2022-10-01
男朋友等我收工我哋仲諗緊食咩好嘅時候我哋做埋好耐,冇食拉麵,跟住我就揀咗呢一間。呢間我好鍾意佢個裝修,因為佢個裝修係有日本嘅味道。我哋叫咗三樣嘢主菜及小食香濃雞湯拉麵 ($92)我最鍾意,就係佢個湯底,好友濃郁嘅雞湯尾。好鍾意佢個麵底,可以揀軟硬程度,可以揀葱同埋蒜溫泉玉子雞汁拌麵($82)我第一次是去過拌麵,起初我會以為係好似一個沾麵咁,但係原來唔係佢有少少好濃郁嘅雞湯汁,再可以比你自己自行選擇適當嘅醬料。我冇加到佢任何醬料,因為我覺得就咁食已經好好食。餃子上次叫咗明太子雞翼,今次就叫餃子,佢個餃子都好好食個皮夠晒薄,然後佢個醬料真係好好食。配菜佢呢度有得自行添加生蒜同埋高菜,佢啲高菜夠晒辣,中意食生蒜,就一定要試。飲品無花果蜂蜜啤酒佢個無花果味同蜜糖味真係好香飲落有得淡淡的蜂蜜味山葵薑味汽水雖然我一啲都飲唔到山葵嘅味道,但係薑味汽水就絕對一定有。總結呢一間餐廳除咗有裝修之外,佢啲嘢食都係唔差嘅。好鍾意佢啲配菜,以及佢啲小食。雖然野食款式唔算太多。但係咁樣就啱晒我啲有選擇困難症嘅人。因為越少選擇我就唔使咁多選擇🤭🤭。呢間又係我另一間會繼續去食嘅一間餐廳。
我哋仲諗緊食咩好嘅時候
我哋叫咗三樣嘢
主菜及小食
香濃雞湯拉麵 ($92)
我最鍾意,就係佢個湯底,好友濃郁嘅雞湯尾。
好鍾意佢個麵底,可以揀軟硬程度,可以揀葱同埋蒜
溫泉玉子雞汁拌麵($82)
我冇加到佢任何醬料,因為我覺得就咁食已經好好食。
餃子
配菜
飲品
無花果蜂蜜啤酒
佢個無花果味同蜜糖味真係好香飲落有得淡淡的蜂蜜味
山葵薑味汽水
雖然我一啲都飲唔到山葵嘅味道,但係薑味汽水就絕對一定有。
總結