吸吸

尖沙咀樓上杏仁主題甜品舖🤍-👀沒有立場資訊-🥪全日自選輕食三文治套餐 ($98up)可以自己揀想要咩包、自家製醬汁、肉同埋其他配料,另外套餐仲會包一杯飲品同埋一個迷你甜品👀🦞龍蝦芝士牛油果醬墨魚汁包 ($141)食落感覺好清新,味道唔會好濃,首先個墨魚汁包夠厚身而且幾軟熟,不過外皮可以再脆身多少少🤣另外龍蝦肉都俾得幾多,加埋濃郁嘅牛油果醬,食落幾鮮!而且個包望落唔大,但係原來都幾有飽足感,作為午餐其實份量好足夠🫡🐟挪威煙三文魚牛油果醬墨魚汁包 ($118)煙三文魚幾厚身,味道比龍蝦餡濃,加埋裏面本身有嘅蕃茄、羅馬生菜、同埋紫洋蔥,味道好清新好夾😋我哋一樣叫咗牛油果醬,果然不出所料同三文魚好夾😛🍼自家製迷你3.6牛乳燉雙皮奶 奶味濃郁,甜度適中,不過可以再滑多少少~-🥚自家製迷你燉蛋白 燉蛋白口感幾細緻,而且一樣都係唔會太甜,感覺幾健康☺️🧋赤豆小丸子杏仁茶吸吸 一開頭杏仁味幾重,之後仲會有少少杏仁嘅餘韻,飲落幾香幾滑,帶有紅豆香,仲有小丸子,咬落煙煙韌韌,口感豐富👀不過美中不足嘅係小丸子可以再軟熟啲!-☕️杏咖啡咖啡味好濃,帶有淡淡杏仁味,飲落完全唔會好甜,味道偏甘🧐餐廳嘅位置方便,裝修亦
尖沙咀樓上杏仁主題甜品舖🤍
👀沒有立場資訊
🥪全日自選輕食三文治套餐 ($98up)
🦞龍蝦芝士牛油果醬墨魚汁包 ($141)
另外龍蝦肉都俾得幾多,加埋濃郁嘅牛油果醬,食落幾鮮!

🐟挪威煙三文魚牛油果醬墨魚汁包 ($118)
我哋一樣叫咗牛油果醬,果然不出所料同三文魚好夾😛

🍼自家製迷你3.6牛乳燉雙皮奶
奶味濃郁,甜度適中,不過可以再滑多少少~
🥚自家製迷你燉蛋白
燉蛋白口感幾細緻,而且一樣都係唔會太甜,感覺幾健康☺️

🧋赤豆小丸子杏仁茶吸吸
不過美中不足嘅係小丸子可以再軟熟啲!
☕️杏咖啡
咖啡味好濃,帶有淡淡杏仁味,飲落完全唔會好甜,味道偏甘🧐

餐廳嘅位置方便,裝修亦都幾精緻,以淺木系作主調😉
座位整潔,亦都可以喺座位自行落單,免收加一 ,經過可以試吓!

味道 8/10
服務 7.5/10
環境 8.5/10
回頭率 8/10
總評 8/10😛🤍
人均消費 $130💰
📍 杏甜品
尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖

#米食尖沙咀 #米食甜品 #米食西餐 #米食輕食 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup
2022-08-24
2022-08-24 34 瀏覽
呢間甜品店成日都會推出新產品 最近就出左個全日輕食自選三文治套餐✨包 內餡都係自己砌 再配埋飲品同甜品 夠晒豐富🥰.📌全日輕食自選三文治套餐 $98麥皮塔餅(+$5)好薄脆 食落好重麵粉味 冇乜麥香 感覺同原味差唔多🫣煙三文魚都厚肉大塊嘅🍣揀左鹹蛋黃金醬 出奇地好夾 個鹹香加埋煙燻味 幾惹味🥰配菜方面仲有羅馬生菜🥬蕃茄🍅紫洋蔥🧅唔錯 幾清新✨但係份量偏少 嗌墨魚汁包抵食啲🦑1️⃣龍眼小丸子吸吸(+$20)之前食過龍眼爽冰 已經覺得好好食 好足料😋今次呢杯同樣好清甜 有龍眼果香 仲有椰香味🥥下面底有超多煙韌嘅小丸子🍡再加埋仲有啲龍眼同埋椰子碎 好有口感👍🏻2️⃣玫瓏蜜瓜爽冰(+$28)爽冰好綿密 係好天然嘅蜜瓜甜味 唔會太甜🍈應該仲加左啲牛奶?食落更加滑🥛融融地食好似雪糕咁🍦呢款食落同樣好足料 勁濃郁蜜瓜香💚面頭仲有啲蜜瓜果肉,珍珠,椰果 幾豐富😎

📌全日輕食自選三文治套餐 $98
全日輕食自選三文治套餐

1️⃣龍眼小丸子吸吸(+$20)
龍眼小丸子吸吸

2️⃣玫瓏蜜瓜爽冰(+$28)
玫瓏蜜瓜爽冰
2022-08-23 20 瀏覽
🥭呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸 $55杏仁茶味道香滑濃厚 入面有好多粒粒芒果肉 芒果味道香甜 吸吸既口感好特別 最底有小丸子 口感煙靭 好清涼 啱晒夏天飲- 🍨椰皇桃膠燉雙皮奶 $67鐘意杏仁嘅要嗌呀 杏仁茶味道好香醇 雙皮奶燉到好嫩滑 加上淡淡嘅椰子清香味 加上椰子果肉清甜 又好輕易就刮到 好食!而且桃膠份量多 似啫喱 令甜品好有咬口- 🍨泰國金標龍眼爽冰店員話係用新鮮龍眼同冰塊一齊打碎所以會食到粒粒龍眼肉 好香龍眼味 啲冰好綿 加埋脆珠同椰果做配料 口感豐富- 📍杏甜品尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號鋪
🥭呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸 $55

🍨椰皇桃膠燉雙皮奶 $67

而且桃膠份量多 似啫喱 令甜品好有咬口
🍨泰國金標龍眼爽冰

店員話係用新鮮龍眼同冰塊一齊打碎

📍杏甜品
尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號鋪
2022-08-23 20 瀏覽
下午茶時間又黎到幸甜品。見到佢哋全新推出全日輕食自選三文治套餐。個套餐包括一份自選配搭三文治、飲品同埋迷你甜品。最適合我呢啲有時想食得light啲但又唔想求其食既人。一份套餐有晒主食飲品同埋甜品,都幾豐富!三文治搭配方面由麵包、材料乃至醬料都有得自選。每份包左一款主配料,如雞胸/煙三文魚/煙鴨胸等等或升級阿拉斯加蟹肉/波士頓龍蝦肉,再有生菜、蕃茄、洋蔥,組成豐富有營養既三文治。我呢個組合係Pita Bread+煙三文魚+牛油果醬。味道唔錯,飽肚之餘又無咩負擔。飲品有咖啡/杏仁茶選擇,但亦可以升級變特飲。升級左佢哋嘅杏仁茶吸吸。揀左養顏青鑽桃膠杏仁茶吸吸。將杏仁茶變成特飲真係創意十足,杏仁茶依然濃郁,加埋份量慷慨既桃膠同埋青鑽,口感好豐富!迷你甜品同樣係除左套餐包含既4款之外,可以加錢升級。我升級左椰皇系列。椰皇桃膠燉雙皮奶。可熱可凍~ 天氣咁熱叫左凍,好重椰香!雙皮奶好幼滑,甜度啱啱好。桃膠份量好足,食完甜品特別滿足!
下午茶時間又黎到幸甜品

最適合我呢啲有時想食得light啲但又唔想求其食既人。
一份套餐有晒主食飲品同埋甜品,都幾豐富!

我呢個組合係Pita Bread+煙三文魚+牛油果醬。
味道唔錯,飽肚之餘又無咩負擔。

飲品有咖啡/杏仁茶選擇,但亦可以升級變特飲。
升級左佢哋嘅杏仁茶吸吸。
揀左養顏青鑽桃膠杏仁茶吸吸。

迷你甜品同樣係除左套餐包含既4款之外,可以加錢升級。
我升級左椰皇系列。椰皇桃膠燉雙皮奶。

可熱可凍~ 天氣咁熱叫左凍,好重椰香!
雙皮奶好幼滑,甜度啱啱好。
桃膠份量好足,食完甜品特別滿足!