2024-06-13 133 瀏覽
成日都話香港飲食業差,我又唔覺喎 今日去灣仔嘅新泰食泰菜,諗住冇尖沙咀嗰間咁多人啦,但係都好多人食,上到一樓,都已經係完全滿曬, 證明好食就唔使驚冇客食今日嚟食泰菜嘅目的就係想飲冬陰功湯朋友怕辣唔飲,我就叫一個細嘅冬陰功湯 細都好夠飲好足料味道濃鬱唔會太稀但係又唔會過份濃稠 辣味適中,略略偏酸作為開胃菜非常合適朋友呢就想食一個蔬菜 所以就叫咗蒜蓉炒貴妃苗味道好啱我哋嘅預期,因為我哋今日係想食比較清淡,雖然蒜蓉炒,但係這個菜唔會好油膩又唔會太鹹我覺得相對馬拉盞炒,呢個係清淡選擇再叫多一個生菜包呢度係生菜包好特別可以揀豬或雞因為之後仲叫咗個 青咖哩係揀咗雞所以生菜包我哋揀咗傳統嘅豬肉香口惹味,夠酸夠辣,配埋生菜非常清新啲生菜好靚塊塊都好新鮮冇穿窿冇爛,好整齊肉碎嘅份量都多,最尾淨返少少空口食都覺得好好食最尾要多個青咖哩雞+蒜蓉包蒜蓉包脆口,點埋青咖哩汁非常配合餐廳服務好好, 收食完嘅碟,斟水都非常有禮貌,餐廳又坐得好舒服,係一個非常好嘅選擇
成日都話香港飲食業差,我又唔覺喎

今日嚟食泰菜嘅目的就係想飲冬陰功湯
朋友怕辣唔飲,我就叫一個細嘅冬陰功湯
細都好夠飲好足料

味道濃鬱唔會太稀但係又唔會過份濃稠
辣味適中,略略偏酸
作為開胃菜非常合適

朋友呢就想食一個蔬菜 所以就叫咗蒜蓉炒貴妃苗

我覺得相對馬拉盞炒,呢個係清淡選擇

再叫多一個生菜包
呢度係生菜包好特別可以揀豬或雞

因為之後仲叫咗個 青咖哩係揀咗雞
所以生菜包我哋揀咗傳統嘅豬肉
香口惹味,夠酸夠辣,配埋生菜非常清新

啲生菜好靚塊塊都好新鮮冇穿窿冇爛,好整齊

肉碎嘅份量都多,最尾淨返少少空口食都覺得好好食

最尾要多個青咖哩雞+蒜蓉包

蒜蓉包脆口,點埋青咖哩汁非常配合

2024-06-06
  • 青咖哩雞
  • 豬肉生菜包
  • 冬陰功湯
  • 蒜蓉炒貴妃苗
2024-06-11 122 瀏覽
新泰東南亞餐廳😍灣仔美味泰國菜餐廳裝修靚☺️環境闊落😗服務員好熱情 有禮貌☺️主動幫你加水呢個真係好加分😘👍~串燒6串(豬雞牛)☺️有驚喜!全部都勁大串又好食☺️燒得勁香😍雞肉嫩滑 😘豬肉串好爽口好滑😋牛肉反而係三種之中最普通🤣不過都係出面泰國菜嘅水準之上👍~西冷牛扒 估佢唔到$138蚊勁大份😂肉質嫩滑😍應該係選用美國頂級牛扒☺️雖然唔係入口即溶 但係非常有肉味👍🤪半生熟 very good 😘~泰式蝦炒金邊粉D蝦勁大隻☺️肉質爽口 不過未算好滑🤣反而個金邊粉超好食😍爽口彈牙🤪🤪個味道仲要超正😂😂唔會太鹹又唔會太甜😘簡直係金邊粉嘅頂流😭😘👍真係好想知佢用咩調味料!
新泰東南亞餐廳😍灣仔美味泰國菜

~串燒6串(豬雞牛)☺️

~西冷牛扒

~泰式蝦炒金邊粉

2024-06-10 74 瀏覽
呢間餐廳真係要book咗位先好去食,如果唔係至少要等半個鐘以上!就算平日都好多人!但係佢係真心好食,可以翻兜再翻兜!1. 泰式燒春雞釀香茅黃飯 $228呢個真係好足料!隻春雞唔算細,仲要釀滿香茅飯係隻雞個肚度!香茅飯勁香!春雞啲皮燒到香脆,完全冇脂肪,但係啲肉質依然juicy 😋😋大推!!!!!!!💯2. 肉碎生菜包$88生菜包有雞、豬同鴨肉可以揀,都幾特別,雞肉同鴨肉就比較少有!今次都係揀咗最普遍嘅豬肉,肉碎炒得好香,有少少辣,好惹味!3. 小食拼盤 $268拼盤份量都唔少,有蝦餅、魚餅、春卷、香蘭葉包雞,每款都有幾件!上到枱,每樣嘢都仲熱辣辣,好明顯啱啱炸起👍🏻👍🏻👍🏻(以上價錢未計加一服務費)利申:並冇任何試食活動/優惠!全部正價!(按餐廳MENU上價格付款)

1. 泰式燒春雞釀香茅黃飯 $228

2. 肉碎生菜包$88

3. 小食拼盤 $268

(以上價錢未計加一服務費)

泰式燒春雞釀香茅黃飯
泰式燒春雞釀香茅黃飯
2024-06-09 77 瀏覽
宜間泰菜有多間分店 今日黎試全棟3層嘅灣仔店。店內環境冇得彈 😀裝修充滿泰國風 座位超級寬敞 每張枱位置都有一定距離。 食物方面都一樣非常高質 選擇多 每都菜都係高水準 值得一試🥭泰國青芒果沙律 $88青芒果沙津幾特別 。 青芒酸酸甜甜 再加上特製嘅泰式醬 作為前菜 非常開胃 再加試腰果 更清爽👍🏻🐷烤豬頸肉 $98豬頸肉燒得微脆 同時又香嫩多汁 吾乾 燒得好香 搭配特調辣汁 酸甜又帶有少辣 令肉更有風味 更惹味 👍🏻🦆鴨肉包生菜 $118生菜包見到好多人叫 。 未試過鴨肉做生菜包 一於試下。鴨肉一啲騷味都冇 加上泰式香料炒 炒得好夠火候 好香 。 又吾太辣 包上新鮮脆生菜 每啖都滿足又吾油🙂🐣越式燒春雞釀香茅黃飯 $228一黎到已經聞到好香 一整隻春雞 賣相好吸引。春雞燒得香 又多肉 肉質嫩滑。用刀切開 中間嘅香茅飯更係爆出黎 。 飯香茅味勁重 再加上燒雞肉汁 整個味道勁香濃 飯更粒粒分明。宜道菜好高質 味道豐富❤️🥥芒果雪糕配糯米飯 $68比起一般芒果糯米飯 更出色。 有芒果肉🥭, 椰肉🥥,芒果雪糕 ,椰汁糯米飯。 最出色係椰汁夠多 再加上小小溶化芒果雪糕 啖啖都有香濃椰芒味👍🏻

🥭泰國青芒果沙律 $88

🐷烤豬頸肉 $98

🦆鴨肉包生菜 $118

🐣越式燒春雞釀香茅黃飯 $228

🥥芒果雪糕配糯米飯 $68

2024-06-04 114 瀏覽
新泰係尖沙咀、灣仔、馬鞍山都有分店, 足見佢既受歡迎程度, 店舖員工都係泰國人, 菜式都非常正宗.🍽️ 泰國青芒果沙律 $88芒果絲爽口又唔會太酸, 我仲見到佢地青芒果絲係即場刨, 非常新鮮, 配搭小許辣椒、生洋蔥, 酸酸辣辣又夠fresh, 非常開胃.🍽️ 鴨肉生菜包 $118有別於一般既豬肉生菜包, 新泰特別用炒香左既鴨肉粒連同香葉、辣椒等香料一齊嚟做生菜包既餡料. 所以入口有香濃但唔酥既鴨肉、鴨油香, 非常特別🍽️ 燒豬頸肉 $98表面燒得焦香, 小許燶邊但唔會燒得太乾, 肉質仍然爽口, 油脂十足, 份量亦都夠多.🍽️ 越式燒春雞釀香茅黃飯 $228雞皮燒至金黃色, 而且雞亦都非常大隻厚肉, 外皮香脆, 內裡肉質軟嫩多汁, 一刀切開之後, 釀係入面既黃飯立刻滿瀉出嚟, 而且好香香茅味, 同雞肉味道非常配襯.🍽️ 芒果雪糕配糯米飯 $68最上層係芒果雪糕, 然後有香甜既芒果粒、椰子肉同椰汁, 最下層則係熱既椰汁糯米飯, 一羹搯落底, 冰凍雪糕加上溫熱既糯米飯,做到冰火二重口感,味道亦都非常夾, 而且椰汁味香濃,鍾意食甜品既一定要叫.

🍽️ 泰國青芒果沙律 $88

🍽️ 鴨肉生菜包 $118

🍽️ 燒豬頸肉 $98

🍽️ 越式燒春雞釀香茅黃飯 $228

🍽️ 芒果雪糕配糯米飯 $68
2024-06-02 136 瀏覽
已經去過幾次新泰食泰國菜,今次就試下灣仔分店😆餐廳裝修風格都係咁有泰國feel,共有三層高,座位闊落,泰國人職員有禮,上菜速度都幾快,食物好味而且價錢相宜,整體用餐十分滿意‼️👍👍🔥馬拉盞通菜🥬🥬通菜鮮嫩翠綠,炒得啱啱好調味都恰到好處,有齊鹹香辣豐富味道😋🔥蒜茸越南牛油雞翼🧄🍗🍗份量都幾多,熱辣辣既雞翼炸得外皮香脆可口,內裏雞肉質鮮嫩, 十分惹味🤤🤤🔥泰式蝦炒金邊粉🍤🍤🥚金邊粉賣相精美,頂層用蛋網包著,金邊粉炒得夠乾身,口感彈牙,甜中帶酸,配埋鮮蝦和花生碎,加上青檸汁,味道層次更豐富😍❣️❣️🔥泰式凍奶茶🧋甜度啱啱好,幾好飲🔥青檸梳打🍹梳打水係分開,再自己加落冰杯,超級冰涼😆📍新泰東南亞餐廳 (興旺閣) (灣仔)灣仔大王東街21-23號興旺閣地舖至2樓

🔥馬拉盞通菜🥬🥬
通菜鮮嫩翠綠,炒得啱啱好
調味都恰到好處,有齊鹹香辣豐富味道😋

🔥蒜茸越南牛油雞翼🧄🍗🍗

🔥泰式蝦炒金邊粉🍤🍤🥚

🔥泰式凍奶茶🧋
甜度啱啱好,幾好飲
🔥青檸梳打🍹
梳打水係分開,再自己加落冰杯,超級冰涼😆

📍新泰東南亞餐廳 (興旺閣) (灣仔)
灣仔大王東街21-23號興旺閣地舖至2樓
  • 馬拉盞通菜
  • 泰式蝦炒金邊粉
2024-06-01 104 瀏覽
🇹🇭泰國一向都係香港人嘅旅遊熱點📍而美味嘅泰菜 更係令人一試難忘🥹想回味💁🏻‍♀️咁就要黎新泰啦🙆🏻‍♀️日本南瓜焗海鮮飯把多款海鮮💁🏻‍♀️包括青口🦪大蝦🍤魷魚🦑魚柳等放進南瓜內,每一口都有香濃咖哩醬汁,相當入味泰式蝦米紙卷米紙卷係越南最常見嘅地道小食😋清爽米紙卷包著蝦米和多種蔬菜 🌯酸酸甜甜好開胃馬莎紋牛腩配印度烤餅多種香料配搭,咖哩惹味香濃😋印度烤餅香酥鬆脆,配上咖哩汁,別有一番風味馬拉盞炒通菜份量充足,鹹香惹味綠豆沙冰龍眼冰📣 而家兩點半後仲有八折🤭好抵食呀🙆🏻‍♀️新泰東南亞餐廳 (興旺閣)📍灣仔大王東街21-23號興旺閣地舖至2樓#泰國菜 #泰式料理#香港泰國菜#香港#食好西 #東南亞料理 #新泰 #美食 #泰菜 #hongkongfoodie # #hkig #fooide #thaifood #Sunthai #thailand #hkfoodie

日本南瓜焗海鮮飯

泰式蝦米紙卷

馬莎紋牛腩配印度烤餅

馬拉盞炒通菜
份量充足,鹹香惹味

綠豆沙冰
龍眼冰

📣 而家兩點半後仲有八折🤭好抵食呀🙆🏻‍♀️

新泰東南亞餐廳 (興旺閣)
📍灣仔大王東街21-23號興旺閣地舖至2樓

2024-05-22 138 瀏覽
As a Wanchai neighbor, Sun Thai has been the canteen for everyone. The lunch set is very budget and worth the value so i always hit here for lunch with my colleagues. There are a few floors, very spacious and comfy to dine in. While i came again today for dinner and love to try on some different dishes. We ordered stir-fried morning glory with chili and garlic, also grilled pork neck serve, they came is a good portion for two people and we enjoyed. I personally love the stir-fried clam with thai chili paste, the clam is very fresh and goes so well with the thai chili paste, love it! For the main we had the Laska shrimp rice noodle and we are super full and satisfied
Great dinner
2024-05-21 172 瀏覽
燒牛肉沙律:牛肉份量超多食到底全部都係肉幾乎搵唔到菜,主要係有芹菜、洋蔥,想食菜就揀番青木瓜沙律/炒菜,牛肉好腍調味都好好味,不過都幾辣下唔食得辣唔建議嗌鴨肉生菜包:食落同豬肉差唔多但多左啲油香,九層塔香味好出,少少辣,份量都好多唔洗就住黎包菜,好味道😋馬沙拉咖哩雞:咖哩底非常出色,椰香甜味都好balanced唯略嫌雞肉唔夠入味同埋薯仔偏硬,可能星期六晚太多客人煮得唔夠耐,反而入面啲三色椒同洋蔥甜甜地出奇地好味,個蒜蓉包勁多蒜脆得黎又唔會太硬刮口,點埋咖哩汁更上一層樓。因為個咖哩汁太出色我地最後又加左個薄餅黎點,薄餅出奇地唔油膩而且份量都唔少有8塊,咖哩汁同餅都唔會好油所以食哂啲汁同餅都唔會有好飽濟既感覺香茅茶:飲落有香茅味同綠色椰子糖果種米香味,唔甜,解渴清爽同平時既泰國菜館唔同呢到環境好乾淨闊落,服務態度亦都值得表揚,而且有3層唔驚冇位位,我地見有一大班朋友黎飲酒,又有一個家庭黎慶祝生日,有好似中式茶樓果種轉盤枱,如果家庭聚會唔想次次都係食中菜可以黎試下
燒牛肉沙律

鴨肉生菜包

香茅茶

香茅茶:飲落有香茅味同綠色椰子糖果種米香味,唔甜,解渴清爽

燒牛肉沙律
鴨肉生菜包
香茅茶
2024-05-20 101 瀏覽
呢間泰國嘢食過好多次喺尖沙咀 馬鞍山 灣仔都有分店今次同大家分享吓先!•冬陰功海鮮金邊粉🍜配料同海鮮份量好多 有魷魚 大蝦 魚片 蟹柳湯底酸酸辣辣開胃之餘 唔會太辣•泰式炸春捲🫔炸得超級脆 好香口入口的瞬間超滿足•燒豬頸肉🐽好惹味 份量好多表面燒得香脆油脂分布平均 唔乾唔柴•燒西冷牛扒🥩牛味濃郁 肉質鮮嫩多汁唔會過老 大概五成熟•泰式生蝦🦐有6隻生蝦 生蝦爽口彈牙肉質新鮮鮮甜連埋蒜片同泰式醬汁一齊食 正!•蒜蓉包🧄包夠厚!外脆內軟滿滿蒜蓉 每一啖都充滿蒜香味•青檸梳打🍋‍🟩夏日消暑必飲青檸味好出解渴又解膩•龍眼冰🥤龍眼味香甜甜而不膩 口感清爽
呢間泰國嘢食過好多次
喺尖沙咀 馬鞍山 灣仔都有分店
今次同大家分享吓先!

冬陰功海鮮金邊粉🍜

唔會過老 大概五成熟

泰式生蝦🦐
有6隻生蝦 生蝦爽口彈牙
肉質新鮮鮮甜
連埋蒜片同泰式醬汁一齊食 正!

蒜蓉包🧄

龍眼冰🥤
龍眼味香甜
甜而不膩 口感清爽
2024-05-18 135 瀏覽
灣仔都真係有唔少泰國菜館啲一間已經開左好多年經歷過疫情依然屹立不倒一定有去既美味魅力🥤青檸沙冰+椰青沙冰青檸沙冰,清新可口,而且仲好開胃! 椰青沙冰,超級滿滿一大杯,好清甜!⭐️燒牛仔骨燒出來既牛仔骨,好有燒烤既味道,而且肉質好有咬口,一啲都唔會燒到變左柴枝咁!配左醬汁,酸酸辣辣咁好野味! 仲配埋沙律,就更加開胃,食多幾舊肉都唔怕濟😄⭐️小拼盤(炸蝦餅 配 炸魚餅)炸蝦餅勁脆口,好有蝦肉味,夠鮮味!魚餅味道不錯,入口軟滑! ⭐️麵包焗咖哩軟殼蟹一個大大既法式麵包裝住咖哩同埋軟殼蟹,麵包皮脆內軟,沾滿咖哩汁就好野味!再加埋軟殼蟹都好多隻,食到好滿足!⭐️蝦醬炒飯啲個有啲特別,蝦醬唔係死鹹個種,係鹹香既味道,而且加左泰式臘腸粒炒埋啲飯,甜甜地又鹹鹹地,真係好好味! 仲有蝦同臘腸切薄片伴碟,仲可增加口感👍🏻
灣仔都真係有唔少泰國菜館
啲一間已經開左好多年
經歷過疫情依然屹立不倒
一定有去既美味魅力

🥤青檸沙冰+椰青沙冰
青檸沙冰,清新可口,而且仲好開胃!
椰青沙冰,超級滿滿一大杯,好清甜!

⭐️燒牛仔骨
仲配埋沙律,就更加開胃,食多幾舊肉都唔怕濟😄

⭐️小拼盤(炸蝦餅 配 炸魚餅)
炸蝦餅勁脆口,好有蝦肉味,夠鮮味!魚餅味道不錯,入口軟滑!

⭐️麵包焗咖哩軟殼蟹

⭐️蝦醬炒飯

2024-05-11 128 瀏覽
同朋友推薦去灣仔區食出名泰國菜,喺灣仔大王東街21至23號,興旺角地舖至二樓,“新泰東南亞餐廳”.餐廳全幢有三層,泰式裝修設計,高雅華麗地方寬闊,坐位舒適環境清潔,服務員態度友善有禮,令人身處泰國旅行,食材新鮮廚師用心烹煮.原個菠蘿咖哩蝦 $138有好多新鮮蝦肉彈牙, 原個菠蘿咖哩仲有好多配料,有泰國茄子、通菜、青豆、紅椒、菠蘿粒、蕃茄仔,咖哩香濃惹味,仲有椰槳香味.蒜蓉包$42焗蒜蓉包非常香脆,用嚟點咖哩蝦口感一流.串燒沙嗲(雞牛豬)各2串$108雞牛豬肉厚切串起嚟燒,外表燒得非常焦香,內裏鎖住肉鬆軟嘅肉汁,再點上香濃嘅沙嗲非常惹味.肉碎生菜包豬$88用好多泰國香料炒製豬肉粒非常惹味,在包上生菜又唔覺得好膩.
同朋友推薦去灣仔區食出名泰國菜,
喺灣仔大王東街21至23號,
興旺角地舖至二樓,
“新泰東南亞餐廳”.
餐廳全幢有三層,
泰式裝修設計,
高雅華麗地方寬闊,
坐位舒適環境清潔,
服務員態度友善有禮,
令人身處泰國旅行,
食材新鮮廚師用心烹煮.

原個菠蘿咖哩蝦 $138
有好多新鮮蝦肉彈牙,
原個菠蘿咖哩仲有好多配料,
有泰國茄子、通菜、青豆、紅椒、菠蘿粒、蕃茄仔,
咖哩香濃惹味,
仲有椰槳香味.

蒜蓉包$42
焗蒜蓉包非常香脆,
用嚟點咖哩蝦口感一流.

串燒沙嗲(雞牛豬)
各2串$108
雞牛豬肉厚切串起嚟燒,
外表燒得非常焦香,
內裏鎖住肉鬆軟嘅肉汁,
再點上香濃嘅沙嗲非常惹味.

肉碎生菜包豬$88
用好多泰國香料炒製豬肉粒非常惹味,
在包上生菜又唔覺得好膩.

• 日本南瓜焗海鮮飯
2024-05-10 100 瀏覽
6時經過灣仔比呢座大廈黃色招牌吸引咗,原來係“新泰東南亞餐廳”泰國菜館有3層高算幾壯觀,餐廳設計以泰式豪華裝飾,環境舒適座位寬敞,空間感好足夠,入座不久已經全場滿座,難怪可以有 3層高食肆,溫馨提示最好先訂位😍🐷肉碎生菜包豬 豬肉碎用泰式香料香茅炒,又有青檸味酸酸甜甜辣辣,包住爽脆生菜每一啖都好好味🍡🍢串燒沙嗲(雞牛豬)每款肉有2串大大大串是厚切肉件,燒得小小焦香肉質鬆軟又唔鞋,沙嗲醬有花生粒,調得好香好惹味.日本南瓜焗海鮮飯原個南瓜焗飯上菜,份量都好大,海鮮有蝦/青口/魷魚/魚柳,南瓜切件,咖哩汁唔算太辣,配合南瓜甜味,熱辣辣好惹味🥭芒果雪糕配糯米飯精緻玻璃杯盛載,已眼前一亮,用新鮮椰青肉圍邊,新鮮甜蜜芒果肉/清新芒果味雪糕,暖暖嘅糯米飯做底,每一口都冷熱融合👍
6時經過灣仔比呢座大廈黃色招牌吸引咗,
原來係“新泰東南亞餐廳”
泰國菜館有3層高算幾壯觀,
餐廳設計以泰式豪華裝飾,
環境舒適座位寬敞,
空間感好足夠,
入座不久已經全場滿座,
難怪可以有 3層高食肆,
溫馨提示最好先訂位😍

🐷肉碎生菜包豬
豬肉碎用泰式香料香茅炒,
又有青檸味酸酸甜甜辣辣,
包住爽脆生菜
每一啖都好好味

🍡🍢串燒沙嗲(雞牛豬)
每款肉有2串
大大大串是厚切肉件,
燒得小小焦香肉質鬆軟又唔鞋,
沙嗲醬有花生粒,
調得好香好惹味.

日本南瓜焗海鮮飯
原個南瓜焗飯上菜,
份量都好大,
海鮮有蝦/青口/魷魚/魚柳,南瓜切件,
咖哩汁唔算太辣,
配合南瓜甜味,
熱辣辣好惹味

🥭芒果雪糕配糯米飯
精緻玻璃杯盛載,
已眼前一亮,
用新鮮椰青肉圍邊,
新鮮甜蜜芒果肉/清新芒果味雪糕,
暖暖嘅糯米飯做底,
每一口都冷熱融合👍
2024-05-10 64 瀏覽
呢間餐廳好似已經開咗好耐,今日同朋友過嚟食!都幾闊落有兩層樓,而且服務態度都幾好!燒豬頸肉:豬頸肉本身帶有豐富的油脂,經過烤制後,肉質變得鮮嫩多汁,表面烤至微焦,帶有一層香氣四溢的炭燒味道。泰式蝦炒金邊粉:金邊粉唔算好酸,口感Q彈!啲蝦都幾大隻,撈埋花生碎食好惹味!叻沙蝦米線:叻沙醬湯底有奶味,而且唔辣啱晒啲唔食得辣嘅人食!米線的軟綿與湯汁的滋味相互融合,讓人一口接一口,啲蝦同埋魚片頭,豆卜嘅份量都超級多芒果雪糕配糯米飯:個樣超級適合打卡,同女仔食就最啱!這道美食結合了芒果的酸甜美和糯米飯的綿密口感,仲有椰子肉同埋雪糕一次過滿足多種願望!
呢間餐廳好似已經開咗好耐,今日同朋友過嚟食!
都幾闊落有兩層樓,而且服務態度都幾好!

燒豬頸肉:

泰式蝦炒金邊粉:
金邊粉唔算好酸,口感Q彈!
啲蝦都幾大隻,撈埋花生碎食好惹味!

叻沙蝦米線:
叻沙醬湯底有奶味,而且唔辣啱晒啲唔食得辣嘅人食!
豆卜嘅份量都超級多

芒果雪糕配糯米飯:
個樣超級適合打卡,同女仔食就最啱!
2024-04-26 179 瀏覽
呢間舖頭喺灣仔開到好夜 好適合放工人士去平日去到都有班人喺度飲酒 喜慶氣氛都幾好先叫咗一個咖喱大蝦我自己幾鍾意食泰國嘅咖喱,因為通常都會比較鮮甜,而且有啲蛋絲喺度再加埋啲蔬菜配合蒜蓉包就一流果然不出我所料咖喱有豐富嘅椰汁味道👅 真係幾香 而且口感係比較厚身 大蝦處理過 都幾鮮甜 就咁已經食到 唔需要剝殼蒜蓉包總共有四塊 都幾厚豐富嘅蒜蓉跟住嗌咗個火山排骨個火山排骨嘅排骨真係幾多分量非常之林 啖啖肉啲湯底有菠蘿嘅鮮味 大家都飲咗好多啖熱辣辣好舒服最後叫多個三色冰入邊啲啫喱幾得意
呢間舖頭喺灣仔開到好夜 好適合放工人士去
平日去到都有班人喺度飲酒 喜慶