2023-11-20 78 瀏覽
位於旺角雅蘭中意樓上,以裝修歐美風格的環境為特色。這裡的主打菜式是Pizza和意粉,提供多款不同口味的Pizza選擇,以及多種配搭的意粉。首先,我推薦拼盤,其中包括了美味的洋蔥圈、帕爾馬火腿和蜜糖雞翼。這些小吃非常美味,特別是蜜糖雞翼,它們的外皮酥脆,內裡多汁,配上蜜糖的甜味,讓人回味無窮。照燒雞蛋黃醬pizza。這種pizza的獨特之處在於它的照燒雞肉和濃郁的雞蛋黃醬。配料的搭配相當出色,烤出來的pizza餅皮酥脆可口,搭配上濃郁的醬料,味道相當美味。餐廳還有新推出的菜式,包括了鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉。這道菜以新鮮的鮭魚為主要食材,搭配親子醬和和風忌廉,味道豐富而濃郁,絕對會讓您的味蕾大開。工作人員態度友善且專業,為客人提供優質的服務。總結而言,「意粉狂熱」是一家提供美味Pizza和意粉的餐廳,擁有多款口味的Pizza選擇和多種配搭的意粉。餐廳的拼盤和新菜式都非常值得一試,而舒適的環境和友善的服務也讓用餐體驗更加愉快。如果您喜歡Pizza和意粉,我推薦您來品嚐他們的美食。

工作人員態度友善且專業,為客人提供優質的服務。

2023-11-02
2023-11-14 128 瀏覽
今天男朋友說想吃意粉,於是在OP搜了一下意粉,餐廳位置地點超便利旺角E1出口轉左便到達餐牌有好多不同的單點或SET餐選擇, 最後選了PASTA & PIZZA HOLIC SET,套餐的選項也太多了,困難症的我花了大約20分鐘才想好要選什麼,哈哈餐湯忌廉蘑菇湯蘑菇香氣濃郁,咸度適中法式芝士洋蔥湯上面有一塊香烤多士湯料有很豐富的洋蔥粒粒,愛蔥人士勿錯過SALAD香草雞肉凱撒沙律上面滿滿的芝士粉,芝士控表示滿意APPETIZER蒜味芝士雞翼烤得很香,啖啖肉PASTA (以優惠價$38升級意粉)鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉魚籽很咸鮮,三文魚油脂豐富PIZZA黃金四重芝士披薩PIZZA夠薄,不會令人很飽滯,而且同時有豐富的餡料令芝士味道更為突出,香濃芝士配上甜甜的蜜糖味道很搭DESSERT提拉米蘇總結:  CP值很高, 而且令人捧腹而回的一餐
餐湯
忌廉蘑菇湯
蘑菇香氣濃郁,咸度適中
法式芝士洋蔥湯
上面有一塊香烤多士
湯料有很豐富的洋蔥粒粒,愛蔥人士勿錯過

SALAD
香草雞肉凱撒沙律
上面滿滿的芝士粉,芝士控表示滿意

APPETIZER
烤得很香,啖啖肉

PASTA (以優惠價$38升級意粉)
鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉
魚籽很咸鮮,三文魚油脂豐富

PIZZA

DESSERT
提拉米蘇

總結:  CP值很高, 而且令人捧腹而回的一餐
水果茶
水果茶
2023-11-09 922 瀏覽
放工心情好輕鬆, 約了同事去雅蘭中心,  [意粉狂熱] 食晚餐. 門外有 menu, 大家可以商量商量.   這裡食物選擇多, 有多款套餐, 也有散叫, 真不錯.餐廳裝修不是美侖美奐, 但實際舒適, 這裡談天說笑, 自由減壓, 絕對忘記老闆的板瞼.    我們用 QR Code 落單,  Meat & Fish Holic  Set 二人套餐 $448,  現做優惠價 $368 , 好抵食.   有餐湯, 沙律, 小食,  意粉, 主菜, 甜品,  餐茶, 好豐富. 這頁介紹餐廳招牌菜,  意粉,  Fresh Pasta  配鮭魚,  好吸引.   套餐+$28-   可以轉為 香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉, 我們鍾意啊.落單五分鐘,  先來每位一個熱靚湯. 餐湯忌廉蘑菇湯 ,  湯夠熱, 蘑菇味道香濃, 湯內還有蘑菇粒, 口感豐富.  這個湯令人感到舒適美味.同事的  法式芝士洋蔥湯,  有齊芝士洋蔥麵包, 但她說湯味略淡, 可能她要求過高. 鮭魚凱撒沙律(半份)鋪滿芝士粉,  看來不俗. 鮭魚肉質嫩, 順滑柔絲,  配上麵包粒, 芝士,  加上爽脆沙律菜,  鮮車厘茄 , 食得健康
餐廳裝修不是美侖美奐, 但實際舒適,
這裡談天說笑, 自由減壓, 絕對忘記老闆的板瞼.
落單五分鐘,  先來每位一個熱靚湯.
忌廉蘑菇湯
鮭魚凱撒沙律(半份)鋪滿芝士粉,  看來不俗.
鮭魚凱撒沙律
鮭魚肉質嫩, 順滑柔絲,  配上麵包粒, 芝士,  加上爽脆沙律菜,  鮮車厘茄 , 食得健康又開胃.
小食 ( 5 揀1 ), 我們點了 蒜味芝士雞翼四隻,
雞翼炸得香口, 乾身而不油膩.  鋪滿芝士, 外皮酥脆,  肉厚蒜味濃,  沾些醬非常美味.
蒜味芝士雞翼
Pasta   (6 揀 1)  我們 + $28  轉了 香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉.
鮭魚冇骨, 外皮煎得金黃香脆, 油脂偏少, 囗感細嫩多汁.
香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉
自製意粉質地好彈牙, 煮得爽口, 軟硬度剛剛好, 餐廳特別用了日本特製白味噌, 這種和風濃汁帶出鮭魚獨有的鮮味,  每一條意粉都掛滿了濃稠適中的汁, 超好食.
十主菜  (4 揀1),   北海道產香草豬扒,    用上鐵鍋熱辣辣上檯, 伴有燒汁和茄汁, 擺設賣相很吸引.
北海道產香草豬扒
北海道十勝豚肉豬扒沒有美國豬巨型, 但肉質細嫩, 細細咀嚼肉汁甜美, 口感鬆軟, 肉味濃, 加點檸檬汁及燒汁真好味.
餐廳做得有誠意,   為了保持食物熱量,  鐵鍋內加放鐵石, 做得非常好
北海道產香草豬扒
薯角炸得脆, 熱辣辣, 薯味濃,  點些茄汁, 好好味.
餐後甜品, Tiramisu.   質地香滑, 朱古力粉味香濃, 配搭鮮忌廉恰到好處,   yummy !
甜品 Tiramisu
餐茶:  熱檸茶,  茶質好不會苦, 而有檸檬香味. 解油膩幫助消化真係啱啱好.
熱檸水,  清新又解膩.
這個意大利菜式, 食物質素非常好,  呢個優惠價錢絕對係抵食 !!
鮭魚凱撒沙律
甜品 Tiramisu
2023-11-05 64 瀏覽
旺角到處走走,又是時間吃晚飯了,看到和民竟然跟意粉店在一起,就試一試。橙汁益力多,味道不會太甜,橙汁味道突出。百事可樂,這個夠氣也夠冰凍。主廚精選沙律,沙律菜很新鮮,配了酸汁使人很開胃,有不同的配料,烤雞少許甜帶焦香味,三文魚嫩滑,芝士粒夠大件很滿足。烤北海道產香草豬扒,肉質非常細嫩,完全沒有柴口的感覺,最要讚賞是香草的調味,這個香得來沒有搶過肉的油香,最貼心是店家會放一粒熱石,如需香口一點可以自己再煎煎豬扒,炸薯是大大塊的很脆口。鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉,見到鮮製意粉必定要試一下,意粉果然沒有令人失望,意粉的質地密度很高,意粉的筋性比較強,而且也比較上汁,廚師做的忌廉醬汁很濃厚但不會使人有油膩感,三文魚煎過及切得細細粒,可以一啖一粒十分可口。味道: 值得一試環境: 整潔衛生: 尚可服務: 尚可價錢: 超值
橙汁益力多,味道不會太甜,橙汁味道突出。
百事可樂,這個夠氣也夠冰凍。
味道: 值得一試
環境: 整潔
衛生: 尚可
服務: 尚可
價錢: 超值
2023-10-22 64 瀏覽
今晚去咗旺角雅蘭中心的意粉狂熱食晚餐。餐牌選擇都幾多,叫了沙律、湯、主菜和甜品。🔸牛油果沙律面頭鋪了半個牛油果,牛油果很滑,車厘茄新鮮,香橙微甜,醬汁酸酸地令人開胃。🔸特濃南瓜粟米忌廉湯南瓜湯夠熱,質感很滑,仲食到打碎了的粟米粒,帶香草味。🔸香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉意粉是鮮製,質感有韌性,密度比一般的意粉高,而且很掛汁,忌廉汁濃稠,三文魚味道鹹淡適中。🔸海老忌廉芝士焗飯飯是茄汁底,除了茄汁,仲有一層軟綿的忌廉,忌廉上鋪了一層芝士,蝦肉細細隻,飯粒分明唔會乾身。🔸朱古力荷蘭鬆餅配朱古力雪糕鬆餅的密度幾高,帶點點朱古力味,香蕉微甜,朱古力雪糕唔會過甜。🔸Non Alcohol White Sangria這店可選有酒精或無酒精的雞尾酒,我揀冇酒精,味道帶甜,水果的味道清新。📍意粉狂熱 (雅蘭中心) (旺角) @pastaholichk 旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓208號舖電話:25111937#foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hki
今晚去咗旺角雅蘭中心的意粉狂熱食晚餐。

餐牌選擇都幾多,叫了沙律、湯、主菜和甜品
🔸牛油果沙律
🔸特濃南瓜粟米忌廉湯
南瓜湯夠熱,質感很滑,仲食到打碎了的粟米粒,帶香草味。
🔸香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉
🔸海老忌廉芝士焗飯
🔸朱古力荷蘭鬆餅配朱古力雪糕
🔸Non Alcohol White Sangria
旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓208號舖
電話:25111937

#foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk
#意粉狂熱 #旺角 #雅蘭中心 #意大利菜
#薄餅 #沙律
#TM128 #為食妹 #tm128_love food
2023-10-21 75 瀏覽
食物正常如果食量唔大 二人套餐三個人都可以食飽成餐雞翼最好食甜品會覺得伏 味道正常 不過大細係一隻手指公 所以會有啲問號問號洋蔥麵包湯就見仁見智啦 我覺得正常 朋友覺得好核突 食物質素嚟講 定位算係高級版薩莉亞?😂餐廳好大 位置都幾多不過 限時90分鐘 畀完錢佢見你食得七七八八 就開始望住你啲碟想幫你收嘢 你一夾曬碟上嘅嘢佢就即刻收走隻碟然之後同你講一句出面好多人排緊隊搞到好大壓力明明都未坐夠90分鐘好似趕住你走咁openrice訂位嗌特定套餐有得減30蚊整體嚟講 平衡價錢味道服務 都算滿意嘅
食物正常

openrice訂位嗌特定套餐有得減30蚊
整體嚟講 平衡價錢味道服務 都算滿意嘅

• 蒜味芝士雞翼
2023-10-20 62 瀏覽
呢晚約咗朋友去 #意粉狂熱 食晚餐,以前喺旺角返工已經成日去,咁多年都屹立不倒點咗個二人套餐 $318 兩位🥗香草雞肉凱撒沙律雞肉用咗香草調味,沙律菜新鮮爽口,好開胃,而且份量都唔少🧅法式芝士洋蔥湯洋蔥湯好香甜,而且啖啖都食到粒粒洋蔥,足料!上面嘅芝士麵包仲係脆脆地架🍄忌廉蘑菇湯好Creamy, 亦都係勁足料,好多粒粒磨菇,兩款湯都好飲🦑意式炸魷魚圈他他汁魷魚圈炸至金黃酥脆,魷魚圈爽口彈牙🍕 明太子忌廉芝士海老披薩 10”明太子醬好香口,除咗Pizza底有芝士,面頭仲有粒粒忌廉芝士,雙重享受,大蝦好爽彈,好味喎🍝 鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉見佢新推出,加$38可以試到特別用咗日本特製嘅白味噌同埋和風濃汁,同三文魚&魚籽好夾,而且每條意粉都好掛汁,亦好煙韌!是日甜品係Tiramisu Cake甜而不膩,一口甜品頂到癮,唔怕太Heavy 岩岩好飲品:水果茶 & 橙汁正常水準~

點咗個二人套餐 $318 兩位

🥗香草雞肉凱撒沙律
雞肉用咗香草調味,沙律菜新鮮爽口,好開胃,而且份量都唔少

🧅法式芝士洋蔥湯

🍄忌廉蘑菇湯
好Creamy, 亦都係勁足料,好多粒粒磨菇,兩款湯都好飲

🦑意式炸魷魚圈他他汁
魷魚圈炸至金黃酥脆,魷魚圈爽口彈牙

🍕 明太子忌廉芝士海老披薩 10”

🍝 鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉
見佢新推出,加$38可以試到

是日甜品係Tiramisu Cake
甜而不膩,一口甜品頂到癮,唔怕太Heavy 岩岩好

飲品:水果茶 & 橙汁
正常水準~
  • 法式芝士洋蔥湯
2023-10-15 65 瀏覽
抵食平價意式餐廳😋 餐廳主打意式式料理如意粉、意大利飯等 晚市除咗A la carte亦有Dinner set 價錢合理大眾化 以平民價錢享受鮮製意粉🍝᪥ 鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉 $118鮮製意粉採用生パスタ製成 口感彈牙並帶濃厚麥香🤭 而鮭魚粒煎香後魚油豐富 整體味道都好creamy濃郁👍🏻 好食️᪥ 溫泉蛋芝士卡邦尼意粉 $88呢款意粉則較普通 味道亦偏淡 都係推薦嗌鮮製意粉᪥ 黃金四重芝士pizza $58 (小)Pizza餅底係餐廳自家製作 餅底鬆脆而鬆軟 口感Q彈👍🏻 芝士份量都好多 芝味濃郁᪥ 豪華3式拼盤 $98可以自選3款小食 我地揀咗香烤雞翼配檸檬蜜糖、蒜味芝士雞翼配蒜味芥末醬及意式炸魷魚圈配他他汁 幾豐富😆

᪥ 鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉 $118

️᪥ 溫泉蛋芝士卡邦尼意粉 $88
呢款意粉則較普通 味道亦偏淡 都係推薦嗌鮮製意粉

᪥ 黃金四重芝士pizza $58 (小)

᪥ 豪華3式拼盤 $98
2023-10-10 69 瀏覽
今日去到雅蘭中心搵食,見到意份狂熱有好多人排隊,價錢又唔貴,於是就等吓位試吓啦我哋叫咗豪華三式拼盤、美式辣肉腸pizza、鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉,同埋蝶豆花檸檬冰茶豪華三色拼盤有海蝦牛油果法包多士、檸檬蜜糖香烤雞翼同埋蒜味芥末芝士雞翼,小食份量足,多士好好食,烤得鬆脆美式辣肉腸pizzaPizza 10’’大,兩個人食岩岩好,好足料鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉意粉夠al dente,有好多件燒三文魚粒,忌廉完美包住意粉,意粉狂熱既名非浪得虛名蝶豆花檸檬冰茶加入蝶豆花,顏色好吸引,酸酸甜甜好醒胃

豪華三色拼盤

美式辣肉腸pizza
Pizza 10’’大,兩個人食岩岩好,好足料

蝶豆花檸檬冰茶
加入蝶豆花,顏色好吸引,酸酸甜甜好醒胃
2023-09-30 60 瀏覽
行完旺角見肚餓,去雅蘭搵食,見到意粉狂熱都啱食,都多人,就入去試下。我哋揀咗肉&魚狂熱套餐 $368,有湯,小食,沙律,主食,飲品同甜品👍忌廉蘑菇湯,法式芝土洋蔥湯忌廉蘑菇湯濃郁滑順,帶著蘑菇的香氣,唔錯!法式芝土洋蔥湯則帶有深厚的洋蔥味道,減肥之選。 鮭魚凱撒沙拉鮭魚肉質鮮嫩,與新鮮蔬菜和凱撒醬完美結合。 蒜味芝士雞翼配蒜味芥末醬雞翼外皮烤至金黃酥脆,內部肉質嫩滑。蒜味和芝士的結合為這道菜帶來了豐富的風味,而芥末醬提供了一些微妙的辛辣口感。 香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉 加$28鮭魚魚肉經過香煎,外層酥脆,內部保持了柔嫩的口感。意粉的味噌忌廉醬汁濃郁,意粉掛汁很唔錯。 香烤北海道產香草豬扒鐵板上,豬扒肉質嫩滑,外層香烤至微焦,散發出誘人的香氣。豬扒加上牛油同檸檬汁,清新又特別,薯角酥脆可口。 Tiramisu甜品有咖啡香氣和柔滑口感,小小一件剛剛好。 凍咖啡, 蘋果汁凍咖啡清涼解渴,而蘋果汁清新,完美地平衡了味蕾。

忌廉蘑菇湯,法式芝土洋蔥湯
忌廉蘑菇湯濃郁滑順,帶著蘑菇的香氣,唔錯!
法式芝土洋蔥湯則帶有深厚的洋蔥味道,減肥之選。

鮭魚凱撒沙拉
鮭魚肉質鮮嫩,與新鮮蔬菜和凱撒醬完美結合。

蒜味芝士雞翼配蒜味芥末醬

香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉 加$28

香烤北海道產香草豬扒

Tiramisu甜品
有咖啡香氣和柔滑口感,小小一件剛剛好。

凍咖啡, 蘋果汁
凍咖啡清涼解渴,而蘋果汁清新,完美地平衡了味蕾。

2023-09-26 71 瀏覽
雅蘭中心地庫有間超大迪卡儂專門店,近排開始秋涼,又係時候添置戶外用品新裝去camping ,買完在商場內找吃再回家,頂樓全層都是食店,中西日一應俱全,最後看到西餐廳門外的意粉相片吸引了入內試試。忌廉蘑菇湯入口那種杰身creamy質感,夾雜蘑菇獨特的香氣, 蘑菇香味濃郁,加上蘑菇沒有完全切碎,保留一點咬口,而忌廉額外香滑順喉。海蝦牛油果法包多士法包多士上面放上切碎的海蝦還配上用牛油果製成的醬汁烤焗,多士鬆脆,醬汁香甜,口感十分豐富。鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉鮮製意粉口感特別彈牙,鮭魚煎到外脆內軟,魚味香濃,加埋三文魚籽的鮮味更加提味,和風忌廉汁入口比較輕身,味道清爽。瑪格麗特披薩(配新鮮水牛芝士)瑪格麗特披薩的材料有蕃茄醬、九層塔、新鮮水牛芝士,雖然材料簡單,但味道真的是很好吃,餅皮煙韌有咬勁,蕃茄與芝士味道互相平衡。香烤雞翼-檸檬蜜糖雞翼外皮香脆,吃時加上檸檬蜜糖,酸酸甜甜,味道清新。蒜味芝士雞翼-蒜味芥末另一款雞翼面頭灑大量蒜味芝士粉,芝士味香濃突出,沾上蒜味芥末令雞肉多添滑溜感覺。原味荷蘭鬆餅配雲尼拿雪糕大大個的圓形大鬆餅,口感紮實,配上新鮮士多啤梨、藍莓等生果,增加果香味,最後配搭

海蝦牛油果法包多士

鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉

瑪格麗特披薩(配新鮮水牛芝士)

香烤雞翼-檸檬蜜糖
雞翼外皮香脆,吃時加上檸檬蜜糖,酸酸甜甜,味道清新。

蒜味芝士雞翼-蒜味芥末

原味荷蘭鬆餅配雲尼拿雪糕
大大個的圓形大鬆餅,口感紮實,配上新鮮士多啤梨、藍莓等生果,增加果香味,最後配搭雲尼拿雪糕,一冷一熱,滋味滿分。

2023-09-17 61 瀏覽
意粉狂熱牛油果沙律前菜沙律簡單卻美味,牛油果口感滑嫩香味濃郁,而蔬菜新鮮。更加上蕃茄仔同橙肉,酸甜味道令沙律更加清新爽口。香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉鮭魚經過香煎後,鮮嫩多汁,表面略帶金黃色,而內部卻保持著原汁原味。配上味噌忌廉醬汁嘅意粉,增添咗濃郁嘅味道,令整道菜更加美味可口。蘆薈煙肉卷伴羅勒醬意粉呢碟意粉嘅主角係蘆薈煙肉卷,煙肉嘅鹹香同蘆薈嘅清新各自個性突出。伴隨住羅勒醬嘅香草味,增加一份田園風格。意粉比較乾身而滑嫩可口,料理整體口感層次豐富。蒜味芝士雞翼 (配蒜味芥末)雞翼外皮烤至金黃酥脆,內部多汁嫩滑。蒜味芝士嘅濃郁香氣非常配合雞肉嘅鮮嫩口感。再搭配上蒜味芥末醬,帶來一種獨特嘅微辣味同風味,令人回味。朱古力荷蘭鬆餅配朱古力雪糕呢個甜品絕對係朱古力愛好者嘅夢幻組合。荷蘭鬆餅嘅外層微微酥脆,內部卻柔軟濕潤。朱古力嘅香濃同鬆餅嘅軟綿口感結合,俾到人一種無法言喻嘅幸福感。Fresh Mango Mojito這款鮮芒果飲品非常清爽,芒果嘅甜美同薄荷嘅清香完美結合,加上一啲檸檬汁同蘇打水,令呢杯飲品更加清涼怡人,係夏日消暑嘅絕佳選擇。
意粉狂熱

牛油果沙律

蘆薈煙肉卷伴羅勒醬意粉

蒜味芝士雞翼 (配蒜味芥末)

朱古力荷蘭鬆餅配朱古力雪糕

Fresh Mango Mojito

2023-09-01 86 瀏覽
今次來到【意粉狂熱】,這家餐廳以意大利美食為主打,提供了多種口味豐富的意粉和其他美味佳餚。🥰 我哋品嚐了他們的幾道招牌菜,包括香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉、忌廉汁煮青口、忌廉蘑菇湯、黃金四重芝士pizza配蜜糖、朱古力荷蘭鬆餅配朱古力雪糕,還有他們夏日新推的蝶豆花檸檬冰茶。😍✨忌廉蘑菇湯經典的意大利湯品,忌廉蘑菇湯濃稠滑順,蘑菇的香氣四溢,每一口都讓人感受到濃厚的蘑菇風味✨香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉鮮嫩的鮭魚配合濃郁的味噌忌廉醬汁,味道絕佳。鮭魚煎至外酥內嫩,搭配上帶有微妙麥香的意粉,每一口都令人回味無窮。味噌忌廉醬汁的奶香和味噌的鮮味相互融合,非常鮮美✨忌廉汁煮青口青口搭配上濃郁的忌廉醬汁,味道鮮美。青口煮得剛好,肉質鮮嫩,每一口都充滿了海鮮的鮮甜。忌廉醬汁的奶香和青口的鮮味相得益彰✨黃金四重芝士pizza配蜜糖披薩上面鋪滿了多種類型的芝士,搭配上蜜糖的甜味,口感豐富。每一口都讓你感受到濃郁的芝士風味和微妙的甜味,非常特別✨朱古力荷蘭鬆餅配朱古力雪糕鬆餅口感鬆軟,朱古力的香濃味道令人陶醉。搭配上濃郁的朱古力雪糕&幼滑忌廉,冷熱結合,帶來了美妙的口感和豐富的層次✨蝶豆花檸檬冰茶清涼冰茶擁

✨忌廉蘑菇湯

✨香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉

✨忌廉汁煮青口

✨黃金四重芝士pizza配蜜糖

✨朱古力荷蘭鬆餅配朱古力雪糕

✨蝶豆花檸檬冰茶
清涼冰茶擁有驚艷的紫色視覺享受,蝶豆花與檸檬的酸甜相融,非常適合在夏天享用
2023-08-21 75 瀏覽
下班後不想回家煮飯?外出食最方便! ! 哈哈…….早幾天下班後,和Foo一齊到樓上的意粉狂熱食晚餐。公司上去一分鐘都不用,一去到就有位,坐得舒服,燈光又柔和,愉快又一餐。香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉 $108鮭魚,即是三文魚,營養價值高,一見到有鮭魚意粉,想也不想就是想食它。鮭魚煎得香氣撲鼻,魚香肉嫩。意粉加忌廉,彈性有咬口,好味道。芝士肉醬千層麵 $88熱騰騰,香味飄啊飄,芝士有拉絲,肉醬很豐富,闊條千層麵更有咬口,滋味得很。美式辣肉腸披薩(Small) $68辣肉腸披薩由小食到大,咸咸辣辣,風味口感兩俱全。披薩底不算厚,材料和披薩底比例剛剛好。特濃南瓜粟米忌廉湯 $28南瓜栗米濃郁,既有南瓜和栗米,又有忌廉味,層次滋味可口。質地不稀,濃厚感豐富,喜歡!朱古力荷蘭鬆餅配朱古力雪糕 $58鬆餅煙靭,軟糯感強烈,與平時食的鬆餅感不同。再配朱古力雪糕和甜忌廉,冰火交融,好有層次。
下班後不想回家煮飯?外出食最方便! ! 哈哈…….

香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉 $108

芝士肉醬千層麵 $88

美式辣肉腸披薩(Small) $68

特濃南瓜粟米忌廉湯 $28

朱古力荷蘭鬆餅配朱古力雪糕 $58
2023-08-18
3 分鐘 (堂食)
2023-08-18 958 瀏覽
意粉狂熱作為一家意大利平價餐廳,性價比頗高,食物選擇亦包羅萬有:小食、前菜、沙律、主食、意粉、薄餅及甜品任君選擇,價錢相宜,食物質素亦算不錯,餐廳環境有少許昏暗營造氣氛,座位下亦有置物箱放袋,令人坐得舒服。💙香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉鮭魚魚油十足,一入口油香四溢,至於忌廉汁味道偏淡,較杰身,令每一條意粉都能沾上醬汁,而意粉口感彈牙,加上蘑菇增添香味。另外擺盤精美,上枱時已經令人食指大動。💙黃金四重芝士Pizza配蜜糖 (10吋)四式芝士薄餅貌似簡單,但做得好食就並非每間餐廳都做到。餅底厚度適中,口感軟熟,薄餅邊又不會過厚,反而有種煙韌口感。四種芝士鹹香味道各有不同程度,互相輝映,再加上蜜糖的甜味,鹹甜味道不單止沒有奇怪感覺,反而出奇地配合,這款四色芝士薄餅絕對是大推介。💙忌廉汁煮青口青口份量頗多,至於肉質未至於鮮甜,但仍不過不失,反而在忌廉汁中加入煙肉增加口感及味道的層次。💙蒜味芝士雞翼(四隻) 蒜味芥末醬雞翼肉質嫩滑沒有焗得過乾,蒜味並沒有過濃而蓋過芝士的鹹香味,再點加上芥末醬反而令雞翼更加惹味。💙原味荷蘭鬆餅配雲呢拿雪糕荷蘭鬆餅口感較為結實,不過仍然軟熟,蛋香味濃沃,再加上香滑的雲

💙香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉

💙黃金四重芝士Pizza配蜜糖 (10吋)

💙忌廉汁煮青口

💙蒜味芝士雞翼(四隻) 蒜味芥末醬

💙原味荷蘭鬆餅配雲呢拿雪糕
荷蘭鬆餅口感較為結實,不過仍然軟熟,蛋香味濃沃,再加上香滑的雲呢拿雪糕,一冷一熱配合起來很好吃, 再加上藍莓及士多啤梨,又多增一份清甜,作為甜點為晚餐劃上句號。
2023-08-15
5 分鐘 (堂食)