2019-10-27 2511 瀏覽
肉不新鮮 難食 牛唔好食,無牛味又un 豬同雞可以🥶加上,食左一個半鐘就話last order,收走埋個點餐Pad 。 事實上大家都未飽, 因為叫左既野食 有好多都無黎到。4人食 賣單每人360 , 我諗俾多小小可以食得好好多 無下次 🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🥵🥵
肉不新鮮 難食
牛唔好食,無牛味又un
豬同雞可以🥶

事實上大家都未飽,
因為叫左既野食 有好多都無黎到。
4人食 賣單每人360 , 我諗俾多小小可以食得好好多
2019-10-10 2283 瀏覽
尖沙咀兩小時任食放題 $298一位每位包一罐飲品😌亦可另加$40飲品放題餐廳環境相當闊落近乎全都是卡位設計私隱程度較高 方便親朋好友一同暢談!.先來一碟燒肉頭盤🥩🍗🍖等我哋可以樣樣都試下🌟黑豚里肌肉🌟黑豚五花肉🌟本佐一口牛🌟安格斯牛肉🌟北海道雞腿肉🌟加拿大醬油豬頸肉🌟紅酒黑豚肉🌟極上牛仔扒安格斯牛肉同北海道雞腿肉都好有驚喜🤤肉質鮮嫩厚實😃加上餐廳已用配料腌製不用點配燒肉醬汁也非常入味😋.另外任叫甜蝦 三文魚 帶子 等刺身🍣甜蝦新鮮 帶子鮮味🤤可以無限encore 👍🏻另外最鍾意食一定係三文魚子軍艦壽司😍三文魚子入口即溶 一咬下去油脂四溢 香味濃郁😋和牛粥都令人大讚!!粥煲得綿密幼滑仲有好香和牛味道!! 非常濃郁.另外炸物也做得不錯👍🏻榴槤波波最有驚喜🤤食落有淡淡榴槤肉🤣炸多春魚 天婦羅🍤酥炸香脆 非常香口
尖沙咀兩小時任食放題 $298一位
每位包一罐飲品😌
亦可另加$40飲品放題
餐廳環境相當闊落
近乎全都是卡位設計
私隱程度較高 方便親朋好友一同暢談!

先來一碟燒肉頭盤🥩🍗🍖

可以無限encore 👍🏻

另外最鍾意食一定係三文魚子軍艦壽司😍
三文魚子入口即溶
一咬下去油脂四溢 香味濃郁😋

和牛粥都令人大讚!!
粥煲得綿密幼滑
仲有好香和牛味道!! 非常濃郁

另外炸物也做得不錯👍🏻
榴槤波波最有驚喜🤤
食落有淡淡榴槤肉🤣
炸多春魚 天婦羅🍤酥炸香脆 非常香口
2019-10-07 1543 瀏覽
一向喜歡燒肉放提,朋友介紹試呢度。呢度肉類種類非常多。我個人推薦牛小排,脂肪分佈平均,香味濃烈。另外熊本一口牛,入口溶化,必吃,另有幾種不同的牛類食物,牛魔王一定種意。另外有清油煮蜆,鮮甜好味。海蝦則十分新鮮,彈牙蝦味十足。食放提一要有刺身,由於我唔好生的食物,我就無試,但老婆就說新鮮,鮮甜。各類燒物,種類都多樣化,炸蝦天婦羅一向係我必食之選,呢度炸得火喉,仲食到蝦的鮮味。值得一提,呢度係ipad 落單,十分方便。地點也近地鐵,交通便利。
2019-10-07
午餐
2019-10-04 1152 瀏覽
已經第二次來到這裡食了,經過上次等位既經驗, 今次早幾次就先預約訂位了... 嘻嘻 甘次一來到就已經可以入座了一入到店鋪由門面到內裡裝修都好重日式feel,又有室外室內比我地選擇. 由於比較怕熱,最後我地都選擇了室內.作為一個燒肉愛好姐來講, 見到肉就心心眼.  通常燒肉當中,牛肉都比其他吸引但今次我選了最愛既係五花腩, 份量都唔好.而且肉質嫩,味道唔錯, 睇個樣好似好肥膩但食落口唔太油, 包埋生菜,指定點呀刺身都幾多選擇架,我比較Like甜蝦, 一食就停唔到, 我都唔記得係ipad 督過幾多次了.. 食到口乾,仲會有冬瓜茶,烏龍茶,俾大家選擇。 想飲熱湯都有。肉食得多時,我會oder沙律前菜...原來佢地沙律菜都有幾種選擇還有一些熟食可選擇,尤其有榴蓮炸彈....  可以一邊燒緊一邊食,個嘴不用浪費時間.哈哈哈哈ps 掛住食無影相 但食評絕對係憑心

ps 掛住食無影相 但食評絕對係憑心
2019-10-03
5 分鐘 (堂食)
2019-10-04 679 瀏覽
是日中秋,感謝本佐給我們一個難忘夜!因數日前已訂位,所以無須等候便可即時入座,服務員主動提議第一round 食物由她安排 ,安排他們最受歡迎的食物。其後就根據自己口味再添加。食物上枱後,肉類,海鮮都非常新鮮,蝦身已去殼,剩下頭尾。非常貼心,任吃兩小時。而店內職員態度和藹,充滿活力,尤以其中一位女店員,會不斷問要否加菜,也會跟小朋友玩耍,超貼心的,工作非常積極,值得讚揚。除了食材吃起來都很新鮮,肉品口味變化多樣,非常適合年輕人聚餐,座位規劃很好。
是日中秋,感謝本佐給我們一個難忘夜!
2019-09-13
2019-10-03 431 瀏覽
今日同朋友行完街,我好想食日本野,佢就好想食燒肉,咁我地就簡左間日式燒肉放題食啦!我第一次黎呢間餐廳食,都係靠openrice介紹炸!好彩我同朋友黎得早,六點幾七點就上黎,所以唔洗等位就食得!我地一坐低左即刻叫牛牛!!佢既牛肉同牛粒都好有牛香味!又靚又好食~除此之外,佢既雞都好食!個味好岩我地胃口,雞翼都可以一試,有辣有唔辣。而炸物都唔錯,尤其是甜薯好值得推介!!壽司方面都係正常新鮮既壽司,我會著重燒肉多啲😚😚放題好就好在你地可以每樣要一件,試下邊個岩你先,咁樣真係好好!唔會浪費食物又可以試足咁多野!
我第一次黎呢間餐廳食,都係靠openrice介紹炸!
好彩我同朋友黎得早,六點幾七點就上黎,所以唔洗等位就食得!
而炸物都唔錯,尤其是甜薯好值得推介!!
壽司方面都係正常新鮮既壽司,我會著重燒肉多啲😚😚
1943 瀏覽
突然間想食燒肉.但又想食炸物🤨所以最後揀左食放題.因為種類夠多.可以一次過滿足到咩都食到既心願😊哩間本佐可以任食日本和牛.黑豚肉.虎蝦.活蜆.刺身.壽司.小食.炸物等等🙌🏻款式都相對上多.用IPAD點好餐後.店員會即刻囉一碟按人頭既肉拼盤上黎😊拼盤包括有豬頸肉.五花肉.和牛.雞翼.黑豚肉!我地每款都點左d黎試下🙋🏻‍♀️私心推介:極上牛小排.熊本一口和牛🐮肉質嫩口肉味濃.肥瘦均勻!唐辛子豬頸肉🐷爽口肉質鮮嫩.調味調得啱啱好!海蝦🦐海蝦好大隻.彈牙鮮嫩!香芋丸.吉列炸蝦🦐香芋丸好驚喜.外皮好脆!入邊係滿滿嘅香芋泥.正!炸蝦嘅炸粉好薄好脆.好食!總結而言:餐廳環境都好靚而且用iPad點餐好方便💁🏻‍♀️唔使擔心份量會太多食唔晒.因為按人頭比份量.食幾多點幾多.種類都算好多想食嘅都食到哂.性價比都幾高.一大班人一齊食!吾洗擔心會好貴!而且肉類質素都好好👍🏻
突然間想食燒肉.但又想食炸物🤨
所以最後揀左食放題.因為種類夠多.
可以一次過滿足到咩都食到既心願😊
哩間本佐可以任食日本和牛.黑豚肉.
虎蝦.活蜆.刺身.壽司.小食.炸物等等🙌🏻
款式都相對上多.用IPAD點好餐後.
店員會即刻囉一碟按人頭既肉拼盤上黎😊
拼盤包括有豬頸肉.五花肉.和牛.雞翼.黑豚肉!
肉類併盤

我地每款都點左d黎試下🙋🏻‍♀️

私心推介:

極上牛小排.熊本一口和牛🐮
肉質嫩口肉味濃.肥瘦均勻!
唐辛子豬頸肉🐷
爽口肉質鮮嫩.調味調得啱啱好!

海蝦🦐
海蝦好大隻.彈牙鮮嫩!

香芋丸.吉列炸蝦🦐
香芋丸好驚喜.外皮好脆!
入邊係滿滿嘅香芋泥.正!
炸蝦嘅炸粉好薄好脆.好食!

總結而言:
餐廳環境都好靚而且用iPad點餐好方便💁🏻‍♀️
唔使擔心份量會太多食唔晒.
因為按人頭比份量.食幾多點幾多.
種類都算好多想食嘅都食到哂.
性價比都幾高.一大班人一齊食!
吾洗擔心會好貴!而且肉類質素都好好👍🏻
2012 瀏覽
2019-09-24 380 瀏覽
假日同家人慶祝老公生日,book左尖沙咀本佐日本料理,好友推介哩間日本料理,因為可以任食燒肉日式放題兩小時,岩晒我老公,佢鍾意食肉同海鮮,仲有日式熟食同刺身😆大人老人家都岩食!到達餐館,門口同入面都係日系和風裝修,座位闊落,4個人都有兩個爐,貼心👍🏻唔怕唔夠時間燒肉食。入座後侍應示意我地用Ipad點餐,方便快捷,之後為我地送上燒肉拼盤,有小牛排、牛仔粒、雞翼、豬頸肉、雞塊,份量唔少😍小牛排薄身野味,牛仔粒厚切超有口感,雞塊同豬頸肉多肉沒有肥膏😁老公食完話要再追加小牛排同牛仔粒,話實在太好味!我就點左前菜八爪魚同螺肉,三文魚蟹籽沙津,份量足料。哩度刺身鮮味大塊肥美,甜蝦、三文魚刺身、北其貝、帶子、蟹棒❤️壽司方面點左:和牛壽司、火焰三文魚壽司、火焰蝦壽司,每件迷您,一口一件😆爽!海鮮方面點左:海蝦、生蠔、元貝、蜆。海蝦大隻多肉、蜆鮮甜、生蠔同元貝一齊燒住來煮,重牛油味。炸物方面點左:炸蝦、格格脆薯、炸雙皮奶⋯夠熱夠脆😋哩度加多$30,飲品係任飲,酒類飲品仲可以任飲藍妹同清酒🍶,十分抵飲。老公覺得十分滿意,性價比高,無論係熟食定海鮮或燒肉,令人十分回味。
海鮮方面點左:海蝦、生蠔、元貝、蜆。
海蝦大隻多肉、蜆鮮甜、生蠔同元貝一齊燒住來煮,重牛油味。
炸物方面點左:炸蝦、格格脆薯、炸雙皮奶⋯夠熱夠脆😋

2019-09-23 331 瀏覽
朋友同我來慶祝生日,座位寬敞,裝修配搭亮中帶小小暗,爲呢個場增添不少日式feel.用pad落單,好方便好環保,上單速度驚人,一下子已經炸爆張大枱我地加左$30任飲清酒藍妹罐裝飲品都有唔少既選擇,相信首選一定係烏龍茶食物方面,刺身雖然冇冰底,勝在夠新鮮肉方面,芝麻雞亦燒完,好味又脆牛小排好細膩即叫即整既手握壽司好味值得讚下服務,快速清枱同我地上蛋糕🎂(仲要係唔使切餅費)我地整體都覺得滿意,下次會再來食

我地加左$30任飲清酒藍妹
罐裝飲品都有唔少既選擇,相信首選一定係烏龍茶

食物方面,刺身雖然冇冰底,勝在夠新鮮
肉方面,芝麻雞亦燒完,好味又脆
牛小排好細膩
即叫即整既手握壽司好味
值得讚下服務,快速清枱同我地上蛋糕🎂(仲要係唔使切餅費)
我地整體都覺得滿意,下次會再來食
2019-09-23 273 瀏覽
朋友訂的,我們6個人,有張卡位,坐得舒服,整個裝修風格好日式,有一種簡約又复古的感覺,一進門口,就有員工帶領,仲要係好先進,係用ipad落單👍態本一口和牛,特別推薦,入口溶,有牛味,一d都唔覺肥膩牛小排,雖然薄薄一片片,但入口好細膩蒜香腸,脆而甜絲絲,食唔停海鮮,有蝦,廣島蟓,青口,帆立貝,蜆,都燒左幾轉刺身新鮮帶甜放題之中有燒肉,刺身,壽司,小食,炸物等,真係一次滿足晒我胃口講起壽司🍣,真係有驚喜,手握壽司🍣
態本一口和牛,特別推薦,入口溶,有牛味,一d都唔覺肥膩

牛小排,雖然薄薄一片片,但入口好細膩
蒜香腸,脆而甜絲絲,食唔停
海鮮,有蝦,廣島蟓,青口,帆立貝,蜆,都燒左幾轉
刺身新鮮帶甜
放題之中有燒肉,刺身壽司,小食,炸物等,真係一次滿足晒我胃口

講起壽司🍣,真係有驚喜,手握壽司🍣
2019-09-22 259 瀏覽
今個月屋企有人生日,特登出去食餐好嘅,之前其實已經嚟過一次,覺得幾好食今次返尋味!呢一度環境幾舒服,又多卡位,抽風又好,油煙唔算大,我book咗六點,都已經大部份嘅位坐滿左,星期六日佢$298+1,任食兩個鐘,其實都好夠食到飽!佢呢度唔使麻煩店員落單,佢用iPad好方便,落完就好快送到,任食黎講,食物種類多元化,仲要質素好高。肉類方面有日本和牛粒、安格斯肉眼、牛仔骨、日本黑豚、日本雞件等,其他仲有海鮮、椰菜、炸物、壽司、刺身等等,應有盡有我哋好鍾意食海蝦,燒蝦好好味,蝦肉又彈牙清甜,而佢亦都有提供新鮮嘅蜆,你要幾多有幾多,放係中間慢慢煲,一開口就食得,夠晒清甜而燒野當然唔少得燒菠蘿,加熱少少,更加甜!肉既肉色紅潤新鮮,燒完非常好食,牛既7-全熟就最正,而單骨雞翼食落亦十分方便~刺身壽司選擇都幾多,亦都幾鮮總括來講,都幾適合一大班人過嚟食,不過記得早啲訂位因為有機會what in要等!

佢呢度唔使麻煩店員落單,佢用iPad好方便,落完就好快送到,任食黎講,食物種類多元化,仲要質素好高。肉類方面有日本和牛粒、安格斯肉眼、牛仔骨、日本黑豚、日本雞件等,其他仲有海鮮、椰菜、炸物、壽司刺身等等,應有盡有

而燒野當然唔少得燒菠蘿,加熱少少,更加甜!

刺身壽司選擇都幾多,亦都幾鮮
2019-09-15
2019-09-19 188 瀏覽
朋友帶我地來食,體驗感唔錯必點牛小排,雪花分佈均勻,肉質唔錯熊本一口和牛很有是嚼勁,一口咬落去爆出汁,個人比較喜歡呢種口感豬五花肉燒完肉質唔肥膩,包生菜食一流燒雞泡魚干一定要配沙律醬,再來一杯清酒真係人間美味(加$30就可以任飲,抵牙)炸物即來即炸,熱騰騰脆卜卜服務方面,員工好有耐性,態度好,中途我地換左好幾次網,我地都覺得唔好意思,員工仲好好笑容主動同我地換網,有時火有d大,冒出明火,員工就會過來教我地同提點我地點正確燒,好貼心
朋友帶我地來食,體驗感唔錯

必點牛小排,雪花分佈均勻,肉質唔錯

豬五花肉燒完肉質唔肥膩,包生菜食一流

燒雞泡魚干一定要配沙律醬,再來一杯清酒真係人間美味
(加$30就可以任飲,抵牙)

炸物即來即炸,熱騰騰脆卜卜

2019-09-19 186 瀏覽
本佐日本燒肉有次和朋友聊到燒肉店, 他推薦我這間位於尖沙咀的樓上燒肉店, 不但裝修很日式, 而且是燒肉放題, 完全可以滿足我這位食肉獸! 所以就來嚐嚐看!一到門口, 裝修和燈光都很有氣氛, 我們兩人被安排到大圓Bar枱, 可以看到廚師在準備壽司的情況, 而火爐就在我們中間, 店員說我們有2小時放題, 然後一坐下就先送來一盤燒肉頭盤, 有好幾款店家主打的燒肉, 可以先試試口味! 也省了好多開始點餐的時間,不怕餓,很貼心! 當然喜歡的話稍後可以再點!然後他們是用平板電腦點餐很方便, 而且可以按自己食量一件一塊去點, 這樣就不會浪費。食物選擇很多很多, 我先列出來,然後我精選推薦幾款給大家!燒肉類:極上牛小排、熊本一口和牛、安格斯極上牛仔骨、唐辛子豬頸肉、本佐安格斯肉眼粒、日本櫻姬雞腿肉、日式芝麻雞翼、西班牙黑豚五花肉、日本黑豚裡肌肉刺身類:三文魚、八爪魚、松葉蟹棒、日本甜蝦、玉子燒、北寄貝、日本帶子、彷鮑片海鮮類:龍脷柳、海蝦、牛油燒日本元貝、廣島蠔牛油燒、燒三文魚頭、活蜆、鯖魚、青口壽司類:火灸和牛西冷壽司、火灸三文魚壽司、蟹籽軍艦、火灸琉璃蝦壽司、三文魚壽司、三文魚籽軍艦、黃金龍蝦卷
本佐日本燒肉

有次和朋友聊到燒肉店,
他推薦我這間位於尖沙咀的樓上燒肉店,
不但裝修很日式,
而且是燒肉放題
完全可以滿足我這位食肉獸!
所以就來嚐嚐看!

一到門口,
裝修和燈光都很有氣氛,
我們兩人被安排到大圓Bar枱,
可以看到廚師在準備壽司的情況,
而火爐就在我們中間,
店員說我們有2小時放題
然後一坐下就先送來一盤燒肉頭盤,

有好幾款店家主打的燒肉,
可以先試試口味!
也省了好多開始點餐的時間,不怕餓,很貼心!
當然喜歡的話稍後可以再點!

然後他們是用平板電腦點餐很方便,
而且可以按自己食量一件一塊去點,
這樣就不會浪費。

食物選擇很多很多,
我先列出來,然後我精選推薦幾款給大家!

野菜類:生菜籃、牛油粟米、腿菇、翠肉瓜、牛油金菇、冬菇、溫室車厘茄、糖心菠蘿

小食類:本佐沙律、凱撒沙律、蟹籽沙律、白飯、枝豆、和牛粥、胡麻沙律、味噌湯、樫魚冷烏冬、芝麻八爪魚、味付螺肉、甜酸薑片

炸物類:炸多春魚、唐揚炸雞、榴槤炸彈、薯格、炸雙皮奶、吉列炸蝦、香芋丸、 一口甜薯

還有各式飲品和酒類!

以下幾款肉是我特別推薦的!

極上牛小排 - 油花漂亮的牛肉片,燒過後很香,牛味重,多吃不膩,我們點了好幾次!

熊本一口和牛 - 燒過後外香內嫩,牛味適中,也是點了好幾次!
安格斯極上牛仔骨 - 帶骨的牛肉特別香,而且很Juicy!
日本櫻姬雞腿肉 - 這個雞肉好嫩!而且有醃過比想像的更好吃,必吃!
日式芝麻雞翼 - 很細心的開了半,方便食用,芝麻燒後更香雞翼更入味!
唐辛子豬頸肉 - 豬頸肉充滿肥肉,燒後脂肪溶化,肉質帶點爽脆,很邪惡但很好吃!

刺身都很新鮮!我推薦三文魚、北寄貝、日本帶子!

海鮮方面,我特別推薦海蝦,海蝦很大隻,燒完後很香,肉質爽口彈牙!

炸物類都做得很不錯,
我覺得榴槤炸彈真的很特別,榴槤不會很重,第一口會有驚喜,而第二口變得順滑了,怕榴槤味的朋友也可以一試!
炸雙皮奶 - 外脆肉軟,帶微甜!

蟹籽沙律也很不錯,用上很多蟹棒和蟹籽,青瓜絲沙律也稍為平衡一下肉類的重口味!

最後介紹特別料理

牛油粟米配腿菇 - 腿菇直接燒會很乾,但放在牛油粟米粒的烤碗內一起燒,腿菇會充滿牛油香,又彈牙又Juicy。

牛油金菇配溫室車厘茄 - 同理,把車厘茄放在牛油金菇一起燒,不單保留了車厘茄的汁,加熱後的車厘茄更甜,而且還多了一份牛油香。
2019-09-17 187 瀏覽
尖沙咀除咗厚福街赫德道都好多野食今日又係食燒肉放題門面同埋內部裝修都幾靚比較特別嘅係bar枱都有燒烤爐鋪頭地方都幾大坐滿應該坐到七八十人因為今日六點鐘已經嚟食飯餐廳仲未有人入坐我哋係第一枱人坐低大把位可以揀室內掛滿左好多日式燈籠可惜影出嚟冇現場睇咁靚餐廳用平板電腦落單又快又有相睇又唔會錯夠曬方便七大系列任食飲品同埋酒類加幾十蚊就可以任飲未落單之前侍應會上一個燒肉拼盤可以食住先餐廳除咗燒肉之外壽司同埋刺身嘅質素都好高火炙三文魚壽司必食壽司嘅size唔會太大舊食多幾件都唔飽北寄貝超甜今日翻叫左好多次爐中間比較大火要比較小心控制火候燒肉拼盤:其本上未有調味燒完後沾少少醬油會更好食火炙三文魚壽司:經過火槍燒過入口仍然有餘溫三文魚油脂已經半溶化味道甘香
尖沙咀除咗厚福街

三文魚油脂已經半溶化
味道甘香
2019-09-17
2019-09-16 134 瀏覽
平時lunch食開定食,一直想都想試本佐晚上放題,呢日幾個朋友仔收工去左尖沙咀本佐聚會,一食就停不了口👍環境-裝修帶有特色既日式店,簡潔乾淨肉類-牛小排,熊本一口牛,雞泡魚干,橡皮一口豬是最佳口感,入口好多汁,建議牛類燒7成熟海鮮-虎蝦,烤完唔使調味自帶咸鮮味,肉質緊實,仲有蜆,粒粒都係肉👍配上牛油蒜蓉湯真係湯汁都飲晒刺身-爽口,新鮮,彈牙服務-整體唔錯,大家整體體驗都滿意,仲會繼續光顧,值得一試
環境-裝修帶有特色既日式店,簡潔乾淨
刺身-爽口,新鮮,彈牙
服務-整體唔錯,
大家整體體驗都滿意,仲會繼續光顧,值得一試