2004-01-22
成班舊同學Book了食團年飯, 佢地有坐到20人的大「Tatami」房, 裝修很靚, 全店用「響鐘仔」Call待應, 即call即到而且態度欣勤, 值得一讚! 另值得一提那裡只有兩人(包括經理)識廣東話,要用英/日語交談, 不過餐牌有中文, 大家可放心。食物是地道沖澠菜, 每份大約$60-70, 但份量就同和民魚一丁等差唔多....... 所以上得去都要預$200up了, 個Lunch set好似百幾蚊攪掂, 下次要去試下先。食物很好吃, 刺身很新鮮, 今次食左近20樣菜, 大部份都好食, 以下幾樣係我的推介:沖澠蕃茄沙律- 原隻蕃茄, 幾特別沖澠花生豆付- 好得意, 必食!炸餃子- 唔係一隻隻, 而係一塊過,得意!墨魚汁炒麵- 十分好吃!開左兩支酒, 埋單要五千幾(16人) , 酒店級價錢, 但全程食得好開心。另外佢地有位姐姐十分靚女, 不過就論盡左少少@@, 成日整跌野。<菜式真係大碟少少好D, 因為望落係好好好細碟,唔夠咁多人食
沖澠蕃茄沙律- 原隻蕃茄, 幾特別
沖澠花生豆付- 好得意, 必食!
炸餃子- 唔係一隻隻, 而係一塊過,得意!
墨魚汁炒麵- 十分好吃!
菜式真係大碟少少好D, 因為望落係好好好細碟,唔夠咁多人食