原來開心時刻Pizza Hut...都有set lunch...*o*~讓beeYU向大家報告報告吧...******************************迷你凱撒沙拉...很多很多的沙拉油...一點點的咸...只有生菜...很膩...不太喜歡...*n*"紅白湯...小小說白湯很足料...很夠味...很給它很高的評價...^o^~但是我的紅湯卻...咸了一點點...只有咸味...試不到其他的味道...>.<蒜蓉飽很脆卜卜...但味道可以再濃一點...(我很愛蒜蓉飽的香氣...#u#~)迷你pizza...焗的時間過久...整個pizza都完完全全的乾涸了...#n#~千層寬麵...肉醬很足夠...但蕃茄醬味道不夠...寬麵not bad...但是...碟子的整潔度...美觀度...有待改善...^_^"熱檸檬茶...紅茶和檸檬分開上...有西餐廳般若的享受...^o^~冷奶茶...小小還是比較喜歡茶餐廳風味...~u~****************************** ^______^謝謝收看~~~喜歡請推推#u#~

讓beeYU向大家報告報告吧...

迷你凱撒沙拉...很多很多的沙拉油...一點點的咸...

只有生菜...很膩...不太喜歡...*n*"

千層寬麵...肉醬很足夠...但蕃茄醬味道不夠...

寬麵not bad...
冷奶茶...小小還是比較喜歡茶餐廳風味...~u~

^______^謝謝收看~~~

喜歡請推推#u#~
2011-06-21 4 瀏覽
食評遲推出,有些限定發售的,就連Promotion 也完了,如果想吃芝士批可能要等幾年後的下一次。芝士六重奏中的芝士很多也在之前的批出現過。此批底是平日厚批的三分之一,批邊加了芝士條(芝士粉),焗香後是香脆可口,有如麵包店的芝士條。批底加上自製的蕃茄汁,如沒有看錯,它們是用雙重芝心批的芝士切成絲,焗後沒有完全溶化,會吃到半溶的芝士絲。我要的是蕃茄大蝦,蕃茄帶了水份,減低芝士膩的感覺,在蕃茄上面的忌廉芝士,比較水狀流質,香而不膩,感覺最為配合。而蝦在焗完後也沒有失去水份,還有彈性,可以吧。千層是肉醬和麵條相間著,分成兩份,放在中間的位置,兩邊加上薯蓉,最後再用肉醬意粉的肉醬淋在面,噴水放在爐焗數分鐘完成。不知正宗與否,但我就是從小就喜歡以PIZZA HUT 的千層麵作標準,可能是有感情吧。中間的闊麵和肉醬,大約有三層,肉醬味道不會過酸或過濃,醬汁和麵條的比例大約是三比一,這個比例一定可以每一口也滿是肉醬,就是淨吃也不會過鹹的,闊麵條不會太厚太硬等等,感覺就是剛剛好。兩邊也滿是薯蓉,有很多擠花的方法,這是最容易的一種,我想外賣擠花的花款會多一點,吃後感是有薯香。以前的水有檸檬的香味,現在有

以前的水有檸檬的香味,現在有水是怪味(洗潔精?),洗碗的請多加注意。

沒有必勝,在香港的連鎖餐廳,只有在基本做好後不停求變,才可殺出血路,找到生機。
2011-05-09 13 瀏覽
是日母親節,又到朗豪坊睇戲加食飯睇完已經差不多六點,又肚子餓,咁岩想食pizza,最就腳當然係對面有間Pizza Hut啦~一上到去已經入得座,唔洗等位,即刻叫野食啦緊係﹗十分鐘不到,第一樣上枱係salad,打算食個沙拉開下胃牙嘛不過老實講就係,佢根本無咩味~_~ 好似淨係菜同雞肉咁,雖然有汁,但點唔點無咩作用即刻個沙拉其實可以唔洗食!之後就係田園雞翼同千層闊麵,三個人分都好足夠,每人食少少最後好快上埋就係千島細批,好好食,每人兩塊加上之前食左既雞翼,闊麵同沙拉,已經好飽埋單三百幾,都唔算平啦,不過母親節無咩所謂

是日母親節,又到朗豪坊睇戲加食飯

一上到去已經入得座,唔洗等位,即刻叫野食啦緊係﹗
十分鐘不到,第一樣上枱係salad,打算食個沙拉開下胃牙嘛
Salad
即刻個沙拉其實可以唔洗食!
田園雞翼
千層闊麵
之後就係田園雞翼同千層闊麵,三個人分都好足夠,每人食少少
千島pizza

埋單三百幾,都唔算平啦,不過母親節無咩所謂

2011-05-08
千島pizza
Salad
  • 千島PIZZA
2011-04-03 8 瀏覽
Pizza Hut, 一間眾所周知的Pizza 店. 他們每隔一個時期, 便會出一些新款的Pizza 來吸引顧客. 信用咭優惠就當然唔少得! 不是的話, 又點會長做長有! 今期新推出的是這個有六種芝士味的Pizza, 分別有Romano, Parmesan, Cheddar, Mozzarella, Monterey Jack同Cream Cheese. 真係幾特別! 而今期信用咭優惠是要用美國運通卡, 二人套餐原價為$384, 有咭就$248. 兩個人真是剛剛好, 我們就要一個啦! 套餐第一樣食品是普通野 - 湯. 第二樣是千島海鮮烤卷, 外皮烤得好脆! 真係值得一讚. 海鮮材料不多不少, 咬上去不會飛晒出來! 第三樣是卡邦尼忌廉濃汁煙肉意粉, 忌廉汁都算濃, 最為喜歡的不是意粉, 不是煙肉, 而是白菌菇! 真係好好味! 第四樣就係重點 - Pizza. 平時Pizza所食到的通常有Parmesan, Cheddar, Mozzarella, 濃味, 中味, 淡味三款, 現在多了三款, 令味覺上更有層次. 比起之前的加了元貝, 加了北海道蟹棒等等, 這款更值得大家一試! 最後就是甜

套餐第一樣食品是普通野 - 湯.

最後就是甜品 - 都是普通的呍呢拿味雪榚. 如果係之前的奶油批就更好了!

唔知下一期又會是甚麼新野呢?
2011-04-02
2011-01-05 13 瀏覽
不經不覺地, 又到年尾, 於是趁 pizza hut 的會員coupon及會員証積分未過期, 就去食pizza hut 享用這些免費食品, 不過原來要用會員 pizza coupon和會員積分換取食品也要惠顧其他正價食品的.我和友人點了以下食品: 千島海鮮普通批: 這是用免費換取夏威夷風光批的coupon再加$18換取的. 看似好細, 但食完都好飽. 材料有紅椒, 青椒, 洋蔥, 吞拿魚, 魷魚, 蟹柳, 波羅等. 味道酸甜, 芝士味不太濃. 鮮果沙律: 這是正價食品, 賣相吸引, 鮮果新鮮沙律醬足夠, 加了杏仁在表面, 增加了口感. 焗肉醬煙肉長通粉: 這是用會員積分免費換的, 好惹味, 肉醬足夠, 長通粉夠腍, 但不會爛. 百事一杯: 這是用會員積分免費換的, 可以添飲的!! 熱薑蜜一杯: 這是正價食品, 是給友人的飲品由於免費換取的pizza也要加一, 另外其他正價食品也加一, 所以最後總共是$101. 兩個人食得飽飽, 大家都話扺食.晚餐後, 我們去了看"愛情戀上癮" 的特別場, 多謝openrice所送贈的戲票哩

我和友人點了以下食品:

鮮果沙律: 這是正價食品, 賣相吸引, 鮮果新鮮
沙律醬足夠, 加了杏仁在表面, 增加了口感.

百事一杯: 這是用會員積分免費換的, 可以添飲的!!

熱薑蜜一杯: 這是正價食品, 是給友人的飲品

2010-12-30
$50.5 (晚餐)
2010-12-29 36 瀏覽
Came by for a late lunch last week and was seated immediately upon arrival. Ordered an appetizer, a garlic bread, and a pasta, all of which were not too oily or over-fried.The iced milk tea was unsweetened, so that you can add sweetener, to your own liking!Service was acceptable by the wait staff, although many of their uniforms were stained and dirty!

2010-12-22
2010-12-06 9 瀏覽
女友想吃沙律,剛好手持三張 $50 Pizza Hut coupons,就去附近的旺角分店吃個 early dinner。不記得從何時開始,Pizza Hut 推出了總廚推介系列, 套餐包湯、前菜、主菜、甜品及飲品,三道菜至五道菜價錢分別為 $62、$77 及 $88,稱得上經濟實惠。先來的是前菜 Caesar Salad (一人份量),論賣相真的毫不吸引,生菜放得散修修,配料不見豐富,就連烤麵包粒也少得可憐,而「撻」在生菜上的沙律醬杰杰的,實在求其得很。還未上餐湯,就來了主菜,分別是香蒜片大蝦意粉及紫羅雞肉長通粉,前者味道帶辣,大蝦 size 普通,絕對不「大」,更沒有半點鮮味,但配上紅黃椒粒同炒,賣相倒算亮麗;長通粉則煮得太腍,沒有神氣似的,即使配上彩椒切條及意大利青瓜片,也是於事無補。吃得七七八八,另加 $8 的酥皮蘑菇雞湯及酥皮意大利菜湯始終上檯,但兩者效果各走極端,一塊皮夠挺身,另一塊卻明顯下陷,入口油酥味重,有點膩,偶一為之也是可以的,但心裡始終掛念馬里奧餐廳的同類出品。跳過甜品那欄,直接要了兩杯特飲,分別是黑牛及雙重朱古力 (需另加 $8),放在面頭的朱古力雪糕感覺很削,

還未上餐湯,就來了主菜,分別是香蒜片大蝦意粉紫羅雞肉長通粉,前者味道帶辣,大蝦 size 普通,絕對不「大」,更沒有半點鮮味,但配上紅黃椒粒同炒,賣相倒算亮麗;長通粉則煮得太腍,沒有神氣似的,即使配上彩椒切條及意大利青瓜片,也是於事無補。

吃得七七八八,另加 $8 的酥皮蘑菇雞湯酥皮意大利菜湯始終上檯,但兩者效果各走極端,一塊皮夠挺身,另一塊卻明顯下陷,入口油酥味重,有點膩,偶一為之也是可以的,但心裡始終掛念馬里奧餐廳的同類出品。

跳過甜品那欄,直接要了兩杯特飲,分別是黑牛及雙重朱古力 (需另加 $8),放在面頭的朱古力雪糕感覺很削,一篤即散,而且只得一股甜味,水準普通到唔恨,買單時真想問句 :「你們的總廚哪裡去了?」

2010-11-29 13 瀏覽
朋友陪完我買東西, 為了答謝他的幫忙, 所以請他吃pizza hut. 以前這間分店不用等位的, 但當我們八點半去到時, 竟然很多人等位. 幸運地, 我們只是等了十分鐘吧了.我有DBS信用卡, 所以order了這個信用卡套餐:芝士火山批套餐三文魚湯: 通常餐湯是最早來的食物, 但今次最先到的是意粉, 很奇怪.....湯雖熱, 但湯內的煙三文魚好凍. 怪怪的....煙三文魚很鮮美燒豬仔骨配田園沙律: 千島醬汁不夠, 幸好, 菜都算新鮮. 豬仔骨沒有太多肉.香蒜肉絲意粉: 我記得這款意粉是pizza hut的餐牌中最便宜的意粉, 我很奇怪為何要放入在這個promotion set 裡面. 事實上, 這意粉沒有任何特色, 意粉不是很乾, 卻有很多細細的蒜粒, 而且配料零零碎碎的. 如果怕有口氣的人就不要食了, 因為我本身是零口氣的人, 吃了這意粉也突然有少少口氣, 很後悔.海班火山批: 批邊有香濃芝士, 材料有魚塊, 蝦, 車厘茄, 青椒, 粟米, 魷魚, 洋蔥. 整個pizza都比較乾, 凍了之後, 批邊好硬. 最後這個pizza食剩了, 要打包.紅豆雪山: 面層好多cream, 紅豆不多

我有DBS信用卡, 所以order了這個信用卡套餐:

芝士火山批套餐

三文魚呀~

田園沙律

很多蒜

海班火山批

close up

紅豆雪山: 面層好多cream, 紅豆不多. 而且這個甜品要追了十五分鐘才給我們. 不過我都明白間間餐廳其實都人手不足的.

這個套餐都算ok. 服務都只是一般. 但基於等位時間不是太長, 所以如果下次再去旺角的pizza hut, 一定來這間.
2010-11-26
10 分鐘 (堂食)
三文魚呀~
田園沙律
海班火山批
close up
2010-09-08 1 瀏覽
尋日(7-9-2010 Tue)同男友決定睇Openrice送o既’3D鬼洞’電影,出到旺角換好飛,重有一個鐘時間,咁先食飯啦.食咩好呢?星期日晚食唔到pizza,就今晚食啦.我o地就o係附近o既呢間食,由於時間尚早,冇乜人,咁o野食應該唔會等好耐啦.我o地決定叫個$188.00 o既輕盈滋味細批套餐二人餐,揀o左:1. 意大利菜湯 / 忌廉湯各一我o既忌廉湯幾杰,料都係蘑菇,味道淡淡的.2. 香辣肉醬墨西哥烤卷等o左一陣至到,切開成5件,呢個係熱騰騰o既,味道只有辣,好一般.3. 大和風pizza(厚)有辣肉腸,蟹柳,蘑菇同好似話有五香牛肉,應該係千島汁.放o係面o既辣肉腸好矜貴,每件pizza(6件)都只有一件辣肉腸,重要係好薄.蘑菇就大把多.食落,唔係咁夠香,蟹柳又細細粒亦唔係多.呢個一啲都唔惹味,亦唔覺點樣有和風.4. 兩杯汽水服務:男友呢晚竟然好熱,好快飲晒佢o既百事可樂,佢手多多睇到menu話汽水免費添飲,我就叫佢問吓食套餐可唔可以享用.問o左後話可以,侍應就幫佢添飲.之後我o個杯都只係飲到一半,佢o地就自己斟畀我.我奇怪,係咪如果男友唔知唔出聲問,佢o地就唔會添飲?出o左

1. 意大利菜湯 / 忌廉湯各一
我o既忌廉湯幾杰,料都係蘑菇,味道淡淡的.

2. 香辣肉醬墨西哥烤卷

3. 大和風pizza(厚)
有辣肉腸,蟹柳,蘑菇同好似話有五香牛肉,應該係千島汁.

4. 兩杯汽水

服務:

我奇怪,係咪如果男友唔知唔出聲問,佢o地就唔會添飲?出o左聲至識自動斟.
2010-09-07
15 分鐘 (堂食)
$103.40
行到間野樓下果陣, 有姐姐派coupon,諗住食pizza hut, 所以就拎左了~張coupon係買2個lunch, 就送1個,即係total有3個lunch咁,為左呢張野, 2個人就嗌左3個lunch..本身去果陣好肚餓架..但係飲左個湯之後就已經冇乜胃口了... 蒜蓉包  -> 冇以前咁好味..  -> 宜家淨係覺得食完好熱氣~ 酥皮忌廉湯  -> 焗得唔夠燶.. 超級至尊芝心批  -> 唔錯既~ 不過食左1件就已經飽飽地.. 卡邦尼寬條面  -> 冇味! d面又"林"..  -> 唔好食的 葡汁雞皇意粉  -> 最鍾意食呢個~ 好味..  -> 不過呢間分間整得麻麻地..** 整體黎講, 呢間分店麻麻地喇.. 同埋, 2個人真係食唔哂3個餐
行到間野樓下果陣, 有姐姐派coupon,
諗住食pizza hut, 所以就拎左了~
張coupon係買2個lunch, 就送1個,
即係total有3個lunch咁,
為左呢張野, 2個人就嗌左3個lunch..
本身去果陣好肚餓架..
但係飲左個湯之後就已經冇乜胃口了...

蒜蓉包
  -> 冇以前咁好味..
  -> 宜家淨係覺得食完好熱氣~

酥皮忌廉湯
  -> 焗得唔夠燶..

超級至尊芝心批
  -> 唔錯既~ 不過食左1件就已經飽飽地..

卡邦尼寬條面
  -> 冇味! d面又"林"..
  -> 唔好食的

葡汁雞皇意粉
  -> 最鍾意食呢個~ 好味..
  -> 不過呢間分間整得麻麻地..

** 整體黎講, 呢間分店麻麻地喇..
 同埋, 2個人真係食唔哂3個餐
蒜蓉包
酥皮忌廉湯
卡邦尼寬條面
2010-06-25
葡汁雞皇意粉
去朗豪坊䏲完電影"驚動了愛情"後,巳經是晚上九點多鐘,還未食飯的我巳饑腸轆轆,就近去了側邊的這間Pizza Hut 醫肚,選擇了一客包括新口味西斑牙 Tapas Pizza的二人套餐,套餐包兩客餐湯、飲品及四選一的前菜。 Tapas 是西斑牙人的特式餐前小食,選用時令的食材泡製,款式眾多以小碟盛載的輕食; Pizza Hut 以此為靈感創造了新口味的西斑牙 Tapas Pizza。西斑牙 Tapas Pizza薄餅賣相像一個太陽的形狀,批邊有四款Tapas,分別以車打及馬素里拉雙色芝士包着海蝦、八爪魚仔、煙肉及鷄柳;批面則鋪滿西斑牙肉腸、洋葱圈、金菇及魷魚圈等材料,配上紫蘇葉香草醬汁,將數種西斑牙Tapas 口味結合在一個薄餅中。 吃時可將四種相連而不同口味的Tapas切開,便可一次品嚐四種口味,材料種類多無咁易食膩,一個大批足夠兩個人食有餘。脆炸秘製鷄柳條配芒果Salsa醬套餐又包了一客前菜,有四款不同選擇,我們選擇了脆炸秘製鷄柳條,配上一碟酸辣的芒果Salsa醬,Salsa醬亦是西斑牙醬料,炸至金黄香脆的鷄條,淋上檸汁再醮些沙沙醬,入口酸酸辣辣非常醒胃,是不錯的夏日前菜。單一

脆炸秘製鷄柳條配芒果Salsa醬

單一個Tapas Pizza 已要百多元,所以這客二百多元的套餐是比較散叫抵食;吃了這麽多年Pizza Hut,薄餅的口味也是大同小異,今次這款結合西斑牙Tapas 的薄餅,算是成功的創作,值得大家試吓。

2010-06-11
西斑牙 Tapas Pizza
  • 西斑牙 Tapas Pizza,脆炸秘製鷄柳條配芒果Salsa醬
睇完戲之後同男朋友&佢d屋企人食晚餐,我地去左Pizza Hut~因為佢婆婆好鐘意食Pizza嫁~去到0既時候已經叫左野食:超級至尊大厚批X1海灣熱情大厚批X1香焗小食拼盤X1香蒜肉絲意粉X2龍蝦海鮮鴛鴦意粉X2忌廉X1 JAR超級至尊黎0既時候發覺冇走洋蔥(order時已講左走洋蔥,個waiter都覆了一次order,都唔知佢地覆order黎做咩....)我地想換過個批,點知佢週呢個係最後一個厚批...8點半咋喎~~最後一個厚批唔係咁好生意嘛..既然佢都咁講,冇辦法啦...之後黎埋個海灣熱情,呢個批既味道麻麻地,係咖喱味道...可能唔係好0岩我口味啦,所以食得唔多...香焗小食拼盤ok~呢個拼盤好難整得唔好食,如果連呢個都唔好食就慘喇,其餘2款意粉都應該整得好食,因為係encore0既~平時同朋友食會叫多d唔同款式0既食物,小食會多d,但同屋企人食,當然會叫多個批同埋飯呀,意粉呀0個d啦,

去到0既時候已經叫左野食:
忌廉X1 JAR
超級至尊黎0既時候發覺冇走洋蔥
2009-11-15
2009-11-13 5 瀏覽
慶祝朋友生日, 3個人叫左2人餐, 以為唔夠食, 但最後都好飽, 因為而家星展做緊呢個星芝批既promote, $210就有龍蝦湯 (不過我地鐘意食酥皮, 加錢改酥皮忌廉湯, 佢話龍蝦湯無得加酥皮喎, 真係唔明? 都係即做既o者)葡汁焗蔬菜 (ok既, 無咩特別)香蒜肉絲意粉 (初時黎到, 好似好乾咁, 唔知係焗得太耐定係放得太耐, 面頭既意粉係乾既, 所以要求佢換過) 大蝦沙律星芝批 (呢個好好味, 造型都好靚, 切出黎好似一個心型咁, 因為我好鐘意食芝士, 呢個批又唔算好厚, 不過之前食左咁多野, 呢個食一件都飽左, 佢邊邊既麵飽包住左d芝士同香腸, 好yummy呀~)最後有飲品2杯,特飲係要加錢既,我無飲到, 比左2個朋友享用
葡汁焗蔬菜 (ok既, 無咩特別)

心型既星芝批
2009-11-09
心型既星芝批
  • 星芝批
2009-04-27
難得無帶飯今日約埋同事食,無咩idea佢地提議食PIZZA, 本以為去就近既California Pizza 或者意粉屋, 點知係Pizza Hut(噢~) 佢地話食wow餐, $3x 有湯蒜蓉多士同一客指定意粉或pizza. 三人叫了二個咩白汁雞和tuna意粉加一個pizza. 很快意粉已奉到你面前, 真係好wow(驚嚇)係一碟只佈滿醬胡般的意粉, 那tuna是剛從罐頭完模出來, 真係hea到你唔信.. 吃下有點失去味覺感, 只因是什麼味也沒有只好出齊胡椒粉, tapasco. 連以前既招牌蒜蓉飽都係好唔得真係見到食完都要abc 佢.$3x wow餐係將貸就價定廚子有問題? 都係懷念以前既PIZZA HUT無咁多選擇但起碼係有品質既快餐..

2009-02-26 6 瀏覽
同男朋友講左好耐, 話好似N年都無食去過Pizza Hut食過野今日終於的起心干再去Pizza Hut回味下 我地睇完一大輪個menu先知原來有d二人套餐又覺得唔係好貴, 所以最後就叫左二人套餐其實佢個二人套餐都有3款最後揀左最吸引人既龍蝦pizza 首先, 上湯先, 不失不過啦, 感覺上覺得佢係煮左好耐即刻叮熱番俾你果d湯咁囉之後就到焗螺著蓉, d螺細隻就緊架喇, 唔要求得咁多, 不過味道還可以 第3樣菜係煙三文魚焗意粉, 呢個真係麻麻..意粉煮得有d"林", 煙三文魚好少主角緊係龍蝦仔pizza, 個waiter一拎到黎同男朋友既反應就係: 下,乜真係成隻龍蝦仔原隻放係pizza上面, 食得定唔食得架?!同佢研究左好耐, 最後男朋友都拆左個殼黎睇, 佢咬左一啖, 佢話d肉好"每", 根本就唔食得不過個pizza又真係有少少龍蝦肉既, 但係都唔鮮甜! 今次之後應該有排先會再去pizza hut食lu, 其實去都係想回味下不過回味既都係以前細個同d表姐表弟鬥夾高果個沙律!! 哈哈
今日終於的起心干再去Pizza Hut回味下
我地睇完一大輪個menu先知原來有d二人套餐
又覺得唔係好貴, 所以最後就叫左二人套餐
其實佢個二人套餐都有3款
最後揀左最吸引人既龍蝦pizza
不過個pizza又真係有少少龍蝦肉既, 但係都唔鮮甜!
不過回味既都係以前細個同d表姐表弟鬥夾高果個沙律!! 哈哈