2024-02-16 325 瀏覽
【$2xx任食榴槤!?| 滿屋】細細個成日莆旺角既你 相信一定食過旺角滿屋!多年前已經黎過 見到佢有免費升級任食榴彈 一於黎拜會下啦!一黎到 未睇menu 出面既自助bar 真係勁多種類!特別係冷盤, 有凍蝦、凍青口、魚皮、蟹籽、八爪魚、螺肉等等自助bar仲有一樣野係必食 就係個牛利!非常入味 非常之淋 記得拎黎食喇!一心黎到都係任食榴槤 佢有分2種:新鮮、烤榴槤 我自己就鍾意新鮮榴槤多D 比較清爽少少 烤過既榴槤 收左水份 比起新鮮既更加之香甜口感亦更糯 同場推介 泰式鮑魚仔馬刀貝壽司海膽手卷燒生蠔日式布丁 整體評分:味道: 4.5/5環境: 5/5服務: 5/5抵食: 5/5御滿屋日本料理旺角彌敦道655號胡社生行1樓
【$2xx任食榴槤!?| 滿屋】
細細個成日莆旺角既你 相信一定食過旺角滿屋!
多年前已經黎過 見到佢有免費升級任食榴彈
一於黎拜會下啦!
一黎到 未睇menu 出面既自助bar 真係勁多種類!

特別係冷盤, 有凍蝦、凍青口、魚皮、蟹籽、八爪魚、螺肉等等

自助bar仲有一樣野係必食
就係個牛利!非常入味 非常之淋 記得拎黎食喇!

一心黎到都係任食榴槤

抵食: 5/5
御滿屋日本料理
1K
2024-02-16 209 瀏覽
放題選擇很滿分,滿滿坐位,擺滿琳瑯滿目食物,非常的吸睛。食物質素也有水準,很多年的粉絲自助區冷熱食物多,有滿滿小吃,也有冷盤,新鮮。壽司、小吃、炸物,連飲品也放滿兩個雪櫃,花茶選擇很多。朋友最愛飲菜,可以中和食物。刺身三文魚、希靈魚、赤蝦、鮑片、魷魚。非常新鮮,出單快,份量沒有少。壽司有多款創意之卷物️,棒,滿滿特別。牛油果卷鮮味滿,最特別是蟹肉卷,吃下去蟹肉肉汁滿滿,棒豐富熟食提供了燒生蠔和和牛油粟米要一試甜品限定任吃難得貴價雪糕,獨立包裝豆腐、香芋、伯爵茶味雪糕呢,誠意之作,吸引喔。雪糕雪條雪米糍,啫喱,奶凍,布甸等,任君選擇。今天最愛海膽手卷,必點的,層層驚喜快樂。牛壽喜燒鍋,是很棒,有人氣之選串燒,燒物要吃。
自助區冷熱食物多,有滿滿小吃,也有冷盤,新鮮。
刺身
豐富熟食提供了燒生蠔和和牛油粟米要一試
雪糕雪條雪米糍,啫喱,奶凍,布甸等,任君選擇。
今天最愛海膽手卷,必點的,層層驚喜快樂。
牛壽喜燒鍋,是很棒,有人氣之選
串燒,燒物要吃。
🌟係旺角彌敦道胡社生行1樓,有間出名高質,性價比高既放提🌟佢分兩個價位既餐,我地揀左A 餐試下質素先🌟A 餐收費一至四,正價時段$288, 任食兩小時,已經包左有77品料理🦐刺生-一大盤上,擺盤好靚-刺生厚切,新鮮冇雪味-大推北海道角螺,北海道帶子阿根廷赤蝦,好大隻-仲有必叫泰味冷鮑魚, 泰色醬汁惹味,鮑魚有口感,爽彈-淨係叫刺身都可以回本!!!🍲一品料理-推推蒜香蛤蜊卜卜蜆煲,好多蜆,新鮮冇沙,蒜香味又出-薑蔥炒花蟹都係必點,花蟹都幾大隻,多肉🦐燒物-選擇都好多-有蒲燒鰻魚,燒紐西蘭羊鞍,西京比目魚,燒汁帆立貝,燒生蠔,燒虎皮尖椒-每樣嘅質素中上,當中西京比目魚最吸引,忍唔住叫咗三碟嚟食,真係好好食-重點係仲有無限叫嘅馬來西亞榴槤,可以叫埋燒榴槤食,榴槤肉更加綿密,更香甜🥩串燒-有鹽燒海蝦,鹽燒牛舌,鹽燒雞軟骨,燒菠蘿,燒雞翼🦐天婦羅-有虎蝦天婦羅,南瓜天婦羅,秋葵,粟米仔,蟹棒天婦羅-炸粉唔厚,即叫即炸,上枱熱辣辣🍦雪糕除咗有好多日本同埋本地品牌之外,仲有Häagen-Dazs同埋Movepick任食❤️❤️❤️
🌟係旺角彌敦道胡社生行1樓,有間出名高質,性價比高既放提

🌟佢分兩個價位既餐,我地揀左A 餐試下質素先

🦐刺生

-一大盤上,擺盤好靚

-刺生厚切,新鮮冇雪味

-大推北海道角螺,北海道帶子阿根廷赤蝦,好大隻

-仲有必叫泰味冷鮑魚, 泰色醬汁惹味,鮑魚有口感,爽彈

-淨係叫刺身都可以回本!!!

🍲一品料理

-推推蒜香蛤蜊卜卜蜆煲,好多蜆,新鮮冇沙,蒜香味又出

-薑蔥炒花蟹都係必點,花蟹都幾大隻,多肉

🦐燒物

-選擇都好多

🥩串燒

-有鹽燒海蝦,鹽燒牛舌,鹽燒雞軟骨,燒菠蘿,燒雞翼

🦐天婦羅

-有虎蝦天婦羅,南瓜天婦羅,秋葵,粟米仔,蟹棒天婦羅

-炸粉唔厚,即叫即炸,上枱熱辣辣

2024-02-13 234 瀏覽
有朋友黎香港,帶左佢食放題🤭😂😂佢超滿意又抵食!勁多野食又新鮮!絕對會返頭食!。刺身:挪威三文魚、油甘魚、劍魚腩、角螺刺身、赤貝、帶子刺身、阿根廷赤蝦:肉質鮮美,入口即化。赤貝同帶子刺身都有鮮甜嘅海鮮味道,阿根廷赤蝦肉質鮮嫩,彈牙有勁。仲有:海膽手卷,呢個海膽手卷真係夠鮮甜又鮮味。。美國薄燒牛肉:呢個美國薄燒牛肉肉質鮮嫩,燒得剛剛好,帶有淡淡嘅炭燒香氣。每一口都有肉汁嘅爆破感,食落好過癮。。蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋:呢個蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋好香濃好開胃!蛤蜊同卜卜蜆煮得剛好,肉質鮮嫩。。竹笙瑤柱蟹肉羹:呢個竹笙瑤柱蟹肉羹湯底滑嫩鮮甜,有濃郁嘅蟹肉味道。。蒜蓉燒生蠔、吉列炸蠔:如果你鍾意蠔,呢兩款菜式一定要試!蒜蓉燒生蠔有蒜香味同鮮甜嘅蠔肉,吉列炸蠔則炸得外脆內嫩。。🥢鹽燒雞軟骨、鹽燒牛舌:燒得剛好,肉質鮮嫩有嚼勁。鹽燒雞軟骨香脆可口,鹽燒牛舌則嫩滑多汁。。西京比目魚:西京比目魚魚肉鮮嫩,夾雜住西京味嘅香氣,好滿足。。御品鮑汁燴花膠:花膠燴得入味,鮑魚鮮甜彈牙,湯汁濃郁。。古法羊腩煲:古法羊腩煲湯頭濃郁,羊腩燉得軟嫩入味,配上各種香料同蔬菜,味道濃郁醇厚。。薑蔥炒花蟹:呢個薑蔥炒花蟹有濃郁嘅薑蔥香氣

美國薄燒牛肉:

蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋:

竹笙瑤柱蟹肉羹:
呢個竹笙瑤柱蟹肉羹湯底滑嫩鮮甜,有濃郁嘅蟹肉味道。

蒜蓉燒生蠔、吉列炸蠔:

🥢鹽燒雞軟骨、鹽燒牛舌:

西京比目魚:
西京比目魚魚肉鮮嫩,夾雜住西京味嘅香氣,好滿足。

御品鮑汁燴花膠:
花膠燴得入味,鮑魚鮮甜彈牙,湯汁濃郁。

古法羊腩煲:

薑蔥炒花蟹:
呢個薑蔥炒花蟹有濃郁嘅薑蔥香氣,蟹肉鮮甜嫩滑。

蒿荀炒蝦球:
蒿荀炒蝦球爽脆鮮甜,蝦球彈牙有嚼勁,配上蒿荀嘅清香,口感豐富,非常開胃。

馬來西亞烤榴槤:
必食!!榴槤香氣四溢,口感濃郁滑順,每一口都有滿滿嘅榴槤風味。
2024-02-08 174 瀏覽
一出旺角地下鐵站E1右手邊行20秒就是御滿屋, 御滿屋日本料理性價比極高,日式放題八點半入座, 自選兩小時, 選了A餐經典77品都是HKD258.0/位, 仲免費升級可以任食馬來西亞榴槤 (烤或不烤食法),經典三重新鮮刺身江洋盛宴, 主打油金魚味香濃, 三文魚肥美, 北寄貝爽甜, 阿根廷赤蝦大隻彈牙, 仲有松葉蟹棒, 劍魚腩, 帶子, 鮑魚等等, 簡直多不勝數,最開心嘅就是有碟魚裙邊壽司, 油脂豐富又香濃, 手卷叫了吞拿魚碎手卷及海膽手卷, 又有燒物, 鍋物, 天婦羅, 燒蠔, 小龍蝦, 炸物, 等等, 簡直未能盡錄, 重點出面嘅前菜, 小食, 甜品都十分豐富, 飲品都是任飲的, 汽水, coffee, 茶, 梅酒, sake清酒任飲, 雪糕, 雪條任食, 有Movenpick, Häagen-Dazs等等, 真的抵食, 值得推介.

2024-01-31
今日嚟到旺角呢間御滿屋日本料理食放題,離旺角站超近,E1出口一出就係啦!之前已經食過一次㗎啦🤩呢間御滿屋好抵食、食物又好多選擇!今次再食Share 下俾大家先我同朋友夜晚8:30入座,食經典三重新鮮刺身江洋盛宴($258),刺身非常新鮮,今日天氣凍,所以叫左好多熱食,食物質素好高🤩啲食物同上次嚟有啲唔一樣,睇得出有轉下啲餐牌😝出面嘅櫃有小食、飲品同甜品,都好多選擇🥰刺身件件都切到好肥美,非常滿足,我地叫咗挪威三文魚、八爪魚、北寄貝、角螺刺身、赤貝、帶子刺身、甜蝦、阿根廷赤蝦、御泰の味冷鮑魚壽司、軍艦、手卷我地嗌左火炙三文魚壽司、海膽魷魚軍艦、蟹子軍艦、海膽手卷、吞拿魚手卷、龍蝦膏赤蝦壽司、三文魚蓉蟹柳小卷、芝士咖喱肉醬玉子熟食日式蠔鍋、蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋、美國薄燒牛肉、鹽燒雞翼、竹笙瑤柱蟹肉羹,我最鍾意蒜香蛤蜊卜卜蜆鍋,辣辣地最啱咁凍嘅天氣食日式炒蜆、鹽燒海蝦、和風牛柳粒、燒虎皮尖椒、蒜蓉燒生蠔、鹽燒雞軟骨、蒜蓉燒生蠔大大隻鮮味十足😋雪糕自己出去拎,每人限一杯Movenpick 同Häagen-Dazs,其他牌子嘅雪糕/雪條就冇限數量,我哋揀咗兩杯Häagen-Dazs,開心果同朱古力馬

出面嘅櫃有小食、飲品同甜品,都好多選擇🥰

壽司、軍艦、手卷

熟食

雪糕自己出去拎,每人限一杯Movenpick 同Häagen-Dazs,其他牌子嘅雪糕/雪條就冇限數量,我哋揀咗兩杯Häagen-Dazs,開心果同朱古力馬卡龍味,食完真係非常滿足😍

📍御滿屋日本料理
2024-01-23
5 分鐘 (堂食)
  • 刺身
2024-01-27 110 瀏覽
來食放題主角當然是壽司和刺身,完全是手高質上刺身,肥美新鮮encore 左兩round,壽司種類多,有手捲和花之戀超開心!卷物都好正,大愛京蔥拖羅蓉捲!天婦羅蝦即叫即炸,天婦羅蝦表面一層薄薄脆漿,入口酥脆散開,包裹住爽口彈牙嘅蝦,配蘿蔔蓉天婦羅汁,最緊要趁熱食。鐵板厚燒牛柳厚切牛柳燒得剛好,唔會太熟,肉嫩有肉汁,牛味燶,配炸蒜片食更好味。銀鱈魚西京燒銀鱈魚屬於重油分嘅魚,以西京漬醃魚肉,燒好後表面金黃,魚油好香,魚肉帶點淡淡的甘甜味,出面好少放題可以任食銀鱈魚。天婦羅蝦即叫即炸,天婦羅蝦表面一層薄薄脆漿,入口酥脆散開,包裹住爽口彈牙嘅蝦,配蘿蔔蓉天婦羅汁,最緊要趁熱食。#薄切牛肉、牛舌、泰式鮑魚是必食推介 幾飽都一定要食甜品,榴槤控必點榴槤炸彈和馬來西亞烤榴槤!香濃榴槤味原裝上,㛈得非常出色!仲有任食haagen dazz 杯裝雪糕🍦 老闆真係唔怕食客食到回本嗎?😂放題真係好多間,整體來講質素咁高,種類又多呢個價錢真係唔多間,值得一再幫襯~
來食放題主角當然是壽司刺身,完全是手高質上刺身,肥美新鮮encore 左兩round,壽司種類多,有手捲和花之戀超開心!卷物都好正,大愛京蔥拖羅蓉捲!

天婦羅蝦

鐵板厚燒牛柳

銀鱈魚西京燒

天婦羅蝦

#薄切牛肉、牛舌、泰式鮑魚是必食推介

2024-01-24 790 瀏覽
今次介紹一間位於旺角鬧市之中,鄰近地鐵站,性價比高的放題【御滿屋日本料理】。放題有分好多級數,分別是經典、匠選、豪華、極緻,菜式多達128款。因為品種款式太多,不能盡錄,個人推薦以下幾款: ⦁刺身、壽司款式多不勝數,尤其三文魚、油甘魚、阿根廷赤蝦,十分鮮味。 ⦁牛油果蟹肉他他牛油果同蟹肉十分之夾,食落感覺清新之餘,味道香濃! ⦁薑蔥炒花蟹平時的放題,好少會有成隻花蟹咁上,食落啖啖肉,兼且鑊氣夠! ⦁瑤柱海皇粥用上多種不同的海鮮,如魷魚、蝦、瑤柱、蜆等,粥底綿滑,每啖都食到海鮮,非常足料! ⦁榴槤聽朋友講黎尼度,食榴槤都可以食到回本!😂😂我都嗌左普通榴槤同埋烤榴槤,烤過的榴槤質感偏綿滑,口感似忌廉,非常特別! ⦁雪糕牌子都算多,包括Movenpick、Häagen-Dazs、Dreyer’s 等任君選擇。我就揀左茶味濃郁的烏龍茶味,同埋微甜的開心果味! 仲有好多野食都好味,大家快點book黎試下!

刺身壽司
款式多不勝數,尤其三文魚、油甘魚、阿根廷赤蝦,十分鮮味。

⦁牛油果蟹肉他他
牛油果同蟹肉十分之夾,食落感覺清新之餘,味道香濃!

⦁薑蔥炒花蟹
平時的放題,好少會有成隻花蟹咁上,食落啖啖肉,兼且鑊氣夠!

⦁瑤柱海皇粥

⦁榴槤

⦁雪糕

仲有好多野食都好味,大家快點book黎試下!

2024-01-18
今日難得放假,打算豪使$500幾,吃頓放題大餐犒賞自己。滿心期待點選了D餐“極緻盛宴”,亦都十分享受魚子醬、大拖羅、各式刺身上桌一刻。大拖羅雖然有筋,仍然入口即溶。魚子醬鹹味,正好取代醬油,配味道淡的金目雕刺身一起吃。海膽、生蠔,我都一一嚐過。直到赤蝦刺身,我一嚐就覺得太腥,沒有想到吞下肚才是痛苦的開始…… 沒結束時已經很想吐。下樓後直接到雅蘭中心洗手間大吐特吐…… 兼肚瀉…… 虛弱地取消下午行程回家,繼續上吐下瀉…… 躺在床上,什麼都做不了…… 好點時,勉強聯絡過餐廳經理,對方坦言抱歉,但由於我是唯一一位回報有此情況的顧客,只能賠償醫藥費。我欣賞他們的承擔,希望他們的食品衛生有改善,亦都得到同意上載這則評論。希望大家下次吃到有怪味的刺身,就別勉強吞下肚了……
2024-01-22
用餐優惠
信用卡優惠
2024-01-22 667 瀏覽
今次嚟到旺角食放題,呢間放題環境幾好,唔迫夾,店員仲俾咗卡位我哋。有A至D唔同價位嘅套餐,任君選擇😍今次我就選擇咗最平嘅A,不過都好多款式嘢食。刺身有三文魚,帶子,蝦,油甘魚,劍魚腩等等。壽司唔同種類嘅有好多,推介龍蝦吞拿魚蓉。一般放題嘅串燒:雞軟骨,牛舌,粟米,全部都有。燒物有鰻魚,銀鱈魚等。天婦羅種類就更多,特別推介秋葵😋因為其他放題冇炸秋葵㗎😜鍋物同湯裏仲有出面唔同嘅小食海鮮雪糕,甜品,水果都好新鮮選擇種類好多!有成三百幾種食物款式😍

• 蒜蓉燒生蠔
  • 刺身
  • 海膽手卷
  • 天婦羅
好耐無食放題啦🤩呢日拉埋朋友同我去御滿屋喪食😌估唔到而家嘅放題真係幾出神入化❣️御滿屋真係做得幾好,首先想講我地嗌左咁多野都完全無漏單!我地5:30入座每位 $258❤️食經典三重新鮮身江洋盛宴😚好欣賞佢有多前菜、沙律吧、某幾樣炸物,自己中意幾多就可以夾幾多☺️前菜最推🌟海葡萄、海蜇、海蜇頭刺身溶雪溶得唔錯,三文魚厚切肥美,帶子鮮甜,赤蝦爽滑💖\熱食方便我懷疑個主係中菜出身😂啲野意想不到地又幾好味喎衰鬼🤣熟食最推🌟啖啖肉嘅燒羊鞍、爆汁嘅美國薄燒牛、滑溜嘅西京比目魚、多蟹肉嘅薑蔥炒花蟹!仲食得落可以叫埋竹笙瑤柱蟹肉羹、鮑汁花膠、燒生蠔🤓甜品係第二個胃、雪糕係Häagen-Dazs!仲有好多一啖一口嘅自家製甜品,香芋慕絲、哈密瓜芝士慕絲、提拉米蘇都幾好味🤤重點係有得任食軟糯嘅燒榴槤同綿滑嘅榴槤😈飲品方面有得任飲清酒、梅酒、啤酒⭐️但我喪飲道地纖解茶,食放題有佢真係好🤪
好耐無食放題啦🤩呢日拉埋朋友同我去御滿屋喪食😌
估唔到而家嘅放題真係幾出神入化❣️
御滿屋真係做得幾好,首先想講我地嗌左咁多野都完全無漏單!

前菜最推🌟海葡萄、海蜇、海蜇頭

刺身溶雪溶得唔錯,三文魚厚切肥美,帶子鮮甜,赤蝦爽滑💖\

熱食方便我懷疑個主係中菜出身😂
啲野意想不到地又幾好味喎衰鬼🤣

仲食得落可以叫埋竹笙瑤柱蟹肉羹、鮑汁花膠、燒生蠔🤓

甜品係第二個胃、雪糕係Häagen-Dazs!

重點係有得任食軟糯嘅燒榴槤同綿滑嘅榴槤😈

飲品方面有得任飲清酒、梅酒、啤酒⭐️
但我喪飲道地纖解茶,食放題有佢真係好🤪
  • 燒羊鞍
  • 美國薄燒牛
  • 薑蔥炒花蟹
{經典三重新鮮刺身江洋盛宴 - $258}一出地鐵站有個靚姐大叫一聲「御滿屋呢邊!!!!」然後我就被佢嘅震撼聲引領咗我上呢啲間日式放題店!係幾正喎!我諗作為香港人,日式放題有咩食都唔洗多講😂呢度座位都幾闊落,刺身、炸物、手卷都熟於中上級!但重點黎喇!!!佢有任食馬來西亞榴槤,仲要係鮮榴槤肉!可以揀燒過或者原廠設定咁樣上!呢度仲有鐵板牛扒,鮑汁花菇炆花膠,薑蔥炒花蟹!講真作為日式放題係有啲估佢唔到,仲幾好食,性價比唔錯!而家明佢點解openrice 會有過千個好評了。美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 #御滿屋日本料理 (旺角)旺角彌敦道655號胡社生行1樓
{經典三重新鮮刺身江洋盛宴 - $258}

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #御滿屋日本料理 (旺角)
旺角彌敦道655號胡社生行1樓
朋友提議這家不是為刺身而是為榴槤😂另一個優勢是,旺角站E出口20秒就到😂😂😂 🍴加一服務費:✔ ✿ 午市放題(套餐A) $238(另加一)12pm-3pm 共3小時,2:30pm last order刺身中,帶子、赤蝦最驚喜,尺寸大、鮮味泰式鮑魚也是必試,酸辣調味🤤重點榴槤有兩款,烤和不烤,實測不烤更好吃! 更軟綿香甜,兩人共order了10件😂(其實因為果核較大,不過可以任食所以不是一個問題😌)這天的羊鞍亦很美味😍多汁軟嫩,比很多西餐廳的好吃比目魚、榴槤炸彈一貫的出色最後每人一杯雪糕,連häagen-dazs 開心果也有!其實還想試羊腩煲,不過是2-3人份,而友人不想幫我分享,唯有下次😭
朋友提議這家不是為刺身而是為榴槤😂
另一個優勢是,旺角站E出口20秒就到😂😂😂

🍴加一服務費:✔

✿ 午市放題(套餐A) $238(另加一)

刺身中,帶子、赤蝦最驚喜,尺寸大、鮮味
泰式鮑魚也是必試,酸辣調味🤤

(其實因為果核較大,不過可以任食所以不是一個問題😌)

這天的羊鞍亦很美味😍多汁軟嫩,比很多西餐廳的好吃
羊鞍

比目魚、榴槤炸彈一貫的出色

最後每人一杯雪糕,連häagen-dazs 開心果也有!

羊鞍
  • 榴槤
  • 赤蝦
  • 帶子
  • 鮑魚
  • 燒紐西蘭羊鞍
2024-01-17 419 瀏覽
有個朋友樹熊國返黎…約埋幾個朋友食飯。樹熊朋友話想食放題。佢上網搵到滿屋就成班黎試下。地點都幾方便…地鐵出口就係。上到黎地方都乾淨企理…自助區有飲品膛小食甜品…等等。最正有sake任飲。店員介紹呢度都有幾款餐揀…豐儉由人。我地睇完餐牌…朋友話最平都夠…咁就點個最平嗰餐即刻掃QR code落order…我地成班都點左好多野食…刺身唔錯…無倫魚纇…貝類選擇都幾多都非常新鮮…我地點左三文魚…赤貝…帶子…北寄貝…蝦等等…壽司有我最愛既火炙左口魚…仲有好多特式壽司都做得唔錯…仲有海膽手卷…哦然海膽份量唔多…不過都幾新鮮…加上紫菜脆卜卜…唔夠可以再點過❤️❤️串燒…點左雞軟骨…燒牛舌…全部即叫即整熱辣謝熟食點左牛筋肉…牛柳粒…仲有牛肉鍋…天婦羅…仲有放題必點既芝麻雞翼…樣樣都唔錯。朋友話燒羊架都好味…見到有燒榴槤…不過有朋友唔好就無點…鍾意榴槤既千奇呀好錯過飲下食下又到打烊時間…發現不經不覺飲左10幾碌sake🤣🤣🤣🤣2百幾蚊絕對抵食…

即刻掃QR code落order…我地成班都點左好多野食…

串燒…點左雞軟骨…燒牛舌…全部即叫即整熱辣謝

熟食點左牛筋肉…牛柳粒…仲有牛肉鍋…天婦羅…

仲有放題必點既芝麻雞翼…樣樣都唔錯。朋友話燒羊架都好味…

見到有燒榴槤…不過有朋友唔好就無點…鍾意榴槤既千奇呀好錯過

2百幾蚊絕對抵食…
2024-01-16 532 瀏覽
今日同朋友嚟到旺角,佢好想食日式放題 咁朋友就提議話去滿屋度食, 咁我就跟佢去咗喇。 其實條友已經預先攞咗位。一嚟到就叫咗盤刺身, 首先刺身有.阿根廷赤蝦 北寄貝 、角螺刺身、北海道帶子刺身、吞拿魚三文魚、 松葉蟹棒、希靈魚、油甘魚、劍魚腩 好豐富同新鮮! 我個人就好鍾意食赤蝦同帶子。 Quality 唔錯。御‧泰の味冷鮑魚:這道御‧泰冷鮑魚以其獨特的風味和精緻的製作令人印象深刻。冷鮑魚的質地柔軟,口感豐富,搭配泰式調味料,味道更加豐富。(有少少辣)海膽手卷:海膽的鮮味和融化在口中的滋味令人難以忘懷,手卷的搭配更加增添了層次感,讓人愛不釋手。馬刀貝壽司:馬刀貝壽司以其鮮美的貝肉和精緻的製作而聞名。馬刀貝的肉質鮮嫩,帶有淡淡的甜味,搭配蓬鬆的壽司飯,每一口都是享受。芝麻雞翼吉列炸蠔:芝麻雞翼的酥脆外皮和多汁的雞肉&炸蠔的鮮嫩口感,創造出令人垂涎欲滴的組合,是一道美味的創意料理。蒜蓉燒生蠔:這道dish以蒜蓉燒烤的生蠔為主,展現了鮮嫩的蠔肉和蒜蓉的香氣。燒烤使蠔肉更加甜美,蒜蓉的香味提升了整體風味,給人留下深刻的印象。薑蔥炒花蟹:薑蔥炒花蟹是一道經典的中式菜品,結合了鮮嫩的花蟹和薑蔥的香氣

薑蔥炒花蟹:薑蔥炒花蟹是一道經典的中式菜品,結合了鮮嫩的花蟹和薑蔥的香氣。花蟹的肉質鮮美,搭配薑蔥的風味,絕對是海鮮愛好者的必點之選。

西京比目魚:西京比目魚是一道以西京風味醬料醃製的比目魚料理。比目魚的肉質鮮嫩,搭配著香氣四溢的醃製醬料,帶來豐富的口味和深沉的風味,給人留下難以忘懷的印象。點沙律醬也好味。

瑤柱海皇粥:這碗瑤柱海皇粥既豐富又濃郁,結合了鮮美的瑤柱和海鮮的鮮味。粥的質感綿密,瑤柱和海鮮的鮮甜味道充分融入其中,每一口都令人滿足的。

日式炒蜆:日式炒蜆是一道傳統的日本海鮮料理,以新鮮的蜆貝炒製而成。蜆貝的鮮甜口感和輕微的辣味與蔥薑的香氣完美融合。

Overall,上述菜式評顯示它們都具有豐富的海鮮風味和精心製作的特色。每道菜都帶來不同的口感和風味,滿足了海鮮愛好者的味蕾,讓人享受放題樂趣。