2015-08-15
因為 pizza card d 積分就來到期,所以就叫左外賣,同屋企人一齊食。200分可以換一個大批,我地就用左400分換左兩個大批。用積分換的只可以揀意式風情/超級夏威夷,素食精選。在沒有什麼得㨂既情況下,就㨂左頭2款,另加芝心(加$18/批)意式風情有雞肉,火腿,香腸,磨菇,菠蘿,加了芝心邊。餅底很軟熟,厚度適中。面料不過不失,不算豐富,量也不多,反而香腸名符其實,很香,芝心邊更是穩陣的選擇,芝士味香濃。總的來說,面料豐富些會更好。超級夏威夷有辣肉腸,火腿,牛肉粒,菠蘿。這個也和上個差不多,但多了菠蘿,是畫龍點睛之作,因為菠蘿的甜味,能吊起其他面料的鮮味,所以我認一直為pizza一定要有菠蘿才夠完美。另外叫左個肉醬意粉,肉醬係碎牛肉加茄汁味,有點鹹,肉醬比較少,mix埋之後d肉醬好似唔見嗮