2023-03-18
今日同友人嚟咗將軍澳食lunch 佢帶咗我嚟呢間好受街坊歡迎嘅cafe😉 主要有意粉 沙律 多士之類嘅選擇港式卡邦尼扁意粉意粉堆成一個小山丘 真係好大份量🥰 由於係港式嘅關係意粉用上白酒忌廉汁 而唔會太重蛋汁味 再配煙肉同洋蔥加返個層次 扁意粉超級掛汁 每啖都有忌廉汁🐷蜆肉煙三文魚扁意粉呢個意粉可以揀白酒忌廉汁或者意式番茄醬 我就揀返白汁啦😗 蜆肉同煙三文魚份量都幾多 相比卡邦尼意粉 呢個冇咁杰 口感會輕盈一啲🐟泰式炸魚餅呢個魚餅真係好抵食 單點都係18蚊咋 有6件🙊 真係必點推介 配埋泰式辣醬更加惹味😺 香香炸雞呢碟有8件炸雞 係無骨嘅炸雞件🐥 入面好juicy 炸粉又唔係太厚 食完都唔會覺得太邪惡😛 個人覺得店舖抵讚嘅位係醬汁分開另上 因為如果醬汁太重口味嘅話會令炸雞都好失色 但呢度嘅美式水牛城辣醬味道幾好 而且自己點就唔會過鹹🤩 跟餐多士叫意粉會跟餐有一件多士 預設係丹麥多士嘅🥪 不過可以再加錢升級要雜穀芝士多士 兩款多士都好鬆軟 雜穀芝士多士就多一重淡淡嘅芝士香🍞飲品 凍牛奶咖啡同埋凍檸茶🍋 我地奉行低糖生活 都想落少啲糖 店員話飲品嘅糖係自己落嘅 啱晒健康嘅我地😚 我幾鍾意
港式卡邦尼扁意粉
蜆肉煙三文魚扁意粉
泰式炸魚餅
香香炸雞
跟餐多士
飲品
凍牛奶咖啡同埋凍檸茶🍋 我地奉行低糖生活 都想落少啲糖 店員話飲品嘅糖係自己落嘅 啱晒健康嘅我地😚 我幾鍾意呢度嘅iced latte ☕️
本身想食份All Day Breakfast㗎 但係原來要星期六日先有😮 下次要週末過嚟喇😎