2020-05-23
日常素食日常搵素食不容易,就近隨腳便到更難,又要經濟可口,服務環境都合心水,就更難找到了,黃大仙區,能有一間素食,就備有以上方面條件,人均清費人人付得起,一位客飯50元,在現今很難找到了,還有湯有飲品,另小菜價格更合心意,二人三菜,還可二百餘便可落樓,更重要素菜清淡,更對身心健康有很大幫助。今次吃的是客飯套餐45一位免加一,可點兩餸, 配白飯或者炒麵,仲有例湯或者五補羹,飲品等,加蘿蔔糕就多八蚊,我叫咗一個 羅漢上素什菌鍋筍鮮淮山套餐,朋友就叫咗一個香魚茄子炆豆腐四川回鍋肉套餐, 另外我地兩個人係咁依加個小菜,鳳梨咕嚕肉88,後加甜品南瓜西米露,呢個素食餐已經捧住個肚落樓,真係唔貴呀,都係二百蚊有找。今日飲食大方向,素菜對身體真有益,下次我都會再嚟過。