2023-05-18 78 瀏覽
我最近到愛上米線這家餐廳用餐,點了泡椒酸菜魚湯米線和秘製魚腐。中午的餐單包一杯飲品,除了泡椒酸菜魚米線外,還有很多其他吸引的款式。對於泡椒酸菜魚湯米線,辣味不足,且泡椒和酸菜的味道都不夠突出。米線的口感還可以,但是整體味道並沒有讓我印象深刻。至於秘製魚腐,我必須說它是非常失敗的一道菜。原本滿心期待的菜式,但它的味道非常油膩,而且魚腐的口感不夠新鮮,讓我感到非常不舒服。我甚至無法吃完整道菜,這讓我非常失望。

泡椒酸菜魚湯米線

秘製魚腐

2023-05-14
嘩, 門面大到好似一間酒樓, 食肆係要裝修得靚靚才能吸客, 起碼我一見到就想入去食。食米線好似揀車仔麫般, 先要個好特別嘅龍蝦汁蕃茄湯底, 其他地方好少見到。功夫滷水大腸, 大大件, 滷得夠入味, 好肥美但又唔會有D肥膏係到, 多食都唔會有罪惡感魚片頭, 爽口彈牙, 最怕食D淋綿綿一團粉的。有魚味而又唔會腥, 唔錯墨魚丸, 依個要推介, 因為咬開係會食到一粒一粒嘅墨魚肉, 真材實料冇呃人金菇菜, 雲耳, 腐皮都係米線最好配搭等緊之際見有個奶黃金沙豬柳肉$28, 唔貴喎。做法幾好味, 滑溜嘅汁醬加埋咸蛋黃嘅甘香, 整塊豬柳真係好食好多, 味道有層次。熱辣辣嘅天氣叫左杯芒果乳酪梳打最涼快, 微酸少甜啱哂我
金菇菜, 雲耳, 腐皮都係米線最好配搭
熱辣辣嘅天氣叫左杯芒果乳酪梳打最涼快, 微酸少甜啱哂我
愛上米線 (北角店) 呢間餐廳除左米線,下午茶時間仲有炸雞🍗等小食,仲有好似酒bar咁有happy hour時段、供酒精飲品既米線舖,真係第一次見~🥢蜜糖芥末雞肉粒配驚喜爆炸糖 $32嘩~ 炸雞crossover爆炸糖好新穎喔~ 又意想不到地兩者配合,令口感更豐富~🥢功夫魚腐川香麻辣湯米線 $53湯底麻香味濃郁,揀左小辣岩岩好😋 米線好滑溜,魚腐好新鮮帶魚鮮味❤️❤️🥢家郷辣椒炒五花肉拌飯 $59男朋友揀左拌飯,呢款偏辣,五花肉焦香😍配料和飯既份量都好多好足料~🥢麻辣爽脆豬耳 $26男朋友表示豬耳好爽口,係開胃既小食😋🥢芒果乳酪梳打 跟餐價$15/杯芒果🥭汁製作成好似三文魚籽咁,一咬開芒果汁溢出好過癮喔😆地址:北角書局街1-25號美輪大廈地下12, 12A及14號舖
愛上米線 (北角店)

🥢蜜糖芥末雞肉粒配驚喜爆炸糖 $32

🥢功夫魚腐川香麻辣湯米線 $53

🥢家郷辣椒炒五花肉拌飯 $59

🥢麻辣爽脆豬耳 $26
男朋友表示豬耳好爽口,係開胃既小食😋

🥢芒果乳酪梳打 跟餐價$15/杯
芒果🥭汁製作成好似三文魚籽咁,一咬開芒果汁溢出好過癮喔😆

2023-04-07
2023-04-10 30 瀏覽
北角的愛上米線是一家新派米線店,有多家分店,裝潢光亮但和米線有點格格不入。不過,店員的服務態度非常好和親切,還會介紹推薦什麼好吃的菜式。我點了兩道主食,分別是世一酸菜魚米線和蕃茄龍蝦湯米線。湯底非常濃厚而好吃,讓人感到非常滿足。相較於傳統的米線,這家店的米線有著全新的口感和風味,非常值得一試。除了主食外,我還點了兩道小吃,分別是蛋黃雞翼和炸蛋。這兩道小吃超級好吃,讓人垂涎欲滴,非常值得推薦。總的來說,我對北角的愛上米線非常滿意。雖然店裡的裝潢有些新派,但是店員的服務態度非常好,讓人感到非常舒適。此外,菜品的味道也非常美味,讓人感到十分滿足。如果你喜歡品嚐新派米線,不妨前往這家店一試。

• 世一酸菜魚
  • 蛋黃雞翼
  • 炸蛋
2023-04-08 27 瀏覽
再次到訪呢一間新潮款式又多嘅米線舖頭😬👍🏻世一酸菜魚湯米線 $56湯底採用獨家秘方嘅酸菜湯底,仲配合左香港人嘅口味~🤭所以唔會太酸太辣,但非常香口~而微辣之中帶點酸,再加上好滑嘅魚塊非常滿足❤️每一啖米線都充滿着酸酸辣辣嘅感覺,實在真材實料!!初”嫩”First Love春韮醬爆極鮮豬潤飯 $58個名夠晒噱頭特別🙆🏻‍♀️豬膶份量好多,好好咬口,拌飯一流🙆🏻‍♀️尤其是有好多蔥,好香口食多一碗都得啊!!芥末恐龍蛋 $32特大芥末魚蛋‼️‼️香脆嘅外皮,包住香口嘅魚肉,仲有滿滿嘅芥末,雙重滿足雙重口感☺️
再次到訪呢一間新潮款式又多嘅米線舖頭😬👍🏻

世一酸菜魚湯米線 $56

初”嫩”First Love
春韮醬爆極鮮豬潤飯 $58

芥末恐龍蛋 $32

2023-04-07 21 瀏覽
我最愛「愛上米線」的拌米線。無論哪間分店,都是食拌米線。今天書局街分店,也是拌米線:藤椒野菌雞粒拌米線($56)。店員哥哥問我:黃豆、芫荽、蔥,要唔要?我答:要!跟住多口講句:最好多啲。結果,嘩!真係好多!嘻嘻,大滿足。我先生選了蟲草花胡椒杞子雞肉配豬骨湯米線($59)。有好幾件大大塊的雞髀肉,湯底有少許胡椒味,整體比較清淡。他說自己食滯了,這個湯好啱佢。此外,還叫了些小食。剁椒皮蛋半隻($9)次次都叫,好食。奶黃金沙豬柳肉($28)豬柳嫩,金沙香,唔錯。手打魚腐串($22)有甜粟米、櫻花蝦和冬陰公三種味,味道不錯,口感似酥炸鯪魚球多些。
我最愛「愛上米線」的拌米線。
無論哪間分店,都是食拌米線。
今天書局街分店,也是拌米線:
藤椒野菌雞粒拌米線($56)。
店員哥哥問我:黃豆、芫荽、蔥,要唔要?
我答:要!
跟住多口講句:最好多啲。
結果,嘩!真係好多!
嘻嘻,大滿足。
虅椒野菌雞粒拌米線

我先生選了蟲草花胡椒杞子雞肉配豬骨湯米線($59)。
有好幾件大大塊的雞髀肉,
湯底有少許胡椒味,整體比較清淡。
他說自己食滯了,這個湯好啱佢。

此外,還叫了些小食。
剁椒皮蛋半隻($9)次次都叫,好食。
奶黃金沙豬柳肉($28)豬柳嫩,金沙香,唔錯。
虅椒野菌雞粒拌米線
2023-04-06 27 瀏覽
近期,香港的米線愛好者有一個好消息,因為一家米線餐廳剛推出了全新餐牌。這家餐廳提供各種美味的米線選擇,從傳統的清湯米線到創新的口味此外,這家米線餐廳還推出了一道獨特的家鄉風味菜品——酸豆角雞翼鵪鶉蛋湯米線。這道菜品將傳統的米線和家鄉風味佳餚巧妙結合,味道獨特,絕對讓您驚艷。如果您想在下午茶時間來此享用小食,這家餐廳也提供了炸雞、薯條和漢堡等選擇。這些小食是完美的happy hour點心,讓您在舒適的環境中放鬆身心。除了米線外,這家餐廳還提供一系列的酒精飲品。這些飲品是完美的搭配,讓您在享用美食的同時,也能品嚐精選的酒類。

2023-04-03 12 瀏覽
你愛吃米線嗎?相信很多香港朋友都很喜歡吃米線 ,呢一家連鎖米線店,味道較其他大品牌好食好多。寫明無味精,食完唔怕喉嚨唔舒服😋除咗米線之外,呢間仲會有飯食,係我最愛既牛舌,同埋有豬膶飯,再叫多小小小食,今晚夠哂飽😎春韮醬爆極鮮豬膶飯 $58份量多,每啖都食到豬膶,好好食👍🏻爆炒京蔥黑椒牛舌飯 $63牛舌細細粒,易入口又夠軟淋,又係唔覺唔覺食哂成碗飯😂手工話梅小蕃茄 $24每次嚟都要食既小蕃茄,開胃又清新🍅香噴噴奶黃金沙豬柳肉 $28每條豬柳肉都有濃郁咸蛋黃醬好惹味👍🏻懷舊蔥油餅配藤椒野菌雞粒$36小小香辣,配蔥油餅食確實唔錯米線鋪嚟講佢坐環境唔錯,又坐得舒服,乾淨企理💯
寫明無味精,食完唔怕喉嚨唔舒服😋

春韮醬爆極鮮豬膶飯 $58
份量多,每啖都食到豬膶,好好食👍🏻

爆炒京蔥黑椒牛舌飯 $63
牛舌細細粒,易入口又夠軟淋,又係唔覺唔覺食哂成碗飯😂

手工話梅小蕃茄 $24
每次嚟都要食既小蕃茄,開胃又清新🍅

香噴噴奶黃金沙豬柳肉 $28
每條豬柳肉都有濃郁咸蛋黃醬好惹味👍🏻

懷舊蔥油餅配藤椒野菌雞粒$36
小小香辣,配蔥油餅食確實唔錯

米線鋪嚟講佢坐環境唔錯,又坐得舒服,乾淨企理💯
最近經過北角,發現地鐵站對面開了一間「愛上米線」。餐廳換咗全新餐牌,可以嗌埋酒精飲品。下午茶仲有炸雞小食提供,如果想happy hour呢間米線舖都不失為一個好選擇!今次同朋友就叫咗個二人套餐,希望可以食多啲唔同嘢食。<二人暖笠笠套餐> $178爆炒京蔥黑椒牛舌飯一開始見到牛舌飯入面有指天椒以為會好辣!點知食落又唔算好辣~店員特別提醒牛舌飯要攪拌均勻先好味。牛舌薄片爽身,攪勻後醬汁均勻包裹珍珠米,有種日式家庭料理的感覺。至尊大大碗麻辣湯米線米線好多,大胃王必點一定食飽!!!配料有炸豬扒、鹵水雞翼、金菇、鵪鶉蛋&貢丸,麻辣湯底比牛舌飯辣,配料中最鍾意炸豬扒,軟淋易咬。香噴噴奶黃金沙脆雞翼/3pcs雞翼外皮炸得脆卜卜,鹹蛋黃醬仍保留沙沙質感!!!值得推介。胡麻爽甜秋葵牽絲秋葵加上鹹香胡麻醬喺最好配搭keke桂花烏龍茶見到呢個喺新品所以叫嚟試下,茶底回甘,隱約帶有桂花清香,正好解膩。鮮檸檬特飲酸酸甜甜夠開胃!<一齊黎一串> $22另外我地仲額外點了魚腐,聽講喺招牌菜式,以傳統古法自家製成。魚腐丸有三種口味,分別為冬陰功、櫻花蝦、甜粟米,用鯪魚肉製成,肉質結實,

<二人暖笠笠套餐> $178
爆炒京蔥黑椒牛舌飯

至尊大大碗麻辣湯米線

香噴噴奶黃金沙脆雞翼/3pcs
雞翼外皮炸得脆卜卜,鹹蛋黃醬仍保留沙沙質感!!!值得推介。

胡麻爽甜秋葵
牽絲秋葵加上鹹香胡麻醬喺最好配搭keke

桂花烏龍茶
鮮檸檬特飲
酸酸甜甜夠開胃!

<一齊黎一串> $22
另外我地仲額外點了魚腐,聽講喺招牌菜式,以傳統古法自家製成。魚腐丸有三種口味,分別為冬陰功、櫻花蝦、甜粟米,用鯪魚肉製成,肉質結實,當中最鍾意櫻花蝦口味,鮮味十足,仲加咗海苔粉,睇落有啲似日式章魚燒!
牛魔王麻辣湯米線$59叫咗小辣但係都非常之重麻辣味😜同埋辣味🤪入邊有肥牛😇牛展同埋牛丸😛配搭都非常之😎同湯好夾😎米線軟硬適中🙂性價比都唔錯酸菜魚湯米線🐟$56幾重青椒嘅香味😜魚都非常之滑🤪完全冇骨😇幾有特色惹味流心芥末恐龍蛋$35驚為天人😛入邊係會爆啲芥末出嚟😍最正側邊咋嗰啲居然係炸米線😙連埋一齊食都幾特別剁椒⽪蛋 (輕盈版)$9 半個表面加咗青椒辣椒芝麻😎一啖食都幾爽⼤澳爆汁雞翼🐔$31 唔怪得食得出有蝦醬嘅味道啦😎大澳風味😜都幾香又爆汁😙雞肉好滑

牛魔王麻辣湯米線$59

酸菜魚湯米線🐟$56
幾重青椒嘅香味😜魚都非常之滑🤪完全冇骨😇幾有特色

惹味流心芥末恐龍蛋$35

剁椒⽪蛋 (輕盈版)$9 半個
表面加咗青椒辣椒芝麻😎一啖食都幾爽

⼤澳爆汁雞翼🐔$31
2023-03-14 236 瀏覽
❤️🤎🧡忍唔住 偷食咗啖🍗屋企人話唔想煮飯,咁外賣返去食啦😗依間米線專門店有種被小食耽誤嘅感覺😂本身諗住嗌碗米線食嘅,點知俾佢啲小食吸引住🤤pack入袋之前,先偷食返啖🥰咁先try到最好味㗎嘛!店員話可能要等好耐,俾我哋坐住等🤭真係好warm!(其實都係10-15分鐘😳效率超高!)❤️麻辣爽脆豬耳❤️ $26前菜一於食啲開胃嘅!麻辣豬耳非常開胃,口感軟糯,🐷又有爽脆嘅感覺,豬耳非常入味,🌶️用嚟打開味蕾就最好不過!💚家鄉辣椒炒五花肉米線💚 $59依碗份量都幾足,青椒🫑下仲有唔少肉肉添!五花肉油香肉味重,入口惹味真係不得了!🐽米線底部會有醬油,一定一定要撈勻食,口感同味道都超豐富,越食越香!❤️牛魔王麻辣湯米線❤️ 麻辣大辣 $59呢個米線啖啖肉,入邊有肥牛,牛丸、牛𦟌,🍜配料方面有腐皮、雲耳、芽菜!配料豐富,牛肉味香濃🐮雖然揀咗麻辣大辣🌶️但係佢嘅辣度唔會好刺激,好開胃!🧡大澳爆汁雞翼🧡 $28熱辣辣 燙口又燙手,即使係咁都阻止唔到我偷食嘅節奏!🐥嗌落去真係爆汁!肉汁鮮嫩多汁!好彩有偷食😛🤎椒鹽脆辣雞球🤎 $22即叫即炸,拎返屋企食都保持到脆口!🐣椒鹽味道好惹味,少少嘅辣度加調味令雞肉鮮味更突岀!💛
❤️🤎🧡

🧡大澳爆汁雞翼🧡 $28

🤎椒鹽脆辣雞球🤎 $22
椒鹽脆辣雞球

💛香噴噴奶黃金沙脆雞翼💛 $32
一樣都係即叫即炸,依個就係佢哋嘅招牌金沙雞翼!金沙醬滿布雞翼,令人食慾大增🐥咬落去會有好香濃嘅鹹蛋黃香,有啲後悔冇嗌多份!🥺
香噴噴奶黃金沙脆雞翼

🧡香噴噴奶黃金沙咪走雞🧡 $26
金沙系列又點止一款,依個雞肉都係都係金沙系列!🐤奶黃香金沙香充斥住每件雞肉,啖啖肉又過癮,仲好鮮嫩添!
香噴噴奶黃金沙咪走雞

💜香噴噴奶黃金沙豬柳肉💜 $28
太鍾意佢哋嘅金沙乜乜,一於嗌晒佢!依個都係啖啖肉!🐽每一件豬柳肉都充滿金沙香味,鹹鹹香香真係令人愛不釋手!🐷
香噴噴奶黃金沙豬柳肉

🤍懷舊蔥油餅配藤椒野菌雞粒🤍 $36
藤椒野菌雞粒真係超級惹味,辣度足夠又香,🌶️未食已經流晒口水!🫓配上蔥油餅真係好夾!
懷舊蔥油餅配藤椒野菌雞粒

💙一齊黎一串💙 $22
招牌手打魚腐串一共有3款口味,想咩都試吓可以嗌依個🤭每款一粒,每口味都try到!口味有冬陰功🌶️、櫻花蝦🦐、甜粟米🌽,冬陰功最令我有驚喜,味道好醒胃又唔膩!🌶️
一齊黎一串

💚惹味流心芥末恐龍蛋💚 $32
未食過恐龍蛋,好似好得意咁!大大粒仲係流心添🦖店員千叮萬囑一定要趁熱食,所以返到屋企第一時間食!🤪外層魚肉厚實有口感🐟,內餡為流心芥末,底部仲有啲米條脆脆,一齊食口感更豐富!🍢

🧡芒果乳酸梳打🧡 $26
落完單先醒起未嗌飲品,經理大推依杯芒果乳酸梳打,既然係咁梗係要試吓啦!🥭芒果乳酸味道,酸酸甜甜,🍹最鍾意就係入邊嘅爆爆珠,每啖都有驚喜!
芒果乳酸梳打

💛鮮檸檬特飲💛 $24
想清新啲可以嗌依杯,🍸鮮檸檬酸酸甜甜,食咗咁多邪惡嘢,🍋飲返杯解解膩就最好不過啦!
鮮檸檬特飲

估唔到米線專門店除咗有米線,仲有咁多特色小食🤤仲要款款都咁高質!特別係奶黃金沙系列呀😛見佢仲有其他米線配搭,同埋小食😳下次嚟堂食先!順便體驗多次佢哋咁高質咁貼心嘅服務🤭(講真佢哋服務態度真係超級好,真係會feel到佢哋由心而發去serve每位食客,仲好有效率添!)BTW記得save post,方便向店員查詢有關米線同小食啦❣

📍愛上米線
📍北角書局街1-25號美輪大廈地下12, 12A及14號舖
2023-03-04
15 分鐘 (外賣自取)
牛魔王麻辣湯米線
懷舊蔥油餅配藤椒野菌雞粒
一齊黎一串
芒果乳酸梳打
2023-03-13 17 瀏覽
呢間連鎖米線舖招牌相當搶眼,一出北角地鐵站一眼就見到,非常易搵,入內後店員好熱情推介各款小食及套餐,詳盡解釋了一番,仲提供埋圍裙,勁貼心,而主食價錢相宜,二人套餐$200都唔到,好抵食!蟲草花胡椒杞子雞肉配豬骨湯米線必試呢個廚師推介米線,雞肉新鮮勁嫩,胡椒味恰到好處,仲有健康嘅蟲草花,食米線都可以補身^^飲品試左新品冰感冬瓜茶 ,冰震口感帶有冬瓜凍,好有咬口,配香辣主菜一流!小食選擇多多,香噴噴奶黃金沙脆雞翼經蝦醬醃製更香口,即炸口感脆卜卜,一口氣食3隻都唔膩~

蟲草花胡椒杞子雞肉配豬骨湯米線

2K
每當諗唔到食咩,就一定係去食米線。呢一間係眾多之中,服務最好,唔係講譚仔話嘅港式員工.港式米線菜式同口味 與別不同嘅一間。下午茶仲有炸雞同其他小食原來仲有酒精類飲品,放工肚餓仲可以嚟啤一啤已列入我 Happy Hour嘅新蒲點Tea Set 都係$28起,超級抵食✨激爽多魚世一酸菜魚湯米線酸酸辣辣嘅湯底,配上好多片嫩滑嘅魚肉,足料有份量✨微辛蒜香雞翼尖跟餐 + $9 試下雞翼尖,帶出淡淡香蒜味✨惹味流心芥末恐龍蛋第一次見呢款恐龍蛋作小食,店員好細心剪開四份清晰見到裡面湧出流心同粟米粒✨大澳爆汁雞翼雞翼大隻又厚肉,確係爆汁勁Juicy, 鍾情雞翼不能錯過✨手工話梅小蕃茄酸酸甜甜又冰凍嘅小蕃茄,伴著原粒話梅口感清新爆汁,最佳嘅前菜✨蜜糖芥末雞肉粒 配驚喜爆炸糖雞肉粒充滿芥末嘅香味,灑上粉色嘅爆炸糖,Bili Bala 入口爆炸嘅感覺 充滿驚喜好特別✨芒果乳酪梳打呢杯特飲好正每啖都啜到爆珠粒粒,同梳打汽水融入於口中甜度恰好,冰凍又解辣

每當諗唔到食咩,就一定係去食米線。
呢一間係眾多之中,服務最好,
唔係講譚仔話嘅港式員工.港式米線

菜式同口味 與別不同嘅一間。

下午茶仲有炸雞同其他小食
原來仲有酒精類飲品,放工肚餓仲可以嚟啤一啤
已列入我 Happy Hour嘅新蒲點

Tea Set 都係$28起,超級抵食

✨激爽多魚
世一酸菜魚湯米線
酸酸辣辣嘅湯底,配上好多片嫩滑嘅魚肉,
足料有份量

✨微辛蒜香雞翼尖
跟餐 + $9 試下雞翼尖,帶出淡淡香蒜味

✨惹味流心芥末恐龍蛋
第一次見呢款恐龍蛋作小食,
店員好細心剪開四份
清晰見到裡面湧出流心同粟米粒

✨大澳爆汁雞翼
雞翼大隻又厚肉,
確係爆汁勁Juicy, 鍾情雞翼不能錯過

✨手工話梅小蕃茄
酸酸甜甜又冰凍嘅小蕃茄,伴著原粒話梅
口感清新爆汁,最佳嘅前菜

✨蜜糖芥末雞肉粒 配驚喜爆炸糖
雞肉粒充滿芥末嘅香味,
灑上粉色嘅爆炸糖,
Bili Bala 入口爆炸嘅感覺
充滿驚喜好特別

✨芒果乳酪梳打
呢杯特飲好正
每啖都啜到爆珠粒粒,同梳打汽水融入於口中
甜度恰好,冰凍又解辣
2023-03-08
————————————————————————𝓛𝓸𝓿𝓮 𝓡𝓲𝓬𝓮 𝓝𝓸𝓸𝓭𝓵𝓮愛上米線地址:北角書局街1-25號美輪大廈地下12, 12A及14號舖(旺角尖沙咀銅鑼灣香港仔都有分店~)黑白主調的裝修風格的時尚摩登米線店🍜,小食恐龍蛋🦕🥚超驚喜,更有酒精飲品提供,下午茶有炸雞小食和happy hour(4-6pm)🍻🟠推薦食物 Recommended 🔹世一酸菜魚湯米線🐟🍜($56):魚湯清爽,酸菜味道突出,米線入口滑嫩彈牙,配料豐富,魚肉的酸菜味不是特別出彩,但整體口感還是不錯😋🔸惹味流心芥末恐龍蛋🦕🥚($32):大廚特製80g特大芥末流心魚丸搭上芥末流心醬汁,辣味十足又帶點香氣,魚丸用的是鯪魚,恐龍蛋外皮酥脆,內裡綿密,入口即化!🔥😋🔹大澳爆汁雞翼🍗($28):外皮炸得酥脆,內裡肉質嫩滑,加上濃郁的大澳蝦醬裹著,每一口都是滿滿的口感和風味,非常美味😋推薦🔸麻辣爽脆豬耳🐷($26):口感Q彈,麻辣味道十分濃郁,豬耳切得薄而寬,入口即化,非常爽口,是喜愛辣味的人必點的好選擇🔥😋🔹檸檬柚子蜜🍋🍊($24):清新怡人的柚子香氣和檸檬的酸甜口感完美結合,加入蜜糖調和後回味無窮,值得一提的是,
————————————————————————
𝓛𝓸𝓿𝓮 𝓡𝓲𝓬𝓮 𝓝𝓸𝓸𝓭𝓵𝓮
愛上米線
(旺角尖沙咀銅鑼灣香港仔都有分店~)

🟠推薦食物 Recommended

麻辣爽脆豬耳

🔹檸檬柚子蜜🍋🍊($24):清新怡人的柚子香氣和檸檬的酸甜口感完美結合,加入蜜糖調和後回味無窮,值得一提的是,店家特別挑選了十分大粒的柚子蜜,喝起來更加爽口😋👍

🟡不推薦食物 Not Recommended
🔹無 No

🟠員工 Waiters
員工友善貼心,熱情周到,讓用餐體驗倍感溫馨舒適

🟡環境 Environment

黑白主調的裝修風格時尚摩登,簡約大方,展現出現代感

🟠總評分Overall (9/10)

💰$70/person

#ezukokofood #ezukokotsimshatsui #ezukoko尖沙咀 #ezukokomongkok #ezukoko旺角 #ezukokonorthpoint #ezukoko北角 #ezukokocausewaybay #ezukoko銅鑼灣 #ezukokoaberdeen #ezukoko香港仔
#ezukokochinese #ezukoko中式
#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #愛上米線 #恐龍蛋 #下午茶 #happyhour
2023-03-01 20 瀏覽
放咗工想去happy hour唔一定要去酒吧嘅,呢間愛上米線除咗主打嘅米線出色之外仲好有特色添,下午茶有炸雞等多款小食之餘仲有happy hour 🍻 加埋店員服務一流,仲要唔使收加一,去邊度搵╰☆迷你花芝醬麻辣擔擔撈米線拼魚腐 $38+$15 配芒果乳酪梳打 +$9 手工話梅小蕃茄睇佢細細碗其實都幾飽肚🤭先將佢啲醬汁撈勻,再配埋啖啖肉嘅魚腐,米線掛滿醬汁,香濃惹味。芒果乳酪梳打好香甜,入面仲有粒粒酸甜爆珠。小蕃茄超爆汁,清甜開胃—·—·—· —·—·—· —·—·—·╰☆香噴噴奶黃金沙雞翼 $32炸得外脆內嫩,好juicy,非常香口,亦都好邪惡😝╰☆胡麻爽甜秋葵 $23秋葵入口爽脆,咬開有黏黏嘅口感╰☆惹味流心芥末恐龍蛋 $32恐龍蛋係用鯪魚肉整成,店員一剪開,芥未醬流出,再配上脆脆嘅米線條,一軟一脆口感突出╰☆一齊黎一串 $22一串有三種口味,冬陰公、櫻花蝦、甜粟米🌽青檸梳打 $26

╰☆迷你花芝醬麻辣擔擔撈米線拼魚腐 $38
+$15 配芒果乳酪梳打 +$9 手工話梅小蕃茄
小蕃茄超爆汁,清甜開胃

—·—·—· —·—·—· —·—·—·

╰☆香噴噴奶黃金沙雞翼 $32
炸得外脆內嫩,好juicy,非常香口,亦都好邪惡😝

╰☆胡麻爽甜秋葵 $23
秋葵入口爽脆,咬開有黏黏嘅口感

╰☆惹味流心芥末恐龍蛋 $32

╰☆一齊黎一串 $22
一串有三種口味,冬陰公、櫻花蝦、甜粟米🌽

青檸梳打 $26