2020-12-11 699 瀏覽
被店舖的老字號實力名譽吸引過來!但是絕對沒有讓我失望!來到以「鵝」為主題創辦的的餐廳,當然要必食的金牌鵝肉!肉質鮮嫩可口美味呀!我自點的金鵝系列拼盤,包括:鵝腎、鵝肉、鵝腸、豆卜滷水鵝平常我們吃到的完全是兩件事情。我較喜歡滷水鵝,而且完全能鵝本質的味道和質感,入口即溶化我心,鵝肉嫩滑肉肥瘦分明。滷水汁濃郁掩蔽豆卜,非常入味好吃😋鵝腸有質感脆卜卜!,我認為可以點二個當主菜食,這兩個菜可以配在一起吃,口感味道配菜非常巧合。
包括:鵝腎、鵝肉、鵝腸、豆卜
2020-12-04
2020-11-29 459 瀏覽
今天與太太 及兩位朋友行經觀塘偉業街,見有新開張餐廳服務員派傳單、介紹鹵水鵝,於是前往嘗試,值得一提服務員態度殷切,健談有禮貌.細心.剛上去我要去洗手間,他竟然說帶我前往,但他是女服務員,😆我是男性,當堂愕然.原來他說洗手間比較難找所以帶我去.後來我選擇自己前往其實牆邊亦有指示洗手間.不難找到只是他的細心及殷切服務令我印象深刻,入返正題他介紹我們四人食兩個二人套餐,但是之前傳單是沒有寫上的,真的介紹冇錯有靚的鹵水鵝及鹵水拼盤每人一碗飯一碗湯有兩碟菜有鹵水鵝及拼盤,味道適中由於位置較偏僻難找故此沒有太多人在內飲食,最後埋單兩個二人套餐合共476元,講漏了還包免加一服務,會再次光顧,還有其他男服務員的細心勤力服侍周到👍
2020-11-28
慶祝紀念
紀念日
用餐優惠
試食活動
  • 鹵水鵝鹵水拼盤燉湯
2020-10-10 1041 瀏覽
經過觀塘見到有個易拉架,原來觀塘都開咗依間日日香鵝肉飯店,之前都想試吓其他分店,咁一於試吓呢間新開張嘅分店啦!原來新張期內全日都有88折,都幾抵㗎喔。滷水鵝肉例牌——份量唔算太多,我嘅肉比較結實,我諗係大陸嘅走地鵝,如果可以滑啲就好,滷水都幾入味套餐好平呀,因為有飯再加嘢飲凍飲都只係$3 ,再加個西生菜都係$22。想食滷水豬手,但係佢話賣晒,其實餐廳人真係唔多,夜晚黎都係得三四檯,究竟係賣晒定係黎貨唔足夠?不過腩肉飯都唔錯嘅,肥瘦均勻,都幾入味。餐廳近海濱,食完仲可以去海濱行吓添。

原來新張期內全日都有88折,都幾抵㗎喔。

不過腩肉飯都唔錯嘅,肥瘦均勻,都幾入味。

餐廳近海濱,食完仲可以去海濱行吓添。