2003-11-23 8 瀏覽
價錢真係貴咗d, 不過一大班人去share 番都可接受, 但係要有準備唔會食得你好飽(如果要就住budget 的話)<br />一定要食南瓜煎餅, 有d似年榚, 不過仲好食. 石頭飯都唔錯, 待應會幫客人分食物, 服務幾好
2003-11-11 65 瀏覽
i know they have coupons for special offers. one is $100 free for each time you spend over $200 or $300 free coupon the spending over $600. please ask them next time you visit them.
2003-10-05 3 瀏覽
之前嚟食過炆牛肋骨,唔錯,幾好食,今次食咗碗乜乜海鮮湯米線,好難食,咪制,嚟食0既話都係試番牛排啦,另依度0既泡菜似乎無喺附近河內道0既梨花園咁好,雖然本人一啲都唔鍾意食kimchi如果係食牛的話,食物會畀3分
如果係食牛的話,食物會畀3分
2003-09-07 8 瀏覽
雖然係貴咗少少,但d嘢食好味,仲有服務態度非常好.值得一試架........
2003-07-29 10 瀏覽
One of my Korean friend introduced this restaurant to me. Next time you can try these food: 辣蟹(生的), 牛什鍋(味濃,at least 3 persons or more) 如不食牛則可叫海鮮鍋, 湯餸飯最正! 海鮮Pancake, 牛骨湯飯. 食牛肋骨一定要配生菜加上麵豉醬就頂瓜瓜!仲有歺前小吃是羔点類,啡色的, 讀音"mook",也不錯呢!
2003-07-09 12 瀏覽
我淨係試過銅鑼灣o個間~ 如果話以前尖沙咀依間好正o既話, 咁我會話佢退步囉~ 依度最出明o既係生牛肉刺身($110), 但上碟仲係好多雪~ 我知道要雪得勁d以妨細菌, 但都唔駛咁多雪o卦~ $388二人餐, 有前菜, 韓式炒粉絲, 烤牛排骨, 烤去骨豬肉, 石頭窩飯, 韓式糖水同生果盤~ 全部味道一般, 係個牛排骨依然好味~ Service一般啦~
Service一般啦~
2002-12-15 26 瀏覽
Luv their food so much.. must eat 牛肋骨and stone rice... spicy seafood pot is also wonderful!Expensive but worthy!
Expensive but worthy!
2002-12-12 4 瀏覽
我非常喜歡此餐廳. 第一次去係陰差陽錯誤打誤撞.但係真係驚喜無限. quality of food is super.. umm.. I speak a little bit Korean but basically the waitress/waiters are very willing to help. <br>我只去過銅鑼灣分店.在SOGO旁邊,金百利6/F...aiya..我係咪去得太多太熟路呢?<br>aiya!!我有相o架!.. 但係唔識post..
<br>aiya!!我有相o架!.. 但係唔識post..
2002-11-05 0 瀏覽
見到咁多食家推薦, 尋晚終於的起心肝同男朋友去試下。叫左個2 人套餐A, 有7 種前菜小食、炒粉絲沙律、燒牛排骨、燒無骨豬肉、雜錦石頭飯、糖水同生果。果然名不虛傳, 燒牛排骨真係人間極品。可能我地2 個胃口都唔夠大, 個炒粉絲同石頭飯都食唔晒, 好浪費啊~~~<br>至於服務, 侍應OK 殷勤, 識自動幫我地加茶同換鐵板。最好就係幫手埋單個經理, 主動提醒我地恆生、渣打同中銀卡有9折。即係唔使加一, 盛惠HK$380。<br>絕對抵食過坊間任何定價任食的垃圾韓國燒烤。
<br>絕對抵食過坊間任何定價任食的垃圾韓國燒烤。
2002-10-07 8 瀏覽
1. 生碎牛肉2. 燒牛筋骨3. 煎海鮮餅4. 石頭飯
1. 生碎牛肉
2. 燒牛筋骨
3. 煎海鮮餅
4. 石頭飯
2002-08-23 20 瀏覽
燒牛肋骨好多肉汁, 又夠諗。<br>牛腸牛肚鍋好鮮,又夠辣食完成頭汗好刺激。<br>呢d 前人都講過啦。<br>我想講o既係呢度前菜款式好多, 成日有新款, 而且樣樣都好好味, 我諗要睇一間韓國餐廳得唔得淨係睇佢d 前菜己經可以睇到九成啦。<br>可惜服員有d 係韓國人有九唔搭八。<br>舖頭位置異常難搵, 我搵左成幾個字先搵到呀, 陰?!<br>價錢一分錢一分貨每人都要二佰幾蚊,都幾貴o架。
燒牛肋骨好多肉汁, 又夠諗。
<br>牛腸牛肚鍋好鮮,又夠辣食完成頭汗好刺激。
<br>呢d 前人都講過啦。
<br>可惜服員有d 係韓國人有九唔搭八。
<br>價錢一分錢一分貨每人都要二佰幾蚊,都幾貴o架。
2002-07-13 21 瀏覽
今次已經第二次去,上次食過套餐經己冇得頂,我同個朋友今次想試下其他野.因為得兩個人,所以唔可以叫得太多,首先黎個牛肋骨,同上次比差左DD,但比起其他地方,己經好出不知多少倍,食落口果種鬆化同肉汁之多,黎到一定要一試,之後,我至愛出場,'生生肉'!!加左生雞旦,梨絲,生蒜片既生牛肉,口感一流唔在講,一次過有牛肉既鮮同滑,梨既酸甜,生蒜既辣,正!!!最後黎個辣牛腸牛肚堝,個汁其實不太辣,但味道認真一流,所有配菜都咁入味,兩個人雖然好飽,但都食哂,价錢五百幾,我覺得值呀.
2001-05-27 6 瀏覽
4人套餐+牛肉剌身. 刺身賣相有d恐怖, 但就"正"到唔識形容, 更加幻想唔到牛肉味道可以咁特別, 反而好期望o既牛肋骨就普普通通. 不過最驚喜都係個糖水, 飲完之後真係舒服到呀.......好耐都冇試過食得咁滿足.
2000-05-26 3 瀏覽
好彩撞正星期三食晚飯, 只有果日才提供, 仲活生生o 既八爪魚, 我覺得除o 左日本刺身特別喜嗜外, 呢個係我另外首選, 要配辣醬食," 恰" 已經係困難" 絕" 住筷子, 放入口食係需要用你條" 利" 同作戰, 老實講我會嚮往個質感, 但條" 利" 真係" 宣", 有機會記得去, 順到報到個感受
2000-03-29 639 瀏覽
不過上次食過好正, 所以同個friend 去食晚飯, 叫左個$410 o 既二人套餐諗住乜都夠啦! 點知由於牛肋骨太美味, 於是加碼叫多個Double-sized($215) 及白飯. 套餐中有個牛肉鍋麵, 加味粉煮, 好似我一直想搵的" 粥麵兩吃". Waitress 小姐說晚上太忙唔會幫客煮, 通常只有韓國人會食. 所以我地自己炮製: 將吃剩的白飯放在羹上, 泡一羹牛肉麵的湯.. 結果係, 叫多一碗白飯, 碗麵冇食!! 埋單$720 (2 個人) ! 雖然好食, 但有d 肉痛.
埋單$720 (2 個人) ! 雖然好食, 但有d 肉痛.