2009-04-09
今日同朋友來沙田聚舊,本來想去意粉屋既,但有個fd想試下意粉360。點知去到,原來都有early lunch,32蚊一個石鍋飯。真係好抵食呀!呢個係之前預料唔到既,真係好驚喜呀。入到去就有人問我地水,之後睇下餐牌,就食兩個意粉同一個石鍋飯。主菜香蒜雞肉意粉雖然配料好簡單,但味道都唔錯架。個蒜蓉味好夠,而且個意粉唔算太濃,清清地,好味道。肉醬意粉呢個真係好麻麻,我覺得個肉醬酸左小小,而意粉既軟硬適中啦。我認為香蒜雞肉意粉會好食。蕃茄咖喱汁一口豬石鍋飯幾好食,個咖喱汁加蕃茄。酸酸地,好開胃。一口豬好味,好有肉味。而個飯整得剛剛好,唔會太生又唔會太熟。而個飯都有幾多飯焦,但下次可以多汁既。飲品白之戀人個面有層奶泡,好靚呀。而杯飲品加左草莓、白朱古力同牛奶,雖然呢個組合會好甜,但我又唔多覺既。凍Mocha呢個係我個fd既,佢唔係成日飲咖啡都覺得好飲。我覺得杯野好好睇,上面又有cream同百力滋。感覺猶如藝術品一樣。甜品酥皮蘋果撻配雪糕呢個即製甜品,等左一陣啦。個皮好脆口,而裡面既蘋果酸酸地,好味道。配上雪糕,一冷一熱既口感真係好正啊!整體上,食物同環境真係唔錯,32蚊一個石鍋飯真係值回票價
主菜
飲品
甜品
整體上,食物同環境真係唔錯,32蚊一個石鍋飯真係值回票價。而服務真係一流,我地想叫甜品果陣,唔知可唔可以趕到在十二點九前埋單。我就問一問經理啦,佢就話上完個甜品先啦。我覺得咁樣好好呀,因為咁樣唔會為左去埋單而匆忙去食。呢樣值得一讚既,而侍應們成日幫我地加水。實有下次既,因為價錢同服務一流。