2014-01-23
實在太喜歡吃日本菜,又太喜歡放題,但在旺角已有點厭倦,就算星期一至四也會很多人,沒有街頭表現也是多,所以這次到別區覓食。魚生拼盤:應該係跟人頭送嘅,好新鮮,仲有生蠔,吃完之後都唔駛再點魚生lo;鹽燒鱸魚:跟人頭送,呢樣唔係泰國菜嚟嘅咩??不過又幾好食喎,肉好滑,點埋個汁,酸酸地,唔錯;燒羊架:跟人頭送,好香口,有肉汁,唔羶,一樣啱啱好;炸物:差少少,唔夠熱,南瓜比較硬,薯絲蝦,蟹肉三文魚餅/丸?第一次食,幾得意;燒物:牛肋骨味道好多汁夠淋,牛柳粒熱辣辣鐵板上,不過肉質同味道都差啲,淡左啲,芝士焗蠔最失策,沙律醬撈埋薯仔粒,搞到有啲出水,個味淡晒,其實隻蠔幾大隻,質地唔錯,浪費左;雞翼雞胃不過不失;煙肉荔枝串,荔枝味無乜,唔甜,不過幾得意個配搭;壽司:和牛,鰻魚唔錯,舊飯比出面啲放題大舊少少,比元氣細啲,不過材料就無出面啲咁小家,大大件,好食!四位埋單千多元,座位舒適,沒有壓迫感,食物夠新鮮,上枱速度很快,個半小時有點不夠,汔水啤酒是任點的,不知何故啤酒要催促兩三次才到,甜品只得朱古力模絲,其實簡單的雪糕我便足夠了!
又太喜歡放題,
但在旺角已有點厭倦,
就算星期一至四也會很多人,
沒有街頭表現也是多,
所以這次到別區覓食。
燒羊架:跟人頭送,好香口,有肉汁,唔羶,一樣啱啱好;
四位埋單千多元,
座位舒適,
沒有壓迫感,
食物夠新鮮,
上枱速度很快,
個半小時有點不夠,
汔水啤酒是任點的,
不知何故啤酒要催促兩三次才到,
甜品只得朱古力模絲,
其實簡單的雪糕我便足夠了!