2025-07-11 513 瀏覽
夜晚嚟到,話雞清湯賣晒,要夜啲先會再有。所以叫一個豚骨湯拉麵、雞白湯拉麵、餃子。先上前菜$98雞白湯拉麵(明明叫左走蔥,但都比左蔥,算)先飲湯,好咸…..😓😓😓食麵,成餅麵痴到好實,好難先分得開。第一次食拉麵係咁,好離奇。服務:奇差。主要係一個女侍應做晒成場樓面,佢本身服務態度同語氣都已經唔係咁好。我地落單無寫枱號,因我地唔係坐bar枱,完全見唔到邊度有枱號,佢就比返張紙我地叫我地自己寫返xx號同xx號。第一,你地本身設計寫得唔清楚(我到最後都見唔到邊度有寫枱號)。第二,個客無寫到 你係咪可以幫返佢寫呢?我都廢事同佢嘈。然後我地目擊住:有兩個韓國客人用英文問女侍應問題,但佢哋想食嘅嘢賣晒,所以佢地再個女侍應問有冇Menu咁,最後終於搞掂。之後個女侍應好大聲咁喺個客用中文話佢哋英文唔好。擺明係蝦人哋唔識聽中文,喺個客面前講人壞話。勁衰!環境:食到最後突然勁多水由天花板滴到個身度😑😑😑即走總結:無下次,伏到爆。
夜晚嚟到,話雞清湯賣晒,要夜啲先會再有。
所以叫一個豚骨湯拉麵、雞白湯拉麵、餃子。

先上前菜
前菜

$98雞白湯拉麵(明明叫左走蔥,但都比左蔥,算)
先飲湯,好咸…..😓😓😓
雞白湯拉麵

我都廢事同佢嘈。

之後個女侍應好大聲咁喺個客用中文話佢哋英文唔好。
擺明係蝦人哋唔識聽中文,喺個客面前講人壞話。勁衰!

環境:食到最後突然勁多水由天花板滴到個身度😑😑😑即走

總結:無下次,伏到爆。
2025-07-11
2025-06-25 656 瀏覽
服務員超級友好,地方都很闊落,個雞肉串簡直冇得頂!個麵份量十足,同日本版本差不多,加了那個雲耳水餃,份量十足男仔食一定很飽肚。下午再嘆吓幾杯Sake簡直一流,喺中環嚟講價錢簡直潮超值!佢夜晚會做Omakase在最後尾嘅環節會有拉麵,下一次會試吓!
2025-06-24 517 瀏覽
新餐廳 試一試個雞白湯拉麵 , 湯都算ok嘅 雞肉卷同肥叉就正常 蛋雖然整得好淋 但蛋黃部分賣相一般 少少overcook ,餃子都係一般 麵體就相對特別 粗麵質地係我冇食過嘅 ,小食部分 雞肉棒蘸蛋黃 好正 還可進步 🔥🔥🔥🔥 #拉麵 #新宿光來
還可進步 🔥🔥🔥🔥 #拉麵 #新宿光來