2022-06-12
今日要陪家人黎大西北睇醫生,結果okay, 所以揸左車黎附近嘅黃金海岸食晚飯。行左幾轉,家人都係揀左食中菜,所以就入左星小宴。一入去就感覺樓底真係好高!果然較偶嘅地方連建築都唔同啲,好正!另外staff整晚都好幫手,又有禮貌,家人都好滿意。講番重點,即係啲食物先。我會大推介佢地嘅厚切叉燒王!整整6件超級厚切嘅半肥瘦叉燒,真心口感係非常鬆化,甚至有啲入口即溶嘅地步,真心好好食,仲要價錢非常合理,一定要試!另外講下兩樣吸睛菜式,包括酸菜魚同冰鎮咕嚕肉。酸菜魚份量驚人,同埋用料一啲都唔馬虎。魚塊有好多,同埋魚質都認真唔錯,個酸味亦調配得宜,撈飯冇得頂😍 冰鎮咕嚕肉用左最有gimmick嘅乾冰霧化presentation,一上枱連隔離枱都忍唔住問係咩黎😂 本身以為個菠蘿咁細會得一兩舊咕嚕肉,點知份量依然好大,食極都有,並且調味好正!其他野包括黃金蝦、菜等等都幾好食,有機會會再黎!
其他野包括黃金蝦、菜等等都幾好食,有機會會再黎!