2025-05-21 54 瀏覽
the newest shanghainese eatery in sheung wan inherits the culinary legacy of the renowned shanghai brand, Noble House specializing in the soul of flavour - crab roe w impeccable service (for one sec we thought we’re hving fine dine LOL).𖦹 至尊蟹粉蝦仁鍋巴 $188𖦹 至尊蟹粉撈麵 - 萊茵衣藻麵 $168𖦹 蟹粉小籠包 $88𖦹 水晶蟹肉凍 $68 𖦹 老上海法式焦糖燉蛋 $28 𖦹寧波芝麻湯丸 $38there's nth more satisfying than the sizzling sound of piping hot crab roe cascading over crisp, golden rice crust & springy noodles!! we thk the crab roe complimented well w bo

𖦹 至尊蟹粉蝦仁鍋巴 $188
𖦹 至尊蟹粉撈麵 - 萊茵衣藻麵 $168
𖦹 蟹粉小籠包 $88
𖦹 水晶蟹肉凍 $68
𖦹 老上海法式焦糖燉蛋 $28
𖦹寧波芝麻湯丸 $38

there's nth more satisfying than the sizzling sound of piping hot crab roe cascading over crisp, golden rice crust & springy noodles!! we thk the crab roe complimented well w both the rice crust & the noodles creating strong contrasts in textures tht WE LOVED. we tried the interesting green algae noodles tht had a natural sea-green hue tht r v nutritious & help lower cholesterol levels!

the siu lung bao was BOMB - expertly crafted & the skin thickness was js right. its soo juicy pls be careful of the hot soup inside tht might burn ur tongue! dont miss the crab meat jelly thts adorable AF??? the eyes r made of vinegar wt a thoughtful detail- we approved both the presentation & taste. desserts were pretty average & we couldnt find any shanghai element in the creme brulee as suggested in its name(unfortunately).
2025-05-19 53 瀏覽
今日嚟到上環一間食蟹專門店《明軒小館》,呢度牆上有幾幅水墨畫,木系枱凳,燈光柔和,播放上海曲式嘅音樂,裝潢高尚雅緻。今次我都係第一次嚟,嗌左:✨️熟醉大閘蟹 $258用金邊碟盛著一切開二件嘅大閘蟹,仲有菜和食用花伴碟,外觀非常吸晴。花鵰洒 再加上 秘製調味料 煮出述來嘅大閘蟹,鮮味非常顯注。再點埋附上嘅陳年醋汁,簡直冇得彈,滋味無窮。店員仲好貼心附上食蟹工具、手套和濕紙巾。✨️松茸素菜包 $68共有三個形狀均一嘅菜包,內餡包括有小唐菜、奶白菜、雞脾菇 和 松茸。菜包非常鬆軟,內裡滿滿嘅餡料,味道和諧。@dawn.moonlit📍上環 皇后大道中 287-299号地下

今次我都係第一次嚟,嗌左:
✨️熟醉大閘蟹 $258

店員仲好貼心附上食蟹工具、手套和濕紙巾。

✨️松茸素菜包 $68

@dawn.moonlit

📍上環 皇后大道中 287-299号地下
2025-04-12 96 瀏覽
💙上環爆膏蟹粉Lunch💙💙 「對自己好啲」之選 💙🤰🏻Melo大推指數 (5分滿分)✅✅✅☑️☑️上環不嬲都有啲隱世高手,最近見到一間新開嘅餐廳,主打蟹粉料理,一於食Lunch試吓,暫時而家試業期間,就淨係serve午餐套餐都包咗唔少嘢,尤其係個蟹粉拌麵,真係好誇張,差唔多成個湯碗嘅蟹粉都倒咗落個拌麵度,個面底亦都由師傅現場製作,非常彈牙套餐包咗蟹粉小籠包,粢飯糕,湯,同埋甜品。雖然都成二百幾蚊位,但係有事獎勵吓自己都唔錯。

💙上環爆膏蟹粉Lunch💙
💙 「對自己好啲」之選 💙

🤰🏻Melo大推指數 (5分滿分)
✅✅✅☑️☑️

2025-03-31 271 瀏覽
港島區食過好多日式西式餐廳,上海菜都係第一次食。小店主打蟹粉撈麵、伴飯及點心,環境寬闊明亮,空間感強;開放式廚房,製作透明度高;木系設計,牆上掛有螃蟹國畫,既賞心悅目又貼合餐廳主題🦀上海蟹粉係蟹粉界既代表,最大特色一定係選用大閘蟹製作,因為蟹膏及油分豐富,加上橙黃色夠搶眼,有助提升食慾Lunch每人Order左一份lunch set,$268/位,包括山珍湯x1, 點心x2, main x1, 寧波芝麻湯圓 x1,足料高CP,食完大滿足🥰🍄‍🟫山珍湯以竹笙、松茸、羊肚菌等材料烹調,素湯清甜,幾香菇菌味,天然無味精,暖笠笠又健康☺️🥟點心蟹粉粢飯糕係上海出名既小食之一,製作繁瑣,以黑龍江東五常大米混合日本米,1:1份量混合蟹粉,炸至外層香脆,內層軟糯,口感嚼勁十足,加埋蟹粉甘香濃郁😋有驚喜禿黃油糯米燒賣口感煙韌,細嚼下食到蟹粉鮮味蟹粉小籠包傅統小籠包係十八摺,包頂既摺口厚度適中,包皮夠薄而富彈性,外觀晶瑩剔透,皮薄餡鮮,肉汁豐腴,頗有水準🌾至尊蟹粉撈麵手工拉闊麵即叫即做夠晒新鮮,麵身以日本麵粉製作,彈牙掛汁,蟹粉鮮甜無腥味,每份用上十隻大閘蟹蟹膏,非常足料,加埋薑粒黑醋提鮮解膩,令口感味道

🍄‍🟫山珍湯

🥟點心

禿黃油糯米燒賣
口感煙韌,細嚼下食到蟹粉鮮味

🌾至尊蟹粉撈麵
手工拉闊麵即叫即做夠晒新鮮,麵身以日本麵粉製作,彈牙掛汁,蟹粉鮮甜無腥味,每份用上十隻大閘蟹蟹膏,非常足料,加埋薑粒黑醋提鮮解膩,令口感味道更豐富

🍚至尊蟹粉伴飯
蟹粉伴飯同樣鮮香味美

🍡寧波芝麻湯圓
口感綿密軟糯,芝麻味香濃,甜而不膩,薑味突出,辛香暖胃,食完蟹粉菜餚,用作驅寒岩岩好
2025-03-30 226 瀏覽
與家人到上環買完海味後,路經看見一間新開的餐廳「明軒小館」,內部裝潢新穎,用餐環境彼舒適,還有開放式廚房,可看到師傅製作及準備食物。😋是日選擇:1️⃣午市一人招牌套餐🔸蟹粉小籠包🍽小籠包的湯汁是靈魂所在,滿滿的湯汁,咬開後瞬間迸發。🔸蟹粉粢飯糕🍽外觀整體呈現出誘人的金黃色,軟糯而有彈性,米糕帶有一定的韌性,但不會過於黏稠。🔸至尊蟹粉拌飯🍽蟹粉帶來了鮮甜的味道,令每一粒米飯,味道更豐富。 2️⃣一人健康套餐🔸水晶蟹肉凍🍽清淡的蟹肉凍,突顯了蟹肉的鮮美。🔸松茸素菜包🍽松茸香氣濃郁,搭配素菜,保留了食材的原味道。🔸手剥蟹腿肉配露筍🍽滿滿的蟹腿肉,脆嫩爽口的露筍,很有驚喜。🔸時令蔬菜🍽翠綠的蔬菜,色澤鮮嫩。🔸萊茵衣藻麵🍽綠色的麵條,使用日本麵粉製作,彈性及嚼勁十足。套餐包括湯及甜品:🔸山珍湯🍽香氣四溢,湯底清澈,湯裡的材料不僅有助提升湯的風味,還能增加湯的營養價值。🔸低糖寧波芝麻湯丸🍽柔軟的外皮,香濃的芝麻內餡,而薑湯增添了滋味!

😋是日選擇:
1️⃣午市一人招牌套餐
🔸蟹粉小籠包
🍽小籠包的湯汁是靈魂所在,滿滿的湯汁,咬開後瞬間迸發。
🔸蟹粉粢飯糕
🔸至尊蟹粉拌飯
🍽蟹粉帶來了鮮甜的味道,令每一粒米飯,味道更豐富。

2️⃣一人健康套餐
🔸水晶蟹肉凍
🍽清淡的蟹肉凍,突顯了蟹肉的鮮美。
🔸松茸素菜包
🍽松茸香氣濃郁,搭配素菜,保留了食材的原味道。
🔸手剥蟹腿肉配露筍
🍽滿滿的蟹腿肉,脆嫩爽口的露筍,很有驚喜。
🔸時令蔬菜
🍽翠綠的蔬菜,色澤鮮嫩。
🔸萊茵衣藻麵
🍽綠色的麵條,使用日本麵粉製作,彈性及嚼勁十足。

套餐包括湯及甜品
🔸低糖寧波芝麻湯丸
🍽柔軟的外皮,香濃的芝麻內餡,而薑湯增添了滋味!
2025-03-30
午餐
2025-03-30 152 瀏覽
📍香港好似冇咩專食蟹粉/蟹皇嘅餐廳,見到呢度主打蟹粉拌飯同拌麵,試咗佢哋嘅lunch set($268)仲會包埋湯、小食同甜品~小食可以三揀二,有蟹粉小籠包/蟹粉粢飯糕/禿黃油糯米燒賣,拌麵同拌飯都可以揀手工拉闊麵/萊茵衣深麵或白飯/菜飯,都有幾多選擇。蟹粉小籠包咬一啖入邊嘅蟹粉湯汁已經爆曬出嚟,豬肉餡亦都混雜咗粒粒蟹黃喺入邊好鮮味。蟹粉粢飯糕外脆內軟,點埋薑醋食更加食到蟹黃香味,覺得比糯米燒賣更出色!主食嘅蟹粉會用咗暖爐上,唔驚食食吓會變凍,蟹黃粒嘅份量好多同好濃郁,撈晒成個飯都仲有剩,配麵食就感覺Q彈啲。甜品係用咗寧波芝麻湯圓,個薑茶勁重薑味,食完都唔驚寒涼。

甜品係用咗寧波芝麻湯圓,個薑茶勁重薑味,食完都唔驚寒涼。
2025-03-25 150 瀏覽
好少喺香港可以食到啲咁有質素嘅蟹粉午餐👍🏻👍🏻我試咗至尊上海蟹粉拌麵🤗🤗非常足料,好好味👍🏻👍🏻送上枱之後等佢在加熱的器皿整熱啲蟹粉先至倒出嚟食,所以建議如果可以自己因應自己想食幾熱,而提早倒出來都可以甜品試咗個湯圓,甜度適中,唔驚食完有罪惡感服務人員都好貼心,會俾埋綁頭髮嘅嘢你用🥰🥰地點亦都幾方便,行一條街都有地鐵或者其他交通工具,就算唔喺上環返工都可以去食座位方面亦都覺得好寬敞,如果同朋友或者客戶去都會坐得好舒服😃
好少喺香港可以食到啲咁有質素嘅蟹粉午餐👍🏻👍🏻
我試咗至尊上海蟹粉拌麵🤗🤗
甜品試咗個湯圓,甜度適中,唔驚食完有罪惡感
服務人員都好貼心,會俾埋綁頭髮嘅嘢你用🥰🥰
雖然秋天先係食螃蟹嘅好時節,但係其實平時都可以食到蟹㗎,今次同朋友走咗去上環嘅一間滬菜餐廳,餐廳主打蟹粉嘅菜式,一於試下質素如何先午市一人招牌套餐 $268山珍湯湯底用上幾款菇菌,包括有羊肚菌同埋竹笙等,味道清香蟹粉小籠包小籠包細細一隻,味道有明顯蟹粉香氣,加埋醋食更顯清爽蟹粉粢飯糕粢飯糕幾特別,外脆內軟,隱約帶有蟹粉嘅鹹鮮味禿黃油糯米燒賣顧名思義用上燒賣皮並包住有蟹粉嘅糯米,口感軟糯煙韌,咀嚼間帶有鮮味至尊蟹粉撈麵揀選咗蟹粉撈麵,麵條係手工拉闊麵,用上日本麵粉,麵條包裹滿蟹粉,啖啖都鮮味十足至尊蟹粉拌飯另一款就揀咗蟹粉嘅拌飯,白飯轉咗菜飯,白飯係用上咗黑龍江東北五常大米,加埋蔬菜更加有口感,蟹粉同菜飯同樣好夾,令人忍唔住想食多碗寧波芝麻湯圓最後有芝麻湯圓,用上薑茶作為湯底,正好食完蟹粉可以驅寒

午市一人招牌套餐 $268
山珍湯
湯底用上幾款菇菌,包括有羊肚菌同埋竹笙等,味道清香

蟹粉小籠包
小籠包細細一隻,味道有明顯蟹粉香氣,加埋醋食更顯清爽

蟹粉粢飯糕
粢飯糕幾特別,外脆內軟,隱約帶有蟹粉嘅鹹鮮味

至尊蟹粉拌飯

寧波芝麻湯圓
最後有芝麻湯圓,用上薑茶作為湯底,正好食完蟹粉可以驅寒
2025-03-24 127 瀏覽
餐廳光猛闊落, 非常有空間感, 側邊有一個開放式廚房可以見到師傅手工拉麵。午市一人招牌套餐 $𝟸𝟼𝟾𓆹 山珍湯𓆹 蟹粉小籠包𓆹 禿黃油糯米燒賣𓆹 至尊蟹粉撈麵 / 至尊蟹粉伴飯𓆹 寧波芝麻湯丸山珍湯裡面有好多菇菌同竹笙, 菇味香濃, 飲落暖笠笠。點心三選二, 揀咗蟹粉小籠包同禿黃油糯米燒賣, 蟹粉小籠包皮薄多汁, 糯米燒賣煙韌有咬口。有一盤暖住嘅蟹粉放喺度可以自己撈麵, 闊麵由師傅現場手工拉製, 所以非常彈牙, 撈埋蟹粉一齊食, 味道一d 都唔腥仲好鮮甜, 好好食! 另外, 白飯配蟹粉亦好滿足, 加少少薑粒黑醋更提鮮。最後以寧波芝麻湯丸做結尾, 甜甜嘅湯丸配薑味十足嘅湯底, 好滿足!

午市一人招牌套餐 $𝟸𝟼𝟾
𓆹 山珍湯
𓆹 蟹粉小籠包
𓆹 禿黃油糯米燒賣
𓆹 至尊蟹粉撈麵 / 至尊蟹粉伴飯
𓆹 寧波芝麻湯丸

2025-03-23 134 瀏覽
lunch搵到明軒小館,lunch set食蟹粉,份量又多而且又好食,性價比幾高♥️山珍湯湯好濃郁,菇菌類滿滿,再有竹笙浸淫湯底申,而且食甘耐仲暖笠笠蟹粉小籠包小籠包一咬開,蟹粉嘅鮮甜湯汁立刻流出,包皮薄滑,肉餡嫩滑,鮮味十足蟹粉粢飯糕粢飯糕口感軟糯,配上蟹粉,味道香濃,帶有絲絲咸香,估不到雖然係炸,但一點也不膩禿黃油糯米燒賣燒賣外皮金黃,裡面係糯米同埋肉餡,食落去有種滑溜滑溜嘅口感,還有一陣油香蟹粉用火暖住,就唔怕蟹粉變凍至尊蟹粉撈麵麵用咗日本麵粉,口感特別韌,加上蟹粉,味道非常濃郁,麵條吸收咗蟹粉嘅鮮味至尊蟹粉伴飯用嘅係黑龍江嘅五常大米,米飯粒粒分明,加上蟹粉,味道香滑,咬落去仲有一陣蟹香,真係食到心滿意足。寧波芝麻湯丸湯丸外皮柔軟,裡面係香濃嘅芝麻餡,食落去一咬就流出香甜嘅芝麻醬,暖暖地好舒服,再配上薑茶,一點都唔膩
山珍湯

禿黃油糯米燒賣

蟹粉用火暖住,就唔怕蟹粉變凍

至尊蟹粉伴飯

寧波芝麻湯丸
2025-03-20 104 瀏覽
必試至尊蟹粉撈麵 蟹香撲鼻午市一人招牌套餐🔸山珍湯以數款什菌製成鮮味山珍湯🔸蟹粉小籠包鹹香鮮味,肉汁豐富🔸蟹粉粢飯糕有驚喜,香口外脆內軟糯,伴隨着鹹鮮🔸至尊蟹粉撈萊茵衣漢麵蟹香撲鼻,將蟹黃、蟹膏炒香至出蟹油,再加入蟹肉提鮮,萊茵衣藻麵營養價值高,低GI值,有助穩定血糖、降低膽固醇和控制體重🔸寧波芝麻湯丸芝麻湯丸配上黑糖薑茶甜湯,為是次華麗蟹粉盛宴劃上完美的句號午市一人健康套餐🔸山珍湯🔸水晶蟹肉凍🔸松茸素菜包🔸清炒正宗河蝦仁🔸蒟蒻麵 🔸低糖寧波芝麻湯丸明軒小館(香港)📍香港上環皇后大道中287-299號地下1號舖

必試至尊蟹粉撈麵 蟹香撲鼻

午市一人招牌套餐

以數款什菌製成鮮味山珍湯
🔸蟹粉小籠包
鹹香鮮味,肉汁豐富

🔸蟹粉粢飯糕
有驚喜,香口外脆內軟糯,伴隨着鹹鮮

🔸至尊蟹粉撈萊茵衣漢麵

🔸寧波芝麻湯丸
芝麻湯丸配上黑糖薑茶甜湯,為是次華麗蟹粉盛宴劃上完美的句號

午市一人健康套餐

🔸水晶蟹肉凍
🔸松茸素菜包
🔸清炒正宗河蝦仁

🔸蒟蒻麵
🔸低糖寧波芝麻湯丸

明軒小館(香港)
📍香港上環皇后大道中287-299號地下1號舖
2025-03-17 222 瀏覽
“午市一人招牌套餐”($268/位)上環最近開咗間蟹粉專門店🦀餐廳簡潔明亮,空間感夠哂大仲有個開放廚房,可以見到師傅即席拉麵我地各點咗份午市一人招牌套餐首先會上山珍湯入面有羊肚菌,各種菇類,竹笙等味道又香又清甜☺️點心可以喺3款中揀2款,分別有蟹粉小籠包/蟹粉粢飯糕/禿黃油糯米燒賣我地2個人當然就試哂3款啦😆蟹粉小籠包皮薄,湯汁夠哂多食落蟹粉味好香,點埋醋一齊食超正🤤蟹粉粢飯糕脆脆地好似米通咁幾特別禿黃油糯米燒賣煙韌有咬口😋主食方面就係至尊蟹粉撈麵/伴飯我地一個揀咗手工拉闊麵,另一個點咗白飯🍚蟹粉超級超級濃郁😍配麵定飯都咁好味最正係個蟹粉仲加咗少少薑🥰套餐會跟埋甜品寧波芝麻湯丸用上薑茶嚟做湯式,食完蟹驅寒就岩哂🔥
“午市一人招牌套餐”($268/位)

上環最近開咗間蟹粉專門店🦀

餐廳簡潔明亮,空間感夠哂大

仲有個開放廚房,可以見到師傅即席拉麵

我地各點咗份午市一人招牌套餐

首先會上山珍湯

入面有羊肚菌,各種菇類,竹笙等

味道又香又清甜☺️

點心可以喺3款中揀2款,分別有

蟹粉小籠包/蟹粉粢飯糕/禿黃油糯米燒賣

我地2個人當然就試哂3款啦😆

蟹粉小籠包皮薄,湯汁夠哂多

食落蟹粉味好香,點埋醋一齊食超正🤤

蟹粉粢飯糕脆脆地好似米通咁幾特別

禿黃油糯米燒賣煙韌有咬口😋

主食方面就係至尊蟹粉撈麵/伴飯

我地一個揀咗手工拉闊麵,另一個點咗白飯🍚

蟹粉超級超級濃郁😍配麵定飯都咁好味

最正係個蟹粉仲加咗少少薑🥰

套餐會跟埋甜品寧波芝麻湯丸

用上薑茶嚟做湯式,食完蟹驅寒就岩哂🔥
2025-03-10 303 瀏覽
🧡 唔講唔知大家知唔知,其實我超鍾意食蟹粉蟹膏😂 上個weekend同媽咪去左明軒小館食蟹粉套餐!😍 🧡 一入到去覺得地方好光猛乾淨。員工同經理服務都超好☺️👍🏼 講真喺香港好耐都冇感受過咁好嘅服務態度🤣 餐廳主要推介一人招牌套餐 $268,包咗以下咁多款嘢食~ 🧡 山珍湯 燉湯,成盅上。我想講溫度係超級夠熱,我都係覺得飲湯要夠熱先好飲!山珍湯應該燉咗勁耐,好出味,入邊仲有羊肚菌😙🧡 蟹粉小籠包小籠包咬開一半,見到橙色嘅蟹膏蟹汁。廚師特製咗伴蟹醋。平時我都唔係好鍾意醋,但係今次啲醋真係好夾蟹粉味,令到蟹粉味更加突出!🧡 蟹粉粢飯糕粢飯糕好有趣,外層香脆但係入邊仲係煙靭軟腍😍🧡 至尊蟹粉撈麵或拌飯蟹粉可以揀撈麵或者拌飯,麵仲可以揀手工拉闊麵或萊茵衣藻麵。我就揀咗手工拉麵,真係見住師傅喺隔籬拉出嚟😆揀白飯嘅話亦都係用上蒸籠蒸,或者揀菜飯都得~蟹粉一望落就知道真材實料,另外蟹粉會有蠟燭一路熱住,每一啖都仲係暖笠笠。食落口蟹粉嘅鮮味出晒嚟,撈麵或者拌飯都係咁好食!🧡 寧波芝麻湯圓食完蟹都唔驚寒涼,因為芝麻湯圓用上咗薑汁湯底,非常適合食完蟹之後食嘅甜品!🧡 整體嚟講都食過返尋味,鍾意食蟹粉嘅朋友可

餐廳主要推介一人招牌套餐 $268,包咗以下咁多款嘢食~

🧡 山珍湯

🧡 蟹粉小籠包

🧡 蟹粉粢飯糕
粢飯糕好有趣,外層香脆但係入邊仲係煙靭軟腍😍

🧡 至尊蟹粉撈麵或拌飯
揀白飯嘅話亦都係用上蒸籠蒸,或者揀菜飯都得~

🧡 寧波芝麻湯圓
🧡 整體嚟講都食過返尋味,鍾意食蟹粉嘅朋友可以過來試試😍

2025-03-10 242 瀏覽
Happy Friday 同同事去到呢間喺上環新開,專食蟹粉嘅專門店,試吓佢嘅lunch set 「午市招牌一人套餐」~一開始就有山珍湯,熱辣辣,有香菇,有竹笙,好滋潤☺️套餐點心包咗蟹粉小籠包同埋蟹粉粢飯糕,係個小籠包一咬開就爆晒汁,好足料😍我哋一個嗌咗撈麵,一個嗌咗菜飯,都係即叫即整,可以喺位度望住師傅拉麵條,好有儀式感~蟹粉用熱鍋keep住加熱,真材實料,同面或者菜飯一齊食,好奢侈嘅感覺🤤最後仲有寧波芝麻湯圓,細細粒,唔會好膩,非常圓滿👍🏻

一開始就有山珍湯,熱辣辣,有香菇,有竹笙,好滋潤☺️

最後仲有寧波芝麻湯圓,細細粒,唔會好膩,非常圓滿👍🏻

2025-03-09 251 瀏覽
上環隱世大閘蟹小店最鍾意食呢度嘅lunch set有兩款招牌同埋健康選擇兩個朋友一人一個就可以試晒10幾款精緻小菜!禿黃油糯米燒賣又咬口得來真係好香禿黃油係用濃厚油脂封存住嘅純蟹黃蟹膏一小支就需要十幾隻螃蟹來製作絕對要試!至尊蟹粉撈麵手工拉闊麵可以用沾麵嘅方式點起蟹粉選取自肥美嘅大閘蟹精心熬製濃郁嘅蟹香加上咬口十足嘅彈牙手工麵!健康餐入面除咗有打卡好靚嘅水晶蟹肉凍手剝蟹腿肉配蘆荀配萊茵衣藻麵都係我嘅必食推介滿滿嘅蟹腿肉好有口感加埋蘆筍同埋衣藻麵感覺比較健康建議加埋vinegar落去會將個鮮味更加提升

上環隱世大閘蟹小店
最鍾意食呢度嘅lunch set
有兩款招牌同埋健康選擇
兩個朋友一人一個
就可以試晒10幾款精緻小菜!

禿黃油糯米燒賣又咬口得來真係好香
禿黃油係用濃厚油脂封存住嘅純蟹黃蟹膏
一小支就需要十幾隻螃蟹來製作
絕對要試!

手工拉闊麵可以用沾麵嘅方式點起蟹粉
選取自肥美嘅大閘蟹精心熬製
濃郁嘅蟹香
加上咬口十足嘅彈牙手工麵!

健康餐入面除咗有打卡好靚嘅水晶蟹肉凍
手剝蟹腿肉配蘆荀配萊茵衣藻麵