呢間甜品店,除咗甜品款式夠多,近日發現原來有<自選Lunch set>趁住未食飯,又試下新野先✨三文治隨自己喜好配搭麵包款式有幾款都好特別,肉類.醬汁.配料都可以自己揀套餐跟埋飲品同甜品,一場嚟到...唔係唔upgrade食好啲飲好啲嘛?✨椰皇貓山王燉雙皮奶底層嘅雙皮奶好香滑,配搭榴槤真係第一次榴槤蓉好似雪糕球咁大個味道好香好濃郁,椰皇嘅外殼,令賣相加分✨士多啤梨小丸子吸吸士多啤梨同奶嘅比例好恰當,唔會搶咗士多啤梨嘅鮮味,加入小丸子,煙煙靭靭,有得啜有得咬...炎炎夏日.降溫又解暑
呢間甜品店,除咗甜品款式夠多,
近日發現原來有<自選Lunch set>

趁住未食飯,又試下新野先

✨三文治隨自己喜好配搭

麵包款式有幾款都好特別,
肉類.醬汁.配料都可以自己揀

套餐跟埋飲品同甜品
一場嚟到...唔係唔upgrade食好啲飲好啲嘛?

✨椰皇貓山王燉雙皮奶

底層嘅雙皮奶好香滑,配搭榴槤真係第一次

榴槤蓉好似雪糕球咁大個
味道好香好濃郁,
椰皇嘅外殼,令賣相加分

✨士多啤梨小丸子吸吸

士多啤梨同奶嘅比例好恰當,
唔會搶咗士多啤梨嘅鮮味,
加入小丸子,煙煙靭靭,有得啜有得咬...
炎炎夏日.降溫又解暑
2022-08-06
下午茶
  • 三文治
2022-08-08 11 瀏覽
2022.08.07尖沙咀呢間鋪係我心水既甜品店之一❤️每個月佢地都會推出唔同優惠🌟而今個月佢地推出新產品🆕全日輕食自選三文治套餐👀當然要捧下場啦🫰🏻今日叫左煙鴨胸➕有機牛油果醬🥑➕開心果碎配墨魚汁包🦑墨魚汁包夠軟熟👍🏻加上惹味煙鴨胸同新鮮牛油果醬🥑同脆口開心果碎仲有蕃茄🍅洋蔥🧅生菜🥬好有口感👍🏻仲可以要求店員幫手切開一半方便食用❤️隨餐有一杯即製飲品🥤同特選甜品🍮放假想chill d既我加左錢轉其他產品☺️木蓮凍杏仁茶吸吸🧋呢到既杏仁茶最出名👅充滿堅果味🌰木蓮凍口感似足仙草同涼粉☺️口感超軟滑💋另外加左煙韌既小丸子更加滋味😋椰皇貓山皇燉雙皮奶燉奶口感超滑溜🤍香濃奶香🥛加上大大球當造香味濃郁榴槤肉🫶🏻 榴槤迷既朋友千萬不要錯過💁🏻‍♀️
2022.08.07

尖沙咀呢間鋪係我心水既甜品店之一❤️

每個月佢地都會推出唔同優惠🌟

今日叫左煙鴨胸➕有機牛油果醬🥑➕開心果碎配墨魚汁包🦑
仲可以要求店員幫手切開一半方便食用❤️

木蓮凍杏仁茶吸吸🧋

椰皇貓山皇燉雙皮奶
2022-08-08 37 瀏覽
哩間甜品店已經嚟過好幾次,今次叫咗蛋白杏仁茶加芒果布甸、新鮮呂宋芒小丸子吸吸同龍眼爽冰蛋白杏仁茶加芒果布甸 $55(芒果布甸加$15)朋友話哩間嘅杏仁茶同出面唔同,無嗰陣藥水味,又夠滑,佢每次嚟到必叫,如果下次嚟我都試吓先,因為本身唔鐘意出面一般杏仁茶嗰種味道新鮮呂宋芒小丸子吸吸 $49飲落唔夠甜,可能淨係用新鮮芒果,無加糖水嘅關係,原本想食芒果雙皮奶,之前食過好味,可惜咁啱賣晒龍眼爽冰 $55有果肉、椰果同爆珠,龍眼味好濃,冰軟綿綿,味道清甜,唔覺唔覺好快就食完一碗

蛋白杏仁茶加芒果布甸 $55
(芒果布甸加$15)

新鮮呂宋芒小丸子吸吸 $49

龍眼爽冰 $55
蛋白杏仁茶加芒果布甸
新鮮呂宋芒小丸子吸吸
龍眼爽冰
朋友之前推介過呢間餐廳嘅甜品,今日出開嚟行街,路經見到又試下先。WOW...除咗有餐廳主打嘅甜品之外,仲有<自選Lunch set>🔴 三文治隨自己喜好配搭麵包款式有幾款都好特別,肉類.醬汁.配料都可以自己揀套餐跟埋飲品同甜品,一場嚟到...唔係唔upgrade食好啲飲好啲嘛?🟡 椰皇貓山王燉雙皮奶底層嘅雙皮奶好香滑,配搭榴槤真係第一次,雪糕球咁大嘅榴槤蓉,味道好香好濃郁椰皇嘅外殼,令賣相加分🟢士多啤梨小丸子吸吸士多啤梨同奶嘅比例好恰當,唔會搶咗士多啤梨嘅鮮味,加入小丸子,煙煙靭靭,有得啜有得咬...炎炎夏日.降溫又解暑
朋友之前推介過呢間餐廳嘅甜品
今日出開嚟行街,路經見到又試下先。

WOW...除咗有餐廳主打嘅甜品之外,
仲有<自選Lunch set>

🔴 三文治隨自己喜好配搭

麵包款式有幾款都好特別,
肉類.醬汁.配料都可以自己揀

套餐跟埋飲品同甜品
一場嚟到...唔係唔upgrade食好啲飲好啲嘛?

🟡 椰皇貓山王燉雙皮奶

底層嘅雙皮奶好香滑,配搭榴槤真係第一次,

雪糕球咁大嘅榴槤蓉,味道好香好濃郁

椰皇嘅外殼,令賣相加分

🟢士多啤梨小丸子吸吸

士多啤梨同奶嘅比例好恰當,
唔會搶咗士多啤梨嘅鮮味,
加入小丸子,煙煙靭靭,有得啜有得咬...

炎炎夏日.降溫又解暑
2022-08-06
下午茶
2022-08-06 21 瀏覽
一直對有杏字嘅野食麻麻地,所以一開始無抱住特別大希望去食!果陣夜晚十點幾去食,唔洗排隊,而且order左嘅野好快就上了😍😋 食入口先feel到尼間甜品真係好味😆🪧 椰皇桃膠燉雙皮奶 💰67最鍾意桃膠嘅甜品,佢嘅桃膠份量算多嘅。雙皮奶好滑,好重椰子味😋椰子側邊嘅椰果都好嫩,但係唔係好甜了,食個口感啱啱好🥰 仲加左少少西米,建議大家叫椰子系列都可以➕西米,果個feel好正,就好似飲奶茶要有珍珠一樣😌😌🪧 泰國金標龍眼爽冰+西米 💰55+5冰係綿綿冰,入口即化,唔會有冰渣出現。甜唔係糖漿嘅甜,真系feel到係龍眼嘅清甜。最上面有爆珠,多左一種唔同嘅口感。西米都比幾多下,同龍眼冰都好夾🥳🥳

🪧 椰皇桃膠燉雙皮奶 💰67

🪧 泰國金標龍眼爽冰+西米 💰55+5
杏仁fans唔好錯過,唔係杏仁fans都更加唔可以錯過!!!有一段時間冇搵到咁好食既甜品店❤️好buy鋪頭理念主要利用果糖,天然健康,材料大部分即日準備,杏仁每日新鮮磨起👍🏻雖日當晚8點幾去到門外樓梯已經排哂長龍,不過就算熱住等都覺得值得既!椰皇桃膠燉雙皮奶 $67超多桃膠好足料啊🤩🤩椰皇同奶味都好濃郁但又冇搶左對方味,甜度perfect💯雙皮奶口感好滑,食一個真係唔係好夠喉🥹泰國金標龍眼爽冰 $55依個龍眼冰估唔到咁正🤩不愧雖然唔係杏甜品都係招牌之一🌟完全好似食緊龍眼刨冰咁,味道自然清甜,連埋椰果水晶珠食直程好似咬緊果肉咁🤤呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸 $55又係一飲覺得好幸福😍太好飲喇!!!杏仁味好香,撞埋新鮮芒果汁好夾,可能係咁都令同行本身唔好杏仁既朋友都接受到👍🏻最底仲有好多小丸子加多重口感,煙韌QQ

椰皇桃膠燉雙皮奶 $67

泰國金標龍眼爽冰 $55
泰國金標龍眼爽冰

呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸 $55

泰國金標龍眼爽冰
  • 呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸
  • 龍眼爽冰
2022-08-04 12 瀏覽
宜家天氣熱辣辣🥵🥵 喺街行到咁上下就緊係去食下甜品🍧呢日去左杏甜品 店內既環境都非常舒服☺️而咁啱我地坐喺一個較少人既位置 我地叫左呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸🥭、椰皇湯圓燉雙皮奶🥛、士多啤梨小丸子吸吸🍓呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸🥭-$55飲落去杏仁茶既味係啱啱好 唔會話好重 因為如果杏仁味太濃未必人人接受 我呢個平時麻麻杏仁既人都覺得ok 加埋芒果呢個配搭都夾既☑️椰皇湯圓燉雙皮奶(熱)🥛-$69食第一啖已經覺得出乎意料既好好味 湯圓係可以喺menu揀你想食既味 我地揀左抹茶湯圓 抹茶夠晒濃 雙皮奶好滑 而且平時我都好鍾意椰汁 呢個椰味都好香😌士多啤梨小丸子吸吸🍓-$42呢個係為仔仔而叫既 佢最鍾意士多啤梨 呢杯吸吸唔會好甜品 啱晒小朋友飲👍🏻除咗甜品之外 杏甜品宜家推出咗三文治套餐 由包、餡料、醬都可以任意搭配🥪都幾多樣化😍😍都會想再去

呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸🥭-$55

椰皇湯圓燉雙皮奶(熱)🥛-$69

士多啤梨小丸子吸吸🍓-$42

2022-07-30
2022-08-03 18 瀏覽
👩🏻成日見人食呢間甜品店,趁放假去試下。雖然餐廳係以杏仁為主題,不過一入到去就聞到好濃嘅榴槤味🤫。✨椰皇貓山皇燉雙皮奶 $75燉奶口感超滑,而且奶香十足。椰皇肉味道清甜,好易刮起。🥛+🥥本身味道比較清,加埋大大球嘅榴槤肉,用匙羹攪兩攪就成個椰皇都係榴槤味🤤。✨泰國金標龍眼爽冰 $55刨冰除咗有龍眼甜味,亦食到少少龍眼肉嘅口感。清甜又消暑❄️。加埋寒天波波同椰果更有口感。✨呂宋芒小丸子杏仁吸吸 $55杏汁味道好濃郁,相對地芒果味道就冇咁出。小丸子煙煙韌韌幾有咬口。📍杏甜品 (尖沙咀)尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖

✨椰皇貓山皇燉雙皮奶 $75

✨泰國金標龍眼爽冰 $55

✨呂宋芒小丸子杏仁吸吸 $55

📍杏甜品 (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道40-46號香檳大廈地下6號舖
2022-08-02 22 瀏覽
熱屎辣辣,行兩步就想投降唔行😀天氣咁熱食碗凍冰冰嘅甜品就最好不過🥰今次嚟到尖沙咀嘅杏甜品,試下佢嘅杏仁類甜品,果然好有驚喜🫶呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸對我嚟講係好新穎嘅一個combo,完全冇諗過平時熱食開嘅杏仁茶竟然可以當消暑飲品🤣酸酸甜甜嘅芒果肉配上淡淡嘅杏仁茶,令到成杯吸吸清新得嚟又帶啲果甜味,消暑一流!而且飲嘅時候仲會食到粒粒小丸子,口感好豐富!椰皇桃膠燉雙皮奶作為雙皮奶-holic嘅我又點會唔叫呢個甜品😌桃膠同雙皮奶簡直係天衣無縫地夾,爽口彈牙嘅桃膠配上綿滑嘅雙皮奶,絕對會忍唔住一啖一啖咁食!但highlight絕對係原個椰皇,裏面嘅椰肉比起一般甜品鋪嘅軟身,好易舀吸食🤤杏仁茶燉蛋白杏仁甜品又點會少得杏仁茶燉蛋白,如圖片所示,佢係比一般嘅燉蛋白稀,蛋白份量冇咁多。但我會話呢個甜品嘅主菜係杏仁茶,佢嘅杏仁香係特別濃郁嘅,所以都唔會喧賓奪主咗。同埋天氣太熱,攤咗一陣都仲係好熱,好襟食😂😂

呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸

杏仁茶燉蛋白
2022-08-02 23 瀏覽
《杏甜品 - 尖沙咀》食完晚飯,當然要去食甜品令呢一晚過得更完滿😉就喺食完妹記大排檔之後,我地一行三人行左陣The One 就去左搵糖水食,當時八點未到,所以我就提議去食平時排好耐隊既杏甜品食糖水😆好彩比較早去到,完全唔需要排隊直入👍🏻不過我哋食完之後離開出邊條隊已經好長😎我哋當日好好彩咩都唔使排隊😉Btw 我哋三個女仔點咗不同嘅甜品互相試吓🙆🏻‍♀️💁🏻‍♀️朋友Y點左classic 既楊枝甘露 $49💁🏻‍♀️朋友C點左芒果奶昔雙皮奶 $59💁🏻‍♀️我就點左龍眼爽冰 $55朋友Y話楊枝甘露嘅芒果好酸,我哋兩個試咗佢果個都覺得楊枝甘露做得麻麻地,個底水汪汪唔夠椰奶味,相比起其他甜品來講表現比較遜色🤔而朋友C個芒果奶昔雙皮奶就好唔錯,面層既既芒果雖然都係酸,但配埋芒果奶昔又反而中和番個酸味,同埋雙皮奶好滑好濃蛋味👍🏻而我覺得最好食嘅當然係自己點果一個龍眼爽冰😆以前聰嫂未執笠嘅時候我好鍾意食佢個龍眼椰果冰😉呢度嘅龍眼爽冰味道同以前嘅龍眼椰果冰好相似,龍眼清甜又有少少椰奶味,係我覺得嚟呢度必食嘅甜品之一,不過呢間糖水舖明明主打杏仁甜品😂但由於當日太過熱既關係我地完全ignore 左熱既糖水,但又
《杏甜品 - 尖沙咀》
食完晚飯,當然要去食甜品令呢一晚過得更完滿😉就喺食完妹記大排檔之後,我地一行三人行左陣The One 就去左搵糖水食,當時八點未到,所以我就提議去食平時排好耐隊既杏甜品糖水😆好彩比較早去到,完全唔需要排隊直入👍🏻不過我哋食完之後離開出邊條隊已經好長😎我哋當日好好彩咩都唔使排隊😉Btw 我哋三個女仔點咗不同嘅甜品互相試吓🙆🏻‍♀️

💁🏻‍♀️朋友Y點左classic 既楊枝甘露 $49

💁🏻‍♀️朋友C點左芒果奶昔雙皮奶 $59

💁🏻‍♀️我就點左龍眼爽冰 $55

朋友Y話楊枝甘露嘅芒果好酸,我哋兩個試咗佢果個都覺得楊枝甘露做得麻麻地,個底水汪汪唔夠椰奶味,相比起其他甜品來講表現比較遜色🤔而朋友C個芒果奶昔雙皮奶就好唔錯,面層既既芒果雖然都係酸,但配埋芒果奶昔又反而中和番個酸味,同埋雙皮奶好滑好濃蛋味👍🏻而我覺得最好食嘅當然係自己點果一個龍眼爽冰😆以前聰嫂未執笠嘅時候我好鍾意食佢個龍眼椰果冰😉呢度嘅龍眼爽冰味道同以前嘅龍眼椰果冰好相似,龍眼清甜又有少少椰奶味,係我覺得嚟呢度必食嘅甜品之一,不過呢間糖水舖明明主打杏仁甜品😂但由於當日太過熱既關係我地完全ignore 左熱既糖水,但又覺得杏仁類既野食一定要熱先好食,唯有等冬天先再戰啦😆
2022-07-28
  • 芒果奶昔雙皮奶
  • 龍眼爽冰
2022-08-02 71 瀏覽
一行4人,食完飯諗住食個甜水,就嚟附近排隊排排下有個食客食完出嚟話:「好_難食」心諗唔會掛,咁多好評同咁多人排隊坐低之後落單等野食送到都仲滿心歡喜,dklm點知野食送到,隻匙羹仲有上一手留低嘅食物殘渣(唔記得影)🤔,個staff仲話呢隻要收埋ok fine, 當佢哋唔小心。叫咗2杯小丸子,味道唔討好,啲小丸子又硬又粉嘅,即係生架啦即刻同staff講,佢試完話係有少少生,已經嬲嬲地,40幾50蚊杯野飲,你俾啲咁嘅嘢我?最後個staff拎咗啲小丸子出嚟,換返啲水晶珠俾我哋。都係難飲架啦,仲衰過食生嘅小丸子。最嬲係食食下叫我哋轉枱唉,話好難食個位師兄 sorry 我哋應該聽你講第一次打食評,因為真係好嬲公道講句:呢個價錢大把選擇真係冇下次

一行4人,食完飯諗住食個甜水,就嚟附近排

排排下有個食客食完出嚟話:「好_難食」
心諗唔會掛,咁多好評同咁多人排隊
坐低之後落單等野食送到都仲滿心歡喜,dklm
點知野食送到,隻匙羹仲有上一手留低嘅食物
殘渣(唔記得影)🤔,個staff仲話呢隻要收埋
ok fine, 當佢哋唔小心。叫咗2杯小丸子,味道
唔討好,啲小丸子又硬又粉嘅,即係生架啦
即刻同staff講,佢試完話係有少少生,已經嬲
嬲地,40幾50蚊杯野飲,你俾啲咁嘅嘢我?

最後個staff拎咗啲小丸子出嚟,換返啲水晶珠
俾我哋。都係難飲架啦,仲衰過食生嘅小丸
子。最嬲係食食下叫我哋轉枱

唉,話好難食個位師兄 sorry 我哋應該聽你講
第一次打食評,因為真係好嬲
公道講句:呢個價錢大把選擇
真係冇下次
2022-08-02 60 瀏覽
食完晚飯見時候尚早,就搵個地方續攤~友人想食凍甜品,見附近有間幾有趣就去試下。入座前侍應提醒揀好就出去counter俾錢,但坐低後發現檯上有QR code落單兼俾錢,呢方面非常方便。Scan QR code後發現裡面嘅menu比實體menu多選擇,所以大家可以斟酌下。我揀咗龍眼爽冰($55),另加$5要extra椰果。食物5分鐘左右就到。如果鍾意龍眼嘅食家們,呢個甜品絕對唔會令你失望~因為真係非常有龍眼嘅香甜,而家食落仲會有龍眼果肉。喺炎炎夏日食個龍眼冰真係透心涼~~下次要試埋呂宋芒爽冰先,應該都好食~

下次要試埋呂宋芒爽冰先,應該都好食~
2022-08-01
$55 (宵夜)
龍眼爽冰
上次同朋友仔食完飯經過,已經好想止下呢間啲糖水🤩無奈果次實在太飽食唔落😅今日我突登帶埋偽韓仔一齊出黎食,佢食得勁開心🥳因為有佢中意既小丸子😆而家帶埋小朋友黎食糖水打卡,仲有貓貓匙羹送添呀😍呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸偽韓仔自己飲晒成杯,入而勁多小丸子,媽媽只係有機會試左幾啖🤪食到啲小丸子非常煙靭,唔會好粉,仲有好多芒果肉&蓉,飲落先嚐到芒果味,繼而杏仁味係後勁出嚟😂杏仁茶燉蛋白話晒呢度都係杏仁糖水專門店,媽媽緊係要試下最傳統既糖水🥰蛋白燉得好滑,加埋頂層既杏仁茶又係好滑,滿滿杏仁味貓山王榴槤爽冰夏天就係榴槤嘅季節,熱辣辣嘅天氣,榴槤同冰簡直就係絕配😍婆婆一入門口,聞到浸榴槤味,就已經話要嗌呢個😅果然不負佢所望,上面嘅貓山王蓉雪到變冰,啖啖肉,佢話超正!唔洗幾分鐘,佢已經清左🤣

呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸

杏仁茶燉蛋白

貓山王榴槤爽冰
2022-07-30 15 瀏覽
📍杏甜品雖然杏仁/榴槤唔係個個都啱,但鍾意食既人就絕對要留意下尖沙咀呢間杏仁主題既文青風甜品店喇!不過其實除左杏仁同榴槤之外,呢間甜品店仲有其他甜品既😝👅 呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸如果唔想食嘢淨係想飲嘢嘅朋友就可以試吓呢個啦,杏仁味入面都仲有淡淡嘅芒果味,入面仲有小丸子有啲咬口,成杯飲品唔會太甜~👅 泰國龍眼爽冰呢碗龍眼爽冰好清甜,啱晒消暑解渴,綿綿冰再加埋椰果西米,仲有龍眼肉,好清新。👅 椰皇貓山皇燉雙皮奶本身自己勁鍾意食榴槤同埋燉雙皮奶,見到餐牌有呢一個甜品完全抵受唔住🤤雙皮奶上面有好大球榴槤,甜既,一啲都唔苦🤤雙皮奶入面仲有椰香味,好正😙
📍杏甜品

👅 呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸

👅 泰國龍眼爽冰

👅 椰皇貓山皇燉雙皮奶
2022-07-29 53 瀏覽
同朋友係尖沙咀行完街諗住食個甜品係OpenRice見到呢間甜品人氣幾高所有試下一去到見條龍排到出樓梯口,諗住應該咁多人排 都應該有質素😓點知就出事我同朋友叫咗三樣甜品1️⃣椰皇貓山皇燉雙皮奶個椰皇size本身已經唔大比想像中細,貓山王榴槤味都幾濃,但佢雙皮奶得3-4啖,其餘全部都係椰汁,佔咗成個椰皇2/32️⃣呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸呢杯係普通一杯杏仁茶加芒果杏仁茶還杏仁茶,芒果還芒果,明明係招牌都可以咁難飲3️⃣芒果布甸職員話加$15可以換,但個芒果布甸酸到不得了!可能我自己整仲好食過佢,個味道完全係羅拔臣芒果粉總括嚟講,啲甜品得個賣相OK,味道真係唔好有要求至於環境,裝修係幾靚,但好迫好多人真係唔會有下次
同朋友係尖沙咀行完街諗住食個甜品
係OpenRice見到呢間甜品人氣幾高所有試下
我同朋友叫咗三樣甜品

1️⃣椰皇貓山皇燉雙皮奶

2️⃣呂宋芒小丸子杏仁茶吸吸
呢杯係普通一杯杏仁茶加芒果
杏仁茶還杏仁茶,芒果還芒果,明明係招牌都可以咁難飲

3️⃣芒果布甸

總括嚟講,啲甜品得個賣相OK,味道真係唔好有要求
至於環境,裝修係幾靚,但好迫好多人
真係唔會有下次
2022-07-29
8 分鐘 (堂食)