2023-11-27 9 瀏覽
好鐘意同朋友去居酒屋因為環境舒適最岩傾計今次去啲間,上一樓坐和椅feel 好舒服,可以慢慢傾計🔆銀鱈魚片脆卜卜,送酒一流(不過因為今日食lunch ,所以無叫酒)🔆吞拿魚面頰肉脆脆燒過既吞拿魚面頰肉面一片脆脆鱈魚片連埋小小菜,一齊入口,肉質鮮嫩清新爽脆🔆刺身三點(三文魚、甘蝦、白身魚)一入口全部都好新鮮三文魚厚身、肥美,回味白身魚鮮甜、嫩口甘蝦肉質細滑、味道鮮甜燒物類🔆醬燒厚切牛舌芯厚切既燒牛舌芯真係不能抗拒燒到脆面,爽口彈牙又不失牛舌應有既淋滑真係正🔆燒白鱔白鱔肥美肉厚,配埋醬汁真係恰到好處🔆雞胸脆骨好鐘意食,但唔常見,要一試🔆燒味噌豬大腸🔆汁燒黑豚腩肉串🔆牛油燒粟米🔆和風燒飯團🔆三文魚燒飯團飯團燒到脆皮面醃料已經令啲飯好好味再用醬汁燒到個面脆卜卜,一流🔆本灣花魚一夜干我一向都好鐘意食一夜干因為經過處理既魚可降低魚腥味令肉質紮實帶油脂香今日師傅燒既一夜干魚身厚肉質彈牙,鹹香味十足師傅真係好功夫,燒到岩岩好無over !整體都超水準!有飛左轉日本的感覺!性價比高!
好鐘意同朋友去居酒屋
因為環境舒適最岩傾計
今次去啲間,上一樓坐和椅feel
好舒服,可以慢慢傾計

🔆銀鱈魚片

脆卜卜,送酒一流
(不過因為今日食lunch ,所以無叫酒)

🔆吞拿魚面頰肉脆脆

燒過既吞拿魚面頰肉面一片脆脆鱈魚片
連埋小小菜,一齊入口,肉質鮮嫩
清新爽脆

🔆刺身三點(三文魚、甘蝦、白身魚)

一入口全部都好新鮮
三文魚厚身、肥美,回味
白身魚鮮甜、嫩口
甘蝦肉質細滑、味道鮮甜

燒物類

🔆醬燒厚切牛舌芯

厚切既燒牛舌芯真係不能抗拒
燒到脆面,爽口彈牙又不失牛舌應有既淋滑
真係正

🔆燒白鱔

白鱔肥美肉厚,配埋醬汁
真係恰到好處

🔆雞胸脆骨
好鐘意食,但唔常見,要一試
🔆燒味噌豬大腸
🔆汁燒黑豚腩肉串
🔆牛油燒粟米

🔆和風燒飯團
🔆三文魚燒飯團

飯團燒到脆皮面
醃料已經令啲飯好好味
再用醬汁燒到個面脆卜卜,一流

🔆本灣花魚一夜干

我一向都好鐘意食一夜干
因為經過處理既魚可降低魚腥味
令肉質紮實帶油脂香
今日師傅燒既一夜干魚身厚
肉質彈牙,鹹香味十足
師傅真係好功夫,燒到岩岩好
無over !

整體都超水準!有飛左轉日本的感覺!
性價比高!
2023-11-26 9 瀏覽
旺角高質居酒屋🏮食物精緻好味🥰厨師用心製造👍🏻地下係吧枱☺️二樓設有榻榻米座位😚餐廳以月亮月球為設計主題🌙🌕我哋呢日坐吧枱👍🏻可以望住師傅燒烤🍢好正🤩晚市二人前🥢😋🦀蟹肉胡麻豆腐豆腐好滑😛面頭有三文魚子同蟹肉🥹加埋少少胡麻醬😍滿足🤗😋🦪時令生蠔好大隻😱有淡淡嘅海水味🌊鐘意😜加埋柚子啫喱🟨正喎😋🍣季節刺身(三點盛) 甜蝦🍤三文魚🍣油廿魚🐠厚切好有口感😋油脂滿滿💕😋🍡燒物(十串)免治雞肉棒🍗牛肉串🐮燒雞翼🐔雞軟骨🐣粟米🌽牛舌👅脆玉瓜🥒雞肉卷🍖冬菇🍄免治豬肉丸🍡燒免治雞肉棒好正🧀加上厚厚嘅芝士🧀燒到有啲脆✅點埋蛋漿🥚好滿足啊🤗其他串燒都好好食🤩好新鮮✨😋🍜野菜牛肉烏冬(兩碗)大大塊肥牛加上大娃娃菜🥬湯底清甜☺️烏冬煮得啱啱好😊😋🍮甜品黑糖蕨餅加和菓子🍡yummy 😋和菓子係哈蜜瓜🍈口味😉有少少甜🤏蕨餅加埋黃豆粉👍🏻好正🤤⭐️我哋另外追加師傅推薦😋🐠馬友一夜干 師傅係你面前炭火慢烤🔥魚肉油脂豐富😋逐漸滲出😜真係好香😍魚肉鮮甜😙成條魚邊烤到有點脆😌啱啱好💯好滿足嘅一餐😚下次再試埋其他🥳

旺角高質居酒屋🏮

😋🦀蟹肉胡麻豆腐
豆腐好滑😛面頭有三文魚子同蟹肉🥹加埋少少胡麻醬😍滿足🤗

😋🦪時令生蠔
好大隻😱有淡淡嘅海水味🌊鐘意😜加埋柚子啫喱🟨正喎

😋🍣季節刺身(三點盛)
甜蝦🍤三文魚🍣油廿魚🐠厚切好有口感😋油脂滿滿💕

😋🍡燒物(十串)
免治雞肉棒🍗牛肉串🐮燒雞翼🐔雞軟骨🐣粟米🌽牛舌👅
脆玉瓜🥒雞肉卷🍖冬菇🍄免治豬肉丸🍡
其他串燒都好好食🤩好新鮮✨

😋🍜野菜牛肉烏冬(兩碗)
大大塊肥牛加上大娃娃菜🥬湯底清甜☺️烏冬煮得啱啱好😊

⭐️我哋另外追加師傅推薦
😋🐠馬友一夜干

好滿足嘅一餐😚下次再試埋其他🥳

2023-11-21
10 分鐘 (堂食)
2023-11-26 60 瀏覽
男朋友係社交平台睇foodie介紹覺得幾吸引幾抵食,食完出去嬲左🫣刺生睇到已經覺得唔新鮮到唔敢食,隻蝦黑到😂串燒唔夠熱(有粒丸中間直頭凍既),味都好一般食完咁多串都講唔出邊串係好食(男朋友話得茄子係比較 正常🙂)到個牛肉烏冬,係冇味既, 係d牛有雪藏味到最後師傅極力推介既哈蜜瓜甜品???sorry,真係唔ok男朋友幾乎冇食過,叫左2杯野飲埋單$575劣食黎講覺得好貴🤣但食物數量黎講係抵既 佢都算多野食😂聽到佢地d staff話之後一星期booking full晒好奇點解咁多人食但一個劣評都冇🫢
男朋友係社交平台睇foodie介紹覺得幾吸引幾抵食,
食完出去嬲左🫣
刺生睇到已經覺得唔新鮮到唔敢食,隻蝦黑到😂
串燒唔夠熱(有粒丸中間直頭凍既),味都好一般
到個牛肉烏冬,係冇味既, 係d牛有雪藏味
到最後師傅極力推介既哈蜜瓜甜品???
sorry,真係唔ok
男朋友幾乎冇食過,叫左2杯野飲埋單$575
劣食黎講覺得好貴🤣
但食物數量黎講係抵既 佢都算多野食😂
好奇點解咁多人食但一個劣評都冇🫢
2人前
2023-11-26 7 瀏覽
依間旺角嘅居酒屋,居然有好少見嘅雞提燈同埋雞冠,未試過嘅朋友記得去試吓🥳見過人哋介紹食雞提燈,所以我今次就去試下,原來雞提燈係雞嘅子宮,食落口感非常特別,會有爆漿嘅口感。 另外我今次先知,原來雞冠都可以食,而佢嘅口感偏煙靭,都幾得意。🤣🤣然後我同朋友兩個人叫咗一個二人餐,佢嘅二人餐都相當豐富,$438就已經有3種刺身,生蠔同沙律。然後仲有10串唔同嘅串燒,兩碗烏冬同埋一份甜品。非常之夠多,而味道亦都唔錯。而且佢哋生蠔上邊仲有綠色嘅啫喱,非常有趣。我最後仲叫咗兩杯梳打,佢哋嘅梳打甜度啱啱好,唔會太甜。另外環境都好好,除咗下邊有得坐吧枱之外,上邊就係有得坐榻榻米,非常之有儀式感。而且連食沙律嘅匙羹都非常精緻,同朋友食飯嘅話,不妨試一下呢一間。另外依家佢哋推出咗一個優惠,午市套餐免加一,晚餐有八折。

另外依家佢哋推出咗一個優惠,午市套餐免加一,晚餐有八折。
呢間0係旺角布房街既日式居酒屋真心要推介俾大家,佢地個二人套餐真係好抵食,$438包哂圖二所有野食,仲要每一樣都幾好食下,佢套餐仲有每人一隻大大隻生蠔,蠔既質素唔差有蠔味大隻,意外地新鮮,食完仲想叫多隻來食刺生三點盛居然有 牡丹蝦呢個要讚,唔係俾平野甜蝦我,蝦食落去 新鮮彈牙,另外兩款各4片,有三文魚同另外0個種咩魚唔記得😅都好新鮮串燒有十串不同款式牛肉 雞翼 墨魚仔腳 腩肉 墨魚丸 粟米 冬菇 翠玉瓜 雞軟骨 豬肉呢個兩個人食啱啱好,好豐富好食,真心燒都唔錯仲有個 牛肉烏冬或者 叉燒拉麵版面有限不能盡錄啤酒唔包另外叫既如果你地旺角搵野食,真心推介呢間,食完話我知正唔正
呢間0係旺角布房街既日式居酒屋真心要推介俾大家,

佢套餐仲有每人一隻大大隻生蠔,

蠔既質素唔差有蠔味大隻,意外地新鮮,食完仲想叫多隻來食

串燒有十串不同款式
呢個兩個人食啱啱好,好豐富好食,真心燒都唔錯

仲有個 牛肉烏冬或者 叉燒拉麵

版面有限不能盡錄
啤酒唔包另外叫既

如果你地旺角搵野食,真心推介呢間,食完話我知正唔正

2023-11-25 707 瀏覽
見到8折咁抵就黎試下呢間間 #月爐端燒 裝修係滿滿的日本風,而且仲播緊熟悉的日文歌。 佢有好抵食的二人餐,不過我地唔食刺身就決定散叫,食到勁飽都係$800有找☺️ 🧡油甘魚鮫 $148魚鮫肉嫩滑🤩腩油脂感十足啖啖肉都包裹係油香之中真係好滑過用SKII 🧡馬友一夜干 $168冇錯!仲大過我塊面, 燒到香味四溢咬落去啖啖肉又口感細緻。沾上附上的醬汁可以去腥,更惹味。 🧡南非鮑魚 $78南非鮑魚預先𠝹花,醬汁非常入味軟韌度剛好,食落鮮嫩彈牙。 🧡羊架 $68羊架都算厚身,唔羶又唔會乾。 🧡蘇葉雞皮蝦串 $68外層雞皮脆卜卜,蝦肉彈口,加上紫蘇葉的香味,入口脆彈又Juicy 。 🧡野菜牛肉烏冬 $118湯底較清所以岩爸爸口味,烏冬彈牙,牛肉都幾多片。 🧡和風牛肉飯 $118超級大碗超級抵食!牛肉鮮甜又彈口,伴有入味洋蔥,洋蔥全熟很軟,很香口。 🧡吞拿魚面夾肉脆脆 $48吞拿魚面夾肉油脂豐腴、魚肉嫩滑🤩沾上蘿蔔蓉同酸汁腥味完全冇曬~ 飲品方面就叫左兩杯乳酸梳打,分別叫左$28桃味同$28青蘋果味。
見到8折咁抵就黎試下呢間間 #月爐端燒
裝修係滿滿的日本風,而且仲播緊熟悉的日文歌。

佢有好抵食的二人餐,
不過我地唔食刺身就決定散叫,
食到勁飽都係$800有找☺️

🧡油甘魚鮫 $148
魚鮫肉嫩滑🤩腩油脂感十足
啖啖肉都包裹係油香之中
真係好滑過用SKII

🧡馬友一夜干 $168
冇錯!仲大過我塊面, 燒到香味四溢
咬落去啖啖肉又口感細緻。
沾上附上的醬汁可以去腥,更惹味。

🧡南非鮑魚 $78
南非鮑魚預先𠝹花,醬汁非常入味
軟韌度剛好,食落鮮嫩彈牙。

🧡羊架 $68
羊架都算厚身,唔羶又唔會乾。

🧡蘇葉雞皮蝦串 $68

🧡野菜牛肉烏冬 $118
湯底較清所以岩爸爸口味,烏冬彈牙,牛肉都幾多片。

🧡和風牛肉飯 $118
超級大碗超級抵食!
牛肉鮮甜又彈口,伴有入味洋蔥,洋蔥全熟很軟,很香口。

🧡吞拿魚面夾肉脆脆 $48
吞拿魚面夾肉油脂豐腴、魚肉嫩滑🤩
沾上蘿蔔蓉同酸汁腥味完全冇曬~

2023-11-23 23 瀏覽
見到呢間新開,一家人去試吓餐牌食物選擇唔算多🤍🤍🤍前菜叫咗個芥末八爪魚呢個真係好差,完全好韌食唔到另外做咗個沙津係幾好食但係份量極少 🤍🤍🤍叫咗幾樣串燒味道都比較淡冇炭燒嘅味道包括雞肉,雞冠等牛舌就最好食🤍🤍🤍另外叫咗白鱔$68呢個真係好失望 得3小舊而且唔肥美生蠔都好食,好鮮甜價錢就少少貴,一隻$68🤍🤍🤍三點刺身包括三文魚,甜蝦,吞拿魚都幾新鮮,但份量偏少$138🤍🤍🤍叫咗個鰻魚飯 $118鰻魚正常但d飯好淋 唔好食🤍🤍🤍總括而言價錢定價唔算太貴但係食物質素一般
見到呢間新開,一家人去試吓
餐牌食物選擇唔算多
前菜叫咗個芥末八爪魚
呢個真係好差,完全好韌食唔到
另外做咗個沙津係幾好食
呢個真係好失望 得3小舊而且唔肥美
生蠔都好食,好鮮甜
價錢就少少貴,一隻$68
🤍🤍🤍
三點刺身包括三文魚,甜蝦,吞拿魚
都幾新鮮,但份量偏少$138
叫咗個鰻魚飯 $118
鰻魚正常
但d飯好淋 唔好食
總括而言價錢定價唔算太貴
但係食物質素一般
📸 @tsuki_robatayaki 月爐·端燒去開旺角食飯 都知白布街出名多野食今次就發掘咗間新餐廳主打串燒 刺身既平價居酒屋訂座仲可享全單8折 (二人餐除外)💙 二人餐 $478有沙律 生蠔🦪 刺身精選串燒十串 同兩碗烏冬仲有甜品🍮 好抵食架不過我地唔係太餓 廢事食咁多主食就揀咗單點🧡 刺身五盛 $388帶子 海膽 三文魚 赤蝦 金目鯛海膽有成半板咁多 都幾抵食架🥰💛串燒必點🥹🥹🥹即叫即燒 調味夠惹味而且keep到肉汁 值得一讚惹味之選‼️· 汁燒五花腩· 雞胸脆骨· 雞軟骨💚燒飯團🩵野菜牛肉烏冬牛肉份量多又無雪味湯底係淡淡既豬骨湯 同讚歧烏冬都幾夾架💙南高梅威士忌🥃梅味香甜可口 威士忌唔會太濃 搶曬fo📍旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖#wwh食勻旺角 #日本菜 #爐端燒 #串燒 #日式燒肉 #海膽 #刺身 #刺身盛り合わせ
📸 @tsuki_robatayaki 月爐·端燒
去開旺角食飯 都知白布街出名多野食
今次就發掘咗間新餐廳
主打串燒 刺身既平價居酒屋
訂座仲可享全單8折 (二人餐除外)

💙 二人餐 $478

威士忌唔會太濃 搶曬fo

📍旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖
2023-11-16
2023-11-21 16 瀏覽
🔸二人餐都只係$438入面既野食夠曬飽嫁啦!🔸胡麻豆腐沙律🥗先黎個沙律🥗上面有蟹肉同埋飛魚子,再配上胡麻醬既豆腐🔸刺身刺身都唔小嫁,有三文魚,甘蝦,白身魚,刺身都比較係新鮮既🔸生蠔多曬鮮甜,又肥美😍🔸海膽刺身特登叫左個海膽食,佢會拎一板板比我地自己揀要邊款,有紫菜配海膽食,一流呀😍🔸串燒(廚師發辦)有10串,當中包括有粟米,茄子,香菇,五花腩,雞翼,雞肉,蝦,肉丸,雞軟骨每樣都燒得好好,最緊要上菜速度好快,仲要一次過就黎曬啦!🔸叉燒烏冬/牛肉烏冬好濃郁嘅湯底呀,唔好以為呢個細細碗,但原來佢用嘅材料都好多㗎,我入邊有多種蔬菜,金菇紅蘿蔔絲牛肉同叉燒嘅份量都唔少嫁🔸甜品哈密瓜和果子/黑糖缺餅

🔸二人餐都只係$438
入面既野食夠曬飽嫁啦!

🔸胡麻豆腐沙律🥗
先黎個沙律🥗上面有蟹肉同埋飛魚子,再配上胡麻醬既豆腐

🔸刺身
刺身都唔小嫁,有三文魚,甘蝦,白身魚,刺身都比較係新鮮既

🔸生蠔
多曬鮮甜,又肥美😍

🔸海膽刺身

🔸串燒(廚師發辦)
每樣都燒得好好,最緊要上菜速度好快,仲要一次過就黎曬啦!

🔸叉燒烏冬/牛肉烏冬
牛肉同叉燒嘅份量都唔少嫁

🔸甜品
哈密瓜和果子/黑糖缺餅
我地👦🏻👧🏻兩個都好掛住日本,行旺角見到新開咗間居酒屋🏮,樓下係坐吧枱形式,樓上有榻榻米用餐區。我地選擇坐吧枱,因為可以睇住師傅係面前燒烤同烹調🍖,更加有風味🤩~ 依架主餐牌食物有8️⃣折,見有折扣咁抵,我地除咗嗌咗二人餐,仲叫咗主餐牌嘅幾款食物☺️二人前 $438蟹肉胡麻豆腐胡麻醬豆腐口感滑嫩,上面仲有三文魚子同一絲絲嘅蟹肉🦀,鮮甜開胃。時令生蠔生蠔肉質飽滿多汁🦪,上面有啲柚子啫喱🍊,食落口感清新。季節刺身(三點盛)分別有三文魚、甜蝦同白身魚,每款都新鮮🐟,切得有厚度,食落有口感😋!廚師精選燒物(十串)分別有燒茄子🍆、燒菇、燒雞翼🐥、燒雞軟骨、燒粟米🌽、燒雞肉丸子🍡、燒雞肉🐤、燒豬五花腩肉🐷、燒牛肉🐮、燒免治雞肉棒🐣。👧🏻最鍾意係燒雞肉丸子同燒免治雞肉棒,都係用咗甜甜嘅醬汁,免治雞肉棒入面仲加咗爽脆口感嘅雞軟骨粒粒,口感更豐富😍。自選湯稻庭烏冬兩碗有野菜牛肉同野菜叉燒選擇,我哋每樣要一款,叉燒肥瘦適中🐷,烏冬煙韌彈牙。 甜品甜品係黑糖蕨餅同哈密瓜和菓子。黑糖蕨餅上面有黃豆粉,黑糖味香濃,蕨餅口感Q彈,仲唔太甜不黏牙👍🏻 哈密瓜和菓超有驚喜!無諗過個哈密瓜味咁真實,外皮同內餡都有哈密瓜嘅香甜

二人前 $438

時令生蠔
生蠔肉質飽滿多汁🦪,上面有啲柚子啫喱🍊,食落口感清新。

季節刺身(三點盛)

廚師精選燒物(十串)

自選湯稻庭烏冬兩碗

甜品
甜品係黑糖蕨餅同哈密瓜和菓子。黑糖蕨餅上面有黃豆粉,黑糖味香濃,蕨餅口感Q彈,仲唔太甜不黏牙👍🏻 哈密瓜和菓超有驚喜!無諗過個哈密瓜味咁真實,外皮同內餡都有哈密瓜嘅香甜💯。

吞拿面頰肉脆脆 $48
燒過嘅吞拿魚面頰肉非常香口,油脂豐富,肉質嫩滑,加上特製嘅醬汁,真係好好食👏🏻!

腦天刺身|3片|$98
終於試到吞拿魚嘅罕有部位🌟!腦天刺身魚味濃厚,入面呈粉嫩色💖,肉質軟滑。

海膽刺身|半板|$188
海膽夠晒新鮮同超級鮮甜!質感細膩,入口軟滑即溶😋~

📍 月爐.端燒 (旺角)
旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖
2023-11-15
2023-11-17 483 瀏覽
同事仔今日last day,決定好好慰勞下佢,帶佢食好西☺️餐廳🍴位於旺角白布街,地方好易搵😉門口裝潢充滿日式風格,分上下兩層,樓下係吧枱設計樓上係半榻榻米坐位,而且仲有大大個月球,好岩影相打卡🥰鍾意打卡人仕必到👍至於食物,佢哋有lunch time set ,價錢大概$78-188左右,都唔錯😋有二人前套餐,$438蟹肉胡麻豆腐豆腐好嫩好滑,加埋蟹肉同麻醬,即刻打開食慾🤭時令生蠔呢個生蠔超級驚喜🤤🤤必食推介👍生蠔🦪本身已經好新鮮,餐廳再加埋好清新嘅柚子啫喱,簡直係畫龍點睛,而且柚子味嘅啫喱令到口感更豐富💯季節刺身(三點)三文魚肉質肥厚細嫩,非常鮮甜甜蝦肉質細綿,味道甜美,好新鮮油甘魚食落啖啖甘甜,每口都充斥魚油香氣,而且口感清爽☺️廚師精選燒物(十串)十串串燒全部都係廚師精選,食落帶有少少焦香,燒到岩岩好🥰個人最鍾意燒一口牛柳粒同雞翼🤤牛柳粒好香牛味,同時又嫩又juice😋而雞翼就燒到外層好香脆,但係又保留到肉質唔柴😍 我哋仲另外點左雞軟骨、雞頸肉、塩燒厚切牛舌芯,好正🤤自選湯稻庭烏冬兩碗野菜牛肉或野菜叉燒,份量細細碗岩岩好,因為食到呢度都差唔多飽曬🥰稻庭烏冬真係冇得頂😍好彈牙甜品係日本

蟹肉胡麻豆腐
豆腐好嫩好滑,加埋蟹肉同麻醬,即刻打開食慾🤭

時令生蠔

季節刺身(三點)
三文魚
肉質肥厚細嫩,非常鮮甜

甜蝦
肉質細綿,味道甜美,好新鮮

油甘魚
食落啖啖甘甜,每口都充斥魚油香氣,而且口感清爽☺️

廚師精選
燒物(十串)

自選湯稻庭烏冬兩碗

甜品
係日本出名嘅蕨餅,口感Q軟😋仲有兩款口味

吞拿魚面頰肉脆脆
呢個係期間限定,食落幾得意

北秋田濁酒300ml
食串燒點可以唔嗌酒🤭呢個米酒入口清醇,酒味唔算好重👍就算唔係好飲得都無問題

📍月爐.端燒 (旺角)
旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖

#日式 #爐端燒 #高質 #環境好靚❤️ #環境好舒服 #服務好 #性價比高 #人氣美食 #私心推薦 #japenesefood #japan #hongkong #foodie #yummy #nice #串燒 #刺身新鮮 #相機食先 #打卡熱點 #打卡美食 #月爐端燒 #旺角美食 #白布街
2023-11-10
午餐
  • 刺身
  • 生蠔
  • 串燒
繼續發掘更多香港美食🤗今晚慶祝朋友升職🥳相約去呢間「月爐 端燒」🥳餐廳樓高兩層🤗下面係吧枱☺️而二樓播放住日文歌既榻榻米坐位😊頭頂既大月亮燈真係好搶眼🌕呢度嘅料理選擇好豐富有刺身、壽司、鍋物、燒魚及串燒都有🙌見到二人前套餐$438 加一內容相當豐富😍先付胡麻醬豆腐蟹肉沙律🥗豆腐好滑好嫩加上沙律菜爽脆口感之餘☺️仲同胡麻醬相當配合🥰刺身三點有三文魚、油甘魚及甜蝦🥰每片厚切刺身新鮮美味🤗廚師精選燒物十串分別有雞軟骨、雞髀肉、月見芝士雞軟骨串、雞肉丸、粟米、冬菇、翠玉瓜、雞翼、豚肉、大蝦🍤✨當中月見芝士雞軟骨串最深刻🥰芝士鋪喺雞軟骨上面經炙燒後融合一起👍點埋蛋新黃醬食帶來豐富口感👍野菜牛肉及椰菜豚肉烏冬🤗湯底非常之濃郁鮮味🥰手打烏冬煙靭彈牙🥰半肥瘦豚肉好細嫩🤤牛肉薄切嫩滑🤤食完刺身飲埋碗湯暖返胃真係好正😍另外加點左好特別食落彈牙燒雞冠🤤✨燒油甘魚鮫加入蘿蔔蓉醬汁食中和返魚油帶來嘅油膩感👍甜品✨黑糖果子以透明涼爽黑糖外皮內餡微甜奶黃🤤✨綠茶蕨餅充滿嚼勁的口感🥰煙煙韌韌又彈牙口感一流🙌飲品我地揀咗Sapporo有買二送一🍻又可以啤啤佢真係開心😂 新張期內除咗正價餐點就連所有Sake都有八折優惠😍真係
呢度嘅料理選擇好豐富有刺身壽司、鍋物、燒魚及串燒都有🙌

見到二人前套餐$438 加一內容相當豐富😍

刺身三點
有三文魚、油甘魚及甜蝦🥰
每片厚切刺身新鮮美味🤗

廚師精選燒物十串

野菜牛肉及椰菜豚肉烏冬🤗

另外加點左好特別食落彈牙燒雞冠🤤

✨燒油甘魚鮫加入蘿蔔蓉醬汁食中和返魚油帶來嘅油膩感👍

✨黑糖果子以透明涼爽黑糖外皮內餡微甜奶黃🤤
✨綠茶蕨餅充滿嚼勁的口感🥰煙煙韌韌又彈牙口感一流🙌

飲品我地揀咗Sapporo有買二送一🍻又可以啤啤佢真係開心😂 新張期內除咗正價餐點就連所有Sake都有八折優惠😍真係要約埋一班朋友再嚟舉杯暢飲一番🍻

• 雞冠
  • 豚肉烏冬
💕平日的工作壓力總是讓人感到壓抑,但終於有時間來享受一段歡樂時光🎉 幾天前,我恰好和朋友約在一家叫月爐端燒的餐廳相聚🌙他們地面的是坐在吧枱用餐,一樓還有榻榻米區適合多人聚會😝二樓也有以月亮為主題榻榻米設計的房間 這家餐廳位於旺角,繁華地段的地理位置非常方便,前往也十分便捷🗺這家餐廳的價格也非常平民⭐ 一般的爐端燒餐廳通常要價過千元,但在這裡只需花費三百元就可以💓 師傅們會即場為你燒烤食材,互動式的烹飪過程讓整個用餐氛圍更加活潑✨徬佛置身於繁忙的東京街頭裡的溫馨小店🔥 《二人前套餐》-蟹肉胡麻豆腐 🦀-時令生蠔 🦪-季節刺身三點盛 🍣-廚師精選十串燒物 🍢-湯稻庭牛肉烏冬 🍜-甜品/ 這個二人餐才438 就可以品嘗到很多高級食材,生蠔真的超級鮮🥰他們的串燒也是份量扛扛的,真的是超值選,寶寶們記得要訂位💕 《追加點餐》塩燒厚切牛舌芯 🐮面夾肉 🖤明太子油楊 💛惠比壽生啤 🍺芝士年糕🧀信州蘋果汽水 🍎🍹/ 追加的餐點也是充滿驚喜,寶寶們可以留意他們的是日餐牌,每天都有很多特色熟食日料款式以及串燒菜品,新鮮感滿滿的🫰🏻 ▪月爐.端燒📍旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號鋪

《二人前套餐》

信州蘋果汽水 🍎🍹

▪月爐.端燒
📍旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號鋪
2023-11-14 26 瀏覽
「月爐。端燒」摩登日式居酒屋📍位於旺角 白布街地下 餐廳採用了樓下酒吧吧枱形式🍸 呈現經典日式爐端燒風味 並結合了 樓上和風榻榻米用餐區👘 恍如置身於日本 打卡一流👍🏽P.S. 提前訂枱,可坐樓上和式雅座晚市 二人前 $438 🔸蟹肉胡麻豆腐粒粒三文魚籽,晶瑩剔透,配上一絲絲嘅蟹肉同嫩滑豆腐,鮮味隨即口中爆發😳🔸時令生蠔入口獨有海水鮮味,細細咀嚼肚位肥美鮮甜,且輕輕帶有柚子香味,面頭上啫喱剛恰到好處😋😋🔸季節刺身(三點盛)廚師精選當天最新鮮的刺身,當日就有三文魚、油甘魚、甜蝦,每款都大件厚身🧡。🔸廚師精選燒物(十串)👉🏽阿波尾手羽,雞皮,手打雞肉丸,雞胸脆骨,黑豚五花腩,牛舌,手打免治雞肉棒,粟米,翠玉瓜,推茸👈🏽火候控制純熟,將肉汁鎖住,超級惹味豐富😃😃🔸野菜叉燒/牛肉稻庭烏冬非一般的叉燒質地,肥瘦適中,唔會乾,好感嫩😆👍🏽👍🏽🔸甜品自家製日式蕨餅 ,及富有特色哈密瓜味麻糬,為盛宴畫上圓滿句號。🌸🔸鵝肝多士 $68💙💙💙超值推介💙💙💙外脆入口即溶,厚厚的一塊鵝肝,口感細膩,內裏充滿油脂香,細味品嘗,佐酒一流!概括:無論環境氣氛,食物質素,服務態度都一流地點方便,性價比甚高,值得回頭再
「月爐。端燒」摩登日式居酒屋
📍位於旺角 白布街地下

P.S. 提前訂枱,可坐樓上和式雅座

晚市 二人前 $438
🔸蟹肉胡麻豆腐

🔸時令生蠔

🔸季節刺身(三點盛)

🔸廚師精選燒物(十串)

🔸野菜叉燒/牛肉稻庭烏冬
非一般的叉燒質地,肥瘦適中,唔會乾,好感嫩😆👍🏽👍🏽

🔸甜品

🔸鵝肝多士 $68
💙💙💙超值推介💙💙💙

概括:
無論環境氣氛,食物質素,服務態度都一流
地點方便,性價比甚高,值得回頭再光顧🧡🧡🧡🧡🧡🧡

季節刺身
廚師精選燒物(10串)
叉燒稻庭烏冬
鵝肝多士
三文魚燒飯團

廚師精選燒物(十串)
芝士年糕
季節刺身
廚師精選燒物(10串)
鵝肝多士
芝士年糕
白布街最近新開咗間居酒屋,a la carte有八折優惠。而且仲係香港少有唔需要最低消費就可以坐tatami位嘅日式餐廳。✨吞拿魚面頰肉脆脆 $48烤過嘅鱈魚加埋肥美嘅吞拿魚面頰肉,口感豐富而且油脂香氣濃郁。鍾意拖羅或者腦天口感嘅一定覺得正。✨南非鮑魚1隻 $78✨馬刀貝 $58兩款海鮮都好新鮮。鮑魚柔軟鮮甜。馬刀貝爽彈,配蔥花、木魚、粉絲,冇平時配蒜茸咁濃味。✨紫蘇葉雞皮蝦串 $68雞皮烤到又薄又脆,仲有少少鹹香。蝦肉本身已經好鮮甜,仲索晒雞油嘅香味。口感同味道都好豐富。✨味噌大腸 $38口感煙靭,冇咩肥膏。好濃郁嘅大腸味,加埋偏甜嘅味噌味道好夾。✨雞軟骨 $38來貨質素正常,燒得爽脆鹹香。✨塩燒牛小排串 $68肉質軟嫩有少少彈性,肉汁又香又濃郁。✨塩燒厚切牛舌芯 $78牛舌芯又厚又彈牙,有少少黑椒調味特別香。✨阿波尾手羽 $38超巨型嘅雞翼!雞皮有少少焦脆,最香係雞翼尖部份。✨秋葵 $36秋葵燒到有少少焦香,完全冇黏液嘅滑滑口感。✨菠蘿 $48冇諗過咁大份,係正常餐廳嘅三倍份量。加埋大量肉桂粉反而突顯菠蘿嘅甜品。✨牛油燒粟米 $36燒得均勻,焦香又唔燶。✨野菜牛肉烏冬 $118牛肉

✨吞拿魚面頰肉脆脆 $48

✨南非鮑魚1隻 $78
✨馬刀貝 $58

✨紫蘇葉雞皮蝦串 $68

✨味噌大腸 $38

✨雞軟骨 $38
來貨質素正常,燒得爽脆鹹香。

✨塩燒牛小排串 $68
肉質軟嫩有少少彈性,肉汁又香又濃郁。

✨塩燒厚切牛舌芯 $78
牛舌芯又厚又彈牙,有少少黑椒調味特別香。

✨阿波尾手羽 $38
超巨型嘅雞翼!雞皮有少少焦脆,最香係雞翼尖部份。

✨秋葵 $36
秋葵燒到有少少焦香,完全冇黏液嘅滑滑口感。

✨菠蘿 $48

✨牛油燒粟米 $36
燒得均勻,焦香又唔燶。

✨野菜牛肉烏冬 $118
牛肉竟然唔係肥牛,油脂紋理好均勻好靚嘅,入口細嫩又有油香🤣。烏冬份量啱兩人share。

✨北秋田濁酒300ml $62
米香重而且有明顯酒粕甜味,特別易入口。Btw一般嚟講去餐廳飲杯啤酒都唔止呢個數🤭。

最後仲有送甜品