黑糖青蛙撞奶0w0香港都飲到正宗撞奶~~~超正!!!聽說珍珠都用黑糖做成,質量上是特別,咬口感唔錯,與外邊的確實不同。看著杯邊的黑糖漿///快手影相w攪拌著黑糖與鮮奶混合,甜度剛好。古早黑糖珍珠撞奶黑糖的味道再濃郁一點,更加能嚐到店家的黑糖口感好吃程度,明顯顏色都更為深色,甜味在鮮奶中散得更快。雖說是加入黑糖,但不會過份甜,與鮮奶的味道匹配。不愧是店鋪皇牌之選,黑糖珍珠超好食呢。最重要真係><超級超級好飲!!一試難忘。
黑糖青蛙撞奶0w0
香港都飲到正宗撞奶~~~超正!!!

古早黑糖珍珠撞奶
黑糖青蛙撞奶

最重要真係><超級超級好飲!!一試難忘。
2018-07-06
10 分鐘 (堂食)
2018-09-22 68 瀏覽
山竹颱風後,終於等到放假😉今天晚上家庭聚會去元朗*雞地*酒樓吃晚飯, 預早慶祝中秋節🌙吃完飯後出酒樓門口,一眼就看到「春風撞奶」大大個招牌,原來是台式飲料,聴聞之前一喎風排長龍購買,因時間關係晚上9點,好彩今日唔需要排隊👏抵擋不了誘惑!要整返杯撞奶🥤作為我嘅飯後甜品😋原來撞仍都有很多不同口味選擇,分別有,古早黑糖,生果,味道等等選擇困難症發作🤔最終試試這款最近新出金蛋🥚系列,烤布蕾黑糖撞奶🥤很有誠意用金蛋杯盛裝烤布蕾黑糖撞奶,飲落黑糖味道重,珍珠粒粒Q彈煙韌👍

2018-09-18 95 瀏覽
打風過後要入元朗執下間屋,執完出返元朗中心都成5點,又餓又口喝,一落車行緊去市中心食野個時,畀我見到間黑珍奶茶,諗都冇諗即係去買。雖然店鋪很細,但十分整潔,員工有禮貌又很有笑容。Menu 絕大部份都時黑糖奶茶,啱晒鍾意飲黑糖鮮奶既人。在我猶豫不知道選那一杯好時間,店員主動介紹佢地限量產品「金蛋烤布蕾黑糖撞奶」茶的頂部是焦糖,焦糖味十分香濃,仲有脆脆口感一流,還有一層奶蓋手係頂,正👍🏻👍🏻👍🏻,鮮奶10分香滑,黑糖珍珠很鬆軟入味,最特別是佢個外型是一個雞蛋,打卡影相一流,很推薦大家街開元朗可以試一試👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2018-09-18 75 瀏覽
今日放假帶住印尼姐姐去買餸,經過某一間珍珠奶茶,諗住入去買,姐姐就話太太有一間好好飲,我放假朋友帶我去,飲完好鐘意,咁我就跟姐姐去試下😌店鋪好細,如果叫我自己黎會難搵d有新產品仲係限量發售,圖片上的樣樣都想飲,最後選擇左金蛋黑砂布蕾撞奶😍😍😍店員好細心叫我地先飲左面頭的奶蓋,然後再攪一攪下面沈底的珍珠,珍珠有小小暖暖地,軟綿綿,奶味香濃,甜度適中。😋😋😋外殼飲完洗乾浄,可以放糖果當裝飾(有埋雞蛋蓋跟埋比我地)姐姐真係無介紹錯👍👍👍
店鋪好細,如果叫我自己黎會難搵d
姐姐真係無介紹錯👍👍👍
1K
2018-09-16 74 瀏覽
前陣子我與朋友在元朗食完飯後😁😁,大家說甜品時間到,我就說不如不吃甜改飲野,一場嚟到元朗究竟有邊台式飲品店只得元朗才有,而且味道特別的。朋友立即告知我,她超喜歡呢間春風撞奶鋪,她每次都會掛念的,愛他們家的黑糖珍珠非常淋而且有煙煙靭靭,仲有他們的奶香香滑滑。朋友還跟我說春風撞奶鋪只此一家,其他的只是子公司,不是總店不是最正宗的,要我看清楚鋪頭名字,不要搞錯。好的,我就點了一杯黑糖珍珠撞鮮奶,果然奶味淡淡的,黑糖不算甜,珍珠口感似糖不甩,軟淋淋的黐立立的,有煙韌感但不是Q彈的,又幾特別喎。

2018-09-16 91 瀏覽
山竹來勢洶洶,今週六乖乖留在元朗搵食😋😋😋經過近排好hit黑糖鮮奶,見到呢間有就試下飲。叫左杯黑糖青蛙撞奶外觀就好靚好吸引,好難飲就未至於嘅,不過就唔會再買🤦🏻‍♀🤦🏻‍♀🤦🏻‍♀珍珠因為是鮮製,所以口感比平日吃到的更煙韌彈牙,叫左少甜都好甜囉😭😭😭配合埋個奶又淡, 黑糖煮得太焦就會有苦味,成個感覺好古怪整體來說價錢、味道同份量都一般般...短期內應該唔會再試呢間😑😑😑試過就算了
山竹來勢洶洶,今週六乖乖留在元朗搵食😋😋😋
經過近排好hit黑糖鮮奶,見到呢間有就試下飲。
叫左杯黑糖青蛙撞奶

外賣自取
之前跟男友試過千色店後面的春風三月, 感覺不錯, 茶底高質。所以一直都想試試他的分店-春風撞奶舖, 但實在人太多了, 每次經過都充滿人群!終於, 人群效應終於遷移到另一間台式飲料店, 而我亦終於可以一試春風撞奶了~金蛋烤布蕾黑糖撞奶 ($42) _ 推薦指數: (5星為最高) 賣相很可愛喔烤布蕾原來是焦糖奶蓋, 所以提升了奶味的濃厚度。而撞奶亦很香牛奶味, 一飲就知牛奶質素不錯!入面的珍珠每一粒都又滑又彈!相對黑糖的焦香味有點不足, 但另一方面又頗欣賞他們沒有過多的黑糖, 不會太甜(因為之前又試過元朗另一間大熱店, 都是不能選甜度, 但超甜, 甜得掩蓋了牛奶香。)這杯金蛋烤布蕾黑糖撞奶雖然有點貴, 但其實可愛的金蛋是可以帶回家的而春風撞奶舖亦沒有將我的期望變為失望, 希望大家多多支持, 另其長做長有, 我就可以常常到飲到了~

金蛋烤布蕾黑糖撞奶 ($42) _ 推薦指數:
(5星為最高)
賣相很可愛喔
烤布蕾原來是焦糖奶蓋, 所以提升了奶味的濃厚度。

2018-09-07 95 瀏覽
春風撞奶舖:古早黑糖珍珠奶茶(hk$22)最近黑糖珍珠奶茶舖與雨後春筍般出現,今日好熱,行過見到就試左呢間春風撞奶舖,甜度無得揀,不能走冰只能少冰,還好以台式飲品來說都不算太甜,還能嚐到奶茶味,但個人還是較喜歡少甜,奶和茶的比例也可以,珍珠是最有驚喜,並不是食開粒粒分明的那種,而是煙煙韌韌非常有咬口,還好像是半溶的那種😍😍飲之前一定要搞勻!選擇並不多,就這個餐牌的10數款,有機會想試埋佢嘅黑糖青蛙撞奶!
春風撞奶舖:古早黑糖珍珠奶茶(hk$22)

2018-09-07 104 瀏覽
元朗戰場 - 春風撞奶·當銅鑼灣、旺角黑糖珍珠奶茶戰況激烈既時候,另一邊廂既元朗也不甘示弱。今日來到春風撞奶一試究竟,叫左個金蛋烤布蕾黑糖撞奶試下,此茶為全黑糖製作,包含左潮流既奶蓋同黑糖珍珠,一次過滿足兩個願望。先講上面奶蓋部分,黑糖用火燒焦過,脆脆地非常正,而黑糖珍珠就煙un度夠,而且黑糖味濃。中間鮮奶就有奶味,全杯配合起來其實非常好飲,對比其他戰場所謂有名既店子更加妙。值得推薦大家來呢到試下佢。•春風撞奶舖 (元朗)元朗鳳琴街15號鴻運中心地下74A號舖
元朗戰場 - 春風撞奶

春風撞奶舖 (元朗)
元朗鳳琴街15號鴻運中心地下74A號舖
2018-09-05 73 瀏覽
呢排好興黑糖珍珠奶茶,所以特登搵吓附近有冇得飲。食完飯之後最啱飲番一杯台式奶茶、天氣又咁熱飲番杯凍野就最正啦。搜尋過後發現附近有一間叫春風撞奶專賣黑糖珍珠奶茶,話係自製黑糖同珍珠。行去見到人少少我哋即刻就買番杯試吓啦。飲落我覺得有啲太甜,可能係因為啲黑糖嘅關係啦....而問題係,佢冇得好似一般珍珠奶茶咁可以叫少甜或者半糖。由於我自己習慣係叫少甜嘅,而黑糖同珍珠都比較甜....所以呢杯嘢飲對我來講就有啲太甜啦....但其實佢珍珠係好彈牙嘅,食得出同平時果啲唔同。overall 黎講其實算唔錯,茶味都有係度,鍾意甜嘅朋友可以試下。我下次可能會叫黑糖奶茶配仙草,應該甜度減低啲,咁會比較啱我嘅口味。

2018-08-26
外賣自取
2018-09-02 75 瀏覽
喺元朗食完飯,周圍行,又好想飲嘢,鋪頭外貌好似台灣嘅珍珠奶茶鋪頭,有而家好流行嘅黑糖珍珠奶茶,好似好吸引,買杯試吓先,$22杯,奶茶味非常香濃而且黑糖味好出,珍珠非常非常彈牙!仲非常有口感,正,下次買其他試吓先,如果服務態度好嘅一些,應該會更加好
黑糖珍珠奶茶
2018-08-31
5 分鐘 (堂食)
$22 (其他)
黑糖珍珠奶茶
慕名而來黑糖青蛙撞奶外觀美,內涵一般,一杯索價29大洋拌勻後只有淡淡的黑糖味,沒有奶香,不知是用了那隻奶,珍珠雖彈,但其實內裡煮得未夠透,不喜歡吃這樣的珍珠,朋友點了黑糖珍珠奶茶,索價22大洋味道正常,沒太大驚喜,比一般珍珠奶茶甜,朋友說如跟普通珍珠奶茶比較,她比較喜歡喝普通珍珠奶茶,而我會覺得如價錢一樣,我會選黑糖,但如黑糖價錢貴數元,又未至於需要多付幾塊錢來買它,除非當下很想喝這味道,總括,試一次就夠了
慕名而來

外觀美,內涵一般,一杯索價29大洋
拌勻後只有淡淡的黑糖味,沒有奶香,不知是用了那隻奶
珍珠奶茶迷嘅我 係全城都飲緊黑糖珍珠時 緊係要周圍試 新開有名排長龍 我夠膽講我真係試勻晒 但最令我驚喜 絕對係呢間 銅鑼灣果兩間 係唔錯 但未去到相當驚喜同濃郁 有d黑糖咪太重 死甜 有d奶味太重 但唔夠香 真係一杯出色黑糖撞奶真係唔易 第一次黎果時 落爆大雨 無影相 期望不太大 淨係買左一杯 點知一飲 嘩 不得了 黑糖撞奶 相當出色 我個人都好咖啡 心諗下次一定要試 佢係令我忍唔住返轉頭 突登揸車入黎淨係飲呢杯黑糖撞奶 今次加埋咖啡 無令我失望 保持水準
但最令我驚喜 絕對係呢間

我個人都好咖啡 心諗下次一定要試

無令我失望 保持水準

2018-08-25 61 瀏覽
天氣熱辣辣,最終忍唔住買咗杯古早黑糖珍珠奶茶,一杯$22,相比起其他台式飲品店,價錢都算合理。佢D飲品大部分甜度都係固定,不過飲落都幾好飲,珍珠淋左少少但係都幾有咬口,奶茶味唔係好出。* 成日都買台式飲品,如果可以記得自己飲管自己帶,支持環保!

2018-08-25 57 瀏覽
元朗YOHO MALL附近開咗間台式飲品店今次人龍不太多唔使排好耐隊😆因為每次經過都見到長人龍😓飲品種類全部都係撞奶所以唔使研究好耐就買到😆原來甜度已經畫一咗如果係學生嘅話,更加有九折!黑糖青蛙撞奶唔知點解會有青蛙兩個字🤣其實賣相已經好一流入邊有珍珠,到OK有彈性同埋好濃厚嘅奶鍾意飲奶嘅朋友仔真係啱晒甜度適中,飲完都唔會要飲好多水宇治抹茶紅豆抹茶味都有,又係勁多奶🤣紅豆蓉都好味,甜度適中,都好満足👍🏻✨
元朗YOHO MALL附近
開咗間台式飲品店
今次人龍不太多
唔使排好耐隊😆
因為每次經過都見到長人龍😓

飲品種類全部都係撞奶
所以唔使研究好耐就買到😆
原來甜度已經畫一咗
如果係學生嘅話,更加有九折!

唔知點解會有青蛙兩個字🤣
其實賣相已經好一流
入邊有珍珠,到OK有彈性
同埋好濃厚嘅奶
鍾意飲奶嘅朋友仔真係啱晒
甜度適中,飲完都唔會要飲好多水

宇治抹茶紅豆
抹茶味都有,又係勁多奶🤣
紅豆蓉都好味,甜度適中,都好満足👍🏻✨

2018-08-25
5 分鐘 (外賣自取)
  • 黑糖青蛙撞奶