快樂小羊火鍋餐廳

Happy Lamb Hot Pot
記得以前細細個既時候好鐘意去旺角既neway city 唱K,10數年過去,同一個地點已經易手佐幾次,而家就開佐間以羊為主題既火鍋店。呢間食店既舖位超大,單單是地面用黎等位既位置其實已經等於其他食店成間舖既位置啦。作為以火鍋為主題既餐廳,每張枱既正中間位置都會有一間用黎放鍋底既空間。餐牌厚厚的好大本,羊既種類特別多。而其實餐廳既落單方法已經全面電子化,只需用微信scan QR code,所有資訊便一目了然。餐廳亦都設會員制,可以食飯儲分賺取半價優惠。成雙鍋 $118鍋底選擇很多,而呢款成雙鍋一個鍋底就有齊 辣湯和清湯 兩款口味,辣湯既部份用黎食肉黎就一流,而清湯就可以用黎煮蔬菜類。羔羊肋卷 $98羔羊肋卷一份既份量都真係幾多,夾落去厚厚的,放渺後熟得都幾快,10秒內已經變薄跟住微微卷起,食落充滿羊既羶味,鐘意食既羊既朋友一定會滿意。鬼馬墨魚滑 (半份) $43炸響鈴 (半份) $19自製土豆粉 (半份) $14娃娃菜 (半份) $32手工水餃 (半份) $24餐廳既食物大部份都係可以揀半份既,而且價錢實惠,人少少既話點半份就可以有更多既選擇,試到多D唔同既種類,其中比較特別既係鬼馬墨魚

餐牌厚厚的好大本,羊既種類特別多。

餐廳亦都設會員制,可以食飯儲分賺取半價優惠。

成雙鍋 $118

羔羊肋卷 $98

鬼馬墨魚滑 (半份) $43
炸響鈴 (半份) $19
自製土豆粉 (半份) $14
娃娃菜 (半份) $32
手工水餃 (半份) $24

餐廳既食物大部份都係可以揀半份既,而且價錢實惠,人少少既話點半份就可以有更多既選擇,試到多D唔同既種類,其中比較特別既係鬼馬墨魚滑,面頭係墨魚滑,裡面包住油炸鬼,控制煮既時間比較難掌握,亦都可能係「鬼馬」既一部份。

手工水餃既皮做得夠薄,食落裡面既餡料豐富飽滿,好好味。

芒果沙冰 $28

芒果沙冰大大杯,解暑解辣同樣一流。

餐廳既茶只有一款可選,就係玄米茶,濃度好夠。

2019-10-21
2019-10-16 509 瀏覽
打邊爐🍲差不多係我頭號最愛的野食😂同朋友一齊烚下烚下就最開心。同埋岩曬無肉不歡既我。啱啱起波鞋街買完對返工鞋,行到尾發現咗有間打邊爐🍲,當見到佢個名嘅時候,第一個諗到嘅其實「小肥羊」場內香氣四溢,未食已經令人垂涎欲滴#成雙鍋(清湯+辣湯)$118好有台式火鍋的口味,基本上係唔需要任何豉油 / 其他的醬汁, 因為味道已經夠晒濃郁。辣油不會一味死辣,香氣勝過辣度。清湯是搭配多種中藥食材而熬出來的白湯,加入了紅棗、枸杞、蒜頭、老薑,入口即感受到淡淡的藥材清香,有多重味道的層次。#塔拉上的快樂卷羊肉 $128羊肉的份量一D都吾惹少,依個價錢性價比高,油花比例適中,肉質鮮嫩。#手工墨魚丸 $88超級推介👍🏻👍🏻👍🏻手工墨魚丸勁彈牙,無雪味,而且入邊吃到有粒粒墨魚粒🦑#手工瑤柱蝦滑 $98上枱時比較吃驚,一個Order已經有3條,建議3-4人以上才點,但沒有墨魚丸🦑咁彈牙。 #土豆粉 $28口感Q彈😛就算煮久亦軟糯順滑!配搭火鍋🍲一流。

打邊爐🍲差不多係我頭號最愛的野食😂同朋友
一齊烚下烚下就最開心。同埋岩曬無肉不歡既我。

場內香氣四溢,未食已經令人垂涎欲滴

#成雙鍋(清湯+辣湯)$118
清湯是搭配多種中藥食材而熬出來的白湯,

#塔拉上的快樂卷羊肉 $128

#手工墨魚丸 $88

#手工瑤柱蝦滑 $98

#土豆粉 $28
口感Q彈😛就算煮久亦軟糯順滑!配搭火鍋🍲一流。

• 成雙鍋
2019-10-04 889 瀏覽
今晚同男朋友去旺角試下之前路過好吸引既新開火鍋店💕❤️佢個名叫快樂小羊,顧名思義佢係係主打食羊肉既,樓高幾層我地坐既位置都好闊咁我地就要左個成雙鍋😘(清湯+辣湯), 佢湯底好香,除左一邊有麻辣之香以外,清湯果邊有好香既藥材味道,我地都飲左好多黎試下😘咁先講下要左配料先: 首先我地要左金針菇生菜,兩樣蔬菜都好新鮮,而且佢半份咁嗌可以就返大家既份量😛第二我地要左好靚既美國牛肩胛,個份量好多而且見到佢地成色好靚又新鮮,每塊都係厚切🥺好吸引而且價錢一d 都唔貴,牛味又濃☺仲有當然係佢地主打既羊肉,放落麻辣湯到好正,佢地因為油脂比較厚 所以每塊分得比較薄,一碌入口都唔太有羶味好正👍抵嗌之後我好推介既手打Q 彈鮮蝦丸同鬼馬墨魚滑都好彈口同爽口💕鬼馬墨魚滑外面仲包左油炸鬼👍非常惹味😙而且我地額外要左個響鈴,每塊都好大好香脆,配合埋我地既麻辣湯 正至於佢地既自製土豆粉同一般既薯粉唔同,testure 上比較厚又好彈牙 好好味我地仲encore 左一次😛鮮蝦雲吞既蝦仁好大粒,仲有佢地有推介我地食三鮮水餃 加埋清湯好juicy 清甜😎另一方面我地兩個特色小食, 第一個係胡麻茄子,咁佢係凍食茄子再加日本胡麻醬
今晚同男朋友去旺角試下之前路過好吸引既新開火鍋店💕❤️

另一方面我地兩個特色小食, 第一個係胡麻茄子,咁佢係凍食茄子再加日本胡麻醬😍好特別既小食,個醬甜甜地好夾
油條同我地認知既唔同,原來係炸麵包條,佢加入左小小調味好好食🤪

仲有推介既野飲!!!我第一次見沙冰咁大杯!!先28蚊一杯,足夠各位可以應付成個火鍋😎夠晒凍真係好正 , 味道既選擇又多
  • 成雙鍋
  • 塔拉上的快樂卷
  • 鬼馬墨魚滑
2019-08-18 1903 瀏覽
成雙鍋(清湯加辣湯) $118湯底方面,我地揀左一半辣湯一半清湯,辣湯都幾辣架,好啱我口味,清湯就有陣陣藥材味,裏面有紅棗、黨參、杞子、蜜棗、蒜頭,味道豐富又好香,非常足料,兩款都正酸梅湯 $48朝日大樽裝 $321664 tower $228蒙式羊小排 $158呢個價錢竟然有咁多,超級抵食,小羊排既脂肪好好,咬落去係滿滿既肉汁,香得黎帶辣,係我呢餐嘅至愛蒙式烤串 $22@肉質非常好一d都唔韌,肉嫩多汁,帶有濃烈又唔腥既羊肉味,唔辣但好香,鐘意孓然味道既你一定要試下蒙式烤羊排 $258烤羊排又係分量超多,好抵食,上面佈滿孜然粉真係香噴噴,帶d肥膏好惹味羊羊大拼盤 $228平時羊肉都唔平,估唔到呢個呢個價錢竟然真係咁大盤!呢度既羊肉非常新鮮,肉質嫩,味道鮮黑松露羊肉丸 $78呢個羊丸非常有驚喜,羊味好濃,配上黑松露,互不搶味,口感爽滑,肉汁非常豐富,同平時嘅肉丸好唔同鬼馬墨魚滑 $88睇個名唔知係咩,原來係油炸鬼配上蟹籽同墨魚滑,浸幾秒就食得,彈牙得黎脆脆地,非常特別鮮豆腐 $22硬度啱啱好,唔會一落鍋就爛晒,浸一陣吸哂d湯,一流綠蔬成蔭 $88蔬菜拼盤食材新鮮,吸晒濃郁既湯底,非常好食
成雙鍋(清湯加辣湯) $118

羊羊大拼盤 $228

黑松露羊肉丸 $78

鬼馬墨魚滑 $88

鮮豆腐 $22
硬度啱啱好,唔會一落鍋就爛晒,浸一陣吸哂d湯,一流

綠蔬成蔭 $88
蔬菜拼盤食材新鮮,吸晒濃郁既湯底,非常好食

楊枝甘露 $28
楊枝甘露係我從小就好鐘意既港式甜品,酸酸甜甜,冰冰涼涼,呢度嘅楊枝甘露用料充足,西柚甜中帶酸,椰漿帶有椰香,配上濃厚芒果香味,食完火鍋熱辣辣再食就啱晒。

黃金椰汁糕 $23
帶有濃郁椰汁味,香甜可口, 入口軟滑彈牙,齒頰留香

黃金桂花糕 $23
清甜美味,帶有陣陣花香,為晚餐劃上完美句號
2019-08-14 1645 瀏覽
之前見報章介紹過已經好想來,終於book到枱,地方超級大而且裝修很有特色很有蒙古民族風🇲🇳最緊要座位非常舒服已四人卡座為主很闊落👍一看電子餐牌,熟食的很多全是特色小食即刻叫杯啤酒等着打邊爐先,1664生啤我的最愛🍻🍻芒果沙冰非常大杯賣相好靚呀!啱晒夏天打邊爐🤭🤭鍋底選擇了成雙鍋,一邊辣一邊唔辣隱約食得出有天麻呢!果然足料塔拉上的快樂卷🤤🤤非常漂亮嘅名啊,上枱同樣咁靚而且份量很多!涮幾秒就食得,又嫩又香,很地道香港很少地方可以食到!牛亦是我們的必點菜式!快樂牛肉拼盤👍有四款唔同嘅部位,同樣出色,牛味濃郁!青蝦擺得靚靚的,上枱還在動呢!可見其新鮮😬午餐肉叫了全份,足足有12塊😉點了他們的signature蒙式烤串,果然充滿蒙古氣息,很濃烈的羊肉味啊蒙式羊棒骨,全條骨烤完之後又香又脆邊,整條拿起吃很爽快😆😆薄皮韭菜盒,半份已有四大快,又香又脆真係好好味又抵食全晚無論服務環境食物都非常滿意,而且價錢$300鬆啲一個人,又唔會限時,真係值得推介🥰不過book位為上策😂😂

最緊要座位非常舒服已四人卡座為主很闊落👍

一看電子餐牌,熟食的很多全是特色小食

即刻叫杯啤酒等着打邊爐先,1664生啤我的最愛🍻🍻

芒果沙冰非常大杯賣相好靚呀!啱晒夏天打邊爐🤭🤭

青蝦擺得靚靚的,上枱還在動呢!可見其新鮮😬

午餐肉叫了全份,足足有12塊😉

蒙式羊棒骨,全條骨烤完之後又香又脆邊,整條拿起吃很爽快😆😆

薄皮韭菜盒,半份已有四大快,又香又脆真係好好味又抵食

2019-11-11 0 瀏覽
我朋友很喜歡去旺角的「快樂小羊火鍋餐廳」,她說價錢合理,食物優質,非常合適不吃牛肉人士,她是常客幾乎每款有關羊的食物可說是通通也吃過。朋友大推「成雙鍋 $118」,美味鴛鴦鍋是辣湯+清湯,打邊爐前先呷一口湯來試試味道,果然辣湯惹味不會太辣,清湯十分甜美,湯底水準不錯。吃羊愛好者,必定要點「塔拉上的快樂卷$128」,份量十足,羊肉擺盤很美,單看已經令人有喜悅感。羊肉片薄薄一片,放上湯底輕輕一灼就可進食,肉質腍嫩,沒有腥羶味,有微微鮮肉香。我最喜愛「黑松露羊肉滑$78」,肉質滑溜,口感微彈,滿口黑松露加上肉香,好吃到不能停手。朋友大愛「凍豆腐$11(半份)」,可點一份或半份,凍豆腐有質感,夠豆香,浸透了湯底後更滋味。另外「炸豆卷$19」即響鈴,也有一份或半份選擇,炸豆卷很新鮮,沒有油益味,放在湯上吸收湯的精華,超美味。食得肉多也要吃點蔬菜平衝下,點上「綠蔬成蔭$88」有很多不同款式的蔬菜,夠健康之餘又新鮮。火鍋餐廳不只得火鍋配料,還有熟食「蒙式炸串$22」,烤後之羊肉十分惹味,而且用鐵板盛載,熱度十足。另一推介「家常蔥油餅$22」,香蔥味濃郁,直接食或浸上湯底後進食也非常好吃。

2019-11-06 8 瀏覽
牛肉火鍋就食得多,今次就同朋友黎食一個全羊宴會火鍋,地方好大只少有二層,我地叫左蕃茄湯拼辣湯(成雙鍋$118),蕃茄湯酸酸甜甜夠開胃,辣湯有滿滿的辣椒,而且又辣又麻,不用點醬料都夠味主角~包克圖牛羊涮$238係牛肉羊肉雙拼,可以一次食哂二款唔同肉,黎到時買相已經好令,用半半形式砌了個心型,每邊分別有朵漂亮的玫瑰花,有心思誠意十足,而且還會冒煙,令視覺效果更突出,羊肉肉質嫩滑,無膻味又唔會腥,牛肉薄切會更軟諗,牛味濃郁有嚼口爆醬三寶$88有三款唔同味道水餃,個人喜歡墨魚餃,因為彈牙鮮味,另外芥末餃,可以一試,但芥末未比較濃,會食到流眼水油條$18酥脆可口,用黎吸湯底食用更佳蒙式羊小排$158羊肉肉質細嫩,油脂分布平均,烤得香口丸滑拼盤$138有蝦滑,牛肉,墨丸,款式精緻,味道比出面食到的更加鮮味,牛肉丸滑身有好濃牛味

主角~包克圖牛羊涮$238

爆醬三寶$88

油條$18
酥脆可口,用黎吸湯底食用更佳

蒙式羊小排$158
羊肉肉質細嫩,油脂分布平均,烤得香口

丸滑拼盤$138

第五次黎食快樂小羊喇🤤🤤🤤,一早係開飯訂位有8折,去到唔洗等位,今次被安排左係三樓,裝修一樣甘靚,仲keep住新淨,全場落地玻璃,空間感十足,坐卡位非常舒服😌成雙鍋 湯底酸辣湯:固定辣度屬中辣,帶酸味很開胃,喜歡酸辣必叫。之前四次都係食麻辣,我更推介麻辣湯,更辣更惹味👍🏼👍🏼👍🏼清湯:炸響鈴同蔬菜🥬 吸入左湯汁,好好味😋杏鮑菇:很喜歡這裡的杏鮑菇,很考功夫,薄薄一片,每一塊都爆湯汁🤪🤪🤪推介蒙式烤羊排:每次黎必叫,燒到表面香口,骨與骨之間既肉質特別嫩滑,加上惹味既孜然粉,食到停唔到口。美國牛胛肉:牛味濃,肥瘦適中~$188甘既質料同分量,非常便宜。每次黎都冇令我失望😍😍又要話定下次幾時黎過...

成雙鍋 湯底

每次黎都冇令我失望😍😍又要話定下次幾時黎過...
2019-10-16 63 瀏覽
新派火鍋店裝修適合年輕人座位夠闊,坐得好舒服務好上菜快。四個人去點左羊肉,烤羊一流好耐無吃過咁有羊味羊肉湯底點咗鴛鴦鍋食材新鮮所以清湯都好好食。最後店內抽氣做得好好食完唔會全身火鍋味
  • 蒙式烤串
  • 蒙式羊棒骨
  • 蒙式烤羊排
  • 油條
2019-10-14 91 瀏覽
兩個女仔抽起條筋好想打邊爐 諗起呢一間想試好耐既火鍋店之前都睇過微辣既介紹 見到環境幾正同埋食物好吸引 果然冇令我失望我地一開頭叫左D羊串燒 其實我本身唔食羊的 但陪我個fd食就試左一串點知佢真係一D都唔穌 完全改變我過往對食羊既睇法 真係唔錯 湯底我地好貪心叫左3個 有麻辣 蕃茄同清湯 3個湯都好正 麻辣唔算好辣 好易接受 蕃茄都好濃 而我最中意係個清湯 老闆原來好後生 又好好人 仲同我地介紹話可以當湯咁飲 勁養生 又勁濃勁好味我地叫左個鬼馬墨魚滑 真係幾鬼馬 外脆內煙韌 之後仲叫左個羊肉 呢個乾冰出煙效果真係岩哂打卡 睇到我地2個哇哇聲其實我原本真係對羊冇咩好感 但不得不讚佢地既羊肉真係好出色一D都唔穌 呢到刻意冇提供醬料 因為湯底同食材已經非常好味 完全唔需要點調味真係好正呀! 我地最後仲encore左個羊肉串~ 真係好滿足!!食完之後都覺得念念不忘 期待之後約一大班人去 可以試多D唔同野!!
兩個女仔抽起條筋好想打邊爐 諗起呢一間想試好耐既火鍋
點知佢真係一D都唔穌 完全改變我過往對食羊既睇法 真係唔錯

湯底我地好貪心叫左3個 有麻辣 蕃茄同清湯

我地叫左個鬼馬墨魚滑 真係幾鬼馬 外脆內煙韌

其實我原本真係對羊冇咩好感 但不得不讚佢地既羊肉真係好出色

2019-10-04
2019-10-13 62 瀏覽
今日下午約左班舊同學去旺角快樂小羊打邊爐 裡面超級大 去既時候唔多人 超舒服! 印象分已經滿分經理推介左羊排同黃金羊王 其他都自己叫 叫左D肥牛同魚滑拼盤 大家除番開 價錢都接受到食物到左 份量都幾夠 一食就不得了!我自己對羊就沒咩所謂 反正食肉獸 來者不拒但佢D羊真係無敵 你係會一瞬間愛上 先講個羊排脂肪入口即溶 入口之後唔係油膩既感覺 而係好似飲全脂羊奶咁好濃既香同滑 大家真係鬥快搶!之後黃金羊王 又係無敵 羊既肉質好嫩好嫩 強烈建議大家唔好點任何醬原汁原味 好好享受佢個羊肉本身其他都好出色 值得一提係佢個魚滑拼盤 真係好有鮮味食完之後大家都讚不絕口 真係開心咁走 呢餐都幾肯定係 近呢幾年食過最高質素既火鍋 更莫講係食羊上真係呢世第一次發現 原來羊可以咁XX好味 (請原諒 我既無禮!)
今日下午約左班舊同學去旺角快樂小羊打邊爐
裡面超級大 去既時候唔多人 超舒服! 印象分已經滿分
經理推介左羊排同黃金羊王 其他都自己叫
叫左D肥牛同魚滑拼盤 大家除番開 價錢都接受到
食物到左 份量都幾夠 一食就不得了!
我自己對羊就沒咩所謂 反正食肉獸 來者不拒
但佢D羊真係無敵 你係會一瞬間愛上 先講個羊排
脂肪入口即溶 入口之後唔係油膩既感覺 而係好似飲全脂羊奶咁
好濃既香同滑 大家真係鬥快搶!
原汁原味 好好享受佢個羊肉本身
其他都好出色 值得一提係佢個魚滑拼盤 真係好有鮮味
食完之後大家都讚不絕口 真係開心咁走
呢餐都幾肯定係 近呢幾年食過最高質素既火鍋 更莫講係食羊上
2019-09-27
  • 黃金羊王
2019-10-13 45 瀏覽
跟朋友聚會第一次來吃,很喜歡大堂沒有羊騷味,樓上食區也沒有,吃完後都沒有很重的羊騷味。上菜速度很快,落完單沒有30分鐘就接近上齊。叫了網上推薦的光陰鍋,落餸前要先嚐湯!我覺得偏少咸,嚐到有味精🤔,恰好提供茶解一解。至於餸每款很好吃,尤其蔬菜很鮮甜,羊肉牛肉都很好吃,但牛肉偏貴,只叫最平價一款牛肩脊,但都好吃。滑拼盤有墨魚滑,蝦滑同黑松露羊肉滑,都幾值得一試。羊肉快樂塔,我個人覺得好食過其他,不會太肥不會太瘦。響鈴好好食,同其他出面買的唔同,應該係自家製。手工水餃好好味👍👍醬油是問職員提供的。
上菜速度很快,落完單沒有30分鐘就接近上齊。
滑拼盤有墨魚滑,蝦滑同黑松露羊肉滑,都幾值得一試。
羊肉快樂塔,我個人覺得好食過其他,不會太肥不會太瘦。
響鈴好好食,同其他出面買的唔同,應該係自家製。
手工水餃好好味👍👍
醬油是問職員提供的。
2019-10-11
信用卡優惠
  • 手工水餃
  • 響鈴
  • 光陰鍋
  • 塔拉上的快樂卷
日本、韓國過江龍聽得多,而內地餐廳好似重慶、北京、上海等既過江龍餐廳亦不少,但至於蒙古過江龍真係好少有,仲要係主打食由蒙古自家牧場出品羊肉更加罕有添,岩哂我呢款嗜羊者!回想起數年前係內蒙古旅行,日日都食羊肉,呢間「快樂小羊火鍋餐廳」係今年初開係香港,未知能否讓我找回係內蒙古既感覺?環境一望三層樓高都幾壯觀 店舖十分大,座位寬敞舒服,裝修都係走中式簡單設計,食物上枱好快,員工有禮,招呼不錯。蒙式烤串 $22/串用鐵板上,唔少得孜然粉及辣粉調味,羊肉羶味唔算重,羊肉半肥瘦,帶少許肥膏,口感不錯。成雙鍋 $118即係鴛鴦鍋,揀左光陰鍋配麻辣鍋,餐牌上介紹光陰鍋精選36種原料熬製,經6道工序,99次顛覆製成,可見有紅棗、杞子、茨實、大蒽、蒜頭等等,湯底頗重中藥味,鹹度適中,愈煲愈出味。食中式火鍋又點少得麻辣鍋,辣度及麻度較低,同平時食既有少許唔同,反而酸味較出,都幾特別。塔拉上的快樂卷 $128餐牌上介紹係用來自中國錫林敦勒草原黃金牧場,品種屬珍稀草原羊種蘇尼特羊,自然放養,可以叫走地羊。估唔到份量咁多,夠三至四個人食都冇問題,切得好薄,所以碌嗰時比較易散開,羊肉羶味同樣唔算重,肉質易咬開,亦

蒙式烤串 $22/串
蒙式烤串

成雙鍋 $118
成雙鍋(光陰鍋配麻辣鍋)
麻辣鍋
光陰鍋

塔拉上的快樂卷 $128
塔拉上的快樂卷
餐牌上介紹係用來自中國錫林敦勒草原黃金牧場,品種屬珍稀草原羊種蘇尼特羊,自然放養,可以叫走地羊。估唔到份量咁多,夠三至四個人食都冇問題,切得好薄,所以碌嗰時比較易散開,羊肉羶味同樣唔算重,肉質易咬開,亦能夠吸附到湯汁,幾抵食。

千層肋腹 $158
千層肋腹
話明係食羊,就算得兩個人,都叫多咗一碟羊肉而唔選擇食牛或豬。呢一款千層肋腹就比起快樂卷肥美啲,外貌上亦見到肥高層會多少少,同位薄切,口感比快樂卷更有咬口,羊味濃一點,比起快樂卷,我比較鍾意呢款千層肋腹。

快樂丸滑拼盤 $138
羊肉丸
有蟹子墨魚滑、羊肉滑、蝦丸、墨魚丸及羊肉丸。丸類每款有兩粒,全部都加入有咬口嘅配料喺入面,例如蝦丸有加入蝦粒,食起上嚟口感更豐富。至於蟹子墨魚滑及羊肉滑,比起丸類食起上嚟會soft啲, 但也不失咬口。

鬼馬墨魚滑 $43(半份)
鬼馬墨魚滑 (半份)
用上油炸鬼做底,上層塗上一層薄薄嘅墨魚滑令蟹子可以粘附喺表面。我會快速地將鬼馬墨魚滑浸係湯幾秒就拎出,重覆3次,軟硬度剛好又吸到湯底,我比較鍾意放落光陰鍋,唔會吸油食。

杏鮑茹 $16(半份)
杏鮑茹 (半份)
切成薄片,所以好快熟,估唔到薄片形狀既杏鮑茹咁吸湯,尤其放落光陰鍋到,索左中藥材既味再食,感學好補。

紫山藥 $24(半份)
紫山藥(半份)
平時都鍾意食山藥,紫山藥就比較少食,碌既時間唔需要長,否則會融哂。

自製土豆粉 $14(半份)
自製土豆粉(半份)
自製土豆粉(半份)
都幾彈牙,放兩邊湯底索汁都好惹味。

荔枝沙冰 $28/杯
荔枝沙冰
見係自家製所以叫左杯試下,唔太甜,沙冰配火鍋感覺好降火。

總括而言,喜歡羊肉既朋友不能錯過,每份肉既份量都好足夠,同價錢成正成,兩個人其實嗌一份都好夠食,湯底鹹度適中,辣度有迎合香港人口味,價錢上同香港一般單點火鍋店相若,可以係香港食到內蒙古羊肉確係難得。

附:餐牌
蒙式烤串
成雙鍋(光陰鍋配麻辣鍋)
麻辣鍋
光陰鍋
快樂丸滑拼盤
鬼馬墨魚滑 (半份)
2019-10-08 82 瀏覽
我同老公都好鍾意食羊,見到專打羊邊爐,試下得唔得先🤔第一次食,嗌多左,下次唔嗌牛就perfect嗱。羊肉真係好食,我地嗌拼盤,有3種羊肉,好大盤,超抵食,味道真係唔錯,夠晒肥,食落好香好滑,絕對會再食🤤👍🏾湯底唔錯,鴛鴦鍋先$118,抵👍🏾另外佢個薯粉超好食,如果本身鍾意食薯粉一定要食🤤👍🏾另外嗌左羊肉串同羊骨(唔記得咩名),羊肉串好好食,會再食,羊骨就覺得麻麻地,肉比較鞋,無下次。另外想講下服務,環境真係唔錯,坐得幾舒服,但有啲員工就有待改善,唔主動,嗌又唔應,大大聲講粗口..........唔記得計折扣,記得check單。同埋坐低之後見到有用過既杯,老公表示不滿😓整體羊肉好好食,羊魔王表示很滿意,一定會再食🤤👍🏾
我同老公都好鍾意食羊,見到專打羊邊爐,試下得唔得先🤔
第一次食,嗌多左,下次唔嗌牛就perfect嗱。
整體羊肉好好食,羊魔王表示很滿意,一定會再食🤤👍🏾
羊肉拼盤,抵食好食👍🏾
牛其實都唔錯,但同羊肉比好失色,下次唔會嗌
辣湯唔算辣,幾好食,下次會淨嗌辣湯🤤
牛柏葉一般,但好抵食
羊肉串好好食,必食👍🏾
羊骨麻麻地