2019-08-14 1341 瀏覽
去過甘多間starbucks,尼間真系最差的,幾次中杯都比細杯,真系唔知邊到出問題,味道比其他starbucks差,外面台的空杯完全冇清理,幾個員工系入面吹水應該唔會再系到買
外面台的空杯完全冇清理,幾個員工系入面吹水
應該唔會再系到買
成日經過Starbucks會見到玻璃櫃有好多精美嘅食物,不論係鹹點定係甜點。鹹點有三文治沙律,甜點有cheesecake muffin 鬆餅。肚餓嘅時候,一杯咖啡 mocha 加個糕點 或者係得閒嘅時候坐低飲杯咖啡chill chill地感覺都幾好。可惜好少呢啲咁悠閒嘅時候又或者如果真係好肚餓都未必會去coffee shop醫肚而去真係食得飽肚嘅餐廳!今日咁岩係有時間,所以就坐低欣賞一下Starbucks嘅食物,點知⋯⋯可以用失望形容!香港Starbucks所聚集嘅人呢大部份都唔係文青或者啲乜嘢好休閒嘅人士,更多既反而係一啲傾保險、做補習練習嘅人,再唔係就係一啲啱啱行完街跟住成手戰利品嘅大陸人,所以個氣氛、環境都令人唔係好想坐咁耐,亦可能因為係咁所以食物嘅感官都大打折扣。呢個英式鬆餅食落非常之乾,亦都十分之鬆散,完全冇英式鬆餅應有嘅脆身同埋餡料都好少,佢令我決定以後都唔會再買Starbucks嘅甜點。

可以用失望形容!

2019-03-22 487 瀏覽
><晏晝lunch食完車仔麵有d空虛 驚會肚餓所以想買個甜品做下午茶 近近地就去咗StarbucksLemon tart($22)有一瓣柚子點綴 撻皮頗鬆化 但中間有層白朱古力?!白色糖層?!就未免太甜檸檬餡料屬於甜而唔係酸酸地 所以都中和唔到嗰個白色層記得要鋪枱 因為好易食到周圍都係碎><><><><><><><><><><><><><><星巴克咖啡 Starbucks Coffee上水龍琛路39號上水廣場5樓A區
晏晝lunch食完車仔麵有d空虛 驚會肚餓
所以想買個甜品做下午茶 近近地就去咗Starbucks
Lemon tart($22)
有一瓣柚子點綴 撻皮頗鬆化
星巴克咖啡 Starbucks Coffee
上水龍琛路39號上水廣場5樓A區
下午茶
2019-01-17 428 瀏覽
放工之後既時間去做gym真係好尷尬差唔多要食d野又唔可以食太飽最後決定去starbucks 食少少野揀左個貌似幾健康既半份三文魚菠菜三文治我搵左好耐菠菜起邊haha 應該係冇 可能塊綠色包入面有d菠菜既成份夾住係煙三文魚 有少少沙律醬半份岩岩好 成件事幾健康又好味因為我係個d遲過中午12點飲咖啡會訓唔著既人所以今次試下叫decaf既cappuccino味道其實冇咩分別! 估唔到
放工之後既時間去做gym真係好尷尬

夾住係煙三文魚 有少少沙律醬
半份岩岩好 成件事幾健康又好味

因為我係個d遲過中午12點飲咖啡會訓唔著既人
所以今次試下叫decaf既cappuccino
味道其實冇咩分別!
估唔到
等朋友!係呀🤣我黎左飲杯coffee雖然有新野好想試🤤,不過😭真係好眼訓,所以今次決定飲無糖無奶既美式咖啡😆醒醒佢! 餐台大約有10張!不過估唔到10 點咁早都有咁多人已經坐曬😭!我選擇左最細杯!其實星巴克係有一個神秘size🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫!就係"Short" !佢地唔會放個杯比黎!但係所有既熱飲都會有short size!比特濃咖啡大杯但又唔會飲唔曬!i like SHORT size! 比tall 平幾蚊!🤗
等朋友!
係呀🤣我黎左飲杯coffee

🤗
外賣自取
2017-10-15 582 瀏覽
大隊長榮休派對!比平常特別啲係特別去訂呢間嘅外賣咖啡,最近公司嘅分店在商場內,一個開放式櫃臺,加啲枱櫈,開揚舒服去櫃臺訂咖啡,滿$500可以要求店員送貨(的士錢要客人出)按時送到!當日我出去接人,店員要在門外等我,佢好斯文!放低交收再較埋我哋用個保溫壺!(保溫壺要即日自己去還)配套比得足,飲管、鮮奶、糖(白/啡)紙杯!用足兩層紙袋以策安全!Americano(2壺/$520/20杯份量)保溫壺易用,咖啡超熱,所以夠香味!加奶加糖,咖啡夠濃,順滑易入口!好味!店員有禮,講解送貨程序清楚,我未訂過,問題自然多!佢哋都好有耐性解答!送貨有禮!過程同結果都開心!

2017-10-13
外賣送餐
2015-12-13 1057 瀏覽
不經不覺轉到深水埗工作已經兩個星期了,今天突然要到上水開會。由於時間緊迫,只能去星巴克吃點東西醫肚。點了芝士三文魚批,暖暖的,表面的芝士經過烘焗味道十分香濃,批內的芝士呈流質,十分軟滑。可惜,三文魚的魚肉有點過熟,質感較差。但喜歡芝士的我,整體還是覺得味道不錯。
芝士三文魚批
2015-12-02