2009-08-07
所以哩日放棄左burger king既買一送一都黎試一試, 只為一碗牛丸麵一入到熟食亭, 好多檔好混亂, 完全唔知邊度打邊度.之後搵到位坐低. 我仲以為應該好多人黎食, 點知都唔駛搭台, 可能依家大熱天時冇人黎大排檔啦一黎二話不說梗係整碗牛丸河.牛丸河都有5粒牛丸呀, $20. 如果淨牛丸既話就有8粒.試一試個湯, 清清地冇咩特別. 亦都冇乜色水牛丸比較細粒, 冇我想像中既彈牙, 甚至覺得唔可以稱得上彈. 只係覺得冇牛肉霉左咁既質感已經好好但係哩度既牛丸值得一讚既係牛丸入面冇筋, 完全唔黐牙, 真係非常好佢亦都唔似bbq/街市 o個d 牛丸咁一層層撕開, 係完完全全一個牛肉波咁一咬落去就可以了.至於河粉還過得去. 對唔住, 自從食完我認為全香港最好食既河粉之後, 次次食親河粉就一定要比一比哩間如是, 河粉係幼既, 彈牙程度都未及得上, 只可以話未至於用湯再滾兩滾就變粉漿既情況.哩隻河粉好多粉麵鋪都用, 所以冇話好與唔好, 只係未見突出.$20 還可接受, 但哩碗麵真係冇咩特別, 就當到此一遊啦
一入到熟食亭, 好多檔好混亂, 完全唔知邊度打邊度.
一黎二話不說梗係整碗牛丸河.
牛丸河都有5粒牛丸呀, $20. 如果淨牛丸既話就有8粒.
試一試個湯, 清清地冇咩特別. 亦都冇乜色水
$20 還可接受, 但哩碗麵真係冇咩特別, 就當到此一遊啦