2010-07-08 53 瀏覽
假期的家庭聚會,原以為是千篇一律的飲茶,後來舍妹提議改吃西餐,總算有一點新意,這間Spaghetti 360,位於新城市廣場三期的最下層,看招牌就知和「意粉屋」有關,問心一句,意粉屋的食物實在不是高水平,這裡走的是Fusion路線,來一個三百六十度 (回歸原點?) 的大反轉。記得上次吃過的印象也不俗,希望今次不會太大走樣吧 ! 西方的諺語,有道早起的鳥兒有蟲吃,這裡蟲就沒有了,十二點九前結帳倒有特價優惠;先來的餐湯稠度可算適宜,蘑菇忌廉湯口感可十分香滑,而意式菜湯的味道更有醒胃作用,雖然棄選酥皮底,勝在弄得夠熱。再來一個夏威夷薄餅,不外乎是火腿、菠蘿和蘑菇等,芝士份量恰到好處,特別之處是揀了厚批之下,仍然弄得十分脆口,味道更是不油不膩,雖然很多人也知薄批底才是正統,其實Pizza這食物經多個國家轉手後,不多不少口味也有所變更,這裡單純以味道來說, 實屬不錯。小吃方面,揀了一款吉烈班塊作餐前小吃,約廿元有六件的份量,炸得香口而不油膩,是否班魚肉說不得準,要讚是肉質鬆軟而嚐出魚味,其青芥辣為主的醬汁亦叫匹配;熟悉的卡邦尼(白汁煙肉)意粉不算別特別出色,意粉的質感不夠彈牙,配料來說還是不膩,

小吃方面,揀了一款吉烈班塊作餐前小吃,約廿元有六件的份量,炸得香口而不油膩,是否班魚肉說不得準,要讚是肉質鬆軟而嚐出魚味,其青芥辣為主的醬汁亦叫匹配;熟悉的卡邦尼(白汁煙肉)意粉不算別特別出色,意粉的質感不夠彈牙,配料來說還是不膩,而這裡很多食物也是十分燙熱的。

意粉不大行,改行Fusion的燒石鍋飯,反而得到全家的讚賞,不是常見的韓式配料,主要是意式的肉醬,再打一隻生雞蛋上去,趁石鍋還是燒紅那刻,立時撈勻,蛋香加肉香,怎會不好味?!,飯粒也不是Risotto,有點似煙韓韌的珍珠米,那香口的飯焦,自然不可錯過。

餐飲有即磨黑啡和雪榚紅豆冰,前者例牌有一層油泡,香濃,味道也不太酸,紅豆冰沒有品嚐,見家人的反應,應該不差,準時結帳之下,每人約$45,味道與服務來說,亦是十分划算,有望再來。
2010-07-01
紀念日
正值寫文之際看新聞知道出現天降之物事件,我寫得再天花龍鳳也救不了這店了。Spaghetti 360是Spaghetti House的姐妹店,說是主打意日fushion,但我都是點傳統一點好了。看畢下午茶menu後點了鮮茄茸芝士意大利粉,蕃茄夠鮮味道也很香濃,但可惜芝士給蕃茄味完全蓋過了。意粉則的確做到軟硬適中不錯,不過這應該是意式餐廳的基本要求吧。看圖好像很大碟,事實的確只是很大碟而已,吃不了幾口就吃完,老實說我嫌貴。這是友人的香草雞肉意大利粉,吃了一小攝,雖然不太creamy但味道不錯,奶油味剛剛好,同樣地意粉都是al dente。餐茶都是coffee or tea,味道正常。這裡的侍應服務還不錯,很快就準備好水和餐牌,而且加水還很密。可惜我個人不覺得金錢應該先花在份量上,服務飽不了我。

餐茶都是coffee or tea,味道正常。

夠茄唔夠芝
奶油味剛好
夠茄唔夠芝
奶油味剛好
2010-07-02 1 瀏覽
第一次食呢間係喺山頂~覺得好好食於是就去埋沙田食啦點知係水準差勁遠一去到門口,個接待位無人,入面又有好多位咁就行入去啦,打算坐低既時候,個接待就出現喇,仲要趕番我地出去,話要出去等好啦,等左陣就坐低,叫埋野食,沙律黎埋,水都未有!!!!啲野食都係一般忌廉蘑菇湯 得兩三片蘑菇..三文魚酥皮湯都OK啦窩旦免治牛肉石窩飯 算係好食啲,有飯焦香草雞肉意粉份量大既,但係無咩汁總括而言,可以唔洗去沙田分店我寧願遠啲都要去番山頂食~~~~
第一次食呢間係喺山頂~
覺得好好食
於是就去埋沙田食啦
點知係水準差勁遠

一去到門口,個接待位無人,入面又有好多位
咁就行入去啦,打算坐低既時候,個接待就出
現喇,仲要趕番我地出去,話要出去等

好啦,等左陣就坐低,叫埋野食,沙律黎埋,水都未有!!!!
啲野食都係一般
忌廉蘑菇湯 得兩三片蘑菇..
三文魚酥皮湯都OK啦
窩旦免治牛肉石窩飯 算係好食啲,有飯焦
香草雞肉意粉份量大既,但係無咩汁

總括而言,可以唔洗去沙田分店
我寧願遠啲都要去番山頂食~~~~
一般
2010-06-21
2010-06-27 5 瀏覽
知道今天FATHER'S DAY, 都無咩可能在無BOOK位情況下去到較好既酒樓DINNER了, 於是便去了找PIZZA食, 點知PIZZA果邊勁多人LAW於是去了對面呢間SPAGHETTI食佢地D待應抺張TABLE也好用力, 好似要好大力才可抺乾淨張TABLE叫我地入去時也好快SET位, 給水我們食了兩個SET, 五個人食夠晒個龍蝦湯幾好飲, 其中叫了一個有埋個酥皮, 加13蚊, OK啦忌廉湯也OK牛柳粒都唔錯凡立貝燒得剛好, 配埋個SOURCE幾好味墨魚汁SEAFOOD石頭飯幾特別, BUT唔係自己鍾意食既SOURCE, 加上D飯唔係咁好咬口, SO呢款不太好味茄汁素菜石頭飯, 呢個汁OK D, 大家都食到, BUT D飯哎口感覺麻麻, SO也是一般,話明意粉屋以為意粉會好得, 點知呢個紅酒雞柳意粉是麻麻, 碎既意粉, 紅酒汁個SOURCE給我食那個"波仔"紅酒燴牛肉飯既SOURCE要差...反而佢個PIZZA幾好味野飲便甜了點呢度環境可以既, 不過我唔鍾意坐出便, 因之前曾試過有D無良既HK人, 在樓上飛一舊香口膠落黎LAW, 呢D人真係要俾D懲罰佢LAW, 加裝D閉路電視去捉呢
於是去了對面呢間SPAGHETTI食

叫我地入去時也好快SET位, 給水我們

食了兩個SET, 五個人食夠晒
忌廉湯也OK
牛柳粒都唔錯
凡立貝燒得剛好, 配埋個SOURCE幾好味
反而佢個PIZZA幾好味
野飲便甜了點

呢度環境可以既, 不過我唔鍾意坐出便, 因之前曾試過有D無良既HK人, 在樓上飛一舊香口膠落黎LAW, 呢D人真係要俾D懲罰佢LAW, 加裝D閉路電視去捉呢D人便是最好.
FORGOT了影相, 影時剩番一粒
D蛋幾好味, 配上個PIZZA又幾特別
2010-06-20
父親節
FORGOT了影相, 影時剩番一粒
D蛋幾好味, 配上個PIZZA又幾特別
2010-04-23 27 瀏覽
為慶祝朋友生日, 去左沙田呢間SPAGHETTI 3606個人, 叫左2個吾同既2人套餐, 一個沙律同意粉同酥皮湯!最後飽到死, 成個PIZZA 無食過, 要打包拎走上晒枱既小食有沙律, 芝士條, 仲有酥皮湯主菜有PIZZA 兩個, 墨魚汁飯, 卡邦尼意粉, 鮮茄茸芝士意大利粉沙律: 2人份量既野6個人食, 冇咩食到, 不過賣相都吾差!芝士條: 夠熱, 幾好食, 不過芝士味可以再重啲!酥皮湯:吾錯吾錯, 不過我鍾意厚身啲既酥皮!PIZZA: 只係試左一款, 個人覺得普通, 個底可以再脆啲!墨魚汁飯: 好少食墨魚汁飯, 而且又係石頭飯, 夠晒熱, 又多料, 正卡邦尼意粉: 夠芝士味, 初初食得好開心, 食到最後, 見到個底好多金黃色既油, 即刻好吾開胃, 影響晒評分!鮮茄茸芝士意大利粉: 茄茸味蓋過晒芝士味, 只係一個好著通既意粉!食到好飽之後, 先再上跟餐既2杯特飲,同2杯普通飲品, 不過質素好低!我試左2杯特飲同凍檸水! 特飲好難飲, 凍擰水仲差過茶餐廳, 被啲糖水又少到無人有!其實甘多野食, 酥皮湯最飽!!! 飲完之後未食前菜都已經飽左50%, 所以建議大家可以share, 甘吾以
為慶祝朋友生日, 去左沙田呢間SPAGHETTI 360
最後飽到死, 成個PIZZA 無食過, 要打包拎走

上晒枱既小食有沙律, 芝士條, 仲有酥皮湯

芝士條: 夠熱, 幾好食, 不過芝士味可以再重啲!

酥皮湯:吾錯吾錯, 不過我鍾意厚身啲既酥皮!

其實甘多野食, 酥皮湯最飽!!! 飲完之後未食前菜都已經飽左50%, 所以建議大家可以share, 甘吾以試多啲其他吾同既野食
芝士條
鮮茄茸芝士意大利粉
2010-04-21
生日
2010-04-20 10 瀏覽
想食好薄既pizza,,,,, 係個到附近突然諗起有spaghetti 360經過好多次都未有機會試 而且係SPAGHETTI HOUSE的朋友 應該會幾好味 所以就去左 八點半先去到 個時好少人 而且係平日 幾靜 可以慢慢品嚐 唔錯 和風雞+蔥+磨茹 PIZZA好好味 =)) 因為有少少SALAD醬同埋生既洋蔥同蔥既關係 感覺好FRESH 雖然雞得好少 磨茹同其他料都配搭得好好 唔會太過重味 反而生既洋蔥略嫌太重味 會蓋過其他材料既味道 建議食之前可以攞走三分一份量既蔥 不過問題唔大最緊要係佢個PIZZA底好薄 而且好脆 連個邊都焗得好好 唔會過硬 SPAGHETTI CARBONARA蒜頭味太重了 而且落左既蛋有少少熟左 唔夠仔細 火腿唔會太咸 芝士味都適中 意粉既質感好好 唔會過軟或過硬 最緊要既汁不過不失 可以稀番少少 整體尼講中上既評分 值得一試 石鍋龍蝦墨魚汁飯比起意粉屋的墨魚汁飯 這個有點令人失望 原因係龍蝦太硬 唔似新鮮 而且冇咩龍蝦味 飯既汁可以稀少少 今次太過黏...或許可試下其他餸既墨魚汁飯 可能會比這個好整體:::: PIZZA 值得一讚!!!!

和風雞+蔥+磨茹 PIZZA

SPAGHETTI CARBONARA
蒜頭味太重了 而且落左既蛋有少少熟左 唔夠仔細

石鍋龍蝦墨魚汁飯
比起意粉屋的墨魚汁飯 這個有點令人失望

或許可試下其他餸既墨魚汁飯 可能會比這個好

整體::::

PIZZA 值得一讚!!!! 個底實在太好味 好脆 唔會食完就好飽食唔到其他野
SPAGHETTI 質感好好
MENU上有好多款色 都有小食 其實佢既煮法好日式西餐廳 可能係呱...
推介!!!
2010-04-19
2010-04-17 11 瀏覽
見到食評不錯所以去沙田就首選試360原本訂左7點,但因為唔肚餓所以行下先8點先去到,由於冇打電話去defer時間當然要由頭再等啦,好彩唔駛等好耐甫坐低,waitress見到我地一袋二袋好好心咁俾多張櫈我地放野但因為嗰度係路口所以後來有個哥哥仔叫我地坐喺sofa嗰邊等我地舒服d,good 小食:牛舌ok,d汁酸酸地,蒜蓉包好香脆 加$8.8可以order 帶子2串 (4粒)都唔錯,上面有少少芥末,少少辣 Spaghetti Carbonara好creamy,不過我覺得芝士太香,掩蓋左d奶味但都好好食,因為我自己本身好鍾意食Carbonara Squid Ink Rice w/ Crayfish in Stone Pot (Lobster Sauce)黎嘅時候好熱,起晒卜卜見到d飯,比我expect嘅唔同喎,d飯睇落係白飯,白飯撈左墨魚汁而唔係成粒飯黑色嘅!另外我覺得龍蝦汁同個墨魚汁飯唔match Service都幾好,遇過嘅waitress & waiter都唔錯,又會介紹下有咩好食,加水都算密PS: 而家HSBC credit card 食滿$200有90% off
見到食評不錯
所以去沙田就首選試360

原本訂左7點,但因為唔肚餓所以行下先
8點先去到,由於冇打電話去defer時間
當然要由頭再等啦,好彩唔駛等好耐

甫坐低,waitress見到我地一袋二袋
好好心咁俾多張櫈我地放野
但因為嗰度係路口
所以後來有個哥哥仔叫我地坐喺sofa嗰邊
等我地舒服d,good

小食:牛舌
ok,d汁酸酸地,蒜蓉包好香脆

加$8.8可以order 帶子2串 (4粒)
都唔錯,上面有少少芥末,少少辣

Spaghetti Carbonara
好creamy,不過我覺得芝士太香,掩蓋左d奶味
但都好好食,因為我自己本身好鍾意食Carbonara

黎嘅時候好熱,起晒卜卜
而唔係成粒飯黑色嘅!
另外我覺得龍蝦汁同個墨魚汁飯唔match

小食-牛舌
$8.8 帶子
熱辣辣起晒卜卜
2010-04-16
小食-牛舌
$8.8 帶子
2010-04-14 13 瀏覽
放假出外覓食. 經過沙田間360幾次, 一直以為佢係同Spaghetti house(意粉屋)係一樣. 個日望真d, 完來係唔同! 呢間食既都係日式西餐.睇一睇餐牌, 價錢又唔貴喎.呢個lunch冇著落, 就決定試一試佢.佢既set lunch都ok抵, 我同auntie叫個兩個餐都係$44 (+10% service charge), 有湯(跟飽), 有沙律, 有main dish (肉醬意大利粉(牛肉) & 意大利鮮茄茸芝士意大利粉), 同coffee Or tea. 都算係咁.男友係三文魚fans, 佢要左個貴d既set, 係煙三文魚,鮮白菌青醬意大利粉, 仲要冇salad跟, 呢個要$62 (+10% service charge) 就唔抵. 皆因個粉冇乜三文魚, 得幾粒...不過味道就唔錯. 雖然d olive oil 多左d, 不過仲可以接受.而我個意大利鮮茄茸芝士意大利粉, 芝士味唔夠, 我要加cheese powder先夠味. 味道真係唔特別, 冇comment. 好彩意粉口感合格, 唔會太淋. 份量都ok.而auntie個肉醬意大利粉, 都係好普遍. 冇comment
個日望真d, 完來係唔同! 呢間食既都係日式西餐.
睇一睇餐牌, 價錢又唔貴喎.
呢個lunch冇著落, 就決定試一試佢.
而auntie個肉醬意大利粉, 都係好普遍. 冇comment.
要提一提個廣島鰻魚一口脆片, 做緊特價, $8.8/2 pcs.
個買相同poster差好遠, 而且一件大d, 一件細d. 其實見到真係唔係幾開胃. 不過男友食落又話味道ok, 有芝士味. 但唔覺有鰻魚, 只覺食緊麵粉.

所以味道整體黎講真係只能算ok.
不過服務係ok, d waitress加水都幾密, 可能閒日人唔多啦, 但態度都係誠懇既.
上菜速度都好快, 食物都仲係熱,
如果冇其他preferrence, 都會再黎食. 不過會食dinner. 感覺好似抵d.
忌廉湯, 普通, 不過味道同Super Sandwich一樣!
紅湯, 係auntie既, 佢話唔錯
清新芝麻沙律, 冇特別, 仲要得好少芝麻醬
廣島鰻魚一口脆片, 個買相超差, 不過味道就不過不失, 起碼有芝士味
酥皮湯, 真係同Super Sandwich一樣, 所以都ok
肉醬意大利粉(牛肉), 都係普通
意大利鮮茄茸芝士意大利粉, 味道真係普通, 芝士味唔夠濃, 好彩意粉口感合格
煙三文魚,鮮白菌青醬意大利粉, 超少三文魚! 不過味道唔錯
2010-03-30
煙三文魚,鮮白菌青醬意大利粉, 超少三文魚! 不過味道唔錯
2010-03-23 1 瀏覽
與家人逛街看電影之先就是要填飽肚子前陣子一直都有留意著的一家店,現在終於有機會試食了廣島鰻魚一口脆片上桌就有果然是一口的感覺,的的骰骰的一小件鰻魚加了炸粉去炸,入口香脆;加上醬汁調味,十分可口!可惜墊底的脆片是走風的360薄餅顏色鮮艷非常吸引人,餡料有煙肉、火腿、蛋、蟹子面頭焗溶了的芝士加上煙肉碎和蟹子,一軟一硬的混合,很有口感而且餅底也焗得香脆,值得一試炸洋蔥圈炸得香脆乾爽,算不錯!唯獨是裝茄汁的杯子太小,大大的一圈洋蔥圈完全不能沾上茄汁要切開來吃就沒有意思了嘛肉醬雞扒熱石窩飯(牛肉)肉醬太少,而且味道點怪,可能是牛肉醬的關係吧!加上窩底十分的熱,導致飯都結焦了,又乾又硬不過最貼心的還是那張提醒大家小心熱石頭鍋的告示小龍蝦熱石窩墨魚汁飯(龍蝦汁)同類產品相比下我們太和那邊的me.n.u做得更為出色墨魚汁仍然不足,而且味道也不夠濃,不過比起肉醬雞扒熱石窩飯是好一點溫泉蛋青露筍煙肉意大利粉主食中最好的一個,清得來又不會寡意粉煮得剛好,不過軟;用溫泉蛋的蛋汁伴著來吃口感更為香滑加上爽口的青露筍和煙肉,整體口感增加不少飲食口味較清淡的人一定要試!十分十二吋(薄吉列豬扒配炸鮮白菌及薯角)看圖就
與家人逛街看電影之先就是要填飽肚子
前陣子一直都有留意著的一家店,現在終於有機會試食了

廣島鰻魚一口脆片
上桌就有果然是一口的感覺,的的骰骰的一小件

360薄餅
顏色鮮艷非常吸引人,餡料有煙肉、火腿、蛋、蟹子
面頭焗溶了的芝士加上煙肉碎和蟹子,一軟一硬的混合,很有口感
而且餅底也焗得香脆,值得一試

炸洋蔥圈
炸得香脆乾爽,算不錯!
唯獨是裝茄汁的杯子太小,大大的一圈洋蔥圈完全不能沾上茄汁
要切開來吃就沒有意思了嘛

肉醬雞扒熱石窩飯(牛肉)
肉醬太少,而且味道點怪,可能是牛肉醬的關係吧!
加上窩底十分的熱,導致飯都結焦了,又乾又硬
不過最貼心的還是那張提醒大家小心熱石頭鍋的告示

小龍蝦熱石窩墨魚汁飯(龍蝦汁)
同類產品相比下我們太和那邊的me.n.u做得更為出色

溫泉蛋青露筍煙肉意大利粉
主食中最好的一個,清得來又不會寡
意粉煮得剛好,不過軟;用溫泉蛋的蛋汁伴著來吃口感更為香滑
加上爽口的青露筍和煙肉,整體口感增加不少
飲食口味較清淡的人一定要試!

十分十二吋(薄吉列豬扒配炸鮮白菌及薯角)
看圖就非常的吸引,上桌看又是另一回事
吉列豬扒真的是很長的一塊,也薄得過份
咬口去就像吃豬肉紙一樣,是非常的脆,但完全沒肉汁,不說真的不知道自己是在吃豬扒!!
不試也罷

反而配的炸鮮白菌味道更好,外面香脆得來入口也非常濕潤,而且鮮味十足!
可以單點的話一定是很受歡迎的一項!

紅豆豆腐奶凍
紅豆泥達十級甜的級數,跟豆腐奶凍完全成反比
豆腐奶凍有著淡淡的豆香,而且很軟滑,我寧願單吃一個奶凍還更好

草莓乳酪慕絲
賣相十分不行,而且入口非常粗糙,絕對不可說是一個慕絲
雖然味道不錯,很有奶香草莓味也算濃,但光是頭兩樣已大大扣分了!

朱古力甜心蛋糕配雪糕
味道十分濃的一道甜品
有點像心太軟,也是朱古力蛋糕加雪糕
朱古力蛋糕帶點濕度,朱古力味十分強烈配上原味雪糕,不過不失

酥脆紅豆卷配雪糕
紅豆卷是炸的,本來應該味道不錯
可惜他們不是滾油落鑊,酥皮完全吸光油份,入口一大陣油味!!

吃完後又不覺得有什麼特別,可能是一開始期望太高了
廣島鰻魚一口脆片
360薄餅
肉醬雞扒熱石窩飯(牛肉)
十分十二吋(薄吉列豬扒配炸鮮白菌及薯角)
紅豆豆腐奶凍
賣相差,草莓乳酪慕絲
朱古力甜心蛋糕配雪糕
酥脆紅豆卷配雪糕
2010-02-25
2010-02-08 1 瀏覽
日日望住OPENRICE D食評.搞到心郁郁好想去360!可惜一直無機會去沙田食囧去親.都係去宜家傢私食肉丸之嘛~.~呢1日!終於殺去360了!!!同S小姐.一去到望住個MENU...D野食真係多..點簡好呢..?囧囧?2個人食野.咁就叫2人套餐LA!@@因為我本人都頗為大食下..xD幾擔心2人套餐唔夠食...D野食睇落去唔多似飽肚咁...第1個黎到既係...一口咬鰻魚!?講真...我個人不太好饅魚E家野,.,,不過食落去又覺得OKAY BOR!!第2個上既係SO皮忌簾雞湯!我覺得幾好味!熱辣辣正ARRRR然之後就到炸蝦(!?)PIZZA同CARBONARA LA!=D除左個一口鰻魚我覺得麻麻之外.其他果D我覺得超正!勁正!!!E+諗起我都想再去食!!!PIZZA雖然好食,不過厚薄不一@@而CARBONARA就超多芝士埋單唔記得2百幾LA.雖然好好味.不過平D就更好LA^^
日日望住OPENRICE D食評.搞到心郁郁好想去360!

可惜一直無機會去沙田食囧

去親.都係去宜家傢私食肉丸之嘛~.~

呢1日!終於殺去360了!!!

同S小姐.一去到望住個MENU...D野食真係多..

點簡好呢..?囧囧?

2個人食野.咁就叫2人套餐LA!@@

因為我本人都頗為大食下..xD幾擔心2人套餐唔夠食...

D野食睇落去唔多似飽肚咁...

第1個黎到既係...一口咬鰻魚!?

講真...我個人不太好饅魚E家野,.,,

不過食落去又覺得OKAY BOR!!

第2個上既係SO皮忌簾雞湯!

我覺得幾好味!熱辣辣正ARRRR

E+諗起我都想再去食!!!

PIZZA雖然好食,不過厚薄不一@@

而CARBONARA就超多芝士

埋單唔記得2百幾LA.

雖然好好味.不過平D就更好LA^^
2010-01-12
2010-02-08 12 瀏覽
今天很遲才吃午餐,叫了一客午餐記一客下午茶。侍應介紹一口鰻魚薄脆 $8.8,我說上次試過一口帶子,冇標明有Wasabi ,覺得太辣,他說Wasabi 可另上,即管一試。味道也不錯,很脆口,很香。今次的比一口帶子大,但宣傳圖片依然是把它放大了好幾倍,上次已經反映過,還是不改,足見是有意的,一間連鎖餐廳,用如此低下的宣傳技倆,太說不過了!午餐:沙律蔬菜清爽新鮮。意大利雜菜湯 味道不太鹹,很好。香草鷄肉意粉 分量很少,雞肉是一般的雪藏貨,沒些特別,但整體味道也很好。咖啡也是一般,沒有期望是上等貨色。下午茶餐:夏威夷厚批本來味道也不錯,我們喜歡厚批,所以加錢轉厚批。上枱時發現,批邊厚薄不一,有三種厚度,哭笑不得。可樂沒有甚麼可評綸。
今天很遲才吃午餐,叫了一客午餐記一客下午茶。

午餐:
沙律蔬菜清爽新鮮。

意大利雜菜湯 味道不太鹹,很好。

咖啡也是一般,沒有期望是上等貨色。
下午茶餐:
可樂沒有甚麼可評綸。
沙律清新,湯不錯
好味份量少
好味但厚薄不一
香脆,份量少
2010-02-06 12 瀏覽
在沙田搵食, 有時覺得好難, 唔知點解度求都爆多人, 選擇又少。是日同朋友想食西餐, 聽聞呢度食評高, 又撞正無咁多人, 因為成9點, 就衝入去啦~叫左一份二人餐, 大約$170-$180, 可選PIZZA一個, 一個可頭飯, 一個小食, 酥皮湯等等~1. PIZZA - 有煙肉, 雞蛋, 蟹子, 叫了簿批, 因為有蟹子, 覺得好似日式化既PIZZA。芝士都夠, 個PIZZA都算唔錯,不過DRY左DD。2. 石頭飯- 有芝士, 蝦,, 都OK, 不過沒有驚喜, 比想像中一般左D, 又係DRY DRY的。3. 酥皮湯 - 最好味呢個喇~ 4. 炸雞軟骨 - 有一灘沙律醬, 不過雞軟骨沒有香香既感覺, BAD

3. 酥皮湯 - 最好味呢個喇~

PIZZA & 酥皮湯
Pizza
炸雞軟骨
石頭飯
PIZZA & 酥皮湯
Pizza
  • 酥皮湯
2010-01-22 5 瀏覽
今晚約左朋友係沙田食飯兼拎手信...朋友講起lee間我立即話去呀..去呀!lee間野我留意左佢幾次0家啦!每一次行過都諗下次要黎試下..but試左咁耐都未試過...好彩冇執到0者!因為之前lee 度好似係double star...都係差不多feel..好彩佢仲捱到下因為d野食真係好食呀~我地叫左個2人餐..$1781.我改左一個係酥皮湯,真係熱乎乎..但太鬆化..一meet就爛2.有個咩唔知咩蝦..好好味!但2人餐得3隻..點分wor..哈哈!蝦出面既皮好似童星點心麵咁..好得意3.卡邦尼意粉:個賣相唔靚,但味道好好味4.唔知咩雞pizza:我地叫左薄批,第一件已經凍左,同埋好un呀!但整體來講,服務好好,味道好good,價錢算平...所以我一定會再encore 0家!

因為d野食真係好食呀~

我地叫左個2人餐..$178
3.卡邦尼意粉:個賣相唔靚,但味道好好味

2010-01-21
2010-01-07
搵0野食時無意中經過, 見價錢ok 又唔多人等就決定食呢間我要芝士蕃茄意粉(茄汁), 老公就點0左三文魚蘑菇意粉(香草汁)先講老公果個, 嘴刁加上唔太好pasta0既佢竟然話好食, 仲食到一啖都冇剩...! 我當然0係佢極速食完之前試0左一啖料同意粉比例剛好, 意粉texture又0岩0岩好, 汁唔係杰撻撻淋面, 只係少少0係底, 唔oily, 但係又唔會覺得佢乾, 反而突出到意粉0既味道, 所以健康又好味!我果個仲清, 材料只有蕃茄同少少cheese 0係面, 不過味道一流, 因為d 蕃茄好fresh, 汁都係新鮮蕃茄汁, 冇加任何調味料, 好健康, 同0係意大利食0既pasta 有得揮!! 正!份量方面for 女仔就0岩0岩好, 老公話好似冇食過0野咁如果中意健康0既會buy呢間事實上0係hk唔多食到呢個質素0既意粉(以呢個價錢0黎講), 加上 service好, 又乾淨一定會再0黎
搵0野食時無意中經過, 見價錢ok 又唔多人等就決定食呢間

我當然0係佢極速食完之前試0左一啖

份量方面for 女仔就0岩0岩好, 老公話好似冇食過0野咁

如果中意健康0既會buy呢間
一定會再0黎
2010-01-03
  • 芝士蕃茄意粉(茄汁)
  • 三文魚蘑菇意粉(香草汁)
2010-01-02 11 瀏覽
哈哈~今次野唔多打LU~食左個2人SET---(百二左右)Spaghetti 真係好食!!石頭飯差D!!三文魚湯--OK!!
哈哈~今次野唔多打LU~

食左個2人SET---(百二左右)

Spaghetti 真係好食!!
石頭飯差D!!
三文魚湯--OK!!
2009-12-06
  • Spaghetti