2019-12-18 157 瀏覽
價錢唔貴加一後$300零蚊,食物夠新鮮,質素唔錯,熟食上到台重係熱辣辣既,唔會飛單,雪糕味道唔多選擇但有2個品牌可揀!食物種類再多D就正!環境亦好好有兒童樂園空間,座位寬敞唔使背貼背,唔會有壓迫感!待應收碟進度要改善!

食物種類再多D就正!

待應收碟進度要改善!
想食放題,又想坐得舒服,仲要唔限時,又要好似自助餐咁有得拎嘢食,再加上有細路仔放電嘅play ground,種種訴求,盡在呢一間放題餐廳自助區自助區選擇好多,有清新嘅沙律,又有唔同嘅日式小食,就好似螺肉同八爪魚,仲有酒店式嘅彈牙凍蝦另外仲有中湯同味噌湯等等,放題未到之前,可以先墊墊肚拎嘢食嘅地方,同坐嘅地方一樣,非常寬敞飲品區除咗一系列嘅韓式飲品同罐裝汽水之外,呢度更加有梅酒同清酒無限供應放題食物食放題當然唔可以錯過刺身,大大隻又甜美嘅有頭甜蝦,仲有個好爽口嘅象拔蚌片唔少得嘅,梗係原粒大大粒又鮮甜嘅北海道帶子啦,食返十零廿粒,好快回本啊天婦羅用上薄薄嘅炸漿,溫度夠,又脆口串燒選擇都唔少,尤其是雞軟骨,炸得夠香又脆,仲有一點雞油嘅香味,翠玉瓜係厚切,食落好有口感吉列炸蠔一食再食,叫了幾次,吉列皮夠脆,內裏嘅生蠔仍然充滿鮮甜蠔汁,正羊架都係任食,燒完之後仍然保持肉質嫩滑配上芝士同沙律醬焗出嚟嘅元貝,味道香濃兒童遊樂區帶埋小朋友嚟,絕對可以放心,餐廳其中一部份劃成一個兒童遊樂區,小朋友應該好興奮甜品喺自助區裏邊,有唔同嘅甜品可以自取,有豆味香濃嘅馬豆糕,仲有木糠布甸,就連迷你砵仔糕都有啊食放

自助區

另外仲有中湯同味噌湯等等,放題未到之前,可以先墊墊肚

拎嘢食嘅地方,同坐嘅地方一樣,非常寬敞

飲品區

放題食物

天婦羅用上薄薄嘅炸漿,溫度夠,又脆口

羊架都係任食,燒完之後仍然保持肉質嫩滑

配上芝士同沙律醬焗出嚟嘅元貝,味道香濃

兒童遊樂區

甜品

放題都記得留肚,因為兩大牌子嘅雪糕都係任食,食多幾杯,距離回本又邁進一大步啦

呢間放題比我嘅感覺,係地方非常之寬敞,坐得非常之舒服,毫無擠迫嘅感覺,係放題加入邊非常難得

2019-12-15
  • 帆立貝北海燒
2019-12-11 262 瀏覽
因為很久沒有吃過放題了,家人找了一間星期六午市每人$240的日式放題來試試。一來到見到餐廳的環境乾淨、舒服、寬敝,感覺都好似幾不錯的,店內都比想像中少人,還心想很好可以清靜的無拘束地吃。我們一家4口,夠4位便有鮑魚送,味道還可以,清清的帶點爽口,當然送的都不能要求太多。然後我們陸續邁向自助區,自助區放了冷盤、沙津和甜品,可能因為該時段真的太少人去,所以他們都沒預備那麼多款,味道沒什麼驚喜,但也可接受,就是很可惜食物選擇少,也不夠多元化。我們點了以下的壽司,難得有海膽,但不太新鮮,也沒有海膽本來的鮮甜味,壽司都是很粗糙的質素,飯很大件,很實的那種,魚生都沒什麼味道。刺身非常普通,沒有鮮味,是廉價的味道。另外有多款熱食的菜式過分油膩,其中的芝士蟹籽焗帆立貝,芝士味全蓋了帆立貝的味道,不知為什麼油膩感很重,吃了一個就覺得很膩。炸蝦不是太脆,感覺不是新鮮炸的,因為只是暖的溫度,但吃下去都是很油膩。還有大蔥豚肉串燒,其實只有大蔥和肥膏,豚肉的肉佔非常少,所以整體都是很油。幸好這裡有Haagen Dazs/Movenpick雪糕任食,使感覺不算那麼差。雖然$240吃放題也算便宜,但食物選擇少,加上

刺身非常普通,沒有鮮味,是廉價的味道。

雖然$240吃放題也算便宜,但食物選擇少,加上食物質素也不太好的話,這個價錢就很不值了。
2019-11-16
2019-12-05 350 瀏覽
媽媽的親戚一家大小從國內來港旅遊,本來想攪燒烤野餐,但又好麻煩。我知道尖沙咀日悦極尚日式放題有新設燒烤放題,日悦地方夠大,設有兒童玩樂區。所以好適合招呼親戚。燒烤放題除了有多款食物選擇,還有壽司和雪糕。任飲任食2個半小時。入座後,首先上牛肉拼盤,有:安格斯牛頸脊、安格斯一口牛、安格斯牛小排、牛舌中心厚切、PR一ME牛胸腹。肉質鮮美,油脂分佈像雪花般美,牛味香濃。另外羊/豚/雞肉有原味、辛辣、燒肉汁選擇,醃肉都好入味。肉質鮮嫩。海鮮有海蝦、半壳青口、芝士帆立貝,全部都好新鮮。芝士腸、豬大腸、芝士牛油鮮野菌好惹味!重有高質壽司任食,三文魚、吞拿魚新鮮肥美,赤貝、玻璃赤蝦鮮味爽口。任飲的飲品款式很多,有冷有熱有常温。重有名牌雪糕任食。
任飲的飲品款式很多,有冷有熱有常温。重有名牌雪糕任食。
2019-11-07
2019-11-27 355 瀏覽
放題平時都食唔少,不過有質素嘅就需要發掘下今次朋友介紹咗間無論質素定性價比,都非常高嘅烤肉放題俾我,算係食得最滿意嘅一次烤肉餐廳提供點餐紙畀我哋揀嘢食,不過店員話第一次佢哋會首先提供一個烤肉套餐我哋試咗幾款唔同部位嘅牛肉之後,再用點餐紙揀想食嘅肉類呢度嘅環境好闊落舒適,餐廳中間有個好大嘅吧檯,放咗好多餐前小食、蔬菜同甜品餐廳好細心,為一啲有小朋友嘅父母留咗一個空間,就算小朋友食得唔多都有地方可以消磨時間店員上咗一盤牛肉畀我哋試下先,呢度主要係安格斯牛,仲有和牛嘅不同部分啲肉嘅花紋好靚,除咗牛舌係厚切之外,其他都切得厚薄平均,咁樣燒起上嚟好易熟又好味牛肉肉味香濃,燒完之後外脆內軟因為牛肉本身嘅味道已經好好,其實唔用醬汁都好好食,但餐廳配備咗好多調味料可以選擇我就比較喜歡酸酸地嘅醬汁,因為可以解到肉嘅油膩感除咗肉類,仲有壽司可以揀牛肉類非常出色,但呢個羊架都好好味羊肉肥瘦均稱,但唔會好重羊羶味唔想食太多紅肉,就可以選擇海鮮我哋每一種類嘅肉同海鮮都差唔多試勻曬,覺得質素都好好最驚喜係兩款出名牌子嘅雪糕都係任食,呢一餐真係非常抵食
放題平時都食唔少,不過有質素嘅就需要發掘下

我哋試咗幾款唔同部位嘅牛肉之後,再用點餐紙揀想食嘅肉類

牛肉肉味香濃,燒完之後外脆內軟
我就比較喜歡酸酸地嘅醬汁,因為可以解到肉嘅油膩感

除咗肉類,仲有壽司可以揀

牛肉類非常出色,但呢個羊架都好好味
羊肉肥瘦均稱,但唔會好重羊羶味

唔想食太多紅肉,就可以選擇海鮮

我哋每一種類嘅肉同海鮮都差唔多試勻曬,覺得質素都好好

最驚喜係兩款出名牌子嘅雪糕都係任食,呢一餐真係非常抵食

2019-11-23 336 瀏覽
呢日同屋企人一行四人去到尖東食燒肉放題, 餐廳名叫日悅極品日式放題, 餐廳分咗兩部分一部分係日式放題 ,另一部分係燒肉放題, 餐廳都幾大間, 大概有200多個座位, 設有自助嘅飲品櫃, 自助嘅啤酒機,自助沙律吧,自助甜品櫃, 仲有最回本嘅高級雪糕任食, 呢度重設有一個小型嘅遊樂場可以畀小朋友嚟呢度放下電 。燒肉放題嘅餐牌唔算好多選擇, 但呢度嘅食材係品質取勝。坐低一陣店員就拎咗兩盤靚肉過嚟, 第一盤就有多款唔同牛肉嘅部位, 牛肉嘅油花都分佈得好靚, 有個牌仔可以分辨到邊一款肉, 所有部位嘅牛都好重口味 , 冇乜邊款會特別多筋,第二盤肉係羊架, 呢幾塊羊架比平時出面買到嘅大件, 食落去唔騷。 檯面有兩支用電動調味料器嚟裝嘅黑椒和岩鹽, 真係有啲大鄉裡,一直都唔知調味料器都有電動。除咗燒肉之外我哋當晚都叫咗啲壽司嚟食, 因為餐廳另外一部分係做日式放題, 所以呢度嘅壽司都有番咁上下質素, 魚生都幾新鮮, 另外我哋都叫咗啲海鮮嚟燒, 呢度嘅海蝦係用咗大隻嘅虎蝦, 食落都幾爽口。我哋之後再後加咗啲牛肉和豬肉, 後加嘅肉嘅品質都好靚, 同埋份量都冇減少。

2019-11-20 7200 瀏覽
今次再度日悦吃日式放題 ,而且更介紹了朋友一起好好品嚐和慢慢聊天,這餐廳有足夠空間,座歡堂舒適、有兒童玩樂區及設施,而且最重要的是食物種類繁多 , 喜歡嘆兩杯 的 , 有多款美酒任飲 ( 生啤 、 罐裝啤酒 、 清酒 、 梅酒 等等 ) , 還有其他飲料,全面照顧到不同口味需要。 👍🏻對於日式放題,個人心得,第一輪可多點一些自己最喜歡或必食的,然後看看有沒有新產品,以前未有食過的美食。刺身、壽司已入個人必食系列:新鮮刺身包括(北海道帶子 、 三文魚 、 象拔蚌 、 甜蝦 、 希靈魚 . . )款款鮮甜味美,真係決一不可。👍🏻炸物和燒物:脆皮猫山王 , 濃郁猫郁猫山王榴槤味 , 爽脆外皮,内包含熱辣辣的流心猫王榴連肉,喜歡吃榴連的我,當然加碼再加碼!😋😋牛扒、羊架、牛䏦、菠蘿、雞翼最後還有最愛之中的最愛(雪糕)多款雪糕、雪條任食。我朋友更加利害,全晚在試唔同的酒,梅酒,清酒、生啤和各種啤酒🍻。

刺身壽司已入個人必食系列:

炸物和燒物:

牛扒、羊架、牛䏦、菠蘿、雞翼

最後還有最愛之中的最愛(雪糕)
多款雪糕、雪條任食。

2019-10-31
2019-11-09 301 瀏覽
放題平時嘅飲品選擇唔算多但係呢度可以任飲Hoegaardan Rosee飲返兩杯都值回票價除咗啤酒之外仲有清酒梅酒都係任飲雪糕方面亦都有驚喜可以食到Movenpick呢度嘅刺身質素都好高特別係油金魚帶子同埋象拔蚌放題一般比較少食到三文魚都非常新鮮 甜蝦又好鮮甜爽口壽司方面點左蟹肉蟹膏同埋海膽兩款都非常鮮味 海膽值得一試間唔時會有期間限定嘅食品今次咁啱就係北京填鴨皮非常香脆 鴨肉有甘香配上麵包 青瓜同埋京蔥一齊食 非常滋味炸物方面 特別要提下炸榴槤波榴槤香味非常濃郁榴槤愛好者唔可以錯過芝麻雞翼亦都非常香脆 係日式小食嘅代表天婦羅同樣香脆 炸漿夠薄而且上枱時熱辣辣 非常香口另一款必食推介係燒羊架羊架多汁嫩滑 羊羶味香濃另外仲有好多甜品選擇全部都拍得住酒店級數㗎

放題平時嘅飲品選擇唔算多

羊架多汁嫩滑 羊羶味香濃

另外仲有好多甜品選擇
全部都拍得住酒店級數㗎
2019-11-09 241 瀏覽
拍得住酒店級數嘅放題當然要來同屋企人慶祝生日食啦當日都幾多人好彩一早有訂定位呢度特別在於有糖水同埋果茶清酒梅酒都任飲雪糕仲係movenpick 非常有誠意呢度嘅刺身款式都好多而且質素都好新鮮店員又會加入乾冰效果非常澎湃壽司方面特別推介鵝肝帶子同埋和牛坊間好少食到另外當然唔可以錯過蟹膏蟹肉同埋海膽壽司啦材料都幾足料 絕無欺場炸物方面就比較鍾意食炸蠔芝麻雞翼同埋榴槤炸波絕對要encore而是日特別菜式就有北京片皮鴨即係充滿驚喜
拍得住酒店級數嘅放題

絕對要encore

而是日特別菜式就有北京片皮鴨
即係充滿驚喜

2019-11-07 208 瀏覽
已經有幾個月沒吃日式放題,今晚好朋友生日, 相約三五知己嚟捧場慶生。餐廳地方非常寬敞,空間感十足,中央位置是一個酒店式自助吧,以放題來說,真的較為少見!四人同行加送放題優惠卡一張及活魚刺身薄切一盤,認真超值! 至愛的刺身款式繁多, 包括三文魚、新鮮象拔蚌、希靈魚、新鮮甜蝦、北海道帶子等,全部新鮮美味,當然最愛的甜蝦及帶子一點再點,吃得盡情! 各式燒物小食:芝麻雞翼,烤有機菠蘿、黃金焗蠔,菇菌類和各類天婦羅都味美非常。尤其是天婦羅種類較一般放題特別,除了常吃的炸蝦,還有冬菇和日本甜蕃薯天婦羅, 鬆化香口!壽司卷物有多款較為特別,火炙鵝肝帶子壽司、火炙芝士蟹柳壽司、火炙海膽赤蝦壽司等, 款款好滋味!自助沙律吧及甜品吧款式非常豐富,亦有熟食如湯,粥及糖水等選擇。甜品以雪糕最受歡迎,有我至愛的牌子,狂吃了幾杯,認真值回票價呢!飲品選擇亦林林總總,連至愛的冰凍梅酒,啤酒也是任飲呢,愛酒人士最啱!以兩百多元任吃任飲,每四位還送一張免費贈卷下次享用,真的非常抵食!

四人同行加送放題優惠卡一張及活魚刺身薄切一盤,認真超值!

2019-11-04
今次第一次食呢間放題店,特別嘅地方就係環境寬敞,而且都幾貼心,例如有專畀小朋友玩嘅區域。餐廳位於尖東麼地道,位於二樓,平日嚟到,啱啱有位。刺身 (⭐⭐⭐⭐💢)刺身嘅款式都唔少。我哋點咗三文魚、甜蝦、泰式生蝦、帶子等等。刺身體積肥大,食落鮮甜新鮮,係放題嘅重點。薄切牛肉 (⭐⭐⭐⭐⭐)薄切牛肉由於薄身,所以食落非常有咬感,一啲都唔煙韌,幾乎入口即溶,而且份量都唔少。芝麻雞翼 (⭐⭐⭐⭐⭐)另一款推介就係芝麻雞翼,肉質都幾鮮美,有啲汁流出嚟,再加埋芝麻,一共都食咗幾多件。壽司 (⭐⭐⭐⭐⭐)推介鵝肝帶子壽司,鵝肝細細粒,不過帶子就好大件,一啖咬落後真係好正。另外仲有海膽軍艦,雖然我麻麻地海膽,但朋友話好正。雪糕甜品 (⭐⭐⭐⭐⭐)呢間嘢啲雪糕甜品款式非常多。甜品有馬豆糕、焦糖布丁、大菜糕、木糠蛋糕等。雪糕仲正,有名牌子,分別有雲呢拿、朱古力、士多啤梨同埋咖啡味。飲品款式都好多,除咗普通罐裝或者樽裝嘢飲之外,仲有酒精飲品。另外好餐廳仲有一個室溫飲料區,非常貼心。埋單三百蚊之內,同普通放題店差唔多價錢,但係寬敞同豐富食物,幾滿足。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 日悅極尚日式放

刺身 (⭐⭐⭐⭐💢)
刺身

薄切牛肉 (⭐⭐⭐⭐⭐)
牛肉

芝麻雞翼 (⭐⭐⭐⭐⭐)
芝麻雞翼

壽司 (⭐⭐⭐⭐⭐)
鵝肝壽司
海膽壽司

雪糕甜品 (⭐⭐⭐⭐⭐)
甜品

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
日悅極尚日式放題 尖沙咀麼地道67號半島中心2樓

推介菜式:芝麻雞翼、薄切牛肉

👍🏻座位舒適
芝麻雞翼
鵝肝壽司
海膽壽司
2019-10-29 193 瀏覽
食物質素中下,刺身完全沒有魚味,食物款式亦不多,寫的食物很多沒來,七點半食到九點再落清酒煮蜆,竟然説已經沒有貨,不能再點,放題兩小時,一个半小時已經沒有貨,如果遲來的跟本沒甚麼可以簡,連加一差不多$300一個人,其實已經比起其他放題貴,如果一百分滿分,這間店只有20分,這間店只有環境比較好,地方大,食物差,款小,只有炸物還可以,服務員態度一般,沒貨亦多解釋就走開了,不會再幫親⋯太多假評,大家不要相信,不多說,不相信自己試試
太多假評,大家不要相信,不多說,不相信自己試試
2019-10-29
2019-10-29 203 瀏覽
成日食日式放題都係去旺區多,今次朋友就介紹左我去尖東嘅放題,呢度地方好大好濶落,有足夠空間讓小朋友跑跑跳跳。除左放題,呢度設計仲好似酒店食自助餐咁。自助吧有凍蝦,青口,開胃前菜,甜品,糖水,中湯,熱茶,果茶,花茶,清酒等等等等,目不暇給。日式放題落單紙亦見有多種選擇,賣相精美。飲品櫃選擇亦很多,雪糕櫃有Movenpick吸HaagenDazs選擇,可惜當晚HaagenDazs只有咖啡味。雖然食物選擇多,亦有自加創意壽司,但亦有一些大路的食物是沒有的,例如芝士波,手卷等,這點較為失色。

自助吧有凍蝦,青口,開胃前菜,甜品糖水,中湯,熱茶,果茶,花茶,清酒等等等等,目不暇給。日式放題落單紙亦見有多種選擇,賣相精美。飲品櫃選擇亦很多,雪糕櫃有Movenpick吸HaagenDazs選擇,可惜當晚HaagenDazs只有咖啡味。

2019-10-12 4143 瀏覽
同事gathering……同舊同事keep到係一件唔容易既事👏 今次大家想食放題,所以就揀左一間位於尖東既日式放題。店內環境好大好寛落,除左可以劃紙仔外,外面仲有啲海鮮、冷盤、甜品、飲品及雪糕等自助任飲任食,夠哂多元化👍-頭盤先嚟一客魚刺身,刺身切到好薄,件件近乎透明,而一整條魚骨掛喺刺身船上,好有霸氣😄😄-刺身款式都幾多,當中特別喜愛象拔蚌、帶子及赤貝,象拔蚌超級爽彈,咬到索索聲,好crazy😍😍 帶子十分軟腍,鮮甜味美,唔會有腥味😋 赤貝色澤紅潤亮澤,十分Q彈☺ 壽司也很不錯,花之戀同海膽壽司,我地喪食咗好多件😄😄-至於熟食亦包羅萬有,天婦羅、串燒、燒物、一品料理等一應俱全👍 最估唔到嘅係哩度既湯烏冬原來咁好食,絕對可以媲美外面既烏冬店!而我每次放題必點既芝麻雞翼,亦有質素保證👍淨係我自己都啪左4隻😋😂 雪糕方面一啲都唔孤寒,有Haazgen Dazs同Movenpick任食,絕對值回票價💕-總括而言,放題有如此高既食物質素,實在難得少有,加上店內環境寬敞舒適,是我必定回妨的店👍
同事gathering……
頭盤先嚟一客魚刺身刺身切到好薄,件件近乎透明,而一整條魚骨掛喺刺身船上,好有霸氣😄😄

2019-09-20
  • 火炙壽司
  • 刺身拼盤
2019-09-23 417 瀏覽
朋友介紹下黎試下呢間放題, 星期日晚上8點45分入座, 環境闊落, 枱與枱之間分隔有距離, 坐得比其他放題舒服好多, 而當晚食客亦不多, 點完嘢食都秒速而來而出面有自助形式嘅冷盤, 海鮮有蝦🍤青口,螺其他小食有海蜇,墨魚咀, 泰式鳳爪,泡菜等等亦有沙律, 湯, 仲有甜品,糖水而我最鍾意就係個海蜇, 泰式鳳爪都做得好食夠辣值得一讚, 就係壽司嘅飯比其他放題嘅細件, 所以令到我可以試多幾款壽司有好多款, 有海膽, 仲有香蔥吞拿魚茸, 另外仲有創意壽司🍣仲有清酒煮蜆, d蜆夠大隻, 值得一試而最扣分係點左個貓山王榴槤炸物同吉列炸蠔, 上枱係暖的, 明顯係炸定雪糕有movenpick同haagen dazs選擇🤤各食一杯好滿足

而出面有自助形式嘅冷盤, 海鮮有蝦🍤青口,螺
其他小食有海蜇,墨魚咀, 泰式鳳爪,泡菜等等
亦有沙律, 湯, 仲有甜品,糖水

而我最鍾意就係個海蜇, 泰式鳳爪都做得好食夠辣

仲有清酒煮蜆, d蜆夠大隻, 值得一試

好滿足