2010-04-14
放假出外覓食. 經過沙田間360幾次, 一直以為佢係同Spaghetti house(意粉屋)係一樣. 個日望真d, 完來係唔同! 呢間食既都係日式西餐.睇一睇餐牌, 價錢又唔貴喎.呢個lunch冇著落, 就決定試一試佢.佢既set lunch都ok抵, 我同auntie叫個兩個餐都係$44 (+10% service charge), 有湯(跟飽), 有沙律, 有main dish (肉醬意大利粉(牛肉) & 意大利鮮茄茸芝士意大利粉), 同coffee Or tea. 都算係咁.男友係三文魚fans, 佢要左個貴d既set, 係煙三文魚,鮮白菌青醬意大利粉, 仲要冇salad跟, 呢個要$62 (+10% service charge) 就唔抵. 皆因個粉冇乜三文魚, 得幾粒...不過味道就唔錯. 雖然d olive oil 多左d, 不過仲可以接受.而我個意大利鮮茄茸芝士意大利粉, 芝士味唔夠, 我要加cheese powder先夠味. 味道真係唔特別, 冇comment. 好彩意粉口感合格, 唔會太淋. 份量都ok.而auntie個肉醬意大利粉, 都係好普遍. 冇comment
個日望真d, 完來係唔同! 呢間食既都係日式西餐.
睇一睇餐牌, 價錢又唔貴喎.
呢個lunch冇著落, 就決定試一試佢.
而auntie個肉醬意大利粉, 都係好普遍. 冇comment.
要提一提個廣島鰻魚一口脆片, 做緊特價, $8.8/2 pcs.
個買相同poster差好遠, 而且一件大d, 一件細d. 其實見到真係唔係幾開胃. 不過男友食落又話味道ok, 有芝士味. 但唔覺有鰻魚, 只覺食緊麵粉.
所以味道整體黎講真係只能算ok.
不過服務係ok, d waitress加水都幾密, 可能閒日人唔多啦, 但態度都係誠懇既.
上菜速度都好快, 食物都仲係熱,
如果冇其他preferrence, 都會再黎食. 不過會食dinner. 感覺好似抵d.