2023-06-11 19 瀏覽
繼上次去過一間露營餐廳後,今晚去了灣仔另一間露營餐廳。今次氣氛有不同,🎤現場有live band。🍽二人餐:🔸是日餐湯粟米忌廉湯的粟米冇渣,湯的質感很滑,湯底唔會有結的感覺。🔸牛角包溫度是熱,🥐包的酥皮鬆軟,帶有點點的蒜蓉香味。🔸慢煮温泉蛋牛油果沙律沙律菜新鮮和爽脆,沒有草青味,牛油果軟滑,温泉蛋夠凍,做到流心的效果。🔸味噌豚肉串燒2串豚肉外表有少許焦香風味,味道微甜,裏面帶點鹹味。🔸狂熱辣肉碎薄餅這個做法幾特別,用切開了的包🥖做薄餅底,裏面放滿辣肉碎,包焗得很脆口,咬開🧀芝士有拉絲,肉碎帶點辣。🔸慢煮寶雲酥羊架羊架唔會太羶,羊肉很香,配菜的紅綠黃椒都非常甜美,粟米有很香的牛油味,薯條炸得香脆。🔸是日甜品店員話每日都可能有唔同,芝士蛋糕的芝士味很突出,又有少許🍋檸檬香;焦糖味馬卡龍唔會太甜,而莓味那款亦唔會太酸;🍓果撻裏面有冰凍的忌廉,有一層薄朱古力,餅底都頗脆,水果很新鮮,適合炎熱的夏天☀️食用。🔸Cappuccino咖啡味比較少,奶味較重。🔸百香果茶茶味較濃,百香果味較少。😌今晚就在露營風餐廳裏愉快地渡過了!📍我愛慢煮 (灣仔)灣仔軒尼詩道314-324號W Square4樓#foo
繼上次去過一間露營餐廳後,今晚去了灣仔另一間露營餐廳。

今次氣氛有不同,🎤現場有live band。
🍽二人餐:
🔸是日餐湯
粟米忌廉湯的粟米冇渣,湯的質感很滑,湯底唔會有結的感覺。
🔸牛角包
溫度是熱,🥐包的酥皮鬆軟,帶有點點的蒜蓉香味。
🔸慢煮温泉蛋牛油果沙律
🔸味噌豚肉串燒2串
豚肉外表有少許焦香風味,味道微甜,裏面帶點鹹味。
🔸狂熱辣肉碎薄餅
🔸慢煮寶雲酥羊架
🔸是日甜品
焦糖味馬卡龍唔會太甜,而莓味那款亦唔會太酸;
🔸Cappuccino
咖啡味比較少,奶味較重。
🔸百香果茶
茶味較濃,百香果味較少。
😌今晚就在露營風餐廳裏愉快地渡過了!
📍我愛慢煮 (灣仔)
灣仔軒尼詩道314-324號W Square4樓

#foodie #food #foodpic #foodphoto #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk
#多國菜 #酒 #露營風餐廳 #灣仔
#foodielife #為食妹 #tm128_love food
2023-06-10 15 瀏覽
我愛慢煮係灣仔新開咗新店,之前去過尖沙咀店已很喜歡店內的出品。新店沿用露營設計概念,而且有駐場歌手演唱,就更有氣氛。香濃粟米湯跟蒜蓉包蒜蓉包烤得香脆,點餐湯一起吃,口感十足。炸雞軟骨,外層酥脆,內裡軟骨則是又軟又脆。每一口炸雞軟骨都帶著微微的辣味,讓人不自覺地一直想再吃一口。慢煮紅酒燴牛面肉農夫包:牛肉經過長時間的慢煮,口感非常軟嫩,入口即化。紅酒醬汁則是讓整道菜更加豐富多彩。農夫包的口感鬆脆,搭配牛肉和紅蘿蔔非常適合。主食後,當然是甜品時間,要了個「是日廚師推介甜品」$88這個甜品有;芝士蛋糕、馬卡龍蛋白杏仁餅和迷你水果撻。藍莓芝士蛋糕口感濃郁,藍莓醬孫甜甜,芝士控不可錯過馬卡龍蛋白杏仁餅脆口不油膩,搭配著濃郁的香味,讓人回味無窮。迷你水果撻則是清新爽口,一口一個,口感豐富。

香濃粟米湯跟蒜蓉包
蒜蓉包烤得香脆,點餐湯一起吃,口感十足。

炸雞軟骨,外層酥脆,內裡軟骨則是又軟又脆。

紅酒醬汁則是讓整道菜更加豐富多彩。
農夫包的口感鬆脆,搭配牛肉和紅蘿蔔非常適合。

主食後,當然是甜品時間,要了個「是日廚師推介甜品」$88

這個甜品有;芝士蛋糕、馬卡龍蛋白杏仁餅和迷你水果撻。

藍莓芝士蛋糕口感濃郁,藍莓醬孫甜甜,芝士控不可錯過

迷你水果撻則是清新爽口,一口一個,口感豐富。
3K
2023-06-10 23 瀏覽
朋友介紹到了一間灣仔樓上舖打卡食飯,店內裝修用上露營格局,花草樹木、矮枱矮櫈仲有帳幕添,氣氛十足。我地一行四人可以坐帳篷位,私隱度十足,枱面坐位嘅高度都啱好,都幾舒服㗎,除咗冷氣有少少不足,不竟有帳篷擋著嘛,可接受嘅😆🥣是日餐湯&餐包是日係粟米忌廉湯配蒜蓉法包,粟米味夠香,多士很脆。🍟炸薯條配紫蘇話梅沙律醬先來個頭盤小食,叫了份炸薯條,醬汁有幾樣可選,就揀個少見啲嘅紫蘇話梅先,酸酸甜甜都幾夾。🐂日式燒牛肉他他沙律再來份沙律,賣相幾靚,牛肉鮮味嫩滑,沙律菜新鮮爽口。🥚滑蛋鰻魚意大利飯主菜之一是意大利飯,日式蛋包遇上意大利飯mix&match又幾特別喎😋🐖慢煮原條豬肋骨作為一間主打慢煮嘅餐廳又點可以唔試佢嘅慢煮菜式,來了一份豬肋骨,一條份份量都幾足,塗抹上大量bbq醬,好有燒烤嘅感覺。🍰是日廚師推介甜品最後再來份廚師甜品,雖然寫話一人份,但我覺得兩個人先啱😆全部都好甜,正。🥤蜜桃水果茶&美式冰咖啡餐廳仲係新開飲品唔多選擇住,點了水果茶同冰咖啡,冰冰涼涼啱晒。環境係唔錯嘅,仲有live聽添,打卡一流~
🥣是日餐湯&餐包
是日係粟米忌廉湯配蒜蓉法包,粟米味夠香,多士很脆。
🍟炸薯條配紫蘇話梅沙律醬
🐂日式燒牛肉他他沙律
再來份沙律,賣相幾靚,牛肉鮮味嫩滑,沙律菜新鮮爽口。
🥚滑蛋鰻魚意大利飯
🐖慢煮原條豬肋骨
🍰是日廚師推介甜品
🥤蜜桃水果茶&美式冰咖啡
環境係唔錯嘅,仲有live聽添,打卡一流~
2023-06-04
2023-06-09 25 瀏覽
收工同朋友路過 試新野 揀左我愛慢煮上到黎環境唔錯 燈光暗暗地幾有氣氛 幾舒壓我點左個意粉味道幾特別 花椒味既意粉 唔錯 而且份量同價錢係成正比 不過有埋啤酒飲就更好 呢間野會有下次
收工同朋友路過 試新野 揀左我愛慢煮
上到黎環境唔錯 燈光暗暗地幾有氣氛 幾舒壓
我點左個意粉味道幾特別 花椒味既意粉 唔錯
而且份量同價錢係成正比 不過有埋啤酒飲就更好
呢間野會有下次
蒜香花椒蜆肉吉列蝦意粉
蒜香花椒蜆肉吉列蝦意粉
2023-06-09 19 瀏覽
喜歡慢活的你 一定要來慢煮的生活 健康 又令人期待這裏的感覺絕對係一個營地 是城市中的綠洲馬上講講嘢食燒牛肉Tata沙律最重要的,當然是他他牛肉 做得大概七成熟牛味十足,鮮味一流沙律加上唔同醬汁這個作為第一道菜,簡直係絕好的開胃菜慢煮原條燒肋骨淨係見到賣相已經非常吸引 要馬上用相機食先 影完之後馬上動手豬肋骨燒得非常鬆軟,刀叉一切已經自動分開一種濃郁嘅骨嘅味道非常好味 回味無窮加上不同燒的蔬菜 尤其是個粟米 非常美味,香口甜美忌廉粟米湯綿綿的口感 粟米味非常香有一種農村嘅味道配上美味蒜蓉包 蒜蓉包脆卜卜,而且蒜蓉味道一流 簡直係絕配卡邦尼薄餅卡邦尼意粉吃得多 原來卡邦尼薄餅亦都非常出色 所謂薄餅 是厚厚的麵包燒得脆脆配上卡邦尼醬汁 呢個係一個嶄新嘅味道口感創新嘅做法 值得欣賞滑蛋鰻魚意大利飯大大塊鰻魚 做得香口 醬汁亦甜美滑蛋 無論顏色口感都非常出色更加係內有乾坤 原來係芝士意大利飯香噴噴 亦都做到拉絲嘅效果無敵炸薯條,配黑松露醬薯條粗粗 滿足口感最重要嘅係黑松露醬 有一種豪華嘅食薯條感覺 一路同朋友傾偈一路食薯條 一流享受配上美味水果茶 清新 一種放鬆嘅感覺

喜歡慢活的你 一定要來
慢煮的生活 健康 又令人期待
這裏的感覺絕對係一個營地
是城市中的綠洲

馬上講講嘢食

燒牛肉Tata沙律

最重要的,當然是他他牛肉 做得大概七成熟
牛味十足,鮮味一流
沙律加上唔同醬汁這個作為第一道菜,簡直係絕好的開胃菜

慢煮原條燒肋骨

豬肋骨燒得非常鬆軟,刀叉一切已經自動分開
一種濃郁嘅骨嘅味道非常好味 回味無窮
加上不同燒的蔬菜 尤其是個粟米 非常美味,香口甜美

忌廉粟米湯

綿綿的口感 粟米味非常香
有一種農村嘅味道
配上美味蒜蓉包 蒜蓉包脆卜卜,而且蒜蓉味道一流 簡直係絕配

卡邦尼薄餅

炸薯條,配黑松露醬

薯條粗粗 滿足口感

配上美味水果茶 清新 一種放鬆嘅感覺
2023-06-09 9 瀏覽
灣仔新開營地慢活西餐廳✨✨🧡🧡以camping為主題的餐廳,環境設計非常舒服,走進餐廳讓人有種chill relax的感覺,燈光溫柔,木桌配搭camp用的椅子,完完全全代入camp的情景中。另有有卡位,以帳篷的卡位,私隱度高。重點是餐廳安排了現場歌唱live為餐廳增加舒服的音樂,讓客人的心情更加放鬆!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻餐廳更主張慢煮的烹製方法,食得健康又安心!《日式燒牛肉他他沙律》$88前菜選了這份由心形碟盛著的沙律,日式燒的他他牛肉質鮮嫩,中間呈粉紅色,口感軟腍,配上沙律菜和番茄,是前菜的好選擇。《慢煮原條豬肋骨》$188餐廳主張的慢煮烹製方式來處理原條豬肋骨,豬肋骨的肉質非常柔軟,很易咀嚼,肉很易離骨,亦入味!不錯!《卡邦尼薄餅》$128特色菜式,在麵包內塞滿了卡邦尼的食材和醬汁把它焗,麵包外層脆卜卜,表面則芝士和忌廉溶化感,咬下來像吃卡邦尼意粉一樣!很特別的菜式!《滑蛋鰻魚意大利飯》$138有驚喜的意大利飯,表面看似是日式滑蛋鰻魚飯,原來內裏有乾坤!內是芝士香濃的意大利飯!芝士拉絲!很惹味!《炸薯條》$48炸著條配上黑松露醬。《是日廚師推介甜品》$88精緻的迷你水果撻,配上香滑口感
灣仔新開營地慢活西餐廳✨✨🧡🧡

餐廳更主張慢煮的烹製方法,食得健康又安心!

《日式燒牛肉他他沙律》$88

《慢煮原條豬肋骨》$188

《卡邦尼薄餅》$128

《滑蛋鰻魚意大利飯》$138

《炸薯條》$48
炸著條配上黑松露醬。

《是日廚師推介甜品》$88
精緻的迷你水果撻,配上香滑口感軟綿的芝士蛋糕,甜蜜滿分!

2023-06-09 36 瀏覽
今晚到灣仔W Square 4樓的「我愛慢煮」享用高質西餐。餐廳面積不小,亦有户外部份,在灣仔鬧市很少見。裝飾以野外露營為主題,撐起大帳幕,原來是廂房。部份座位是沙灘椅,旁邊放有小樹裝飾,充滿原野氣息。今晚還有歌手唱歌助興。我點了個“二人餐$598”:前菜:“慢煮溫泉蛋牛油果沙律”,用別緻心形碟上枱,有流心溫泉蛋、牛油果和新鮮沙律菜,好味又健康。“是日餐湯及牛角包”,粟米忌廉湯,粟米味道濃郁,清甜可口。牛角包新鮮酥脆。主菜:“澳洲穀飼安格斯西冷8安士”,西冷扒肉質上乘,經慢煮烹調,牛肉味突出,肉汁豐富。配菜是粟米和薯條,粟米鮮甜,即炸薯條脆卜卜。如能加多少許醬汁,味道會更佳。“經典辣肉碎薄餅”,很特別的薄餅:將長麵包切開,加上芝士碎肉烘製而成。少少辣,麵包烘得香脆,和一般薄餅口感不同,別有一番風味。小食:“味噌豚肉串燒2串”,口感像剛燒起的叉燒,肥瘦適中,保存肉汁,非常滋味。“是日甜品”,芝士蛋糕、生果撻、馬卡龍,一款甜品,三種口味,賣相也一絲不苟。飲品:百香果茶、拿鐵咖啡9半躺在沙灘椅上,陶醉在悠揚的歌聲中,一邊享用美食,實在是人間一大樂事。下次期待加入英文歌,可滿足不同客人的喜好。
我點了個“二人餐$598”:
前菜:
主菜:
小食:
飲品:百香果茶、拿鐵咖啡
  • 安格斯西冷,辣肉碎薄餅,豚肉串燒
2023-06-09 14 瀏覽
得知這以野外露營佈置作招來的西餐品牌在湾仔新店開業,今晚作客👏到達時才發現,場内更有歌手busking,悦耳音樂, 又多了另一享受,店内空間寬大,另有室外大平台可供活動👍🏼選了二人套餐内包:飲品兩杯, 前菜,主菜,少食,甜品飲品梳打水😋前菜慢煮溫泉蛋牛油果沙律,清新醒胃,混合蛋黃香味更鲜😋粟米忌廉湯及牛角包, 湯底甘甜, 温度恰當, 配上牛角包夠滋味😋主菜四支骨羊架, 大大件四支骨羊架, 外面沾滿脆麵包糠, 烤焗完上枱, 熱度保持十足, 份量夠兩成人用😋經典辣肉碎薄餅, 輕輕辣度令肉碎味道更顯現, 薄餅烤得香脆, 入口夠嚼勁😋小食.味噌豚肉串燒, 上枱時仍夠熱, 豚肉襯味噌香, 味道濃郁😋是日甜品, 芝士蛋糕, 馬克龍餅及迷你果撻, 甜入心😋一次回味倣似野外西餐👏

選了二人套餐内包:
飲品兩杯, 前菜,主菜,少食,甜品
飲品
梳打水😋
梳打水

前菜
慢煮溫泉蛋牛油果沙律,清新醒胃,混合蛋黃香味更鲜😋
慢煮溫泉蛋牛油果沙律

粟米忌廉湯

牛角包

主菜
四支骨羊架

經典辣肉碎薄餅

小食.
味噌豚肉串燒, 上枱時仍夠熱, 豚肉襯味噌香, 味道濃郁😋
味噌豚肉串燒

是日甜品, 芝士蛋糕, 馬克龍餅及迷你果撻, 甜入心😋
是日甜品

經典辣肉碎薄餅
味噌豚肉串燒
是日甜品
2023-06-08 19 瀏覽
新開張不久的我愛慢主,店內裝修極具設計,以camping 為主題就連露營帳幕也融入設計內而且有現場歌手表演🎤,超有氣氛,朋友聚會或拍拖絕對適合。首先上桌的是粟米濃湯和蒜蓉包濃湯味道香甜,吃起來粟米味很濃郁,而蒜蓉包則是非常酥脆,牛油蒜香味十足,讓人食指大動。接著就是日式燒牛肉Tata沙律。這道沙拉的燒牛肉牛味足,燒得恰到好處,外焦內嫩,搭配上新鮮的蔬菜和特製醬汁,味道清新怡人。最後,主菜當然是餐廳主打的慢煮菜式———「慢煮寶雲酥羊架七支骨」。這道菜的羊肉經過長時間的慢煮,肉質變得極為嫩滑,搭配上酥脆的外皮,口感非常豐富。而且七支骨的份量也非常足夠,讓人吃得非常滿足。整體來說,這家餐廳的食物質量很高,味道也很合口味,而且價格也相當合理。
就連露營帳幕也融入設計內
帳篷包箱
而且有現場歌手表演🎤,超有氣氛,朋友聚會或拍拖絕對適合。
駐唱歌手

首先上桌的是粟米濃湯和蒜蓉包
牛油蒜蓉包+粟米濃湯

接著就是日式燒牛肉Tata沙律。

慢煮寶雲酥羊架七支骨

慢煮寶雲酥羊架七支骨
2023-06-07 19 瀏覽
我愛慢煮是一家新開的文青風格西餐廳,裝修頗具特色,員工也很有禮貌。場內還有歌手獻唱。我們點了一些食物,羅宋湯的材料充足,味道濃郁但不會太酸。小食拼盤有串燒、豬肉腸、吉列芝士蕃茄和吉列蠔,炸得很脆口但不會太油膩。主菜是澳洲安格斯肩胛牛扒,外面煎得很香,裡面是3至5成熟,散發出很濃郁的牛肉香味。主食是蟹肉醬長通粉,蟹肉醬的份量很足,每一口都能吃到濃郁的蟹肉味,非常美味。最後,我的朋友點了一份慢煮豬肋骨,雖然這道菜不是我最愛的,但味道比很多連鎖西餐廳的豬肋骨都好吃。咖啡和特飲的口感都不錯,不會讓人失望。

咖啡和特飲的口感都不錯,不會讓人失望。
2023-06-07 23 瀏覽
想有露營風味又唔洗熱同比蚊咬「懶人camping」可以試下灣仔呢間新餐廳佔地甚廣,有帳幕風亦有矮凳「户外」風更有不少裝飾,花花草草增加户外感食物方面亦帶點露營風格🏕️日式燒牛肉他他沙律燒牛肉他他,牛味唔錯,當然係偏生外層略燒過,帶碳香,確有露營風味沙律菜新鮮,配日式酸醋沙律汁幾開胃,賣相亦唔錯卡邦尼薄餅並非傳統圓形pizza而係卡邦尼醬塗喺厚餅底再入焗爐烤焗餅底烤至微焦,脆口但厚批底並非個個都鍾意而「卡邦尼」亦未見突出慢煮原條豬肋骨都幾大份,4個人share都夠慢煮處理,所以內𥚃嘅肉係呈粉紅色其實ribs一向都幾難煮嘅(我覺得)太淋又似煲湯豬肉唔淋又難入味又痴骨我覺得呢度都算合格係個汁略為甜左少少配菜如粟米洋蔥紅椒等都有grill過誠意十足👍廚師推介甜品其實一入餐廳門口就會見到甜品櫃而呢個甜品就係random pick配精美擺盤藍莓cheese cake,果撻同馬卡龍各2粒味道 #唔完美可接受要改善Americano & 水蜜桃水果茶 Americano係穩打穩扎之選,唔錯嘅水果茶難得唔太甜亦唔係假糖漿味餐廳啱啱開張,侍應同廚房明顯有啲手忙腳亂食物大部分都真係幾燶🙈我覺得更顯露營嗰種粗獷

想有露營風味又唔洗熱同比蚊咬
「懶人camping」可以試下灣仔呢間新餐廳

佔地甚廣,有帳幕風亦有矮凳「户外」風

更有不少裝飾,花花草草增加户外感
食物方面亦帶點露營風格🏕️

日式燒牛肉他他沙律
燒牛肉他他,牛味唔錯,當然係偏生
外層略燒過,帶碳香,確有露營風味
沙律菜新鮮,配日式酸醋沙律汁
幾開胃,賣相亦唔錯

但厚批底並非個個都鍾意
而「卡邦尼」亦未見突出

慢煮原條豬肋骨
都幾大份,4個人share都夠
慢煮處理,所以內𥚃嘅肉係呈粉紅色
其實ribs一向都幾難煮嘅(我覺得)
太淋又似煲湯豬肉

而呢個甜品就係random pick配精美擺盤
藍莓cheese cake,果撻同馬卡龍各2粒
味道 #唔完美可接受要改善

Americano & 水蜜桃水果茶
Americano係穩打穩扎之選,唔錯嘅
水果茶難得唔太甜亦唔係假糖漿味

餐廳啱啱開張,侍應同廚房明顯有啲手忙腳亂
食物大部分都真係幾燶🙈
我覺得更顯露營嗰種粗獷(?)嘅味道
但服務係好嘅,追單有跟進同態度幾有禮貌
環境滿分,打咭一流,更有busking推高氣氛
比多啲時間佢進步,有機會會再嚟👍
2023-06-06 19 瀏覽
朋友說這間餐廳有人現場唱歌,而且環境舒服,約了一齊去輕鬆下一到餐廳,已經給我一份舒服的感覺,餐桌在以設計特別,而且有帳篷和戶外座位。粟米湯味道creamy, 牛角包脆卜卜豚肉串燒🔥得香噴噴,味噌豚尾原來很好吃👍🏻慢煮溫泉蛋牛油果沙律🥗好fresh,沙律菜新鮮,半生半熟的慢煮蛋, 弄穿後蛋汁滲落蔬菜,又好味又健康🥰澳洲穀飼安格斯西冷質素高,調味不錯,又嫩滑。配菜粟米也又甜又香!辣肉碎薄餅芝士味餅底夠脆,肉碎很香不太辣藍莓芝士蛋糕我至愛,芝士味濃,馬卡龍和小果撻也很美味, 再配冰凍生果茶,超good!一邊嘆美食,一邊還有歌聽,晚上在這間餐廳chill 下真不錯🎊
朋友說這間餐廳有人現場唱歌,而且環境舒服,約了一齊去輕鬆下

粟米湯味道creamy, 牛角包脆卜卜

豚肉串燒🔥得香噴噴,味噌豚尾原來很好吃👍🏻

辣肉碎薄餅芝士味餅底夠脆,肉碎很香不太辣

2023-06-05 33 瀏覽
我個人最鍾意試新嘢,朋友說灣仔開了間餐廳有人busking 唱歌,環境又舒服,所以便相約一同去輕鬆一下粟米湯夠濃,牛角包好食豚肉串燒非常香口,加了味噌,口感夠特別慢煮溫泉蛋牛油果沙律我十分喜歡,夠健康又美味。沙律菜非常新鮮,配了半生半熟的慢煮蛋,原來那麼好吃!澳洲穀飼安格斯西冷💯,肉質嫩滑,做得沒有過火,牛扒半生半熟是最好味的、這間餐廳絕對做得到👍🏻👍🏻辣肉碎薄餅芝士味非常濃,肉碎少少辣,夠惹味,加上餅底十分脆口,要比❤️❤️甜品賣相討好,藍莓芝士蛋糕味濃,夠芝士味,馬卡龍脆口,小果撻也不錯🎉在舒服寫意的環境享受好吃的食物,渡過了一個愉快的晚上🥰🥰

粟米湯夠濃,牛角包好食

豚肉串燒非常香口,加了味噌,口感夠特別

在舒服寫意的環境享受好吃的食物,渡過了一個愉快的晚上🥰🥰
今晚一行四人到灣仔「我愛慢煮」開餐,食物質素相當唔錯,還有很值得欣賞的是有現場歌曲演唱,表演者很投入,餐廳整體環境又夠chill,有很多打卡位,我們真的渡過了一個很輕鬆的晚上,等我開心分享吓我自己最喜歡吃的幾項食物:1. 堅果煙三文魚沙律:沙律菜夠新鮮,伴以適當的沙律醬,開胃醒神☺️2. 黑安格斯肩胛(12安士):分量當然足夠四個人吃,廚師烹調的時間剛好是三成熟,肉質鮮嫩兼牛味濃郁,大家都非常欣賞❤️3.忌廉蟹黃蟹肉粗管通粉:醬汁美味,通粉硬度適中,食到嘴舐舐😁4.清酒煮甲殻生物:有蝦、青口、扇貝及蜆,食材新鮮,湯清甜兼有酒香味👍5. 小食拼盤:有串燒豚肉及雞肉各兩串,日式紫蘇葉豚肉腸兩條,吉列蠔及吉列蕃茄芝士各兩件,我最欣賞吉列蠔及蕃茄芝士,上枱非常熱辣辣,兩款都外脆內軟,香口美味😋另外,餐廳的服務員也有禮,在這裏用餐的體驗確是不錯呢!

另外,餐廳的服務員也有禮,在這裏用餐的體驗確是不錯呢!
2022-08-08 1163 瀏覽
環境唔錯又乾淨、裝修得幾靚,坐到近花牆旁邊,枱上又有乾花同枱燈,適合打卡。 星期日晚上人流唔多,餐廳全層很大,可以自己揀想坐咩位置都得,人流小比較靜,上菜又快。職員說平日會很多人,所以如果想小人真的要星期日來。坐好耐都唔會趕人走,真係好好。安格斯西冷牛扒($298),牛扒都幾厚,烤得唔錯,好好味。龍蝦意大利飯($198)都好有水準。飯唔會硬,芝士龍蝦都燒得唔錯,又大隻。如果冬天來,外面有帳幕坐,幾正,不過夏天怕熱就唔打算坐外面。

安格斯西冷牛扒($298),牛扒都幾厚,烤得唔錯,好好味。

2022-08-07
  • 龍蝦意大利飯