2023-08-12 47 瀏覽
在朗豪坊運動後,朋友說說過來「意粉狂熱」吃晚飯。我們點了一個二人 meat and fish holic set($368),想不到意粉及其他食物都咁令人狂熱。忌廉蘑菇湯擁有濃郁的口感和豐富的味道,給人一種溫暖和滿足的感覺。蘑菇的自然香氣與忌廉的滑順結合得天衣無縫。湯中的蘑菇塊給予湯品更多的嚼勁和滿足感。法式芝士洋蔥湯洋蔥的甜味和芝士的濃郁完美結合,每一口都帶來濃郁的滋味和豐富的層次。洋蔥的經過緩慢烹煮,釋放出甜味,同時也增添了湯的濃度。香辣蕃茄濃汁煮青口(+$10)以新鮮的青口為主角,搭配香辣的蕃茄濃汁,烹煮而成。青口的鮮甜與蕃茄的酸甜味道相輔相成,十分相襯。鮭魚凱撒沙拉新鮮的鮭魚搭配脆生菜、酥脆的麵包丁和凱撒沙拉醬,口感豐富且營養均衡。烤鮭魚片質地柔軟嫩滑,口感豐富,並且散發出濃郁的鮮味。鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉(+$28)這是一道將鮭魚、魚子醬和忌廉結合在一起的和風意粉。它的口感豐富,帶有魚子的鮮味和忌廉的滑順,意粉十分彈牙。香烤安格斯一口牛柳精選的安格斯牛柳,經過香烤處理,保持肉質嫩滑多汁。搭配薯寶,是一道豪華的主菜。意粉狂熱地址:旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓208號舖電話:

法式芝士洋蔥湯

香辣蕃茄濃汁煮青口(+$10)

鮭魚凱撒沙拉

鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉(+$28)

香烤安格斯一口牛柳

意粉狂熱
地址:旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓208號舖
電話:2511 1937
2023-08-10 72 瀏覽
之前已經食過呢間幾次 覺得佢嘅意粉性價比好高 所以近排經過又再去食😚👅鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉 $118呢個係佢期間限定新推出嘅 好有驚喜😍佢嘅忌廉汁好creamy 用咗闊條麵 幾掛汁 鮭魚份量都幾多 味道突出 配埋魚籽好好味😋👅豪華五式拼盤 $158呢個拼盤好豐富🤩有檸檬蜜糖雞翼 蒜味芝士雞翼 Parma Ham 特別鍾意炸魷魚圈 炸粉唔會太厚 點埋他他醬好食 海蝦牛油果法式多士都唔錯😝👅蕃茄香草雞肉天使麵 $78呢個份量夠晒多 調味以蕃茄為主😝👅蝶豆花檸檬冰茶 $48呢杯啱晒打卡 飲落係檸檬梳打水😆總括嚟講 呢間餐廳嘅意粉幾抵食 座位都算闊落 大家要嚟呢度一試呀🥰😋 好味:8.35/10🤑 價錢:8.24/10🤗 服務:7.89/10😝 環境:8.00/10😚 衞生:7.87/10🤩 整體:8.22/10

👅鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉 $118

🤗 服務:7.89/10
😝 環境:8.00/10
😚 衞生:7.87/10
🤩 整體:8.22/10
朋友生日當然要食返餐慶祝下,好喜歡呢間餐廳咩都有可以樣樣都試D。每隔幾個月,餐廳都會更新menu,等食客可以試到更多變化嘅意粉。黎過幾次,每次都食到飽飽好滿足,旺角區黎講真係好抵食🥰🥰今次餐廳主打三文魚,香港人不嬲鍾意食三文魚,就睇下餐廳整成點🤤🤤意粉狂熱套餐($268)鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉 (套餐+$38)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)首先,一定要讚係餐廳嘅擺盤用心,每一碟嘅presentation都俾人整潔嘅感覺🥰🥰三文魚望落會少少過熟,但食過先知原來裡面好滑,冇雪味之餘仲保留到魚味。廚師切到bite size方便食客一啖一顆,同埋保證冇骨。意粉用上忌廉汁做底,意粉煮得剛好,夠彈牙,白汁先係重點,好香嘅奶味同好cheesy!芝士肉醬千層麵(套餐)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)個人非常鍾意食千層麵,但好多時坊間做嘅得幾層pasta,依度就完全滿足到我需要,俾到我有10層嘅體驗,仲要夠大塊夠厚身,唔會俾個汁整到糊咗,食得出每一層嘅口感😋😋肉醬茄汁方面亦好有蕃茄味,汁夠多可以每一啖都係滿滿番茄醬🥰🥰必試!凱撒沙律(套餐)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)炎炎夏日食沙律就最清新不過,沙律菜整體新鮮乾淨,咬落十分爽脆有滿滿水份,絕對唔會又
意粉狂熱套餐($268)

芝士肉醬千層麵(套餐)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
凱撒沙律(套餐)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
炎炎夏日食沙律就最清新不過,沙律菜整體新鮮乾淨,咬落十分爽脆有滿滿水份,絕對唔會又乾又黃,麵包粒亦夠脆,鍾意醬汁既朋友都可以要求多醬🤭🤭
法式芝士洋蔥湯(餐湯)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
一開始唔明點解餐廳浸個包落湯,但原來個湯本身偏鹹,餐包可以中和一下,仲令到個湯有少少蒜蓉味。至於湯底方面,餐廳絕無偷懶,用上香濃既牛肉湯底,洋蔥亦十分多,除左有滿滿口感外,味道亦十分香。
忌廉蘑菇湯(餐湯)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
筆者十分喜歡餐廳既蘑菇湯,絕對同罐頭湯係兩回事!餐廳既湯入面食到打碎左既蘑菇,而且唔係淨係得幾粒蘑菇,而係感到成碗湯都係蘑菇,令成個湯每一角落都可以均勻食到蘑菇香,夾埋忌廉真係超好味!
海蝦牛油果法包多士($38)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
必試!平時牛油果toast就食得多,但配合芝士同海蝦就比較少。依道菜十分足料,每啖都食到脆卜卜嘅麵包,加果味極重嘅牛油果片,加埋蝦球嘅彈牙口感同埋芝味濃郁嘅面層
忌廉汁煮青口($58)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
唔好以為$58一碟青口就會係馬虎之作,餐廳既忌廉汁煮青口絕對CP值超高,絕不令人失望!大大盤大約有15隻,最緊要係,每一隻都新鮮彈牙,除左有海水鹹香,仲有青口既鮮味!
Tiramisu(是日甜品)(⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
唔好以為隨餐附送既甜品就唔好味,餐廳既Tiramisu味道十分不俗,朱古力粉夠多,個cream都好滑身,絕對滿足到筆者同朋有既甜品欲望!。
蘋果汁(餐飲)(⭐️⭐️⭐️⭐️💢)
雖然唔係鮮榨,但依然好好飲,好清新,配合今日香濃既菜式,絕對可以中和口味!
熱奶茶(餐飲)(⭐️⭐️⭐️⭐️💢)
奶味茶味不過不失,都算滿意。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
意粉狂熱 (雅蘭中心) 旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓208號舖

👍地點方便
👍超高CP
👍三五知己
2023-07-26
5 分鐘 (堂食)
  • 鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉
  • 芝士肉醬千層麵
  • 忌廉蘑菇湯
pasta holic 意粉狂熱有數間分店,平時想食意粉同埋 Pizza都會嚟呢到,好食又唔貴性價比高,最近留意到佢推出「鮭魚鮮製意粉系列」😎特別用咗日本特製白味噌、和風濃汁更能帶出獨有鮮味😎🤌🏻香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉狂熱夏日新推介「鮭魚鮮製意粉系列」之一,好大舊三文魚,而且意粉非常 Creamy,每條好掛汁,意粉質地好彈牙😛🤌🏻照燒雞蛋黃醬披薩🍕好鍾意佢個Pizza餅底煙韌薄脆,加埋燒雞好惹味,配埋蛋黃醬味道更加豐富🤌🏻香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉羅勒醬味好重,意粉質感岩岩好對比前者會比較乾身,烤雞份量都好足好入味😛🤌🏻芝士蕃茄肉醬鮮製意粉鮮製意粉用咗日本🇯🇵製小麥粉,口感非常彈牙軟滑 ,帶點小麥味道,簡單配上芝士、蕃茄、肉醬已經好好食😋🤌🏻香蕉朱古力披薩🍕呢個甜品比我想像好食🤣我幻想係有啲似泰國香蕉煎餅,佢個Pizza餅底煙韌薄脆,仲好食啲添,加上熱辣辣香蕉🍌切片配上大量朱古力醬、玉桂粉,伴著朱古力雪糕感受冷熱交融😎🚩 意粉狂熱 (雅蘭中心) (旺角)旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓208號舖

🤌🏻香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉

🤌🏻照燒雞蛋黃醬披薩🍕

🤌🏻香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉

🤌🏻芝士蕃茄肉醬鮮製意粉

🤌🏻香蕉朱古力披薩🍕

🚩 意粉狂熱 (雅蘭中心) (旺角)
旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓208號舖

2023-07-13
  • 香蕉朱古力披薩
  • 香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉
2023-07-20 503 瀏覽
最近吃意粉吃上癮,當然一定要去旺角這邊好好品味。食物上桌很快速,太適合我們這班餓鬼😅主廚精選沙律新鮮且沒有過份的汁,有忌廉芝士和彩椒及黑胡椒調味,能吃到菜甜,雞蛋三文魚脆包粒跟各沙律菜令畫面豐富彩色,價錢舒服,推介。香草烤雞凱撒沙律🥗價錢更便宜,滿滿芝士粉,還有健康香草雞胸肉,烤得剛好不『鞋』口,尤其蕃茄仔爆汁,使脆爽的凱撒沙律更勝一籌。脆炸薯角配上蕃茄醬是無敵組合,份量足,薯味重,入口外脆內軟,軟綿綿。溫泉蛋芝士卡邦拿意粉這道十分味美,之前和家人分享吃過,今天霸道一點,要了大份,還要獨享。醬下得恰好,濃縮香氣迫人,汁比下一道意粉美味,芝士讓意粉均勻沾滿。溫泉蛋細嫩,煙肉🥓富咸香,輕刺破蛋汁光亮流出,天使麵很多,好有彈性,吃時同時具備爽軟雙重滋味,後續才有芝士味呢! 香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉碟子賣相不錯,意粉即煮,比上一份質地更彈牙更富嚼勁,忌廉味噌汁幼滑,主角三文魚煎封得微金黃,魚肉嫩滑,加上蒜蓉炒菇菌更添口感。蝶豆花檸檬冰茶有汽soda令飲品很爽喉,檸檬清新,蝶豆花顏色漂亮,真適合夏天。食後感:值得光顧,價性不俗,亦不止意粉出色。
最近吃意粉吃上癮,當然一定要去旺角這邊好好品味。
主廚精選沙律

食物上桌很快速,太適合我們這班餓鬼😅

溫泉蛋芝士卡邦拿意粉

蝶豆花檸檬冰茶

食後感:值得光顧,價性不俗,亦不止意粉出色。
2023-07-20 80 瀏覽
我個朋友好鍾意食意粉pizza, 所以去了一間叫意粉狂熱😂我們點了一個2人set, 有齊餐湯沙律,小食,薄餅和意粉,又有飲品和甜品,都只需$318!🔸忌廉蘑菇湯/芝士洋蔥湯:絕對不馬虎,忌廉蘑菇濃湯,內有新鮮蘑菇碎,有口感👍🏻。朋友的芝士洋蔥湯都話好濃洋蔥味,好好飲!🔸蒜味芝士雞翼:雞翼焗得好香,外皮少少脆口,面上灑了些芝士碎,還有芝士醬,有誠意👏🏻🔸鮭魚親子和風忌廉鮮制意粉:個名好長🤭,味道又真的不錯,材料都幾豐富,我喜歡意粉的質地,硬度適中,忌廉汁夠濃結身!🔸芝士牛油果烤雞薄餅:特別喜歡牛油果,薄餅底夠薄脆👍🏻
我個朋友好鍾意食意粉pizza, 所以去了一間叫意粉狂熱😂
🔸芝士牛油果烤雞薄餅:特別喜歡牛油果,薄餅底夠薄脆👍🏻
  • 鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉
  • 忌廉蘑菇湯
  • 芝士牛油果烤雞披薩
  • 蒜味芝士雞翼
2023-07-17 62 瀏覽
意粉一向都係香港人好鍾意食嘅食物,星期五放工好攰,想食啲唔太貴,但係又好食嘅食物,就揀咗呢間意粉餐廳,旺角行完街順便去雅蘭食飯,地點非常方便卡邦尼白汁意粉配煎三文魚白汁都幾多,忌廉味香滑,配上少少蘑菇同埋豆苗仔,扁意粉同白汁都好配合。三文魚都算大嚿,煎到非常之香,呢個組合配合得好好四重芝士pizza呢款Pizza真係有四隻芝士加埋一齊,覺得幾好, Pizza邊仲有少少脆脆地,食法係要加上蜜糖,甜甜地,加上香濃嘅芝士味,幾好味加十幾蚊就有小食炸雞,揸得都幾趣,要小食嚟講性價比好高,又可以過吓口人,唔錯嘅選擇

卡邦尼白汁意粉配煎三文魚

四重芝士pizza

這晚同老公食飯 我地都想食西餐🍴行過旺角見到這家西餐 感覺抵食呢😁所以決定一試 這家係商場內的意粉狂熱📍-除了主食,都仲有主食、湯、小食等,選擇都多📝首先揀左小食,我地要左脆炸薯角🥔好香口,熱辣辣食,不過鹽算偏多❗️少少偏咸😛之後老公叫左帕爾馬火腿🥓岩做餐前小食 幾開胃同埋份量都幾多!😋-主食方面,我地點了香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉🍝大大份的三文魚,好健康呀!💚同埋有味噌配忌廉想對無禁膩 我覺得係小清新之選呢!😆-老公再點左特濃南瓜粟米忌廉湯🥣係Creamy 濃郁之選🥄-今日難得我地都想食甜品🍮 我地揀左朱古力荷蘭鬆餅配朱古力雪糕🍫估唔到呢個幾飽 因為鬆餅好實淨😂以甜品泥講份量好多 太飽既時候要留意🤣-飲品我地點了凍檸茶同無酒精的士多啤梨Mojito🍓🍹士多啤梨Mojito係小清新之選 不過真係偏甜🤪我加左幾次水先覺得無禁甜⚠️-幾抵食既晚上 輕鬆之選🧡不過可能要book 位 會坐得更好🔎
這晚同老公食飯 我地都想食西餐🍴
行過旺角見到這家西餐 感覺抵食呢😁
所以決定一試 這家係商場內的意粉狂熱📍
除了主食,都仲有主食、湯、小食等,選擇都多📝
首先揀左小食,我地要左脆炸薯角🥔好香口,
熱辣辣食,不過鹽算偏多❗️少少偏咸😛
之後老公叫左帕爾馬火腿🥓岩做餐前小食 幾開胃
同埋份量都幾多!😋
主食方面,我地點了香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉🍝
大大份的三文魚,好健康呀!💚
同埋有味噌配忌廉想對無禁膩
士多啤梨Mojito
凍檸茶
  • 香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉
2023-07-03 448 瀏覽
跟家人到旺角雅蘭中心購物,吃過晚餐才回家吧。附近就是「意粉狂熱」,想起很久前來過吃飯,性價比很高,便跟家人快快走過去。新推出鮭魚鮮製意粉系列,最適合我這些喜歡嘗試新事物的人❣️ 經典3式拼盤經典3式拼盤包含意式薄切三文魚忌廉芝士卷、秘製炸雞和脆炸薯角。豐腴的三文魚和魚籽,配上香滑的忌廉芝士,口感豐富,味道恰好不會膩。秘製炸雞炸得顏色金黃,外脆內嫩,肉質保持濕潤,味道鹹香入味。脆炸薯角外皮帶點脆口,內裏軟綿。❣️ 香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉表面金黃酥香的香煎鮭魚美味,味道鮮美沒腥味,肉質不乾柴,口感不油膩,烹調不錯。以味噌配合忌廉製成的濃稠醬汁,帶來獨有的鮮味。混合很多菇菌和灑下葱粒,跟口感彈牙的鮮製意粉拌勻,豐富了味蕾,滋味非常。❣️ 香烤香草羊架以鐵板盛上,保持熱力。羊架肉質軟腍, 味濃不羶。蘸點混合薑絲的日式味噌汁,鹹鮮味道配搭羊肉帶來驚喜,味道具層次。🍹 蝶豆花檸檬冰茶顏色呈現浪漫紫色。味道帶微酸甜的蝶豆花檸檬冰茶,清新自然,透心涼。
新推出鮭魚鮮製意粉系列,最適合我這些喜歡嘗試新事物的人
❣️ 經典3式拼盤
經典3式拼盤
脆炸薯角外皮帶點脆口,內裏軟綿。
❣️ 香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉
❣️ 香烤香草羊架
香烤香草羊架
以鐵板盛上,保持熱力。
羊架肉質軟腍, 味濃不羶。
🍹 蝶豆花檸檬冰茶
2023-06-28
經典3式拼盤
香烤香草羊架
2023-06-26 72 瀏覽
✅意粉狂熱 (雅蘭中心) (旺角)旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓208號舖Creamy Mushroom Soup忌廉蘑菇湯湯的質地十分濃郁,菇蓉口感突出。蘑菇的香氣和忌廉的滑順完美融合,令人回味無窮。French Onion Soup法式芝士洋蔥湯湯底醇厚,香氣和口感很不錯,洋蔥和芝士是一個無敵的組合,法包🥖在內增加層次。Salmon Caesar Salad (Half)鮭魚凱撒沙律(半份)擺盤十分美觀,新鮮的鮭魚和蔬菜色彩艷麗。鮭魚的口感鮮美,健康之選。Chicken Wings(4pcs) (Garlic Müstard Dip)蒜味芝士雞翼(4隻)(蒜味芥末醬)雞翅的表皮烤得酥脆,內裡肉質細嫩。搭配蒜味芥末醬,提升刺激感。Salmon and Avocado Fresh Pasta鮭魚牛油果和風鮮製意粉鮮嫩的鮭魚和牛油果搭配在一起,口感豐富清新又健康。Grilled Bite Size Angus香烤安格斯一口牛柳肉質鮮嫩,口感十分柔軟。烤得恰到好處,外皮焦香內裡嫩滑。Fruit Tea 水果茶清新怡人,口感非常舒爽。茶中加入了多種水果,適合夏天飲用。Suntory The
✅意粉狂熱 (雅蘭中心) (旺角)
旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓208號舖

Creamy Mushroom Soup

French Onion Soup
法式芝士洋蔥湯

Salmon Caesar Salad (Half)
鮭魚凱撒沙律(半份)

蒜味芝士雞翼(4隻)(蒜味芥末醬)

鮭魚牛油果和風鮮製意粉

鮮嫩的鮭魚和牛油果搭配在一起,口感豐富清新又健康。

Grilled Bite Size Angus
香烤安格斯一口牛柳

肉質鮮嫩,口感十分柔軟。烤得恰到好處,外皮焦香內裡嫩滑。

Fruit Tea 水果茶

清新怡人,口感非常舒爽。茶中加入了多種水果,適合夏天飲用。

Suntory The Premium 350ml
三得利高級啤酒 350ml

麥芽香氣,口感非常清爽。微微的苦澀味道,非常適合下班放鬆的選擇。
2023-06-11 90 瀏覽
約左朋友又落大雨,係地鐵站附近食就啱啦。🦀軟殼蟹配鱈魚子忌廉鮮製意粉🍝鱈魚子忌廉醬汁帶有濃郁嘅魚子味同忌廉嘅奶香味,味道非常豐富。軟殼蟹都幾大隻,炸到鬆脆,好香口。意大利麵軟硬適中,沾滿醬汁,夠哂味。🦐精選海鮮蒜香蕃茄意粉🍝海鮮蒜香蕃茄意粉嘅味道豐富,帶有海鮮嘅鮮味、蕃茄嘅酸甜以及蒜頭嘅香氣。非常足料,有一隻大蝦,魷魚,青口。我仲加咗$10要咗x1.5倍意粉,超級大碟。🍹日本產白桃果肉梳打🍑咁濕熱嘅天氣最啱飲凍冰冰又清新嘅梳打,口感帶有微妙嘅氣泡感。白桃甜美可口,加入梳打汽水令汽水增添水果嘅香甜味道。🧡南瓜忌廉湯🧡南瓜忌廉湯口感柔滑濃稠,南瓜嘅甜味和忌廉嘅濃郁味道完美結合,形成一種豐富嘅口感。估唔到價錢平,但係咁高質。

約左朋友又落大雨,係地鐵站附近食就啱啦。

🦀軟殼蟹配鱈魚子忌廉鮮製意粉🍝

🦐精選海鮮蒜香蕃茄意粉🍝

🍹日本產白桃果肉梳打🍑

🧡南瓜忌廉湯🧡
2023-06-10 107 瀏覽
今晚冇咩心情,最近番工番到傻,喺旺角搵間餐廳食下先。搵下搵下搵到意粉狂熱, 原來有2人套餐,都只係$318,樣樣都有d,睇落都唔錯先點杯日產白桃果肉梳打唞順條氣先,甜甜地又有氣,飲完條氣順曬忌廉蘑菇湯/法式芝士洋蔥湯蘑菇有咬口, 甜甜的洋蔥湯配上鹹香芝士, 鹹甜口感幾特別香草雞肉凱撒沙律足料新鮮沙律菜,雞肉多魷魚圈配他他汁魷魚圈炸到脆脆的,魷魚新鮮芝士肉醬千層麵千層麵好得喎, 外層焗到焦香,肉醬芝士味濃拎咗落碟,都好挺身,滿分美式辣肉腸披薩Pizza有驚喜,屬於薄批,辣肉腸夠辣,芝士夠多,仲可以拉絲最後仲有小甜品及飲品水果茶,仲有奇異果片
今晚冇咩心情,最近番工番到傻,喺旺角搵間餐廳食下先。

先點杯日產白桃果肉梳打
唞順條氣先,甜甜地又有氣,飲完條氣順曬

忌廉蘑菇湯/法式芝士洋蔥湯
蘑菇有咬口, 甜甜的洋蔥湯配上鹹香芝士, 鹹甜口感幾特別

香草雞肉凱撒沙律
足料新鮮沙律菜,雞肉多

魷魚圈配他他汁
魷魚圈炸到脆脆的,魷魚新鮮

芝士肉醬千層麵
千層麵好得喎, 外層焗到焦香,肉醬芝士味濃

拎咗落碟,都好挺身,滿分

美式辣肉腸披薩

最後仲有小甜品及飲品

水果茶,仲有奇異果片
2023-06-03 574 瀏覽
放工到旺角雅蘭中心順道晚餐。想棟貼地平民西餐最好選擇莫過於連鎖薄餅店~ 不過巧遇這間「意粉狂熱」一直都想試❣️餐廳入內別有洞天,座位估唔到都幾寬闊。意粉選擇真係超多~眼花撩亂⋯⋯仲有小食pizza沙律🥗放工好攰直接叫一個二人餐🌟❣️唔好再諗~套餐已包括餐湯,沙律,一盒客意粉及薄餅,甜品和飲品,性價比相當高!法式芝士洋蔥湯餐湯也不是隨隨便便一個雜菜湯。洋蔥湯好香~洋蔥的香甜和夾上芝士的烤麵包非常美味。忌廉蘑菇湯也超足料!勁多蘑菇碎粒稠身creamy ~上菜效率非常快!不用10分鐘已經所有食物上枱😍香辣蕃茄濃汁煮青口 (+$10)蕃茄醬汁超濃郁再加青口嘅精華❣️鮮甜美味!香草雞肉凱撒沙律(半份)大大塊雞肉一啲都唔乾,味道唔錯仲有雞味!沙律菜新鮮爽脆🥗🥗👍🏻鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉 +$38鮮製意粉口感果然與別不同,軟熟得來有彈牙感,意粉有蛋香。香煎三文魚配忌廉醬汁鮮味也不膩👍🏻芝士牛油果烤雞披薩10”🍕🍕賣相唔錯,顏色好靚,屬於薄餅底,感覺就係淋咗少少,但餡料美味,牛油果配烤雞超正組合❣️😍凍水果茶,凍檸檬茶手機落單,冰粒,甜度都可以選擇水果茶少甜的話,基本上就變咗走甜。是日甜品:一口慕絲蛋糕,c
放工到旺角雅蘭中心順道晚餐。

想棟貼地平民西餐最好選擇莫過於連鎖薄餅店~

不過巧遇這間「意粉狂熱」一直都想試❣️

餐廳入內別有洞天,座位估唔到都幾寬闊。

意粉選擇真係超多~眼花撩亂⋯⋯仲有小食pizza沙律🥗

放工好攰直接叫一個二人餐🌟❣️唔好再諗~

法式芝士洋蔥湯
餐湯也不是隨隨便便一個雜菜湯。
洋蔥湯好香~洋蔥的香甜和夾上芝士的烤麵包非常美味。
法式芝士洋蔥湯
忌廉蘑菇湯也超足料!勁多蘑菇碎粒稠身creamy ~

上菜效率非常快!不用10分鐘已經所有食物上枱😍
香辣蕃茄濃汁煮青口
香辣蕃茄濃汁煮青口 (+$10)
蕃茄醬汁超濃郁再加青口嘅精華❣️鮮甜美味!
香草雞肉凱撒沙律(半份)
鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉 +$38

芝士牛油果烤雞披薩
芝士牛油果烤雞披薩10”🍕🍕
凍水果茶,凍檸檬茶
手機落單,冰粒,甜度都可以選擇
水果茶少甜的話,基本上就變咗走甜。
是日甜品:一口慕絲蛋糕,creamy 有芝士味~ 簡單輕盈
芝士牛油果烤雞披薩
平時我都成日去pasta holic意粉狂熱食意粉同埋Pizza😆 因為佢真係好食 性價比又高~ 最近見佢推出咗「鮭魚鮮製意粉系列」所以去試吓!佢特別使用咗日本特製嘅白味噌同埋和風濃汁 更能帶出獨有鮮味 而且三文魚含有豐富嘅omega-3不飽和脂肪酸 健康又好味😋 仲有荷蘭鬆餅都好正🥞 ✻鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉 HKD118狂熱🍝夏日新推介「鮭魚鮮製意粉系列」之一 有好多三文魚同埋三文魚籽🧡 意粉非常Creamy條條都好掛汁好好味🤤 意粉質地好彈牙~✻芝士蕃茄肉醬鮮製意粉 HKD78鮮製意粉用咗日本製小麥粉製作 口感非常彈牙同軟滑 仲帶有小麥味道~ 簡單配上芝士同蕃茄肉醬已經好好食😋🍅✻黃金四重芝士披蕯(配蜜糖)HKD58Small / HKD88 Regular 10”有兩個size可以揀 兩個人揀細size就啱啱好😆 我已經食過好多次呢度嘅芝士pizza 佢好正😛 芝士味香濃 配埋蜜糖鹹鹹地又甜甜地咁意想唔到咁夾!🧀🍯 ✻原味荷蘭鬆餅配雲呢拿雪糕 HKD58荷蘭鬆餅 DUTCH BABY 係德國家庭流行嘅傳統鬆餅~ 口感介乎班戟同埋梳乎厘之間 外脆脆內層軟 配埋雲呢拿雪糕同生果

✻鮭魚親子和風忌廉鮮製意粉 HKD118

✻芝士蕃茄肉醬鮮製意粉 HKD78
芝士蕃茄肉醬鮮製意粉

✻黃金四重芝士披蕯(配蜜糖)

✻原味荷蘭鬆餅配雲呢拿雪糕 HKD58
荷蘭鬆餅 DUTCH BABY 係德國家庭流行嘅傳統鬆餅~ 口感介乎班戟同埋梳乎厘之間 外脆脆內層軟 配埋雲呢拿雪糕同生果 入口非常滿足🥰
原味荷蘭鬆餅配雲呢拿雪糕

✻蝶豆花檸檬冰茶 HKD48
夏日新推出~紫色賣相好吸引💜
酸酸甜甜好滋味又解渴🍋

原味荷蘭鬆餅配雲呢拿雪糕
  • 黃金四重芝士比薩
2023-05-19 397 瀏覽
西餐一直以來都很受香港人喜愛,位於旺角鬧市的意粉狂熱,一定是其中一個不二之選。今天我們就來到這間餐廳一試,餐廳裝修得很有氣氛而且坐位很舒服。我們點了香草烤雞凱撒沙律、香辣蕃茄濃汁煮青口、豪華三色拼盤、黑松露蘑菇pizza、魷魚配鱈魚子忌廉鮮制意粉和日本產白桃果肉梳打。香草烤雞凱撒沙律烤雞嫩滑多汁,而且還有適當的底味。加上沙律醬汁和新鮮沙律菜一起進食,非常的美味開胃。而且還有一些麵包碎,非常的香口!香辣蕃茄濃汁煮青口這個菜式的精髓在於醬汁,香辣蕃茄濃汁烹調得非常美味,加上肥美的藍青口,非常的鮮味!作為前菜也很適合!豪華三色拼盤當中有海蝦牛油果法包多士、蒜味雞翼和意式炸魷魚圈配他他汁。 海蝦牛油果法包多士,新鮮爽口彈牙的海蝦加上嫩滑的牛油果和香脆的多士。各樣食材都很配搭,而且調味適中,作為小食很適合。蒜味雞翼,蒜頭的香氣十足,雞翼外脆內嫩,非常好吃!意式炸魷魚圈配他他汁,用新鮮的魷魚炸,炸糊不會太厚,而且外層炸得很爽脆,再加上清新開胃的他他汁,很美味!黑松露蘑菇pizza 價錢相宜,但能夠品嚐到黑松露香味的Pizza,而且兩人來說份量也很足夠。pizza的餅底薄脆,而且面香味很足,再加上黑

香草烤雞凱撒沙律

豪華三色拼盤
當中有海蝦牛油果法包多士、蒜味雞翼和意式炸魷魚圈配他他汁。
蒜味雞翼,蒜頭的香氣十足,雞翼外脆內嫩,非常好吃!

黑松露蘑菇pizza
價錢相宜,但能夠品嚐到黑松露香味的Pizza,而且兩人來說份量也很足夠。pizza的餅底薄脆,而且面香味很足,再加上黑松露和蘑菇的香氣,十分的好吃!

魷魚配鱈魚子忌廉鮮制意粉
鹹香的鱈魚子配忌廉意粉,非常的可口,而且意粉是即叫即製的,意粉的軟硬度適中。再加上新鮮的魷魚,這個菜式很好吃而且性價比很高。

本產白桃果肉梳打
日本產的白桃,果香味濃郁。加上梳打水,很清新。 是一杯很不錯的飲品!