2020-12-08
又食越南菜🤤有TKO朋友帶路黎li間新開嘅餐廳, 都係東港城行幾分鐘就到好方便, 好想食越式嘅小食呢. @明德商場-似係啱啱翻新得靚靚.🇻🇳自己scan QR code📲order, 每樣主菜-HKD2🇻🇳雞絲扎肉金邊粉 (HKD52)第一時間呷一口熱辣辣嘅湯底先, 味道濃而唔口渴, 係正宗越南粉要用好多肉煲好長時間嘅豐富味道, 唔止金邊粉份量十足, 雞絲, 扎肉差不多鋪滿碗, 同埋九層塔葉, 葱粒, 洋葱...全部都新鮮翠綠, 又好味又抵食.🇻🇳招牌葱油烤牛肉撈檬 (HKD52)👇🏻走左青瓜🤣🤣🤣🤣撈檬呢....枱面個樽橙色魚露先係重點🤣, 酸酸甜甜真係唔覺意落多d都唔怕. 第一次食葱油烤牛肉, 會encore, d牛肉勁靚, 預先剁碎同檬粉好夾, 仲要唔會油淋淋(唔好俾”葱油”嚇親), 紅蘿蔔絲平衡返meaty感, 推介!!🇻🇳越式炸春卷 (HKD34)必食!! 一碟四件現炸春卷, 店家附上生菜包住食<再淋d魚露>, 咬落勁脆, 裡面滿滿芋頭絲, 出面個網狀嘅春卷皮口感各樣都好正.另外仲有2粒甜薯勁好味derrrr.🇻🇳沙嗲串燒牛 (HKD42/3串)店家嘅沙嗲醬調
🇻🇳
雞絲扎肉金邊粉 (HKD52)
雞絲扎肉金邊粉
雞絲扎肉金邊粉
🇻🇳
招牌葱油烤牛肉撈檬 (HKD52)
👇🏻走左青瓜🤣🤣🤣🤣
招牌葱油烤牛肉撈檬
招牌葱油烤牛肉撈檬
🇻🇳
越式炸春卷 (HKD34)
越式炸春卷
🇻🇳
沙嗲串燒牛 (HKD42/3串)
沙嗲串燒牛
店家嘅沙嗲醬調較得夠濃又有花生粒, 每串牛肉都好大件ga.
話梅柑桔茶
杯入面有2粒甜甜話梅, 附上攪攪棍撈匀飲, 由頭到尾都係濃👍🏻.
柚子蜜梳打
大大杯, 夠哂refreshing. 喺我後面俾錢個姨姨出到店門口, 我影緊間鋪頭時同我講: li間野好好食呀! 相信係附近街坊...終於喺li個商場食到正野嘅反應😌.