2009-02-21 13 瀏覽
放學放3點半,到旺角行住等BABY.跟住同BABY行左陣,諗下食咩.旺角女人街一帶已經試得七七八八,原本想同BABY食譚仔,因為佢未食過,而我食過好多次後都想再食,但係BABY諗起好耐無食PIZZA HUT,而且依個時候去食常餐好抵,所以就去左依間PIZZA HUT食啦*一出LIFT,無咩人,唔洗等.同BABY企係個門口望下個MENU,個經理哥哥就即刻介紹.服務態度不錯 之後就被安排坐係窗口位,真幸運 同BABY望下個下午茶同常餐MENU,都係常餐抵D*所以就要左個2人常餐.要左個菜湯,吞拿魚意大利飯,美式滋味批.等左一陣,個菜湯同蒜蓉包就黎啦,個包好脆,新鮮焗起個菜湯就一般,好油但味道好淡.之後個吞拿魚意大利飯同PIZZA都黎啦,個飯好好食,個汁係茄汁味,加埋D吞拿魚同栗米,味道好MATCH.個PIZZA都好好食,材料有雞肉,芝士同菠蘿,D芝士鋪滿PIZZA面,熱辣辣好好食.另外仲可以加八元加小食,甜品.個常餐真係好抵食.2個人埋單都係七十多元.

之後就被安排坐係窗口位,真幸運
個菜湯就一般,好油但味道好淡.

• 吞拿魚意大利飯
2009-02-18 16 瀏覽
2009-01-28。當 日 係 年 初 三,本 來 約 左 係 我 屋 企 度 拜 年,因 其 他 事 而 改 左 係 街 度 見 面。唔 通 真 係 係 街 度 拜 年 咩,又 撞 正 到 下 午 茶 時 間,順 利 成 章 就 求 其 搵 間 餐 廳 食 下 野,咁 就 上 左 黎 呢 間 Pizza hut 永 遠 都 係 好 講 究 內 裡 格 局 設 計,好 似 McDonald's 咁,每 間 都 與 眾 不 同,令 到 人 家 好 舒 服,坐 低 就 唔 願 走。又 有 成 排 窗 口,可 以 睇 街 街,超 正 成 班 人 叫 左 幾 碟 野,計 有:蒜 蓉 包、香 焗 小 食 拼 盤、焗 肉 醬 意 粉、野 菌 意 大 利 飯,一 個 錦 繡 大 會 pizza 和 一 渣 汽 水,睇 落 其 實 都 好 少 野。每 樣 野 都 好 鍾 意 食,尤 其 蒜 蓉 包,其 次 就 係 pizza,個 個 都 叫 好。但 係 有 一 樣 野,就 係 覺 得 pizza hut D 味 道 都 好 濃 郁,每 樣 都 好 似 差 唔 多,尤 其 白 汁 食 物。點 都 好,

每 樣 野 都 好 鍾 意 食,尤 其 蒜 蓉 包,其 次 就 係 pizza,個 個 都 叫 好。但 係 有 一 樣 野,就 係 覺 得 pizza hut D 味 道 都 好 濃 郁,每 樣 都 好 似 差 唔 多,尤 其 白 汁 食 物。點 都 好,總 知 都 係 好 好 食

野 菌 意 大 利 飯
錦 繡 大 會
焗 肉 醬 意 粉
  • 蒜 蓉 包
2008-12-01 8 瀏覽
** 此 食 肆 的 第 六 個 笑 **尋晚(30-11-08 Sun)冇去醫院睇媽媽,見有blogger寫Pizza Hut,諗起都好耐冇食Pizza Hut喇,於是約男友o黎食,我o地決定o黎呢間,佢未到7點已經到o左,而且有位.我7:15pm至搵到o黎,原來係窗邊卡位,好闊落舒適.睇睇menu,加好多食物,有前菜,男友想試二人套餐,啊,好啦.我o地要$189.00o既帝皇精選2人套餐,有兩杯汽水,意大利菜湯2客/蘑菇忌廉雞湯2客,任選前菜1客,皇室開心批(普通批)1個 / 美式風情芝心批貨普通批)1個同任選Pasta Perfetto1客.我o地揀o左:4.菠菜雞皇意粉呢個竟然係最早到,連前菜同湯都未o黎,攪咩?到我o地食o既時侯都已經凍到凝o左.呢個味道好淡,加芝士粉都冇用,男友要加辣椒仔o黎食.1. 意大利菜湯同蘑菇忌廉雞湯各一男友要前者,話有意粉o係o度,可能係意大利菜湯同羅宋湯o既分別啦.而我o既蘑菇忌廉雞湯材料係對辦,算幾杰,不過味道唔太濃2. 挪威三文魚卷三文魚有少少煙熏過,裡面有啲菜,配以千島醬,唔錯.3. 皇室開心批睇解釋覺得呢個豐富同惹味啲,話有芒果芥末醬,所
** 此 食 肆 的 第 六 個 笑 **

我o地揀o左:

4.菠菜雞皇意粉

1. 意大利菜湯同蘑菇忌廉雞湯各一
而我o既蘑菇忌廉雞湯材料係對辦,算幾杰,不過味道唔太濃

2. 挪威三文魚卷
三文魚有少少煙熏過,裡面有啲菜,配以千島醬,唔錯.

3. 皇室開心批
睇解釋覺得呢個豐富同惹味啲,話有芒果芥末醬,所以叫呢個.
有菠蘿,洋蔥,青椒,車厘茄等,而腸仔就被餅邊包住一啲咁,食落都幾開胃,不過芒果芥末醬味道唔係好濃,餅底厚度o岩o岩好,唔似以前o既普通批好似食餅乾咁.而腸仔係有啲香草o係裡面,又幾惹味,但食到邊邊o既餅皮,就冇味同好漏.

環境:
已經唔係初初開o既Pizza Hut喇,Grand o左啲,冇o左以前無論人多定人少食o個種casual開懷大嚼o既氣氛.
呢間都幾大間,座位夠闊.

連加一埋單$207.00
菠菜雞皇意粉
挪威三文魚卷
皇室開心批
挪威三文魚卷
2008-10-22 8 瀏覽
2008/9/20午餐只會在周一至五才出現的下午茶餐,幾時在周末也提供起來了﹖茶餐由廿幾元起,有沙律有麵的,幾吸引的,可惜餐飲只可跟汽水,轉熱飲要加五大元(﹗﹖),不想'破戒',就沒有吃了。好在今期的會員優惠的食物也合胃口,就點了作為主食的繁星雞塊和魚圈$25以及甜品的草莓啫喱奶凍$10。星形雞塊外型甚可愛,和麥當當的麥乜雞相比起來,雞肉的味道和質地幾乎一樣,即淡淡地乾乾地,但這裡的吃落就沒有那鼓油膩感,而我就幾鐘意吃這裡的魚圈,鐘意在餡料包含幾款蔬菜粒粒,爽爽的,但魚圈外層沒有一次不是油油的,希望可以改善這點吧。陪菜是幾塊雜色菜,後期狂加芝士粉陪著吃,份外香濃。甜品用膠酒杯來盛載,顏色鮮艷,草莓啫喱在上,奶凍在下,草莓味道濃又酸酸地(love!),裡頭的生果件也是新鮮貨色,奶凍的奶味也是一樣的濃郁且非常香滑,特價的話值得一吃。周末的三點鐘,場面冷冷清清的,加上茶市食物都經濟,座得又舒服,又有服務,想暫避一下樓下的煩囂,這裡比什麼樓上cafe好得多。
2008/9/20午餐

只會在周一至五才出現的下午茶餐,幾時在周末也提供起來了﹖
,不想'破戒',就沒有吃了。

好在今期的會員優惠的食物也合胃口

love
今日午餐
love
  • 優惠價的草莓啫喱奶凍
下午茶黎左呢度食和 bf 諗住食個$69二人餐睇個menu先知原來得2個飯&2個意粉揀重唔係平時lunch食開個d焗飯/意粉如: 焗肉醬意粉, 雞王焗飯得d 白汁/茄汁/咖哩 飯/意粉 白湯好creamy....飲完都飽 芝士白汁吞拿魚飯好似canteen既飯咁一舊飯....跟住林d白汁上去汁多過d料.....d飯好林好難食飯同汁撈埋一起好似嘔野夏威夷pizzaok呀...一般味個批幾脆玉泉忌廉玉泉忌廉唔係平日飲既味飲完會有花味係個口入面唔知咩事
下午茶黎左呢度食
和 bf 諗住食個$69二人餐

睇個menu先知原來得2個飯&2個意粉揀
重唔係平時lunch食開個d焗飯/意粉
如: 焗肉醬意粉, 雞王焗飯
得d 白汁/茄汁/咖哩 飯/意粉

飲完會有花味係個口入面

唔知咩事

(非會員)
2008-08-20 1 瀏覽
太過份喇!!表姐,堂姐,細佬都係呢幾日生日,就諗住一齊食飯當慶祝!一心諗住book位,費時成排人等咁耐!一打去話book,就問我幾點,幾位!講完幾點都無咩野,一講5,6位,就即刻要我等,轉線俾第個人聽!第個人一聽,第一句就話今晚full晒!頂,咩叫full晒呀!岩岩個個人都無話full,依家唔夠3秒咁岩突然full晒!!即刻問佢幾多人先可以book,佢答我幾多人都可以book!!再問佢咁今晚full到幾點呀!!仲好意思答我由6點至9點都full晒!!!我就唔信唔夠3秒突然full晒囉!!聽電話個個態度仲要勁差囉!!我覺得根本就係因為我地5,6個人,所以厭我地少,唔俾我地book!!!但明知你係咁都算喇,最衰係態度極之過份同離譜囉
太過份喇!!
表姐,堂姐,細佬都係呢幾日生日,就諗住一齊食飯當慶祝!
一心諗住book位,費時成排人等咁耐!
一打去話book,就問我幾點,幾位!
第個人一聽,第一句就話今晚full晒!
再問佢咁今晚full到幾點呀!!
仲好意思答我由6點至9點都full晒!!!
我就唔信唔夠3秒突然full晒囉!!
聽電話個個態度仲要勁差囉!!
但明知你係咁都算喇,最衰係態度極之過份同離譜囉
2008-08-08 5 瀏覽
前天和媽媽去了吃晚飯,結果好好吃為什麼好吃??因為有健康的美食環境好85.5/100服務好 98.5/100Pizza批,一拿起來,賣相不錯有很多芝士又香,又好味陷料又好食全部都是本人喜好!!!!哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈^______________^其他都OK......."Pizza又好吃杯水好好飲哈哈哈!!!
前天和媽媽去了吃晚飯,結果好好吃

為什麼好吃??
因為有健康的美食
環境好85.5/100
服務好 98.5/100
Pizza批,一拿起來,賣相不錯

有很多芝士
又香,又好味
陷料又好食
全部都是本人喜好!!!!哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈
^______________^
其他都OK......."
Pizza又好吃
杯水好好飲
哈哈哈!!!

2008-08-04 1 瀏覽
前兩日診還有優惠,便到這間PIZZA HUT 用埋張優惠券,在報張雜誌剪下的。內容是可用$68 外買一個蟹籽芥末雞肉PIZZA,但要在五點半前ORDER。去到5:15都仲可以叫,但連埋等都不多要5:40先可以離開,都幾耐。因PIZZA 是大SIZE 來的,外賣自取都幾麻煩,好彩最後都平安護送返家。最開心的是個PIZZA要成七點等齊人先食,雖然不暖,但味道依然KEEP到。蟹籽和芥末加在一起味道很好,芥末也不搶口,而且有很多的千島漿味,是我喜歡的口味。不過幸好是叫厚批,要不是點了薄批,諗了便不好吃。待正式推出時,看看有沒有套餐供應,可以再幫襯。看熱食是否更加回味。

$68 (其他)
2008-07-24 2 瀏覽
常餐: 有一個餐湯連兩片蒜蓉包,意粉/飯一個或迷你pizza一個,再加汽水一杯.有一人,二人和四人餐選擇. 分別只在於二人或四人餐可以叫不同款share;價錢其實無論那款餐每人都是約$35左右.食物方面,非常失望... 味道不過不失,但那個雞皇飯少得可憐;只有約半碗多一點的飯加上幾條雞肉. 可以看到有勁多汁在掩飾勁少雞肉的缺憾; 抑或他們認為只用汁撈飯便夠飽?!我們所有飯或意粉都遇到同樣的問題;可幸其中幾個餐是點pizza,雖然屬迷你size得四件,但至少感覺實在一點.女同事們都說這餐不夠飽;男仕們更不用說了...本來對Pizza Hut都頗有信心,但經過這餐後真的要重新評估. 既然都要$35個餐,我不如去吃一哥豬扒飯...
女同事們都說這餐不夠飽;男仕們更不用說了...
其實好耐無食過PIZZA HUT,因為心目中係意粉屋好味DD,但原來依家PIZZA HUT都學足哂意粉屋D格局,價錢仲平DD添...今次個信用卡優惠餐有湯X2,意粉,普通SIZE春日批,焗著,沙律,紅豆芝麻雪糕X2,同黑牛特飲X2,如果唔轉餐湯唔改特別批,只係209加一230可以埋單走人...咁多嘢食飽到夜晚都可以慳返唔使食.其實三都OK夠食....另外估唔到呢間PIZZA HUT咁大咁多位...午市只有小猫三四隻服務周到出乎意料之外....走果時個哥仔仲幫我地禁埋電梯添...抵讚!
2008-02-23 7 瀏覽
個白湯好足料~.......不過就好鹹......飲幾啖頂唔順要飲返水......其他野食就冇咩野~~幾好~~係個湯爭d....侍應叫極冇人理我地.......掂行掂過......一係就企o係度傾計...叫人埋單都要叫左10幾聲先有人應~~仲要等左15min 都未垚到單.....原來佢唔記得左..........
個白湯好足料~.......不過就好鹹......
飲幾啖頂唔順要飲返水......
其他野食就冇咩野~~幾好~~
係個湯爭d....

侍應叫極冇人理我地.......
掂行掂過......一係就企o係度傾計...
叫人埋單都要叫左10幾聲先有人應~~
仲要等左15min 都未垚到單.....
原來佢唔記得左..........
2008-01-21 2 瀏覽
手上有cash coupon 快要到期了,於是就用來吃個dinner。這間分店的客人不多,我倆可以坐到卡位,很舒服。瑞士雞翼︰coupon送的,雞翼都算入味,只是略嫌不太夠熱。海鮮闊條麵︰pizza hut的保險菜色,幾乎每次吃都不會失望。用忌廉汁焗的麵條,熱騰騰又煙韌,好吃。不過海鮮的份量很少。蕃茄薯皮︰新加的菜色,貪新鮮的點了一客。味道當然比不上其他餐廳,不過價錢十分便宜,一分錢一分貨吧。蕃茄、肉醬、薯皮的配搭新鮮,也蠻和諧的。三文魚沙拉︰這個賣相很好,但味道和份量都不大對勁。煙三文魚只有兩片,其餘的都是一些水果,份量少卻賣五十多元,我倆都覺得不相宜﹗服務生的態度還不錯,只是結帳的waitress比較冒失,欠禮貌。用了$100 cash coupon,只需付三十多元就可以了,所以沒有怨言了。

這間分店的客人不多,我倆可以坐到卡位,很舒服。

2008-01-12
大伙兒來這兒吃午餐,我們都選午餐,連加一,每位$48 左右,經濟抵食,味道不賴。餐湯選了「意大利雜菜湯」,味道都還可以。主食選了「意大利肉醬千層麵配焗薯蓉」,餐飲選香濃熱咖啡。