2022-02-22 390 瀏覽
👫一時興起想食日本菜,見到外賣8折就試下。所有定食配沙律、麵豉湯。兩個人食兩個定食+一份小食,份量多到食唔晒。🥢吉列豬扒烏冬$72豬扒厚身但肉質軟腍,仲有配酸酸甜甜嘅豬扒汁。烏冬好滑溜,不過好快索晒啲湯。有大量海帶、粟米,淨食烏冬都唔會寡。🥢燒鯖魚飯定食$76經典鹽燒鯖魚燒得脆皮,魚肉一啲都唔柴,亦帶點魚油香。🥢炸雞軟骨$43口感香脆,配蛋黃醬好夾。📍德美壽司 (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310號舖

🥢吉列豬扒烏冬$72

🥢燒鯖魚飯定食$76
經典鹽燒鯖魚燒得脆皮,魚肉一啲都唔柴,亦帶點魚油香。

🥢炸雞軟骨$43
口感香脆,配蛋黃醬好夾。

📍德美壽司 (裕民坊YM²) (觀塘)
觀塘協和街33號裕民坊YM² 3樓310號舖
外賣自取
2022-02-21 277 瀏覽
最近冇晚市堂食關係,買外賣係其中選擇。叫左個野菜牛肉鍋定食,鍋物入面嘅材料已經煮好,入面有牛肉、津白、金菇、冬菇。牛肉汁係偏甜味。由於外賣關係,牛肉都煮到最熟。另外叫左燒汁豚肉鍋定食,燒汁豚肉都烤得好香口,豚肉比較有咬口,配香蔥好味,白飯份量都好多。跟餐仲配左日式湯同沙律,日式湯有啲啲豆腐粒,沙律有啲脆麵包粒。最後叫左多蟹柳卷壽司,切好左六嚿,壽司飯酸度正常。整體外賣嚟講正常嘅,而且外賣自取都有優惠。

最近冇晚市堂食關係,
買外賣係其中選擇。
叫左個野菜牛肉鍋定食,
鍋物入面嘅材料已經煮好,
入面有牛肉、津白、金菇、冬菇。
牛肉汁係偏甜味。
由於外賣關係,牛肉都煮到最熟。
另外叫左燒汁豚肉鍋定食,
燒汁豚肉都烤得好香口,
豚肉比較有咬口,配香蔥好味,
白飯份量都好多。
跟餐仲配左日式湯同沙律,
日式湯有啲啲豆腐粒,
沙律有啲脆麵包粒。
最後叫左多蟹柳卷壽司
切好左六嚿,壽司飯酸度正常。
整體外賣嚟講正常嘅,
而且外賣自取都有優惠。
2022-02-20 168 瀏覽
紅磡同尖沙咀嘅德美都有食過兩間都有質素同抵食☺️原來裕民坊都開咗👍🏻lunch time唔使加一,好抵食呀用QR code order📱隔離枱嘅老人家唔太識用電話落單自己落完就幫一幫佢地整埋如果staff可以主動啲幫佢地,或者可以直接幫佢地落單就更好始終呢區都比較多長者,用電話對佢地可能有啲難度午市定食包沙律🥗、味噌湯🥣同茶碗蒸蛋🥚🥢北海道三色魚生飯 $86 刺身三文魚、油甘魚都厚切🍣帆立貝亦鮮甜下次有機會都會再嚟
紅磡同尖沙咀嘅德美都有食過
兩間都有質素同抵食☺️
原來裕民坊都開咗👍🏻
lunch time唔使加一,好抵食呀

用QR code order📱
隔離枱嘅老人家唔太識用電話落單
自己落完就幫一幫佢地整埋
始終呢區都比較多長者,用電話對佢地可能有啲難度

午市定食包沙律🥗、味噌湯🥣同茶碗蒸蛋🥚

🥢北海道三色魚生飯 $86

刺身三文魚、油甘魚都厚切🍣
帆立貝亦鮮甜
下次有機會都會再嚟
2022-02-16 148 瀏覽
因為晚市禁堂食既關係德美做緊外賣自取8折連晚市套餐都一樣有8折我當然唔會蝕抵買返2個刺身丼黎食🍱德美海膽魚生丼如果試晒咁多款刺身就一定要揀呢個丼有齊晒海膽,三文魚,油甘魚,帆立貝仲有海量三文魚子同蟹子三文魚腩好肥美,油脂甘甜帆立貝肉質柔軟,鮮味濃郁好好味,十分推薦食呢個丼飯北海道魚生丼屋企人揀左北海道魚生丼都係一樣有三文魚,油甘魚,帆立貝不過唔同既係,少左海膽多左甜蝦佢比既甜蝦肉質細綿、味道甜美都一樣咁好味👍🏻另外佢所有晚市套餐都會跟前菜沙津宜家菜價咁貴沙津依然足量他他醬加新鮮沙津,perfect march最後飲上一碗熱熱既味增湯今個晚餐又抵又好味💗

因為晚市禁堂食既關係
德美做緊外賣自取8折
連晚市套餐都一樣有8折
我當然唔會蝕抵
買返2個刺身丼黎食🍱

如果試晒咁多款刺身
就一定要揀呢個丼
有齊晒海膽,三文魚,油甘魚,帆立貝
仲有海量三文魚子同蟹子
三文魚腩好肥美,油脂甘甜
帆立貝肉質柔軟,鮮味濃郁
好好味,十分推薦食呢個丼飯

北海道魚生丼
屋企人揀左北海道魚生丼
都係一樣有三文魚,油甘魚,帆立貝
不過唔同既係,少左海膽多左甜蝦
佢比既甜蝦肉質細綿、味道甜美
都一樣咁好味👍🏻

另外佢所有晚市套餐都會跟前菜沙津
宜家菜價咁貴沙津依然足量
他他醬加新鮮沙津,perfect march
最後飲上一碗熱熱既味增湯
今個晚餐又抵又好味💗

2022-02-16
外賣自取
  • 北海道魚生丼
  • 德美海膽魚生丼
2022-02-12 124 瀏覽
疫情來勢洶洶,大家要保護好自己,盡量留係屋企🥺,想食咩就外賣啦。今日係德美壽司外賣返屋企食,一嚟到已經見到唔少人喺度等緊拎外賣。而家外賣有八折優惠,超抵!我嗌左野菜牛肉鍋定食,天婦羅烏冬同埋牛油果🥑軟殼蟹卷。定食包埋沙律同湯,兩個人食已經好豐富😊。外賣大概等左15分鐘左右,拎返屋企仲係熱辣辣。野菜牛肉鍋湯底係壽喜燒湯底,牛肉份量好多,仲有溫泉蛋、冬菇、大量娃娃菜及麵條。全部食材都超入味。天婦羅烏冬烏冬份量好多,但外賣建議分湯。烏冬上面有大量昆布粟米粒及溫泉蛋。天婦羅有南瓜、番薯及蝦,個人比較鍾意番薯天婦羅🥰。牛油果🥑軟殼蟹卷好鍾意食牛油果🥑軟殼蟹卷,表面有蟹子同埋牛油果🥑,中間再包住軟殼蟹,咬落去有牛油果既香味內裡香脆,口感幾特別。

外賣大概等左15分鐘左右,拎返屋企仲係熱辣辣。

野菜牛肉鍋

天婦羅烏冬

牛油果🥑軟殼蟹卷
2022-02-11 124 瀏覽
德美壽司嘅新分店,喺觀塘市中心嘅新地標YM2 3樓!依家做緊外賣晚市全單8折優惠,晚市優惠定食 + 8折雙重優惠,幾十蚊起就食到優質日式晚市定食,價錢真係冇得輸!北海道魚生丼定食 $140(折後$112)有甘甜軟糯嘅甜蝦、肉厚鮮味嘅帶子、油份充足嘅油甘魚、魚濃厚嘅三文魚、仲有提鮮嘅蟹籽,咁高質嘅丼飯,仲要跟埋沙律同埋湯,只係$一百頭,實在抵玩!芝士鰻魚卷 $66(折後$52.8)卷物好大舊,芝士同埋鰻魚嘅濃郁美味,配合埋爽脆鮮味嘅蟹籽,真係好滋味!牛油果軟殼蟹手卷 $44(折後$35.2)軟殼蟹即叫即炸,做到卜卜脆!手卷好巨型,勁足料!註:外賣盒$1/each

北海道魚生丼定食 $140(折後$112)

芝士鰻魚卷 $66(折後$52.8)

牛油果軟殼蟹手卷 $44(折後$35.2)
軟殼蟹即叫即炸,做到卜卜脆!手卷好巨型,勁足料!

註:外賣盒$1/each
2022-02-09 128 瀏覽
叫咗一個壽司定食包左麵豉湯,蒸蛋,同一個沙律。蒸蛋幾好食,麵豉湯正常發揮個沙律就比較有啲驚喜,因為佢上面都有一啲火腿乾,增加左口感,不錯呢!壽司拼盤都唔駛等好耐就黎到都幾多款式,有拖羅,帶子,海膽等等,賣相也不錯刺身整體鮮甜味不錯,幾好食尤其要讚下個海膽,一啲腥味都冇,口感很豐富!係唯一有啲缺點係右邊白色嗰舊刺身壽司,食落全部都係根,咬唔到。價錢來講算OK,因為有咁多款唔同嘅刺身。而且唔洗加一!而且座位都算寬闊,二人座位都幾闊落。
叫咗一個壽司定食
包左麵豉湯,蒸蛋,同一個沙律。

蒸蛋幾好食,麵豉湯正常發揮

壽司拼盤都唔駛等好耐就黎到
都幾多款式,有拖羅,帶子,海膽等等,賣相也不錯

刺身整體鮮甜味不錯,幾好食
尤其要讚下個海膽,一啲腥味都冇,口感很豐富!

價錢來講算OK,因為有咁多款唔同嘅刺身
而且唔洗加一!
而且座位都算寬闊,二人座位都幾闊落。
2022-02-05
2022-02-05 129 瀏覽
裕民坊開番之後就開左好多食肆🥰之前係到食過泰國野 今次就嚟試日本餐廳德美壽司有好多分店性價比係日本餐廳黎講係好高🤩而家餐牌有好多選擇💓以後係觀塘食日本野又多一個選擇.🌟北海道魚生丼 $140有三文魚 帶子 生蝦 海膽🍣魚生都係厚切💕帶子最鮮甜👍🏻海膽有啲苦澀味🙈壽司飯酸度適中 好開胃🥰.🌟野菜牛肉鍋定食 $96牛肉有好多片一上枱仲係半生可以淥成自己鐘意嘅熟度再食😍而且好重牛味💕仲有唔少配菜🥕🥦可以平衡番油膩感.🌟吉列豬扒烏冬 $72豬扒即炸 一上枱仲好熱😂炸粉唔會太厚食落仲好juicy❤️烏冬好煙韌🍜仲有大量紫菜增添口感碗上嘅半熟蛋好完美🍳.🌟德美便當 $98便當有齊燒物 刺身 小食 玉子燒🍣揀左秋刀魚同天婦羅做燒物🥰天婦羅蝦仲好彈牙🍤秋刀魚比較多骨 🍱有少少燒汁調味都好香☺️
裕民坊開番之後就開左好多食肆🥰

• 吉列豬扒烏冬
  • 北海道魚生丼
  • 德美便當
2022-01-14 149 瀏覽
入到新商場裕民薈,梗係要搵食。6點後禁堂食,惟有外賣,原價90元的定食,特價應該是82折。除了份量足之外(有牛肉烏冬,4件魚生,4件炸雞及2件旦),價錢優惠。估唔到除了紅磡,尖沙咀外,德美仲可以在東九龍開店。
入到新商場裕民薈,梗係要搵食。
2022-01-14
20 分鐘 (外賣自取)
  • 炸雞牛肉烏冬定食
2022-01-12 2339 瀏覽
觀塘裕民坊新樓盤因為疫苗抽獎一炮而紅,雖然樓就抽唔到,不過都可以去佢樓下嘅商場YM2行吓,原來呢度仲新開咗德美壽司。德美壽司出名選料上乘,價錢親民,今日就一於見識下。入面係開放式廚房,仲可以選擇坐喺吧枱睇住師傅製作各式各樣嘅日本料理。晚市套餐有魚生丼或定食,選擇繁多。晚市定食包括湯及沙律。沙律用上芝麻醬,仲有昆布同麵包粒,有益又醒胃。麵豉湯鮮味不會太鹹,亦有昆布同蘿蔔片。入嚟德美就已經係諗住食刺身丼,就揀咗德美海膽魚生丼,除咗有海膽,仲有三文魚、帆立貝、劍魚腩、熟蝦、蟹棒、三文魚籽同蟹籽,非常豐富,而且所有刺身都好新鮮,呢個價錢確係抵食。玉子仲印上「德美」呢個生招牌,為呢個刺身丼作點綴。野菜牛肉鍋定食一向係我嘅至愛,所以我都揀咗呢個熱食。牛肉上枱時呈半熟狀態,另外仲有溫泉蛋、冬菇、麵條,同大量野菜喺入面,蔬菜索晒湯汁非常好味。野菜牛肉鍋定食嘅牛肉份量豐富,兩個人都好夠食。我仲特別加$15轉烏冬,烏冬之上仲加入咗昆布同粟米粒,感覺簡直係另外一份主食。其實定食係包括甜品,但因為已經好飽,完全忘記咗請店員上甜品,希望下次有機會再試。
晚市套餐有魚生丼或定食,選擇繁多。
晚市定食包括湯及沙律。
沙律用上芝麻醬,仲有昆布同麵包粒,有益又醒胃。
沙律
麵豉湯鮮味不會太鹹,亦有昆布同蘿蔔片。
麵豉湯
德美海膽魚生丼
玉子仲印上「德美」呢個生招牌,為呢個刺身丼作點綴。
野菜牛肉鍋定食一向係我嘅至愛,所以我都揀咗呢個熱食。
野菜牛肉鍋定食
野菜牛肉鍋定食
野菜牛肉鍋定食嘅牛肉份量豐富,兩個人都好夠食。
烏冬
2022-01-08 126 瀏覽
今個星期的HAPPY FRIDAY 簡左黎德美食壽司,😍好彩前2日打左電話黎BOOK 台,好快就有得入唔洗等位😎講真, 佢既LUNCH SET 都幾實惠,最平$6X就有交易, 平過唔少工廈餐廳🤗難得出黎食飯, 豪一豪叫左最貴既壽司SET $150🤪先黎前菜有蒸蛋, 沙律 同湯質素正常~等左一陣就到啦, 唔好同佢細細碟,我居然食唔晒, 之後既要棄飯 > <呢SET 有海膽有魚子有油甘魚, 真心好吸引😍😍😍😍😍😍😍😍😍幾鍾意德美既魚生溫度, 岩岩好,同埋佢個玉子真係精華, 甜度岩岩好, 令人好滿足🤫🤫🤫🤫🤫之後仲有個甜品仔跟架,係牛奶布甸, 都幾好食!😍🥰我覺得KT黎講, 德美不失為一個LUNCH 好選擇
今個星期的HAPPY FRIDAY 簡左黎德美食壽司,😍

好彩前2日打左電話黎BOOK 台,
好快就有得入唔洗等位😎

講真, 佢既LUNCH SET 都幾實惠,
最平$6X就有交易, 平過唔少工廈餐廳🤗

難得出黎食飯, 豪一豪叫左最貴既壽司SET $150🤪

先黎前菜有蒸蛋, 沙律 同湯
質素正常~

等左一陣就到啦, 唔好同佢細細碟,
我居然食唔晒, 之後既要棄飯 > <

幾鍾意德美既魚生溫度, 岩岩好,
同埋佢個玉子真係精華, 甜度岩岩好, 令人好滿足🤫🤫🤫🤫🤫

之後仲有個甜品仔跟架,
係牛奶布甸, 都幾好食!😍🥰

我覺得KT黎講, 德美不失為一個LUNCH 好選擇

Lunch
2022-01-04 163 瀏覽
Lunch 想食好西, 諗起德美, 1點半左右到, 2個人等左一陣就有得入..KT 的餐廳真係多到唔會食得晒, 不過有時工廈的餐廳收費並唔係特別平..係大商場食有時仲平過工廈…鮨文LUNCH 真係好抵食, 唔收加一,由6X – 150..今次簡左角粒魚生飯 SET, $80跟餐有蒸蛋, 沙律, 甜品蒸蛋又滑又入味, GOOD!魚生飯都值得一讚, 超多角生! 難得有一碗可以食到抵都未食晒,甚至係食唔晒D 魚生的魚生飯…$80 非常抵食…下次可以ENCORE!
Lunch 想食好西, 諗起德美,
1點半左右到, 2個人等左一陣就有得入..

係大商場食有時仲平過工廈…

鮨文LUNCH 真係好抵食, 唔收加一,
由6X – 150..

今次簡左角粒魚生飯 SET, $80
跟餐有蒸蛋, 沙律, 甜品

蒸蛋又滑又入味, GOOD!
甚至係食唔晒D 魚生的魚生飯…
$80 非常抵食…
下次可以ENCORE!
魚生飯
2021-12-29
10 分鐘 (堂食)
魚生飯
  • 魚生飯午餐
2021-12-29 170 瀏覽
位於裕民坊個新商場,鋪面都幾大。餐桌就略嫌窄咗少少,同佢其他嘅分店相似。呢度落單都係用QR code,好方便。佢嘅晚市定食相對抵食,會跟麵豉湯,沙律同甜品。三色魚生丼:有三文魚,油甘魚,帶子同蟹子,仲有隻溫泉蛋。佢嘅刺身都係厚切,配上豉油已經可以帶出鮮味。性價比算好高。吉列豬扒烏冬:塊豬扒都幾厚身,炸得幾鬆脆,配上佢嘅豬扒醬,好味。烏冬就都係醬油湯底,算係比較幼的烏冬 好易入口,我喜歡呢個粗幼度。溫泉蛋天婦羅:第一次見到覺得幾得意所以就叫咗,每隻溫泉蛋仲可以保留到應有嘅生熟度,天婦羅外皮厚薄適中,口感唔錯。甜品:甜品好似都幾有款,今次佢比左紅豆奶凍我地,唔算太甜 都ok。

甜品甜品好似都幾有款,今次佢比左紅豆奶凍我地,唔算太甜 都ok。
2021-12-24 106 瀏覽
觀塘開咗一個新嘅商場,梗係要過嚟行吓街啦,但係原來裏面都有好多好正嘅餐廳😆💕 今日就同朋友未食日本嘢,依間叫做德美既日本店😝 未到嘅時候已經好多人排緊隊,人氣勁高,好彩我哋好快就有得入,而且店員嘅服務態度超級好,裝修亦都好有日本style🎉 仲要嘢食好多元化,基本上日本食到嘅嘢依度都有,重點係嘢食超級好味,勁高質,但係價錢都唔係好貴,性價比極高🥳👍🏻我哋叫咗兩樣嘢食,每樣都瞓兩十足,食到超飽😆❣️💖壽司定食 配牛肉烏冬成個餐勁豐富,有壽司定食同埋烏冬之外,仲有沙律同埋麵豉湯😝 分量十足,而且每一件壽司都好鮮甜,尤其是係三文魚,勁香三文魚嘅油脂味😚💖洋風鰻魚班戟係大大條嘅鰻魚啊😚 裏面有超香滑勁厚肉嘅鰻魚,出邊有蛋包住,最外層加咗沙律醬,口感勁豐富,成個味道好融洽🎉 裏邊仲有我最鍾意嘅牛油果🥑同埋蟹子嫁😋

我哋叫咗兩樣嘢食,每樣都瞓兩十足,食到超飽😆❣️
💖壽司定食 配牛肉烏冬

💖洋風鰻魚班戟

2021-12-18 113 瀏覽
觀塘裕民坊新開嘅商場食肆林立,居住觀塘或者觀塘返工嘅朋友又多一個覓食嘅新選擇。今次揀咗德美壽司,因為俾佢個晚市餐牌吸引,晚市套餐又多選擇又抵食。 🔔餐廳用QR code落單 吉列蝦雜錦定食($94)💕套餐包括 吉列蝦、炸雞、吉列蠔、 牛肉烏冬、麵豉湯、沙律、甜品吉列蝦超大超長,成隻筷子咁長,蝦肉尚算彈牙吉列蠔都係大隻過出面,炸粉都鬆脆炸雞大大件,唔會太乾身配埋牛肉烏冬及套餐真係幾吸引 北海道魚生丼($140)💕配麵豉湯、沙律、甜品魚生丼配油甘魚、三文魚、 帆立貝、蟹子仲有蝦。醋飯底有啲菌類,都幾好。塊塊魚生都大大塊,幾好食。 值得一提,沙律好好食,因為係凱撒沙律醬,咸咸地幾好味。

🔔餐廳用QR code落單

吉列蝦雜錦定食($94)💕
吉列蝦超大超長,成隻筷子咁長,蝦肉尚算彈牙
吉列蠔都係大隻過出面,炸粉都鬆脆
炸雞大大件,唔會太乾身
配埋牛肉烏冬及套餐真係幾吸引

北海道魚生丼($140)💕
配麵豉湯、沙律、甜品

值得一提,沙律好好食,因為係凱撒沙律醬,咸咸地幾好味。

2021-12-14