2021-12-13 962 瀏覽
Jollibee我會講笑話女僕餐廳, 食炸雞Fried chicken.basket, I remembered 7 pieces price around $124作炸得好脆架,仲跟一個gravy,個味似kfc 蘑菇飯個汁,都是炸雞時滴出來的肉汁同油脂,是精華。我覺得略為鹹左d,不過真係炸完肉都仲有肉汁。但其實野食好似意粉就麻麻,個汁甜到食糖漿一樣。best fast food chain fried chicken , but it is much expensive than kfc
Jollibee我會講笑話女僕餐廳, 食炸雞

我覺得略為鹹左d,不過真係炸完肉都仲有肉汁。

但其實野食好似意粉就麻麻,個汁甜到食糖漿一樣。

2021-06-14 2371 瀏覽
依家除咗星期日皇后像廣場有好多菲律賓姐姐,平日仲可以係Jollibee度搵到佢哋! Jolibee嘅c1餐賣HKD43,除咗有雞髀雞胸各一件,再配汽水同薯條為一個餐,薯條仲可以揀轉做薯蓉、粟米杯同白飯,加多HKD3轉做風味薯條,有芝士同BBQ味揀。
2021-03-17 2681 瀏覽
同個仔去到中環,都唔知食咩好,小朋友又鍾意扎扎跳,坐唔定,去啲靜嘅地方就唔適合,行咗一個圈最後見到Jolibee,然之後就入咗去啦。中環嗰間Jolibee,其實分兩層㗎,上面嗰層係Takeaway order,如果堂食其實可以去下面嗰層買。由於我係第一次去食啦,我喺上邊買,攞住食物,拖埋個仔,慢慢行落一層樓梯,落下層坐。啲嘢食其實就好一般啦,熱狗太細隻啦,個包又硬得滯,意粉嗰啲係罐頭醬,杯熱朱古力唔錯,嗰啲雞擺得太耐啦 又唔盟又好多油。。

2021-03-15
𝙅𝙤𝙡𝙡𝙞𝙗𝙚𝙚, 𝘾𝙚𝙣𝙩𝙧𝙖𝙡🐓 炸雞黎講,JOLLIBEE係我食過既快餐店入面最好食嘅,某程度上我覺得佢好食過韓國炸雞。佢皮脆有味,肉汁非常多非常JUICY😍另外,不得不推介佢個GRAVY,簡直係神級之作,唔怪得知啲菲律賓姐姐咁鍾意!雖然佢一個餐比起KFC或者麥當勞係貴少少,但係其實真係物有所值咖!我包你食過之後返唔到轉頭,就算返到轉頭你都擘大唔到個口啊🍗.📍中環干諾道中13號歐陸貿易中心地下 🌟Rating: 8/10💰Price: $35-50 pp
𝙅𝙤𝙡𝙡𝙞𝙗𝙚𝙚, 𝘾𝙚𝙣𝙩𝙧𝙖𝙡🐓
[男朋友食評系列] 炸雞黎講,JOLLIBEE係我食過既快餐店入面最好食嘅,某程度上我覺得佢好食過韓國炸雞。佢皮脆有味,肉汁非常多非常JUICY😍另外,不得不推介佢個GRAVY,簡直係神級之作,唔怪得知啲菲律賓姐姐咁鍾意!雖然佢一個餐比起KFC或者麥當勞係貴少少,但係其實真係物有所值咖!我包你食過之後返唔到轉頭,就算返到轉頭你都擘大唔到個口啊🍗
📍中環干諾道中13號歐陸貿易中心地下
🌟Rating: 8/10
💰Price: $35-50 pp
2021-02-03 1282 瀏覽
前排食左份麻麻地嘅kfc之後,解決唔到我想食炸雞嘅慾望,於是前幾日去開中環,路過jolibee,就入去食份炸雞啦。jolibee嘅價錢比起kfc會貴少少,同埋都比較難搵位,但起碼肉同炸皮唔會分開,唔係一啖炸粉一啖雞肉咁。同埋咬落去啲雞肉起碼有肉汁又滑啊。總括而言,jolibee完勝。可惜kfc近我啲。

總括而言,jolibee完勝。可惜kfc近我啲。
2021-01-09 1166 瀏覽
The chicken pieces are so big! It is quite cheap! High cp value! So suitable for parties~The chicken are so crispy and juicy. It is very yummy! Many sauce given too, good!
2020-08-25 1821 瀏覽
唔食老麥之後先諗到可以食呢間。雞皮超脆、雞油超香、啲肉好嫩口,雞有雞味,真係似返食一隻雞,唔似麥當勞、KFC嘅雞,一啲雞味都冇,食都食得安心啲。每次都會叫辣雞,我本身鍾意食辣,所以覺得唔算好辣。但唔食辣嘅朋友就覺得好辣,每次食都要飲晒成杯可樂。但係去親中環呢間都會俾啲員工激嬲,因為我嗌10次有9次佢都冇比到辣雞我,無論係後生定係老嘅員工,明明我肯定佢都重複咗一次”Spicy”,但都係會比錯。有一次仲唔肯換比我。所以建議大家每次都check check先。
唔食老麥之後先諗到可以食呢間。

。所以建議大家每次都check check先。
2020-08-25 1158 瀏覽
買個外賣返公司食,間中食個炸雞個人幾滿足,因為除咗炸雞伯伯之外仲有得揀😎。快樂蜂嘅炸雞🍗雖然好食,但係炸雞嘅質素唔係咁穩定,有時會炸得太乾,有時會炸得幾Juicy。今日就唔係咁好彩兩隻雞都炸得比較乾,皮好硬,肉唔嫩,都冇肉汁😞,不過味道依然係好既。失望左兩件雞,好彩個紫薯批依然好食,脆皮配上濃滑紫薯餡,正👍🏻。遇上柴皮炸雞,唯有下次再食過🤣

遇上柴皮炸雞,唯有下次再食過🤣

2020-08-08 985 瀏覽
香港好似愈開愈多炸雞店,除左香港人熟悉既KFC、韓國炸雞店,最近連麥當勞都有得賣😂 Jollibee分店唔多,所以平時好少有機會試,不過比起其他炸雞店都唔輸蝕。價錢同KFC大致相同,食物品種亦大同小異,都係有漢堡包、蘑菇飯、炸雞賣。有人比較鍾意KFC, 有人prefer Jollibee, 我就覺得兩者味道差唔多。不過Jollibee比較貼心既地方係,炸雞附送肉汁(gravy), 某程度上中和左炸雞既香口熱氣,所以感覺上無咁heavy。

2020-07-15 965 瀏覽
食嘢想要快靚正嘅話,咁梗係食快餐啦,我自己就比較鍾意幫襯佢嘅炸雞。因為唔需要點任何醬料,個炸雞本身都已經好夠味。今次叫咗個炸雞餐,有兩件炸雞,一個汽水同一個飯。首先個飯佢哋係包到好似一個飯團咁,然後會配一個好似蘑菇汁咁嘅醬俾你,咁你就可以拎住個飯團點個汁食。而炸雞呢,我就揀咗個辣嘅炸雞,有時太熱氣我就淨係食一隻炸雞連皮,令一隻就去皮。一撕開塊片,就見到漏晒油,正啊!咬一啖,juicy到呢。。。雖然係炸雞,但係又嫩又juicy,辣度又剛好
。因為唔需要點任何醬料,個炸雞本身都已經好夠味

2020-07-10 757 瀏覽
炸雞 crispy fired chicken 真係好食過KFC嘅炸雞! 而且真好大舊,食到一半都已經好飽,雖然最後係食曬!🤣It’s crunchy on the outside, and juicy divine chicken underneath.薯條 chips唔軟,係脆嘅,真係係啱啱炸起! 我有時食M記或KFC d薯條會係已經淋咗😶Very crispy on the outside of the chips!總結黎講係貴過KFC同M記少少,但係好食d嘅!
炸雞 crispy fired chicken

薯條 chips

總結黎講係貴過KFC同M記少少,但係好食d嘅!
2020-06-10 713 瀏覽
一入到去好多菲律賓姐姐同埋爆滿,一位難求,要等位。落單嘅時候,將雞蘸上醬汁(薯蓉汁),一撕開雞,好香,熱騰騰,仲要有雞油,雞皮脆卜卜,有少少蛋黃味,雞肉方十分嫩滑,味道十分滿意!真係超好食,係未食過咁好食嘅雞。薯條粗身,脆卜卜,蘸埋佢地自家蕃茄汁,好正!
一入到去好多菲律賓姐姐

同埋爆滿,一位難求,要等位。
落單嘅時候,
將雞蘸上醬汁(薯蓉汁),
一撕開雞,好香,熱騰騰,
仲要有雞油,雞皮脆卜卜,有少少蛋黃味,
雞肉方十分嫩滑,味道十分滿意!
真係超好食,係未食過咁好食嘅雞。
薯條粗身,脆卜卜,蘸埋佢地自家蕃茄汁,好正!
2020-05-30 768 瀏覽
有日返工行過快樂蜂門口,發現佢哋出咗隻紫薯批,睇落幾吸引,今日有時間就決定要去試一試佢。當然例牌叫返個炸雞餐先啦,今次食辣辣雞,咁佢啲炸雞都好少令我失望既。我本人係食小辣既,呢隻辣雞都可以食得到,唔會淨係得個鹹字,炸雞鹹辣係適中,即使唔點個黑椒蘑菇醬都好好味紫薯批,真係有驚喜。咬落口個批都算鬆脆,而且個紫薯香滑唔會勁甜,個批皮唔會搶咗個紫薯味,相反同個紫薯味好夾,互相輝映,真係好食😋食晒成個餐之後,雞當然係好食,但係個紫薯批係有驚喜,絕對值得為個批返轉頭

紫薯批
紫薯批
2020-05-15 773 瀏覽
來自菲律賓的jollibee快樂蜂提供熱狗、漢堡和炸雞等傳統美式快餐,已存在香港有二十多年,拓展業務有11間分店。但我還是第一次食,因為我本身由細到大都不太愛食快餐,尤其是M字果間麥當當。感覺就是不太好食,沒有營養不健康食物。中環分店滿舒適,裝潢大自然風格,地方滿大座位不多顯得空間更特別大。好多朋友話炸雞特別鮮嫰多汁又香又脆。早餐我不想食炸雞,點了煙肉蛋班戟三文治+鮮橙汁,非常之抵食。底面兩片厚厚的鬆鬆的班㦸,餡料有脆香煙肉、芝士和滑炒蛋 ,味道還可以。鮮榨橙汁却意外的很好喝。

煙肉蛋班㦸三文治
鮮橙汁
早餐
煙肉蛋班㦸三文治
鮮橙汁
2020-04-29 659 瀏覽
菲律賓傳入嘅傳統炸雞jolibee 喺香港已經好多年,佢嘅分店唔算多,作為一個吃貨😆,小妹我間中經過都會捧下場,幫襯下佢,今次我就叫咗一個套餐,有一件雞胸、一件雞腿、一小盒薯蓉 和一杯熱朱古力,佢嘅炸雞 脆而不辣,而今次好好✌🏻買到好熱嘅炸雞,明顯佢係啱啱炸出嚟,特別香脆,而且好大塊,可以盡情食❤️。我鍾意佢嘅肉汁醬(Gravy)點炸雞,好特別!而薯蓉都係用上肉汁醬,比某牌子更香又滑😁,熱朱古力我就略嫌唔夠濃,下次要提吓店員,沖濃啲先,個餐就完美喇🔆🔆
菲律賓傳入嘅傳統炸雞