2025-01-01 322 瀏覽
意式風情餐廳:意粉狂熱,朗豪坊店環境舒適,設計簡約而現代,適合同朋友聚會。佢哋主打菜式系意粉和披薩,近排佢哋仲新推出咗芝士牛油果漢堡包配薯角,佢個牛肉多汁夠厚。搭配濃郁的芝士同綿密的牛油果,口感層次豐富。搭配咗薯角,份量好滿足,厚切薯角外脆內軟。套餐中可以跟湯同28蚊或以下飲品。我揀咗忌廉蘑菇湯,湯底濃郁滑順,味道香醇,再加上凍檸檬水,口感夠清新解渴。佢哋個鮭魚牛油果羅勒披薩都非常吸引!可以揀regular size 10吋或者細size。披薩餅底薄脆,鮭魚與牛油果系神組合,口感非常夾。加上羅勒,更增添咗層次感。甜品方面,香濃朱古力窩夫好大一份,配迷你tiramisu 同雪糕,窩夫外脆內軟,有濃郁的朱古力香氣。

搭配濃郁的芝士同綿密的牛油果,口感層次豐富。
搭配咗薯角,份量好滿足,厚切薯角外脆內軟。

套餐中可以跟湯同28蚊或以下飲品。

2024-12-29 392 瀏覽
行完旺角見肚餓 去雅蘭中心搵野食係和民旗下集團見佢有好多唔同意粉同pizza好似幾吸引就一於試一試佢叫左意粉&比薩狂熱套餐 $338套餐有1️⃣法式芝士洋蔥湯2️⃣香草雞肉凱撒沙律半份3️⃣蒜味芝士雞翼四隻4️⃣芝士肉醬千層麵5️⃣芝士牛油果烤雞pizza10吋6️⃣是日甜品7️⃣兩位飲品.兩個人食係超飽最推介千層麵 好夠味Pizza都幾fusion但唔係好食到牛油果味甜品可以加錢轉waffle 但我地無就係 tiramisu蛋糕仔但雪得太凍 甜品很一般
行完旺角見肚餓 去雅蘭中心搵野食
最推介千層麵 好夠味
Pizza都幾fusion但唔係好食到牛油果味
但雪得太凍 甜品很一般
2024-12-23 308 瀏覽
呢排食太多日本嘢,突然之間心思思想食吓意粉、去咗間旺角性價比高嘅意粉專門店!佢嘅意粉非常之彈滑、種類亦都非常之多、最唔可以錯過就一定係佢嘅卡邦尼意粉我覺得真係幾好食! 仲有而家嗌一個餐就可以加$38玩佢哋當日嘅餐湯同埋飲品!百零蚊嘅價錢我覺得都算幾抵食!叫完意粉之後就一定要食佢最新出嘅牛油果漢堡、牛油果鮮甜仲有蕃茄重量芝士配搭!當然主角係佢嘅牛肉啦!牛肉煙人好食、漢堡牛肉嚟講都OK唔錯!漢堡入面呢一個餐佢入面已經配咗薯角、所以呢個餐$78我覺得好抵食!之後再叫咗個忌廉煮青口、青口數量都多抵食!好creamy,再加上忌廉超濃郁好正!最後當然唔少得食甜品啦!甜品我嗌咗個朱古力味既雲呢拿雪糕窩夫、窩夫比較厚實、朱古力醬唔會太甜、雪糕冰凍狀況唔會話好容易溶哂!旺角意粉狂熱旺角雅蘭中心2樓

旺角意粉狂熱
旺角雅蘭中心2樓

旺角雅蘭中心價錢親民、選擇豐富、出品也不錯的西餐廳,雖然看店名以為菜式以意粉為主,但其實還有Pizza和Burger選擇。Main Course +$38可以轉套餐,附送餐湯和$28飲品。餐湯除了一般款式,竟然有法式芝士洋蔥湯,頗有驚喜。 蒜味芝士雞翼(蒜味芥末醬) Cheesy Garlic Flavour Chicken Wings (Garlic Mustard Dip) $38熱到噴煙的雞翼,脆皮爆汁,蒜香惹味,作為香口前菜很稱職。意式薄切三文魚忌廉芝士卷 Salmon & Cream Cheese Roll $48One-Bite Size的小食,小小一顆但也有不少心思。三文魚與Cream Cheese配搭很好,灑上蟹籽可增加口感。芝士牛油果漢堡包配薯角 Cheese w/ Avocado Hamburger w/ Potato Wedges $88Burger肉中規中矩,厚身又Juicy,加上類似BBQ Sauce的秘製自製醬,還是熟度完美、Creamy滑溜、味道清新的牛油果,整體味道和完成度都很不錯。黃金四重芝士披薩 Quattro Formaggio w/ Honey
蒜味芝士雞翼
熱到噴煙的雞翼,脆皮爆汁,蒜香惹味,作為香口前菜很稱職。

黃金四重芝士披薩
黃金四重芝士披薩 Quattro Formaggio w/ Honey $88
芝士控Best Pick!沒有其他配料,就是只有4種不同芝士,濃芝又有拉絲,加上畫龍點睛的蜜糖加持,完全不會有吃厭的可能。
香濃朱古力窩夫 Chocolate Waffle $78
即叫即製,暖烘烘的窩夫有Dark Chocolate的濃度,口感微脆,加上冰凍的Vanilla Ice Cream,一口冰火交融的味覺衝擊作為這個Dinner的Ending非常滿足!
蒜味芝士雞翼
香濃朱古力窩夫
旺角逛街後喜歡到雅蘭中心尋找和洋輕食,當中我最喜歡意粉狂熱,坐得舒服,經常有新Menu推出,性價比較高。本來想試吓新出特選芝士牛油果漢堡包配薯角,太受歡迎,很快售罄,唯有下次再來。南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉人氣南瓜忌廉汁,估唔到加入意粉中營養價值變得更高,香草雞肉鮮甜多汁,再有特製自家鮮製意粉嘅加持,好狂野嘅風味。極濃郁的忌廉汁,鮮製意粉厚身掛汁度高,而且豐富有層次。芝士肉醬千層麵熱辣辣香噴噴,是濃郁的芝士配上肉醬,及以千層麵為主的美食,味鮮香濃,入口嫩滑。有豐富的香草味,吃來比一般小店更加惹味,肉醬增加口感,千層麵底吃來有輕輕的牛油香。蒜味芝士雞翼(4隻)(蒜味芥末醬)蒜味芝士香濃,雞翼外皮香脆,肉質嫩滑,加埋蒜味芥末醬超好味。法式芝士洋蔥湯餐廳的法式芝士洋蔥湯,回味三分。凱撒沙律(半份)沙律非常清爽,凱撒醬汁的酸味與芳香相得益彰,在悶熱的天氣中尤其讓人感到舒爽。香濃朱古力窩夫完美的甜品,朱古力香濃美味,窩夫即叫即整,新鮮香噴噴,外脆內軟。不會太甜,窩夫掌握得非常好,脆卜卜的炸酥,配上雪糕,多重口感。凍咖啡草莓番石榴乳酸梳打 飯後配上凍咖啡和草莓番石榴乳酸梳打 ,真正的享受生活呀!
南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉
極濃郁的忌廉汁,鮮製意粉厚身掛汁度高,而且豐富有層次。
法式芝士洋蔥湯
餐廳的法式芝士洋蔥湯,回味三分。
法式芝士洋蔥湯
凱撒沙律(半份)
凍咖啡
草莓番石榴乳酸梳打
飯後配上凍咖啡和草莓番石榴乳酸梳打 ,真正的享受生活呀!
慶祝紀念
聖誕節
  • 凱撒沙律
  • 蒜味芝士雞翼
2024-12-09 539 瀏覽
是日與好友來旺角吃晚飯,好彩好快有位就order左意粉披薩狂熱套餐加意粉狂熱餐同埋芝士牛油果漢堡包配薯角。 一人一杯飲品,橙汁,蘋果汁,檸檬茶都ok呀。法式芝士洋蔥湯-洋蔥粒夠晒多加埋法包完全吸收洋樓日月精華好香甜。香濃南瓜忌廉湯-清甜又濃郁的味道令人味蕾多層次。同時加上忌廉口感滑,好香南瓜味。凱撒沙律-新鮮蔬菜加上凱撒醬連同麵包粒,芝士及車厘茄真係開胃。芝士肉醬千層麵-拉晒絲芝士香到極點,一層層加上蕃茄醬勁香口。麵條爽口彈牙。忌廉汁煮青口-鮮海鮮味加上濃郁忌廉汁,大大粒青口。溫泉蛋松蘑菇鮮製意粉-煙韌口感既意粉加埋溫泉蛋,松露同菇都非常香口好味道。蒜香白酒蜆意粉-蒜香同蜆肉鮮味互相輝映加埋酸酸甜甜車厘茄既意粉更為好味道。芝士牛油果烤雞披薩-脆脆既薄餅底夠好味,牛油果清甜可口。Tiramisu -香濃酒味加上咖啡味好味道。朱古力窩夫-外脆內軟既朱古力窩夫,濃郁朱古力味加埋雪糕好夾呀。芝士牛油果漢堡包配薯角-薯角外脆內軟。漢堡牛味濃郁醬汁香口,肉汁非常豐富。
一人一杯飲品,橙汁,蘋果汁,檸檬茶都ok呀。

芝士肉醬千層麵

忌廉汁煮青口-鮮海鮮味加上濃郁忌廉汁,大大粒青口。

蒜香白酒蜆意粉

芝士牛油果烤雞披薩-脆脆既薄餅底夠好味,牛油果清甜可口。
芝士牛油果烤雞披薩

Tiramisu -香濃酒味加上咖啡味好味道。
Tiramisu

2024-12-02
蒜香白酒蜆意粉
Tiramisu
2024-12-08 308 瀏覽
意粉狂熱係和民集團旗下主打意粉同pizza嘅一間餐廳 價錢親民 但味道唔錯香烤雞翼(檸檬蜜糖)(4隻) $38雞翼比較細隻 不過個檸檬蜜糖酸酸甜甜 配埋雞翼度食好開胃經典3式拼盤 (意式薄切三文魚忌廉芝士卷 秘製炸雞 脆炸薯角) $88賣相非常吸睛 三文魚忌廉芝士卷 嗰芝士好rich 煙三文魚包裹住芝士同埋奇異果仲有香草包住食口感豐富 秘製炸雞炸漿香脆 咬落去爆肉汁非常好食 炸薯角同樣新鮮炸起超薯超脆香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉 $108三文魚煎香咗 味噌忌廉汁好creamy 用嘅扁意粉亦都好煙韌彈牙有口感牛油果漢堡包配薯角 $78似係新推出嘅漢堡包系列 但係份量好大 非常抵食 而且係高質 漢堡扒厚肉而且有肉汁 包皮烤脆左 面頭再有牛油果同埋蕃茄夾埋一齊食 係真心好味柚子蜜梳打 $28其實意粉或者漢堡包可以加$38蚊跟餐會有個湯同$28或以下嘅嘢飲 但係我哋唔係幾想飲湯 所以就單叫咗杯嘢飲

香烤雞翼(檸檬蜜糖)(4隻) $38
雞翼比較細隻 不過個檸檬蜜糖酸酸甜甜 配埋雞翼度食好開胃

香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉 $108

牛油果漢堡包配薯角 $78

柚子蜜梳打 $28
2024-12-07 458 瀏覽
和民集團旗下西餐廳#意粉狂熱 ,系香港有多間分店,餐廳環境舒適,價錢合理,而且菜式選擇都不少,有多款小食、沙律、意粉、薄餅等,還有抵食套餐等選擇。人均不用$200已經超豐富👏🏻👏🏻✅秘製炸雞 $ 38新鮮炸起好香脆,入面肉質鮮嫩,炸雞炸粉唔厚,同埋都好入味。✅香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉 +香濃南瓜忌廉湯 +熱柚子蜜 $ 116忌廉個汁好濃,口感同味道仲好有層次,意粉嘅份量算多,一個女士食都未必食得晒🤭,另外,忌廉湯內甜甜嘅南瓜味幾好飲。而熱柚子蜜味道清新,甜度適中。✅芝士牛油果漢堡包配薯角 +忌廉蘑菇湯 +抹茶梳打 $ 126漢堡內牛肉鮮嫩多汁,搭配芝士、牛油果、爽脆薯角作為配菜,增添了飽足感。而忌廉蘑菇湯香氣濃郁,咸度適中。✅香濃朱古力窩夫 $ 78上枱時,已嗅到濃郁既可可香氣,窩夫烘烤至外酥內軟,入口著蓬鬆柔軟的質感。當熱騰騰既窩夫沾上溶化的朱古力,令人回味無窮。
✅秘製炸雞 $ 38
新鮮炸起好香脆,入面肉質鮮嫩,炸雞炸粉唔厚,同埋都好入味。
秘製炸雞
香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉
熱柚子蜜
✅香濃朱古力窩夫 $ 78
秘製炸雞
香草烤雞雜菌羅勒忌廉意粉
熱柚子蜜
2024-12-06 376 瀏覽
今日同朋友去到旺角意粉狂熱食晚餐。點左兩個2人餐share。意粉狂熱餐和意粉&披薩狂熱套餐香濃南瓜忌廉湯:將南瓜打碎加上忌廉煲出來,好香南瓜味又有忌廉滑口感。法式芝士洋蔥湯:洋蔥夠晒淋,味道好。凱撒沙律:蔬菜新鮮好有田園風味。忌廉汁煮青口:青口新鮮,煮得入味。芝士肉醬千層麵:蕃茄醬香濃肉醬夠味,一層層去吃有口感。溫泉蛋松露蘑菇鮮製意粉:溫泉蛋好正混入意粉中吃更令意粉都有蛋香。好香既松露蘑菇隻菇味完全係這意粉的靈魂。蒜香白酒汁蜆意粉:蒜香將意粉帶起蜆肉鮮甜好味道,意粉軟硬得宜。芝士牛油果烤雞披薩:薄批脆口夠香,雞肉入味。牛油果新鮮好味道。朱古力窩夫:雪糕同忌廉連同朱古力窩夫一起吃掉好正。窩夫中有好香濃朱古力,吃起來更加醒神。是日甜品:Tiramisu都好香濃好味道,仲有生果。蘋果汁:唔會太甜都好飲。凍檸茶:檸檬都算厚身同多。橙汁:正常橙汁。再加個芝士牛油果漢堡包配薯角:麵包底面都處理過香口,加上兩層芝士同香口漢堡,簡直一流。仲有香口薯角都好味道。
意粉狂熱餐和意粉&披薩狂熱套餐
香濃南瓜忌廉湯

法式芝士洋蔥湯:洋蔥夠晒淋,味道好。
法式芝士洋蔥湯

凱撒沙律:蔬菜新鮮好有田園風味。
凱撒沙律

忌廉汁煮青口:青口新鮮,煮得入味。
忌廉汁煮青口

芝士肉醬千層麵:蕃茄醬香濃肉醬夠味,一層層去吃有口感。

蒜香白酒汁蜆意粉

朱古力窩夫

是日甜品:Tiramisu都好香濃好味道,仲有生果。
tiramisu

蘋果汁:唔會太甜都好飲。
凍檸茶:檸檬都算厚身同多。
橙汁:正常橙汁。

2024-12-02
蒜香白酒汁蜆意粉
tiramisu
  • 香濃朱古力窩夫
2024-11-29 325 瀏覽
今日與朋友來旺角雅蘭,中午便選擇在這間吃頓casual lunch. 我哋選了中午套餐:1-煎三文魚配鮮製意粉。意粉口感真係不錯。2-溫泉蛋蘑菇,味道略為咸了點點。但整體都可以接受。套餐可以揀沙律或湯,我哋選擇了南瓜忌廉湯,夠熱、又Creamy,好味,😋推薦。總結, 以價錢、質素、份量衡量,同程度餐廳比較,是可以再黎的店舖👍兩個餐,有湯或沙律,主菜加飲品。$204。PS意粉可以免費加大。這次不用加大剛剛好。熱餐飲比較細杯同奶茶味道好一般的一般,這可諒解不能要求太高😅。
中午套餐:1-煎三文魚配鮮製意粉。意粉口感真係不錯。
2-溫泉蛋蘑菇,味道略為咸了點點。但整體都可以接受。
兩個餐,有湯或沙律,主菜加飲品。
$204。
PS意粉可以免費加大。這次不用加大剛剛好。
2024-11-28 228 瀏覽
旺角實係好多食肆可揀,我今日就揀左意大利粉餐😋佢仲有好好味的甜品🍨「牛油果沙律」 最喜歡這種沙津,牛油果熟透,配上新鮮生果同菜,加上醋汁令人好開胃呀🤭「香烤雞翼(檸檬蜜糖)」 這個比較細份只有4隻,但十分香口呀,又野味!脆口!雞肉滑!「香草烤雞雜菌番茄意粉」主菜到了,意大利粉軟硬度剛好,蕃茄味好香,材料也足夠🤗回味中♥️「香濃朱古力窩夫」這個甜品勁呀!朱古力味的窩夫,唔太甜好岩我😉「芝士牛油果漢堡包配薯角」這裡除了意粉仲有其他野食,今次我叫了漢堡包,份量十足,如果多點醬會更醬😋備註:🔺仲有好多不同套餐,都十分抵食🔺門面跟別的食肆合併,別搵錯喔

備註:
🔺仲有好多不同套餐,都十分抵食
🔺門面跟別的食肆合併,別搵錯喔

香烤雞翼
香草雜菌烤雞蕃茄意粉
香烤雞翼
香草雜菌烤雞蕃茄意粉
  • 蒜味芝士雞翼
2024-11-22 2745 瀏覽
今日同老公去開旺角,聽說"意粉狂熱"有好幾款二人套餐優惠呢!意粉我好喜愛食㗎!餐牌上款式真的好多選擇,價錢都好優惠,我哋都選一款二人套餐,再加多一份芝士牛油果漢堡包配薯角,真的超豐富。意粉狂熱套餐~(二人)法式芝士洋蔥湯和香濃南瓜忌廉湯~滿滿嘅洋蔥粒配一塊多士放在湯碗上面,好傳統嘅做法,老公就最愛。我就鍾意南瓜甜甜味,濃郁又香滑。凱撒沙律 (半份)~蔬菜新鮮配埋凱撒醬真是開胃前菜又爽口。蒜香白酒汁海蜆意粉~海蜆肉飽滿配蒜香味白酒汁非常夾,入口好大蒜香味,意粉不軟不硬,啱啱好。芝士肉醬千層麵~上枱已經有吱吱聲熱辣辣,千層麵軟綿綿,配蕃茄肉醬就係最夾,加埋芝士味好濃郁,切開係拉到絲㗎,有手工,入口酸酸甜甜好開胃呀。是日甜品~兩件tiramisu配甜果桃及忌廉好正。凍檸檬茶和熱咖啡~大大杯凍檸檬茶配熱咖啡就是我們的至愛。芝士牛油果漢堡包配薯角~成塊漢堡扒好厚啊!牛肉入口肉汁 juicy 又軟綿,而且有濃郁牛肉味啊!牛油果喺上面好吸引又健康,薯角炸到黃金酥脆,再配少許蕃茄醬進食非常夾,成份配搭好有睇頭,好豐富食埋佢好飽啊!
今日同老公去開旺角,聽說"意粉狂熱"

意粉狂熱套餐~(二人)

法式芝士洋蔥湯和香濃南瓜忌廉湯~

我就鍾意南瓜甜甜味,濃郁又香滑。

凱撒沙律 (半份)~

蔬菜新鮮配埋凱撒醬真是開胃前菜又爽口。

蒜香白酒汁海蜆意粉~

芝士肉醬千層麵~

是日甜品~

兩件tiramisu配甜果桃及忌廉好正。

凍檸檬茶和熱咖啡~

大大杯凍檸檬茶配熱咖啡就是我們的至愛。

芝士牛油果漢堡包配薯角~

2024-11-12
  • 芝士肉醬千層麵
  • 香濃南瓜忌廉湯
  • 蒜香白酒汁海蜆意粉
  • 是日甜品
2024-11-20 301 瀏覽
我地一家三口星期日中午12:30去到,當時全間餐廳得一、兩台客,冷氣又開到好大,想換張冇咁凍嘅枱坐,好彩侍應話冇問題!叫個二人set,因為想食個肉醬千層麵,點知話賣哂,要1:30先有,其他野又唔想食,唯有等,好彩1:15就上!食食下唔小心整瀉左杯凍咖啡,侍應都幇手清理,我地不停講唔好意思,點知轉頭上多一杯凍咖啡俾我地!💕呢下服務值得一讚!食物方面,個洋蔥湯不俗; 牛油果烤鷄pizza正常; 肉醬千層麵唔夠芝士,大部分都係茄蓉; 甜品兩舊Tiramisu,每舊size得兩節尾指咁大,細舊左d; 飲品叫左杯熱奶茶,唔夠熱,要換!食物整體一般!
呢下服務值得一讚!
2024-11-19 290 瀏覽
意粉狂熱📍旺角彌敦道625至639號雅蘭中心2樓208號舖牛油果漢堡包配薯角$78薯角炸到脆卜卜,外脆內軟好香嘅薯仔味道,漢堡入邊有幾片非常大塊嘅牛油果,好新鮮,配合埋漢堡一齊食減輕左油膩嘅感覺,仲令到每一啖嘅口感豐富,牛肉味濃郁,加埋餐廳特製嘅醬汁味道相當出色升級套餐有湯加$28仲有飲品南瓜忌廉湯味道甜甜的,順滑可口,南瓜味非常香濃,顏色呈鮮黃色,熱辣辣,入口仲夠晒Creamy迷你三色pizza $68平時去食下午茶pizza味道只有一款,今日一set已經有齊三種味道,pizza新鮮出爐,有我最鍾意嘅蕃茄芝士味,芝士非常多,上面仲放有兩粒非常新鮮嘅車厘茄,做到外脆內軟嘅效果,非常飽肚香草烤雞凱撒沙律$28上面有幾片烤雞切到薄薄的味道清淡,配合埋新鮮嘅蔬菜是一款非常健康嘅菜式香濃朱古力窩夫最後當然要配一款美味嘅甜品朱古力窩夫外脆內軟旁邊仲配有雲呢拿味嘅雪糕加埋輕量嘅芝士蛋糕,作為一個原味嘅句號,睇得出廚師真係用心製作每一道菜

意粉狂熱

迷你三色pizza $68

香草烤雞凱撒沙律$28

• 香濃朱古力窩夫
2024-11-18 285 瀏覽
📍意粉狂熱😍旺角高質素西餐👍餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍~芝士牛油果漢堡包配薯角😍包皮香脆鬆軟🤪牛油果新鮮😘牛肉多汁嫩口🤩食到停唔到口啊👍~芝士肉醬千層麵🤪千層麵層次分明☺️麵條質感爽口彈牙🥳芝士肉醬亦都整得非常香濃😍~檸檬蜜糖香烤雞翼🥳雞翼燒得非常香🥳雞肉嫩滑😘檸檬蜜糖亦都好入味🤩~香濃朱古力窩夫🤤好耐未食過咁正嘅窩夫🤤朱古力味真心非常香濃😍窩夫餅底質感好正🤩配上雪糕忌廉食真係一流👍📍港鐵旺角站E1出口 步行約2分鐘意粉狂熱 (雅蘭中心) (旺角)旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心2樓208號舖
📍意粉狂熱😍旺角高質素西餐👍

雞翼燒得非常香🥳雞肉嫩滑😘
檸檬蜜糖亦都好入味🤩

~香濃朱古力窩夫🤤

📍港鐵旺角站E1出口 步行約2分鐘

意粉狂熱 (雅蘭中心) (旺角)

旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心2樓208號舖