2006-03-05 38 瀏覽
放工同babe 黎左呢度食飯~~~我食三寶飯(扎肉、雞翼、豬扒)babe 食生牛肉河~~~呢度d 飯都幾好味~ 有d 蔥...不過唔明點解d 菜咁貴...
放工同babe 黎左呢度食飯~~~
我食三寶飯(扎肉、雞翼、豬扒)
babe 食生牛肉河~~~
呢度d 飯都幾好味~ 有d 蔥...
不過唔明點解d 菜咁貴...
2006-02-26 16 瀏覽
吃了豬扒撈檬好吃waiter有善地教我怎吃(第一次吃)但春卷沒想像中好可能是當時心悄不好吧。
吃了豬扒撈檬
好吃
waiter有善地教我怎吃(第一次吃)
但春卷沒想像中好
可能是當時心悄不好吧。
2006-02-25 7 瀏覽
尋晚同朋友出黎唔知食乜好, 經過唸起好耐無食過越南野, 所以就入左黎。我地叫左2個粉1個小食:生牛肉河–牛肉切得好薄&無乜味, 好在湯底有返d味香矛豬扒撈檬–豬扒好淋但無香矛味, 濛粉好多撈埋d酸甜汁好開胃招牌春卷–熱食就好好味炸得好香脆, 但食第2件發覺咬到d硬野(一條條既唔知係唔係脆章)棷汁冰–好細杯, 而且又大又多冰, $13杯唔抵飲埋單果陣, 我發覺好似唔岩數問個收銀員, 佢橋埋手唔理我, 後尾我發覺原來我計錯同返佢講, 但佢都一路唔應過我~~~~ 咁既服務態度都得, 佢有無睇劉華架

生牛肉河–牛肉切得好薄&無乜味, 好在湯底有返d味
棷汁冰–好細杯, 而且又大又多冰, $13杯唔抵飲

2006-02-19 5 瀏覽
週日是當主婦的母親休息的日子,這兒離家不遠,所以時不時都會光顧。今晚要了香茅豬扒凍檬,魚露如常的鮮甜,豬扒也炸得甚脆又不太油,只稍嫌香茅味不夠。另外也要了蒜蓉炒芥蘭,炒得剛剛好,很嫩很有蒜蓉味。以前也試過粉卷、春卷、炸蝦餅等,全都很有水準,值得一試。露天茶座的位置挺有大排檔風味,衛生也可以想象得到,享受前還是先檢查餐\具吧。
另外也要了蒜蓉炒芥蘭,炒得剛剛好,很嫩很有蒜蓉味。
以前也試過粉卷、春卷、炸蝦餅等,全都很有水準,值得一試。
2006-01-23 16 瀏覽
今晚黎呢度食左蕃茄牛腩河,好食,不過我覺得d牛腩麻麻,同價錢唔扺.......
2006-01-19 12 瀏覽
昨晚上堂,想不到去那裏食,經過這裏就入去試試。我們叫了桂肉飯、炸蝦餅米粉和蒸粉卷。桂肉飯- 桂肉係走了肥肉的豬肉,可惜味道一般,而且還凍冰冰的,我就唔多喜歡了。炸蝦餅米粉- 炸蝦餅一來到時,還以為來錯了,外表像炸豬排多一點;蝦味唔多覺,味道普通,相信一早做好,叫時才拿去炸;米粉味道也很一般。蒸粉卷- 今晚最好味的一樣,外皮拉得很薄又韌,味道都幾好,雖然油多了點,還可以接受。
昨晚上堂,想不到去那裏食,經過這裏就入去試試。
我們叫了桂肉飯、炸蝦餅米粉和蒸粉卷。
(非會員)
2006-01-01 8 瀏覽
不論茄汁或Curry 都好有水準, 用法包點汁已是一份美味的晚餐, 並且價錢大眾化, 如果各下要求美食, 這裡絕對OK, 但要求美食加環境, 可能要到下一站天后...............
2005-12-27 2 瀏覽
可能見到好多好評,期望太高,所以失望愈大。生牛肉河- 牛肉份量幾多,我沒有食,但老公(x2)話ok (這個食肉獸有肉食多數都話ok)。河粉我嫌不夠滑,而且有陣油味,湯也不夠香濃。蕃茄汁牛腩伴法包- 蕃茄汁略稀,牛腩炆得腍但帶騷味,x2今次都話麻麻,反而法包外脆內軟新鮮好食。蝦餅- 不夠蝦味,又不夠實淨彈牙。埋單$75
可能見到好多好評,期望太高,所以失望愈大。

蝦餅- 不夠蝦味,又不夠實淨彈牙。

埋單$75
2005-12-13 9 瀏覽
呢度o既茄汁牛腩飯係我至愛!!!煎肉餅都值得一試生牛肉河亦好好味,湯底清清地好好飲但係個o的特飲就偏甜可以唔叫同埋坐o係出面食好有大排檔feel
呢度o既茄汁牛腩飯係我至愛!!!
煎肉餅都值得一試
生牛肉河亦好好味,湯底清清地好好飲
但係個o的特飲就偏甜可以唔叫
同埋坐o係出面食好有大排檔feel
2005-12-13 5 瀏覽
12 December 2005唔知點解呢度既茄汁牛肉河係我既至愛,我都唔明!尋晚想食啲平靚正既嘢,又諗唔到食乜,終於都係黎返呢度食!如常我又叫咗碗茄汁牛肉河同友人share,再加一客炸蝦餅,兩樣都好好味,再加一罐可樂,ger晒,嘻!雖然好多時都唔會有靚位坐,不過我都會一去再去!
12 December 2005

雖然好多時都唔會有靚位坐,不過我都會一去再去!
2005-11-27 8 瀏覽
好多時想響銅鑼灣食平d,快靚正,而又唔想去南記0既時候,都會黎強記。呢度既茄汁牛腩河同春卷撈檬係至愛。d牛腩既質素唔係咁穩定,不過個茄汁底就一樣咁正,好香濃,次次都飲晒!! 春卷香口唔油,配撈檬最好味!但如果要好服務、好座又可以傾下計呢,咁呢度就唔係你杯茶喇!

但如果要好服務、好座又可以傾下計呢,咁呢度就唔係你杯茶喇!
2005-11-22 22 瀏覽
(其實唔係我去食架,不過問左媽咪既食後感之後就上黎報告下^^)今日下午.爸爸帶左媽咪去左銅鑼灣行街街@3@一落車我爸就去搵銅鑼灣既食街,因為我媽十分愛吃越南菜,好彩去到見到有間越南菜館,就去試下.佢地食左一個生牛肉湯粉$21同埋蕃茄牛腩伴4塊法式麵包$28,叫多杯珍多冰$14說實話,我媽對於在外吃到的東西,口味都幾掩尖架,不過佢今次話d野食好食,咁睇黎d質素都有返咁上下,哈哈.至於蕃茄牛腩伴法式麵包,我媽說很少人知道有呢味菜+好少人識食,重要既係好少地方有得食,所以我媽見到有呢個菜,好開心^_^不過始終佢認為有d野食既價錢都算貴,例如春卷要$28,有點唔抵所以佢冇叫到囉~ps:分我不能畀到啊,sorry~

今日下午.爸爸帶左媽咪去左銅鑼灣行街街@3@

ps:分我不能畀到啊,sorry~

2005-11-15 2 瀏覽
我同老公時常都去食, 咖喱雞翼湯河, 有3隻大雞翼, 湯好好味, 河粉又滑. 咖喱牛腩飯, 又香又好味. 炒金邊粉, 加少許放在檯上的魚露醋, 好好味. 雖然店內係細細地, 但未去過的朋友不妨去試下, 一定要食一款咖哩, 不會後悔.
(非會員)
2005-09-20 3 瀏覽
見這裡沒有喊面既食評, 估計此店之水準差夠有限. 誰不知, 真的覺自己係一隻大笨豬, 還連累豬朋友要同我係中秋夜一起食很難吃的東西, 真的感到十分抱歉.首先, 店上menu食品類別不太多, 只好選擇了生牛肉河和一碟香茅雞翼飯. (興幸沒有叫其他食物)生牛肉河: 牛肉, 第一次食到咁韌既; 難得的係湯底夠熱, 最終食淨大半牛肉.香茅雞翼飯: 香茅雞翼, 冇香茅, 係普通炸雞翼, 重要係翻炸再翻炸果隻, 堅韌程度十分, 要友人用盡力量先能齒開. 雞翼(雞中翼)得4小隻, 飯一大碟, 問題係不論雞翼或飯都唔熱的.真的很對不起友人, 他說食了一口已不想吃下去, 只是不想浪費. 另外, 此店不夠冷氣, 要加上風扇才好些少. 而較年輕既店員們則喜歡在收銀處傾計, 不太像樣.當然, 我們不會再到此店.

當然, 我們不會再到此店.
2005-07-14 9 瀏覽
唔需要等位,但係都坐滿。都哋兩個人叫咗生牛肉粉,豬肉蝦卷,香矛豬扒撈檬生牛肉粉-無牛肉味,啲湯好淡豬肉蝦檬- 來既係牛肉卷!!!!香矛豬扒撈檬- 好大碗,味道可以,不過$27都好足料。最後加埋3杯青檸梳打,共$111,都算平。我朋友就話呢到好過燕萍。
唔需要等位,但係都坐滿。
都哋兩個人叫咗生牛肉粉,豬肉蝦卷,香矛豬扒撈檬

生牛肉粉-無牛肉味,啲湯好淡
豬肉蝦檬- 來既係牛肉卷!!!!
香矛豬扒撈檬- 好大碗,味道可以,不過$27都好足料。