2019-05-14 507 瀏覽
打邊爐越多人越開心, 尤其是試新開的火鍋店, 朋友們一早已經訂枱了, 聽說這間快樂小羊在國內都幾出名, 今次來到香港旺角開這一間分店我們真是有口福了。 這間火鍋店是蒙式涮羊肉火鍋為主, 他們的食材也只用天然牧場放養的6個月大幼羊, 湯底以三十六種配料每日新鮮淆製。 除了火鍋配料之外,這裏還有很多不同的熟食, 我們也點了來試下。 店內的位置寬敞, 地面是用來接待的, 一樓和二樓是用膳地方, 我們當日坐了八人座位非常舒適, 店員的服務也十分好。當晚我們一行6人點了一個三味鍋$168, 羊羊大拼盤$228, 草原臻選大片羊$138, 快樂樂丸滑拼盤$138, 綠蔬成蔭拼盤$88, 自製土豆粉$28, 熟食我們點了蒙式烤羊排$258, 蒙式烤串$22一串 ( 我們點了12口$264), 油條$28, 薄皮韮菜盒$28, 甜品店了黃金桂花糕$23一份 ( 我們點了兩份)。 飲品荔枝沙冰$28, 朝日大樽裝啤酒$32。三味鍋~ 每個人可以選擇自己喜歡的口味。草原臻選大片羊~ 肉質非常幼嫩, 食到停唔到口。快樂樂丸滑拼盤~ 丸類賣相精緻, 入口彈牙。自製土豆粉~ 因為太好食的關係,我們叫了三碟, 放

三味鍋~ 每個人可以選擇自己喜歡的口味。
三味鍋

草原臻選大片羊~ 肉質非常幼嫩, 食到停唔到口。
草原臻選大片羊

快樂樂丸滑拼盤~ 丸類賣相精緻, 入口彈牙。
快樂丸滑拼盤

自製土豆粉~ 因為太好食的關係,我們叫了三碟, 放落邊爐湯底入面, 吸曬湯裏面的精華。
自製土豆粉

綠蔬成蔭拼盤~ 這個蔬菜拼盤有幾款不同的蔬菜。
綠蔬成蔭

油條~ 平時打邊爐多數食響鈴,今次試下用油條, 味道各有不同。
油條

蒙式烤串~ 鐵板上的熱辣辣烤羊串, 肥瘦適中, 用孜然粉香料烤成, 完全食到新疆風味。
蒙式烤串 $22一串

蒙式烤羊排~ 份量很多,羊排佈滿孜然粉, 香濃惹味, 我覺得這一款熟食是必點的。
蒙式烤羊排

薄皮韭菜盒~ 可以用皮薄餡靚來形容, 韭菜的味道好香, 餡料除了韭菜之外,還有粉絲。
薄皮韭菜盒

荔枝沙冰~ 超大杯的荔枝沙冰, 清涼的味道是打邊爐必叫啊。
荔枝沙冰

羊羊大拼盤~ 每一片羊肉薄薄的,放落湯底燙十幾秒就可以食用,質地嫩口。
羊羊大拼盤

黃金桂花糕~ 每粒桂花糕面層都放上高貴的金箔,除了有清新的桂花味之外,還有香甜的杞子。

黃金桂花糕

整體而言食物質素好,環境舒適,店員服務態度親切友善, 下次一定會再來這裏打邊爐。
2019-05-11
荔枝沙冰
羊羊大拼盤
黃金桂花糕
  • 蒙式烤串$22一串
火鍋基本上是港人最愛的菜式之一,由於家人都很喜歡吃羊肉,聽說旺角新開了這間吃羊肉的火鍋店,就預約了和家人來試試。先說說門面,果然很有大陸店的感覺,連店員也有不少是操不純正的廣東話。在大門負責招待的店員就不算太有禮貌,光顧當日客人很多,我們預約了說了幾次預約號碼都被無視,店員主要都先招呼了操大陸口音的顧客,完全無視在排隊拿籌或已預約的客人,是出於同胞愛吧?我們等了快5分鐘才確認訂位,在我前面都放了快3張枱、沒排隊的客人進店了。至於火鍋店的味道,個人覺得湯底很淡,清湯看上去很多材料但沒有很濃藥材味,麻辣更不用說,對於愛吃辣的一定超失望,完全沒辣味。本身湯底味道不足,火鍋加湯的時候,麻辣湯也是加清湯,所以吃到最後,麻辣湯除了辣油外基本上完全沒味道。不過其餘火鍋配料都不過不失,還算不錯。羊肉拼盤也很大份,以價錢來說是抵吃的。最後還送上了免費的椰汁糕,其實味道不錯不會太甜又有椰汁味,但係臨走前去洗手間路經廚房出餐位,看到有很多碟椰汁糕攤放左出餐位外,沒玻璃遮掩,完全曝露在空氣中的位置,未知攤放了多久。總括來說除了某幾位店員服務態度較差,湯底較淡和衛生情況較差外,其實火鍋配料是不錯的。

2019-05-13 111 瀏覽
係大約10年前,我同屋企人曾經都好鍾情一間羊肉火鍋嘅專門店--小x羊,但近幾年佢嘅味道已經大不如前,所以我哋都好耐冇去過食。最近見到旺角呢一邊開咗一間樓高三層嘅羊肉火鍋專門店,叫快樂小羊,我咁鍾意食羊,當然要去試吓啦。食最新鮮嘅羊肉,我就覺得唔應該用麻辣鍋,所以我哋就揀咗呢個光陰鍋。佢係以藥材為主嘅,用了都幾豐富㗎。至於羊肉方面,有唔同嘅部位可以選擇,不過第一次嚟食,都係揀一個拼盤試吓先。拼盤包含咗三款肉,食完覺得好食就可以再點。我哋就覺得左上角嘅草原臻選大片羊最好食,肉味濃之餘又唔會太肥,所以食完拼盤就追加左一碟。除咗羊肉火鍋之外,呢度仲有羊肉全消,甚至乎烤全羊可以食。不過我哋嚟日,好多都已經賣晒,想試羊扒都冇得,我哋只係帶咗烤羊肉串同埋烤羊棒骨。相比之下我哋覺得烤羊肉串更出色。另外有兩款配料都覺得幾值得食嘅,就係紫山藥(半份$24)同埋自製土豆粉(半份$14)呢度嘅配料都可以半份咁點,就算兩個人黎食,都唔怕因為份量太多而只可以是好少款式,佢半份嘅價錢唔算貴,份量啱兩至三個人食。

拼盤包含咗三款肉,食完覺得好食就可以再點。

當年大學時曾經study tour去過敦煌吃過真正新疆羊肉串 之後就愛上羊發現旺角開了間羊肉火鍋 感覺好勁裝修舒服 聲稱選用牧場放養的嫩羊 趁開張六折 約食肉獸朋友們試新野-🥘成雙鍋 $118常吃麻辣鍋的我 一向愛叫紅白湯底沒困難選麻辣拼養生鍋底 香料不少寫明對鍋底自信 唔洗蘸醬料都夠味烚落的確係夠味 但若想喝湯就偏咸-🐏塔拉上的快樂卷 $128羊肉是招牌當然要試 份量絕不欺場賣相也很好 薄薄一捲 寫著燙三十秒味道很夠 嫩羊沒羶味 質地都幾嫩口怕羶的人最啱 我就覺得不夠羊肉味-🥩美國牛小排 $288超浮誇賣相 片片牛肉掛在大塊冰上油脂平均 很有肉味也夠多 朋友大讚-🐙鬼馬墨魚滑 $43油炸鬼上釀墨肉滑蟹籽 口感有層次-🥢響鈴 $19 半份折完十蚊唔洗有四件 抵食到飽都叫-🦐海鮮小拼 $168小拼盤沒得選款 隨機即日海鮮精選鮑魚龍躉脆鯇魚片鮮蝦 都算新鮮的份量不多 不沾醬尚且仲食得出原味-🐏蒙式烤串 $22熱辣辣的 鐵板上的鐵串 很有新疆風孜然粉好夠 香料味足 烤得很有風味🐂熊本一口牛 $38很嫩的牛肉 夾著少少三色椒 不錯的-🍆胡麻茄子 $28吃肉吃膩了 叫了個冷盤
當年大學時曾經study tour去過敦煌

六折呀 折完好多野都好抵 質素不錯
性價比高可試 難怪兩層都不少客人
可惜新開服務有點混亂 有進步空間
2019-05-07
旺角有一家火鍋店📍,不提供任何蘸料💦,主打蒙古走地羊🐑,於自家工場加工切割後🔪,再直送到港✈️。除了火鍋之外🍲,亦提供蒙式炙烤🔥,作為羊肉愛好者的人妻🐷當然要去一試🤓!餐廳環境寬敞🤩,樓高兩層2️⃣,設有落地玻璃窗的位置💖。🔹蒙式烤串🍢 $22加入了不同香料燒製🌶,入口十分惹味🤤。🔹蒙式羊棒骨🍖 $68大大的一條🌟,看得人妻🐷都傻眼了😍!啖啖嫩滑的羊肉😋,散發濃郁肉香🌬。🔹成雙鍋🍲 $118一邊是麻辣惹味🌶,另一邊則是清潤鮮甜😌,湯底加入了多種材料🤩,清湯帶有藥材香味🌱,味道香濃👍🏽。🔹塔拉上的快樂卷🐑 $128由前腿、羊腩和腰脊肉組成😳,輕輕一熝就可以了🔥,肉質細嫩😉,羊味濃郁🎉。🔹海鮮小拼🌊 $168當中包括了鮑魚、脆肉鯇及海蝦等💝,除了肉類外🍗,又是一個好選擇😍。🔹鬼馬墨魚滑🦑 $43油條內釀著墨魚滑😲,上面灑上了蟹子🦀,千萬不要熝太久喔🔥,不然就會影響了油條的口感🙅🏽‍♀️。🔹蓮藕片🔪 $36又到了蔬菜時間✨,爽嫩的口感是人妻🐷最愛💘,吸收了清湯後💦,味道更為清甜😍。🔹生菜🥬 $28再來了一點青菜💚,鮮嫩的菜葉🍃,這次以麻辣湯熝起🔥,加上了蔬菜的清甜😌,又是別又一番風味👍🏽。🔹杏鮑菇🍄

餐廳環境寬敞🤩,樓高兩層2️⃣,設有落地玻璃窗的位置💖。

🔹蒙式烤串🍢 $22
加入了不同香料燒製🌶,入口十分惹味🤤。
蒙式烤串

蓮藕片

🔹生菜🥬 $28
生菜

🔹杏鮑菇🍄 $32
切割成薄片🔪,這可是老公🍋最愛的處理方法💖,更容易吸收湯汁之餘💧,又不會影響它的口感😎。

🔹自製土豆粉🍜 $28
口感煙煙韌韌的😁,火鍋的必點之一🌟!

🔹Kronenbourg 1664 Blanc🍻 $28
火鍋配啤酒🍺,果然是人生一大享受🥳。
🔹Kronenbourg 1664 Blanc

💭總結
提供的羊肉選擇其多🤩,如果想知道更多🧐,不妨可以問一下店員👨🏻,他們絕對會非常樂意為你解答的😌,羊肉迷千萬不要錯過🎊!
2019-04-25
蒙式烤串
海鮮小拼
2019-05-09 130 瀏覽
旺角呢間專食羊肉嘅火鍋店,超大間!有三層位置,就算平日黎到都已經滿左五成,而且位置寬闊,好有空間感除咗可以叫店員幫手落單仲可以自己掃QR code落單,好方便!仲有茶飲,食火鍋配茶消油膩感確系吾錯今次叫左個成雙鍋,自選清湯同蕃茄湯底!清湯味道唔會太過淡 ,以紅棗、枸杞、香葉、草果及桂圓等,餡料夠晒足番茄湯味道濃郁!茄香味十足。而且值得一讚嘅係店員加湯嘅時候都係加反原有嘅濃湯,而唔係加水!所以就唔怕愈食湯底愈無味嘅情況主角上埸,叫左個羊羊大拼盤!一次過試哂三款羊,有草原臻選大片羊、千層肋腹以及塔拉上的快樂卷而且擺設都夠哂吸引,真心抵食新鮮羊肉味,香濃不羶!所以怕羶嘅朋友食就一定無問題而且羊肉切得厚簿適中,只需浸30秒就食得肉質夠嫩另一必點就系塔拉上的快樂卷,份量豐富,羊肉一樣新鮮嫩口,簡直是羊肉控的天堂!而且其他配料亦可以揀半份或者一份!定價亦合理,而且份量都幾多可以試到更多不同配料值得再次回顧嘅餐廳
旺角呢間專食羊肉嘅火鍋店,超大間!
有三層位置,就算平日黎到都已經滿左五成,
而且位置寬闊,好有空間感

除咗可以叫店員幫手落單
仲可以自己掃QR code落單,
好方便!

仲有茶飲,食火鍋配茶消油膩感
確系吾錯

今次叫左個成雙鍋,自選清湯同蕃茄湯底!
清湯味道唔會太過淡 ,
以紅棗、枸杞、香葉、草果及桂圓等,餡料夠晒足
番茄湯味道濃郁!茄香味十足。

所以就唔怕愈食湯底愈無味嘅情況

主角上埸,叫左個羊羊大拼盤!

而且擺設都夠哂吸引,真心抵食

新鮮羊肉味,香濃不羶!
所以怕羶嘅朋友食就一定無問題
而且羊肉切得厚簿適中,
只需浸30秒就食得
肉質夠嫩

另一必點就系塔拉上的快樂卷,
份量豐富,
羊肉一樣新鮮嫩口,
簡直是羊肉控的天堂!

而且其他配料亦可以揀半份或者一份!
定價亦合理,而且份量都幾多
可以試到更多不同配料
值得再次回顧嘅餐廳

2019-05-09 77 瀏覽
趁住冇落雨嘅夜晚 ,約個朋友出嚟 行街食飯 ,行到旺角附近覺得有啲肚餓,我哋見到前面 有個招牌上面寫住六個月大幼羊, 我哋齊聲要試 吓,行咗入去,個侍應姐姐跟住安排我哋坐位 ,個火鍋店有二樓同三樓 兩層,我哋先先叫咗個湯底就係清湯同 酸辣湯,個鍋底嚟咗嘅時候,見到清湯嗰邊係好多料,超足份量,而酸辣湯嘅有少少料啦,因為我朋友唔食辣, 我哋跟住落咗個塔拉上嘅快樂卷,係六個月嘅羊肉 ,佢哋將啲羊肉擺設得好靚好似朵玫瑰花咁,當我哋試咗個羊肉嘅時候,發覺一啲都冇騷味,而且仲好嫩, 好滑, 因為我係唔掂任何醬料嘅,再叫一份白鱔和美國牛小排,淥美國牛小排唔需要太耐時間,一放入口即時溶化同埋都係唔需要用醬汁嘅 ,另外再叫咗個蒙式烤串,綜合養生菌(拼盤)和手工水餃, 呢個其實真係好特別,其中有一個係清清地但裏面係有wasabi ,非常特別 ,攪到我朋友好感動, 同時我哋叫咗兩個楊枝金露,好大杯,我哋食飽我都飲唔晒 最後呢我見到choi牌裏面有一個好特別嘅粉,就係一個土豆粉,係佢哋嘅餐廳自己整嘅,咁我叫做咗一份我哋兩分啦,初初送嚟嘅時候呢就係一個硬身嘅粉囉,但係一放落湯裏面呢,好軟熟好滑, 但係食落口呢個
趁住冇落雨嘅夜晚 ,約個朋友出嚟 行街食飯 ,

和美國牛小排,

,綜合養生菌(拼盤)

和手工水餃,

,係佢哋嘅餐廳自己整嘅,咁我叫做咗一份我哋兩分啦,初初送嚟嘅時候呢就係一個硬身嘅粉囉,但係一放落湯裏面呢,好軟熟好滑, 但係食落口呢個感覺係煙煙靭靭,好正 最後我哋再約過下次再嚟食。
2019-05-08 70 瀏覽
今日終於約到朋友同我黎食呢間羊肉火鍋啦............入到去裝修都好令,好彩不用排隊,因為入面已經好full,超多人食呢間主打羊肉火鍋加串燒😍😍😍一坐低更係要叫個成雙鍋先,呢款係一半辣一半清湯,好多材料去煮,超濃厚!!跟住要叫主角羊肉,我地叫左2款,塔拉上的快樂卷同埋千層肋腹肉,2款肉超好味,肉味超濃仲有一定要叫蒙式燒烤,我地試左蒙式烤串同蒙式羊棒骨,個烤串肥瘦適中,香料不會太重而蓋過肉味,羊棒骨超多肉汁,不會烤到好乾身見到D特別配料,當然要試下。紫山藥,自家製土豆粉,鴨血!!呢幾款係外面少見,食落都非常好味,個土豆粉超有口感!!一個字正最後都要叫左個薄皮韭菜盒,因小妹超鐘意食韭菜!!呢款皮薄餡多😍😍超正!
今日終於約到朋友同我黎食呢間羊肉火鍋
啦............

入到去裝修都好令,

一坐低更係要叫個成雙鍋先,
呢款係一半辣一半清湯,好多材料去煮,超濃厚!!

跟住要叫主角羊肉,我地叫左2款,
塔拉上的快樂卷同埋千層肋腹肉,2款肉超好味,肉味超濃

香料不會太重而蓋過肉味,羊棒骨超多肉汁,不會烤到好乾身

食落都非常好味,個土豆粉超有口感!!一個字正

2019-05-07 82 瀏覽
經過旺角小巴站, 新寶戲院隔離有一間餐廳,由地下上到二樓全透明 落地大玻璃叫快樂小羊火鍋餐廳, 一望上去已經覺得架勢堂, 有啲咩餐廳可以主打羊仲要咁大間呢?呢間餐廳真係超大間, 裝修整潔, 空間充足所以坐位十分闊落,二樓 大部分都係卡位, 3樓應該就係貴賓房。呢間店有蒙式燒烤食, 我哋叫咗呢個羊棒棍, 實物真係同圖片不相符, 我冇諗過咁大碌棍 食落去啖啖肉。另外叫咗個薄皮韭菜盒, 佢係用蛋皮夾住韭菜加粉絲, 半份都有四件份量十足, 而且好好味。叫咗成雙鍋即係鴛鴦鍋, 我哋叫咗清湯同辣湯, 佢嘅清湯都好有藥材味, 當歸、紅棗、薑、蒜頭, 食落去覺得好補身, 但同羊肉真係好夾。佢嘅辣鍋有好多辣椒但又唔會越食越辣, 呢個火鍋湯底好有味, 完全唔需要再點豉油。叫咗一碟快樂卷, 超大碟,砌得好薄身,羊味好重, 另外叫咗兩款手打丸, 賣相好靚, 蝦丸真係好彈口, 黑松露羊肉丸嘅羊肉相對比較林, 我情願食羊肉片好啲。鍾意佢呢度嘅食物可以叫一份或半份, 叫咗半份功夫青筍, 半份鮮蝦雲吞同手工水餃, 雲吞水餃都非常新鮮。如果有微信可以掃一掃,就知道自己叫咗啲咩菜式, 非常方便。

食落去啖啖肉。

如果有微信可以掃一掃,就知道自己叫咗啲咩菜式, 非常方便。
2019-05-07
2019-05-06 108 瀏覽
樹立左幾年既三層家品店終於捱唔住,搖身一變,成為特色羊肉火鍋店。環境唔錯,樓底好高,地方闊落,落地大玻璃,空間感強。香港比較少專食羊肉既餐廳,打邊爐黎講,我中意食羊多過牛,唔使講,緊係要去試下!湯底揀左蕃茄同麻辣,好夠味,因為餐廳主張打邊爐唔要豉油等調味,食返個原味~呢到主打蒙古菜,當然唔少得蒙式燒烤,叫左串羊同牛試下。唔錯喎,好濃既孜然味。終於上菜啦,點左羊羊拼盤,可以一次過試哂3個部位😋好大一盤,有d驚食唔哂🤣蝦好抵,咁既價錢有10隻,肉質新鮮彈牙!全晚亮點係呢個鬼馬墨魚滑,其他地方係未見過既,查實係油炸鬼加左少少墨魚滑,再用蟹籽鋪面。口感好正,浸落蕃茄湯到比麻辣更出色。鯇魚一份,數量好多食到好飽以後係旺角想打邊爐,又有新去處哪!
蝦好抵,咁既價錢有10隻,肉質新鮮彈牙!
鯇魚一份,數量好多

食到好飽
以後係旺角想打邊爐,又有新去處哪!

• 羊羊大拼盤
2019-05-05 111 瀏覽
[火鍋過江龍]早前店鋪在全港各大KOL及媒體賣廣告,勢要打響名堂!到底這些鱔稿是否過份吹噓?Menu肉品的價格其實不高,但副食卻是貴得令人卻步。它每一份肉都差不多有一鎊,價錢落在150-300左右,特別是牛肉的品質不錯,牛肩脊沒有因為是最便宜而奉上劣貨。不過水餃和丸類,一份只有6個要$60,感覺吃肉比水餃更划算。湯底湯底選了麻辣和清湯,麻辣的味道跟在中國吃的感覺很似,都是麻而不辣;清湯則是加了一些藥材的味道,不過兩個湯都很鹹和下了很多的味精!不用沾其他調味料都已經很濃味。下單方式店家鼓勵顧客使用手機下單,不過筆者和其他4個友人都只有一次能成功進去下單畫面,再加上找店員下單卻導致他們手忙腳亂,確實讓人減少加單的意慾。優點這家店用一大片直落玻璃,令店內的空間感大增,而且店內抽風設備不錯,用膳後筆者的衣服沒有一陣”火鍋味”,再加上店員的服務一般(在火鍋店𥚃有一點點服務已經算很好了),以上三點都讓這家店扳回不少分數結語如果想在旺角吃火鍋又要坐得舒適一點,並且不用等位置的,可以一試!

Menu

瑤柱墨魚滑
羊肉串
2019-04-30
牛肩脊
食雞見到旺角新開咗一間叫快樂小肥羊嘅火鍋店咁跟住就一就有同朋友去試下食啦今日會去一定要嗌佢嘅主菜就係一個快樂小肥羊啦咁嗰啲羊肉呢就識得好薄所以食落去呢個臊味就唔係好重加上佢嘅湯底得雖然係清湯得不好大陣藥仲未有埋杞子紅棗啲present嘅食材所以佢嘅羊肉相浸滿湯汁之後呢係非常之入口容易嘅咁除咗藥之後呢肥雞翼都嗌咗個安格斯牛啦佢啲牛油係好高水絕對唔似出面放題任食嗰啲比較普通嘅牛肉全部都有美國進口嘅你見到呢一啲肥膏都冇所以食落 佢嘅肉係比較紮實咁少食方面呢肥仔嗌咗個韭菜盒子啲韭菜好豐富如果鍾意食韭菜嘅你就千祈唔好放過啦再嗌多個炸油條其實係有少少類似油炸鬼打變咗個憧憬嘅版本每一條點埋啲湯汁食落後呢係非常之香口嘅 咁當然啦肥雞又嗌咗啲安格斯牛粒同埋呢個羊肉串佢啲所有燒烤串呢都落咗啲孜然粉所以每一口肉都非常之香口加上佢燒加火候啱啱好佢啲和牛食嗰個口簡直係一樓肥雞大力推介
2019-04-16
2019-05-04 81 瀏覽
之前行開旺角已經見過呢間有2層樓高既餐廳,一直都好想食!一行到門口就見到好多人排隊,不過等左陣就入得。入面既裝修設計都好華麗,而且仲坐滿曬人。坐左之後就緊係即刻點餐啦,佢地呢到可以用qr code scan 完網上點餐。湯底方面,今次就揀左成雙鍋既酸辣湯同蕃茄湯,蕃茄湯味道十分濃郁,令餸菜好入味!而酸辣湯,就越煮越辣,如果食唔至辣既朋友就最好揀返蕃茄湯。至於肉類同餸菜方面,我地分別叫左一碟美國牛小排同羊羊大拼盤,羊肉味道唔太蘇,易入口。而牛肉都非常新鮮,入口即溶,而且2款既肉類份量十足,3個人食都夠曬岩岩好。另外我地仲叫左腐竹、蟹柳、響鈴、皇帝菜等,我地仲叫蒙古肉串,味道惹味,而且好香!最後我地仲一人叫左一杯荔枝沙冰tim!

最後我地仲一人叫左一杯荔枝沙冰tim!
2019-05-04 85 瀏覽
🐑羊涮鍋火鍋專家🍲湯底揀咗成雙鍋($118)辣味、清湯兩款口味😉 湯底非常濃味,足料可以當湯飲幾啖,湯唔算好辣,帶點酸味😊嚟得呢度梗係食羊🐑🔸羊羊大拼盤($218) 有大片羊、快樂卷、羊肋片三款, 我覺得快樂卷羊味最重,啱晒鍾意食羊嘅朋友🔸牛肩脊($128)大大片但比較瘦, 唔知係唔係呢度食羊, 淥完啲牛肉都似羊肉咁🤣🔸油條半份($14)我推介❤️ 因為佢似炸咗嘅麵包條,外脆內軟,煙煙靭靭😋🔸鬼馬墨魚滑半份($43) 呢個只要淥一陣就可以食,不過油炸鬼唔算脆🔸手打蝦丸($88)好正😋 超彈牙爽口,一盒有十粒,好好味😍🔸 手工水餃半份有3粒($24) 水餃脹卜卜,用料新鮮,好食呀🔸 蟹粉丸半份($24) 都幾彈牙,不過冇乜特別🔸 炸響鈴($19)、 腐竹($19)、山藥($18)、豆腐($11)各半份試咗蒙古串燒及小食😗➡️ 蒙古烤羊串($22)食落有啲孜然粉味,羊肉烤得好香脆,但係咬落去充滿肉汁,好juicy好食😋👍➡️ 薄皮韭菜盒($14) 煎得好香脆,充滿韭菜, 一咬爆曬啲韭菜☺️✅ 呢度環境坐得舒服,餐廳員工服務周到 ,真係唔錯👍
🐑羊涮鍋火鍋專家🍲

嚟得呢度梗係食羊🐑

🔸 蟹粉丸半份($24) 都幾彈牙,不過冇乜特別

試咗蒙古串燒及小食😗

✅ 呢度環境坐得舒服,餐廳員工服務周到 ,真係唔錯👍

2019-05-04 84 瀏覽
看見有新的火鍋店,都很喜歡跟朋友去試一下。優惠時段9:30pm後去食,感覺所是有野都抵食。留意番不過湯底同酒水係不可打折嘅。打邊爐當然叫個湯底先,我地叫左鴛鴦鍋,一邊辣,一邊係清湯。辣湯並不是選擇辣度,而是比一碗辣椒我地自己加落湯度,所以其實是完全冇辣味,個人不建議叫辣湯,比較咸又不辣。清湯味道還不錯。但個人認為湯底味道不算驚喜。食材方面,羊肉,豬肉味道也不錯,而且仲好大碟,如果特價去食其實都幾抵幾過癮😃環境就很好,位置又方便去,服務都很好。所以主要係食環境,同朋友聚會,傾計一流嘅地方。特別一讚,每枱都有奉送一壺玄米茶,幾好味👍🏾👍🏾

特別一讚,每枱都有奉送一壺玄米茶,幾好味👍🏾👍🏾
2019-05-03
$400 (宵夜)
用餐優惠
優惠券