2024-03-09
一入到去就好有日本feel啊 有好多日式燈籠🏮同裝修樓上閣樓仔仲可以坐榻榻米啊 上面都好靚啊 牆身貼咗好多海報 好啱打卡啊📸🍤🍤🍤🍤自選天婦羅定食 ($30) 🍤🍤定食可以揀飯🍚 香蔥牛肉飯(+$8) 冷烏冬🍜 冷蕎麥麵🥶而湯烏冬同湯蕎麥麵就可以揀豬骨湯或者鰹魚湯🐖🐟🙋🏻♂️揀咗飯 🙋🏻♀️揀咗豬骨湯烏冬🍜 豬骨湯味道夠濃🤤🤤 烏冬嘅煙韌度都啱啱好😬鮮帶子 ($18)粒帶子好大粒啊😆 炸完之後都唔會好乾身好韌 依然保留到帶子嘅鮮甜🤤🤤廣島蠔 ($18)平時都好怕啲蠔會好腥🦪 但完全唔會有腥味啊😆 而且冇好乾身啊🤤🤤黑虎蝦 ($12) ⬛️🦐同帶子一樣 都係好鮮甜啊 而且隻蝦都好大🦐🦐🤤🤤希靈魚 ($12) 🐟每一啖都食到魚肉同魚籽好正啊🐟🤤 脆脆地嘅天婦羅衣🍤🦐 再配上爽脆嘅魚籽 口感好獨特啊😆😆蘆筍 ($8) 係原條蘆筍啊 但唔會有蘆筍纖維令到食得好辛苦🤤🤤黑糖蕨餅 ($28) 🧊🧊🙋🏻♂️🙋🏻♀️好鐘意食啊 🙋🏻♂️覺得好有口感呀😬 🙋🏻♀️好怕會好甜 甜到好似封喉咁樣🍬但呢個唔會好甜啊 仲有啲黑糖醬可以點🤤🤤而且唔會煙韌到好似咬唔開咁樣😬😬炸菠蘿伴雪糕 ($28) 🍍🍦🍨🙋🏻♂️
一入到去就好有日本feel啊 有好多日式燈籠🏮同裝修
🍤🍤🍤🍤
自選天婦羅定食 ($30) 🍤🍤
定食可以揀飯🍚 香蔥牛肉飯(+$8) 冷烏冬🍜 冷蕎麥麵🥶
而湯烏冬同湯蕎麥麵就可以揀豬骨湯或者鰹魚湯🐖🐟
鮮帶子 ($18)
廣島蠔 ($18)
黑虎蝦 ($12) ⬛️🦐
黑糖蕨餅 ($28) 🧊🧊
但呢個唔會好甜啊 仲有啲黑糖醬可以點🤤🤤
而且唔會煙韌到好似咬唔開咁樣😬😬
炸菠蘿伴雪糕 ($28) 🍍🍦🍨
🙋🏻♂️第一次食炸菠蘿🍍 好正 外皮好脆😬 咬到入去就有菠蘿好爽既口感😬😬 少少咸 再加埋菠蘿同雪糕既甜 真係好夾架🤤🤤