2022-06-09 127 瀏覽
🥗係將軍澳嘅一個商場一個空間小小❤麻雀雖小☕️但係就🈶️一種小確幸嘅感覺🥰簡單幾款嘅輕食午餐同埋咖啡☕️即叫即做🔥啱晒放假放慢腳步👣慢活嘅時光呢🥰🍳招牌全日早餐 $80:呢份份量夠嘅all day breakfast🈶️蛋沙律牛角包、煙三文魚沙律、薯餅、脆皮腸、吉列魚手指同埋焗豆😍抵食呀👍🥐煙三文魚田園沙律配迷你蟹沙律牛角包 $70:蟹沙律牛角包唔只賣相靚😍而且蟹嘅味道仲好夠濃🦀超正喔❤

• 招牌全日早餐
  • 煙三文魚田園沙律配迷你蟹沙律牛角包
🥚蛋美見到個份量真係嚇親咗🫡.呢間係位於將軍澳地鐵站附近嘅西式咖啡店👍🏻上次到嚟過呢邊一次而且上次老闆好好🥺今次嚟要支持下佢嘅姊妹店😹😹今次呢間店勝在性價比高平平地大份但質素偏中上🥺🤍室內好乾淨整潔而且好貼心提供籃俾客人放隨身物❣️今次嚟試咗4款菜🤍.1️⃣❣️是日意份 - 黑松露雞肉大蝦忌廉醬意粉 (💰$65 + 橙汁跟餐+$2)呢個上枱個下嚇親我🙏🏻份量多過我平時食嘅cafe三份一🫣大蝦係真係三大隻雞係一堆😹😹成份誠意度好高🤩而且意粉軟硬度啱啱好😽上面有滿滿忌廉汁加埋黑松露醬同芝士粉好creamy好濃郁咸香味🤤再加埋芝麻醬沙律菜口感豐富咗🤍❣️整體係好好食不過略嫌因為黑松露醬多咗少少油😿2️⃣❣️黑松露醬薯條 (💰跟餐+$30)見到黑松露醬又係冇抵抗力😝薯條好酥脆炸得唔油抵讚❣️加埋爆多黑松露粉本身已經幾惹味🤍再加埋佢額外用成隻碗裝黑松露醬好貼心👍🏻講真30蚊咁大兜又高質性價比好高🤤🤤🥺3️⃣🤩4oz牛肉漢堡包配薯餅及炸洋蔥圈 (💰$70)材料超級豐富🤍咬落去幾juicy👍🏻入面有菜、蕃茄蓉、牛肉漢堡、芝士同青瓜🤤炸物又夠熱辣辣酥脆🤩🤩沙律好幫到解膩👍🏻好鐘意將啲炸物又點沙律醬又點黑松露醬又點茄汁芥末😹

🥚蛋美見到個份量真係嚇親咗🫡

2️⃣❣️黑松露醬薯條 (💰跟餐+$30)

3️⃣🤩4oz牛肉漢堡包配薯餅及炸洋蔥圈 (💰$70)
材料超級豐富🤍咬落去幾juicy👍🏻入面有菜、蕃茄蓉、牛肉漢堡、芝士同青瓜🤤炸物又夠熱辣辣酥脆🤩🤩沙律好幫到解膩👍🏻好鐘意將啲炸物又點沙律醬又點黑松露醬又點茄汁芥末😹😹之後勁快就清曬🥰🥰

4️⃣吉列魚手指4條 (💰跟餐+25)
想講咬落去勁嫩滑❣其實蛋美本身唔係好食油膩炸嘢😹不過呢個咬一啖️🥺熱辣辣又有啲汁加埋啲醬超好食😽食食下又食曬😹😹不過今餐太多炸物😿食到後面已經有啲膩同飽😿
呢間小店總結嚟講贏性價比👍🏻唔使加一埋單二百唔使但食完飽到夜晚都仲好飽😹😹不過如果本身唔食油膩野可以叫沙律👍🏻或者直接試下日式料理🤩🤩🤩(上次食完幾好食🤤)
📍意Six Cafe (將軍澳)
🤍[9/10]
#蛋美在將軍澳 #香港美食 #將軍澳美食 #hkfoodie #日式 #咖啡店 #香港咖啡店 #將軍澳 #居酒屋 #hkeat #串燒 #觀塘#hongkongfood #美食地圖 #852food #yellowfood #帶子 #炒蛋 #焙茶 #咖啡 #咖啡豆 #煙三文魚 #芝士 #美食分享 #咖喱 #雞肉 #黑松露 #薯條 #意粉 #吉列魚 #漢堡

2022-06-01 126 瀏覽
餐廳同和將係姊妹店,主要提供西式,有輕食同主食,份量十足,價廉物美! 😋 吉列魚柳蟹沙律漢堡包配薯餅及沙律 $60超列魚柳係手指魚柳仲有3條,份量算大,加上蟹沙津令漢堡包有更多層次感! 特別中意蟹沙律,好重蟹既味道,加上青瓜絲酸酸地夠開胃。😊 卡津芝味熱狗及炸雞扒配沙律 $55熱狗味道超惹味,不過包聲較硬。除左腸仔同蕃茄醬仲有啲煙肉調味,所以口感好豐富! 吾好以為熱狗吾夠飽,佢仲有半大塊雞扒,食落都juice同香脆! 😋 芝麻雞翼(跟餐加$10)雞翼炸得好juice,皮薄肉嫩,加上即炸夠哂熱,食1隻都吾係好夠!😊 黑松露薯條(跟餐加$30)薯條外層脆身,不過食得出薯條雪左一段時間。值得欣賞薯條上都會有黑松露粉,加埋黑松露醬味道更加濃郁! 抵食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️食物質素:⭐️⭐️⭐️⭐員工態度:⭐️⭐️⭐️環境裝飾:⭐️⭐️⭐️衛生情況:⭐️⭐️⭐️食過返尋味:⭐️⭐️⭐️⭐️(滿分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

😋 吉列魚柳蟹沙律漢堡包配薯餅及沙律 $60

😊 卡津芝味熱狗及炸雞扒配沙律 $55

😋 芝麻雞翼(跟餐加$10)

😊 黑松露薯條(跟餐加$30)

抵食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素:⭐️⭐️⭐️⭐
員工態度:⭐️⭐️⭐️
環境裝飾:⭐️⭐️⭐️
衛生情況:⭐️⭐️⭐️
食過返尋味:⭐️⭐️⭐️⭐️

(滿分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)

2022-05-30 61 瀏覽
係將軍澳行行吓見到呢間係轉角位嘅cafe 成間店都俾人一種好舒服好chill嘅感覺🥰 好適合慢慢坐嘆住杯咖啡☕️過成個下晝我同我朋友分別嗌左個沙拉🥗同埋一個漢堡🍔◾️前菜幾fresh嘅前菜 好清新嘅青瓜絲配上咸咸哋嘅餅乾🍪▪️煙鴨胸田園沙拉🥗配迷你蛋沙拉牛角酥 $55沙拉份量都幾多 性價比來講都唔錯🫣鴨胸冇用油炸🤪好fresh 都好好食😚 唔會太咸同埋食得返本身既肉味🤩仲要係厚厚一塊😳沙拉仲有一啲藜麥,粟米粒🌽,同埋車里茄 豐富左成個沙拉牛角酥🥐好酥脆 放耐咗都唔會淋咗▪️4oz 牛肉漢堡包配薯餅及炸洋蔥圈 $70牛肉厚度適中煎得啱啱好 鎖住肉汁🥸唔會好乾身😙如果塊芝士再溶多少少🤏🏼就啱啱好😛呢個set 仲好貼心咁附送埋茄汁同埋芥末醬洋蔥圈同薯餅炸得剛剛好 唔會好油膩😚旁邊仲有啲沙律菜俾你解解膩🤪成件事即刻冇咁邪惡😈跟餐仲會附送埋嘢飲今次就試咗佢宇治之露煎茶同埋sangaria 蜜瓜梳打😃煎茶幾特別 好清新 好解膩🤩 有香濃嘅茶葉味而蜜瓜梳打就正正常常 好少見 所以見到就想飲下 係童年回憶🫣

我同我朋友分別嗌左個沙拉🥗同埋一個漢堡🍔
◾️前菜
幾fresh嘅前菜 好清新嘅青瓜絲配上咸咸哋嘅餅乾🍪

▪️煙鴨胸田園沙拉🥗配迷你蛋沙拉牛角酥 $55
沙拉份量都幾多 性價比來講都唔錯🫣
鴨胸冇用油炸🤪好fresh 都好好食😚
唔會太咸同埋食得返本身既肉味🤩
仲要係厚厚一塊😳
沙拉仲有一啲藜麥,粟米粒🌽,同埋車里茄 豐富左成個沙拉
牛角酥🥐好酥脆 放耐咗都唔會淋咗

煙鴨胸田園沙律🥗
4oz 牛肉漢堡包配薯餅及炸洋蔥圈
  • 煙鴨胸田園沙律配迷你蛋沙律牛角酥
  • 4oz牛肉漢堡配薯餅及洋蔥圈
🚩意Six Cafe將軍澳唐俊街18號The Parkside Mall地下G02C&G05B號舖海鮮忌廉湯 & 沙律🥗Dinner Menu嘅主菜本身有跟餐沙律 另外加$18有餐湯同餐飲 海鮮忌廉湯入面勁多料!! 有好多蜆肉 薯仔 洋蔥 配埋少少creamy嘅忌廉湯 好啱口味😋 至於伴碟上嘅沙律加咗藜麥 車厘茄同小小粟米 淋埋沙律醋酸酸地非常開胃👍香炸單骨雞翼(水牛城辣醬/蜜糖柚子醬)🍗單骨雞翼嚟講d雞翼都算大隻多肉 炸粉好平均唔會太厚 但又夠脆口 嗜辣嘅朋友點水牛城辣醬就啱晒口味 不過蜜糖柚子醬都一樣出色!! 食落甜甜地 加埋小小柚子皮好好食 忍唔住想點晒成個醬😋意six墨西哥玉米片🌮最有驚喜嘅一定係呢個小食! 驚喜嘅除咗係size勁大碟(建議起碼兩人share) 仲有原來喺間cafe小店可以食到咁高質嘅墨西哥菜!! 粟米片上面嘅辣椒醬同沙律醬好惹味 脆口嘅粟米片仲加咗d蕃茄粒 口感更加豐富 配埋牛油果一齊食 惹味得嚟又fresh真係perfect match!!🥰明太子蟹沙律及吞拿魚12吋長比薩🍕見到咁大份Pizza上枱即刻留晒口水🤤 唔單只塊餅大(又係兩人share 一個人應該

🚩意Six Cafe

海鮮周打湯

海鮮忌廉湯 & 沙律🥗

香炸單骨雞翼(水牛城辣醬/蜜糖柚子醬)

香炸單骨雞翼(水牛城辣醬/蜜糖柚子醬)🍗

意six墨西哥玉米片

意six墨西哥玉米片🌮

明太子蟹沙律及吞拿魚12吋長比薩

明太子蟹沙律及吞拿魚12吋長比薩🍕
見到咁大份Pizza上枱即刻留晒口水🤤 唔單只塊餅大(又係兩人share 一個人應該食唔晒🌝) 吞拿魚份量都好多 塊餅皮都夠厚身托得住d吞拿魚 唔會腍晒 仲keep到餅皮邊脆脆地 配埋明太子蟹沙律喺中間 味道唔會太咸 同手工薄餅原來都幾夾👍

黑松露醬和牛漢堡牛角包

黑松露醬和牛漢堡牛角包🍔
和牛漢堡超正🤩 漢堡嘅肉質比其他餐廳嘅漢堡散d 真係用和牛打成 感覺唔會太油膩 黑松露醬調味都好適中 香得嚟唔會搶晒漢堡嘅味 配埋超級鬆軟嘅牛角包好好味!!🥐

蘋果汁 & 凍橙茶
2022-05-15
海鮮周打湯
香炸單骨雞翼(水牛城辣醬/蜜糖柚子醬)
明太子蟹沙律及吞拿魚12吋長比薩
黑松露醬和牛漢堡牛角包
蘋果汁 & 凍橙茶
  • 意six墨西哥玉米片
2022-04-05 71 瀏覽
看到這間餐廳被它的名字吸引,意six cafe,覺得幾得意,所以來食午餐,午餐點了雞扒烏冬,跟餐有沙律及咖啡,雞扒就比較鞋唔好食,反而烏冬就唔錯,咖啡味道比較淡,沙律就正常。
2022-03-18 70 瀏覽
叫咗個 4oz 牛肉漢堡包配炸洋蔥圈餐$75 , 入面有生菜,芝士,蕃茄,牛肉同酸瓜(偏鹹嗰款)。漢堡扒有少少乾,如果再juicy啲就好🤪麵包好鬆軟,洋蔥圈配埋個他他醬就正正常常,同個burger幾夾🐮杯凍檸茶係偏淡嘅嗰種茶底,唔係港式茶餐廳好濃嗰款🤣之後就+ $25 叫咗個鬆餅 ,幾新奇😙入面夾咗藍莓同芝士,唔會好甜,平時好少食鬆餅因為驚好乾,呢個又唔會。總結嚟講,食落都滿足嘅,服務都好好🙈經過會再黎食🥳

杯凍檸茶係偏淡嘅嗰種茶底,唔係港式茶餐廳好濃嗰款🤣

總結嚟講,食落都滿足嘅,服務都好好🙈經過會再黎食🥳
2022-03-15 73 瀏覽
之前食過和將,覺得唔錯 星期六行過見到原來有做埋cafe,決定坐低一試。套餐價錢合理😆飲品選擇唔多,基本款Cafe可以嗌日式或者西式小食+$20 要左5粒章魚小丸子小丸子外脆內軟 有啲🐙粒 配上柚子汁沙律菜同蛋黃醬 唔錯😝P.卡津滋味熱狗配香脆雞寶及沙律$55(+$5轉珍寶香辣熱狗)加咗$5轉珍寶香辣熱狗份量好足,女仔食一定夠飽。條腸唔錯,應該有芝士喺入邊,都juicy,略嫌唔夠多香辣醬,食到最後有少少🤏漏。雞寶炸得夠脆,呢間小店嘅炸物值得一試👍🏻沙律幾有誠意,上面有啲藜麥同麵包粒。+$4凍牛奶咖啡+$20士多啤梨慕絲餅以飲品同甜品作結,牛奶咖啡甜度可以自己調校,上枱嘅時候仲有漸層👏🏻士多啤梨蛋糕唔會好甜好漏,女仔輕鬆KO一件😹 但$20略嫌有少少貴。。食物有水準、抵食💪🏻希望之後飲品同甜品可以多啲選擇,有機會想試埋佢個全日早餐🥑

套餐價錢合理😆飲品選擇唔多,基本款
Cafe可以嗌日式或者西式小食

+$20 要左5粒章魚小丸子

小丸子外脆內軟 有啲🐙粒 配上柚子汁沙律菜同蛋黃醬 唔錯😝

P.卡津滋味熱狗配香脆雞寶及沙律
$55(+$5轉珍寶香辣熱狗)

加咗$5轉珍寶香辣熱狗
雞寶炸得夠脆,呢間小店嘅炸物值得一試👍🏻
沙律幾有誠意,上面有啲藜麥同麵包粒。

+$4凍牛奶咖啡

+$20士多啤梨慕絲餅