2024-07-19 7 瀏覽
🛍️🛍️行街行到攰攰地,想飲杯野☕️坐下休息下😀今次叫左杯Matcha Latte鮮奶抹茶🍵第一次飲👍🏻好岩我口味😊🥰口感細膩順滑👍🏻抹茶與牛奶完美融合😍😍不會有分離感或粗糙感,整體口感非常細緻醇厚✅甜度適中不膩💯適量的糖分剛好🤌🏻補充了抹茶和牛奶的自然甜味🤙🏻🤙🏻不會過於甜膩💯💯清爽解膩👍🏻👍🏻相比於濃郁的奶茶☕️鮮奶抹茶更清新爽口,很適合炎熱的季節飲用鮮奶抹茶是一款既好喝又有益健康的飲品,完全值得大家品嘗👍🏻👍🏻👍🏻
2024-06-30 36 瀏覽
第一次知道原来现在星巴克改成要拿单给店员看才开始做了,点了个茶结果等了半天都没看到,拿单给他看还问我需要什么???我说我没收到,他才跑去跟点单的女生说了几句话,急急忙忙把茶包放进杯里冲了点开水就给我了,不到三秒的过程我等了十分钟,没有一句抱歉,系统排单总不可能不按顺序排吧,明明就是看到前面有一单一直没做故意无视
  • 歧视大陆人
2024-06-29 18 瀏覽
住附近平時一星期都會自己嚟買兩三次,今日朝早剛開門,帶住個仔嚟諗住買咖啡,小朋友成身汗,諗住幫佢抹汗,飲淡清水,過程唔夠5分鐘,Bar 櫃入面沖咖啡嘅打呔白衫男仔望住我用唔友善嘅語氣問‘駛唔駛去睇吓個餐牌睇吓有咩想買’? 人生第一次,聽完即刻咩心情都冇曬,拿拿臨抱起個仔走。今朝間鋪冇咩人,大把位,又唔見佢同我同時坐底坐我隔離又未買嘢飲嘅嘅女仔咁講。 真係好不愉快,永遠唔會再去Starbucks 。。。。。。

2024-06-29
早餐
2024-03-17 170 瀏覽
好耐冇飲Starbucks 有coupon要用先去飲唔到咖啡嘅人 每次只可以揀星冰樂 而家多咗啲茶味嘢飲揀揀咗焙茶星冰樂 諗住健康啲走cream 一開始覺得好似石灰色 望望吓覺得似蟹膏😂味道OK的 開頭真係夠焙茶味但飲到後尾解凍解得太慢 太凍 唔係好飲到剩返啲白色嘅就放棄咗
好耐冇飲Starbucks 有coupon要用先去
飲唔到咖啡嘅人 每次只可以揀星冰樂 而家多咗啲茶味嘢飲揀
味道OK的 開頭真係夠焙茶味
但飲到後尾解凍解得太慢 太凍 唔係好飲到
剩返啲白色嘅就放棄咗
今晚食手指頭🍽,閒雲野鶴行到星巴克,測試下佢哋嘅新玩意兒——Garden Mix 果汁同藍莓芝士蛋糕。點首先飲嗰杯果汁,齋講清新爽口已經係少話,西柚大隻咁嚟,每一啖都好似啜住啲水果汁,打返一個涼笙笙🍹。諗住喺星巴克就搵返個角落由頭到尾都系嘆我嘅Green tea Latte,唔料遇到專屬嘅Reserve Latte!哎喲,啲咖啡豆嘅香味,真係無得輸,濃郁得黎,又唔會苦口。塊藍莓芝士蛋糕就更加唔使講,外層藍莓鮮甜得黎,啲芝士濃郁綿滑得黎,兩者夾埋真系完美組合😋。最後一試冷萃咖啡,唔使多講,一啖嘴,頓時咖啡嘅香氣撲鼻,同埋根本無苦味,真系太過癮!配曲奇嗰香脆口感,真係有齊哂!要讚吓佢哋嗰服務態度實在,等位雖然耐嗰陣,但職員真系貼心咁幫手安排 🤗。一次咁之唔錯嘅體驗,下次仲要黎!
2024-01-05 94 瀏覽
星期五放工,我只求坐低飲下杯好少少嘅咖啡,點知真係選錯地方。今次叫左tall iced americano少冰,一拎杯野就知唔好飲,因為顏色好淡!一飲,真係好似水咁啖!咖啡味極少之餘,仲好似比溶左嘅冰蓋過晒味道!唉,好失望!原來飲咖啡都可以體會到當年曹操當年對雞肋話食之無味,棄之可惜的道理~~本人真係欲哭無淚~最衰都係自己無幫襯星巴克好耐,冇左個金星會員。冇得加個free shot~太古城呢間好多人,位都難搵,搵到一個,但係冇椅背架,幾十歲人就係坐得辛苦啲。媽呀,究竟我飲緊啲乜?好羨慕而家reserve飲緊咖啡嘅人。

tall  americano

2024-01-05
2021-12-03 1080 瀏覽
早上去太古城返工之前來starbucks杯咖啡, 食個早餐。。呢間早餐都幾多好多人 。。等飲品同早餐差不多十分鐘。。.手調教咖啡starbucks 一向有保證 , 今朝早叫咗個 Americano, 濃啲醒神啲。。American 適合唔鍾意太多奶 但係又想飲杯提神成咖啡的人。。 早餐買一杯咖啡加18蚊就有個三文治 同事落單都會好細心咁問你使唔使加熱早餐。。 今朝叫咗個Chicken Fritter三文治裏面有雞, 雞蛋,芝士,生菜。。 坦白講早餐三文治質素便一般。。 所有嘢都係由凍家熱,一來不夠熱 。。二來裏面的雞肉就像喺外國Costco 買一大pack雞塊processed food 的一樣。。 以Starbucks呢個大集團 ,三文治可以改善。。不過值得一 讚就係環境舒適,可以坐喺度處理文書工作

同事落單都會好細心咁問你使唔使加熱早餐。。

今朝叫咗個Chicken Fritter

不過值得一 讚就係環境舒適,可以坐喺度處理文書工作
2021-12-02
$60 (早餐)
2021-11-30 349 瀏覽
大清早去starbucks食個早餐, 叫咗個Chai tea latte. 印度茶加糖及奶,甜甜地,呢個味幾特別 , 我覺得都唔錯, 如果唔想飲太濃的咖啡 ,我間唔中都會去order 呢個。 之後叫咗個早餐係 蛋白牛油果煙肉 三文治。 好驚訝呢一個包係唔大好食的。。因為係凍,我以為佢會整熱。。 坐低食一個凍的早餐感覺 麻麻地 。。呢個包應該配鹹味,但相反系少少甜味的 ,成個配搭有點odd。。 下次叫返ham and cheese croissant會好食好多憑單下次滿$65蚊下次有$15優惠, 不過不失 ,叫啱食物便0K

之後叫咗個早餐係 蛋白牛油果煙肉 三文治。

2021-11-30
早餐
2020-10-17 898 瀏覽
去太古城看电影,还有一个多小时才开场,Pacific Coffee 找不到位,就跑到楼下的 Starbucks 喝一杯咖啡。很喜欢感受一下他们的手冲咖啡,坐在 bar 枱看咖啡师手调咖啡,可惜座位已坐满,只好跑进店内喝其他咖啡。店内已坐满了七七八八,很幸运找到一张高枱,还带有电源插座,可以顺便为手机充电。由于没有 scone, 就只点了一杯 Americano, 正常的咖啡味,只是浓度不够,但也没所谓,坐了一个小时把手机充满电就走了。

Americano

2020-10-17
2020-04-28 639 瀏覽
Starbucks 分店多,但有手沖咖啡飲品提供的則很少,可能因為這分店平日有開辦咖啡興趣課程而已。店舖圍欄外的座位很舒服,很有外國feel,讓顧客可以很悠閑的一邊看書一邊飲咖啡。店內有手沖咖啡師注場,價錢也相對的不貴,Grande Size只需$53-$63不等,是非常ok的。咖啡師好nice好專業,會與顧客了解口味及提供意見,最終我選了肯亞山巴拉格威咖啡豆,咖啡師更替我以1:15的比例沖泡,有喝茶的感覺,但黑加侖子味不太出,配上一塊朱古力梗正是絕配之組合。
2020-04-27
下午茶
2019-12-30 388 瀏覽
Starbucks每逢聖誕節都會推出聖誕節特飲,呢日經過又見有啲口渴,就買番杯嚟試吓小弟不嬲都鍾情於朱古力咖啡,所以見到呢個薄荷朱古力咖啡即刻唔使諗就叫咗。一飲落口,薄荷味好重,但係未至於可以通鼻塞咁爽,所以啱啱好。不過飲落咖啡味唔算太重,整體似飲緊薄荷朱古力多啲。由於小弟怕肥,所以刻意揀咗脫脂奶,不過一啲都影響唔到朱古力嘅濃度,唔錯!冬天飲完暖笠笠好舒服

聖誕薄荷朱古力咖啡(大杯)

聖誕薄荷朱古力咖啡(大杯)
2019-12-28 192 瀏覽
聖誕假期同朋友去太古城shopping,行得攰攰地,去地下Starbucks Coffee買杯聖誕特飲,坐低飲下先,咖啡店客人唔多,座位濶落,我地坐近窗邊位置,聖誕特飲有凍或熱選擇,我要咗杯凍聖誕薄荷朱古力咖啡,咖啡飲得到有微微薄荷,忌廉令杯咖啡更滑溜,而朱古力味就較重,蓋過咗咖啡味,好似係飲緊杯好滑嘅薄荷朱古力,又偏甜咗D🤔
2019-09-02 359 瀏覽
身為Starbucks會員,唔可以話特別like佢d咖啡,不過有時係佢到hea下時間睇下書係唔錯嘅☺️而且有d野食,咖啡都可以,尤其鐘意佢特有嘅Ristretto Bianco通常港島區仲要有Reserve star嘅分店質素比較好,例如中環丶銅鑼灣,我第一次飲RB就係Jardine house 嘅staff介紹,一試愛上....不過飲過呢間足以改變我嘅睇法....飲一啖已經為之一振😬,打開睇下個"花"更加失望,心諗係太古城竟然如此質素 😨📍RB其中一個signature 就係一個白色圓點,佢無🙅🏻‍♀️📍飲落去勁奶又稀🤦🏾‍♀️錯晒.....RB特色就係口感濃郁,佢呢杯仲奶過latte雖然見沖咖啡嘅好忙無停手,但質素keep唔到令人好失望.....只好以後唔再去呢間分店🤷🏿‍♀️~一個大品牌真心希望會keep番款款咖啡,間間分店都有質素~

Starbucks又出新野,一於試試佢先💁🏻‍♀️【Mango Gold Foam Iced Shaken Pomelo Black Tea芒果鮮奶泡沫冰搖香柚紅茶$43(Tall size)】🥭🥛🍹個名超級之勁長😂。Starbucks用上Teavana英式紅茶🍵加埋紅西柚蜜糖醬🍯做base,可惜西柚味好淡;淨係飲得出係果茶😂最上面有一層芒果🥭味既鮮奶泡沫,只有好淡好淡既芒果味............底層香柚Jelly,同之前既水蜜桃啫喱差唔多,只係今次轉咗做柚子肉果粒,不過啫喱份量少到我以為佢地唔記得加🤭【Bagel🥯+cream cheese$28】平時多數食Mushroom pocket既我難得今日轉下口味,啲cream cheese慷慨到一個點,厚搽哂兩面都仲有剩🤤

芒果鮮奶泡沫冰搖香柚紅茶
芒果鮮奶泡沫冰搖香柚紅茶
2019-08-09 96 瀏覽
幾個女子一起食飯聚會,食飽時間尚早,又吾想阻住餐廳啲枱,因為見門外還有好多人在等位,但又想繼續傾計,唯有另覓地方,由於本人喜歡試新野,來到Starbucks見到之前未試過的新產品,更係要試下啦 ,每人都叫新野試,吾太甜,值得一試。