2019-12-02 176 瀏覽
同男朋友慶祝一周年紀念,選舉了位於尖沙咀酒吧街的彌敦左岸。餐廳裝修有點懷舊復古的味道,到了樓上,一邊是餐廳,另一邊是提供給樂隊表演的舞台。我地特登問左樂隊表演時間,希望可以睇到live band演出。我地首先點左生蠔,都有不少選擇,問左侍應介紹左幾款creamy的生蠔,都幾新鮮。我地點左杯cocktail,佢地的cocktail都有好特別的名稱。然後再點左款Nachos同威靈頓牛柳,其實都好夠飽。兩款都好好味,尤其是威靈頓牛柳,好特別好豐厚的口感。食到中途樂隊開始表演,演出好多經典歌曲。最後再點左個榴連pancake就結束快樂的一晚。

最後再點左個榴連pancake就結束快樂的一晚。
威靈頓牛柳
威靈頓牛柳
2019-11-30 3726 瀏覽
Nathan Left是草根在尖沙咀其中一間十分喜愛的餐廳,愛她的食物不錯,又有氣氛,晚上還有live Band表演。.📍鮮海膽手拆鮮蟹肉自家製手造寛條麵·蟹粉·檸檬忌廉汁($248)Sea Urchin Fresh Crab Meat Hand-curved Tagliatelle, Crab Roe, Lemon Cream Sauce 海膽雖然只有一片,不過鮮味有口感🌊,意粉煮得剛好不會過腍,白汁分量非常多,creamy又濃郁,牢牢的包裹着每一條意粉🍝。令人驚喜的是意粉中蟹膏的份量非常多,每一口都可以吃到甘香的蟹膏🦀,再加上蟹肉和微酸的蕃茄乾,的確很好吃😋。.📍煙三文魚比薩($158)Smoked Salmon PizzaPizza薄底🍕,邊位焗到卜卜脆,令厚重感大幅下降👍🏻。每件上都有一片肥美的三文魚,非常惹味🐟。同時,芝士份量很多🧀,下面再夾了一層新鮮蕃茄,用新鮮蕃茄取代茄膏🍅,令Pizza變得更juicy 多汁,味道討好。一共8塊,份量十足,但如果Feta cheese 的份量可以再多一點,便會是錦上添花了🌸。.📍半熟芝士撻自家製榴槤雪糕 ($68)Cheese Tart

📍煙三文魚比薩($158)
Smoked Salmon Pizza

📍半熟芝士撻自家製榴槤雪糕 ($68)
Cheese Tart - Homemade Durian Ice Cream
榴槤撻是每次來到必點之選,但這次看起來比以往縮了水🤔,撻皮依然焗得香脆,中間的餡料卻感覺比以往傑身,有點失色。旁邊還有一球榴槤雪糕🍨,冰感又有榴槤蓉,非常滋味。

📍蘋果撻自家製開心果雪糕 ($68)
Apple Tart - Homemade Pistachio Ice Cream
第一次吃這裏的蘋果撻,但應該叫蘋果酥比較適合吧😂。外層的酥皮薄脆,口感鬆軟,中間有大量蘋果粒🍎、提子乾🍇和少量肉桂,味道不錯,不會過甜。旁邊的雪糕吃得出有少量開心果味,不過未算太突出,單是蘋果撻本身已十分出色。

📍Crazy Juice ($88)
飲品上面有大量椰絲,椰子味突出🥥,同時飲到香甜的菠蘿🍍和乳酸,感覺清新。
📍King Of Grapes ($88)
提子味道濃郁🍇,香甜好喝,不過甜度較高。

2019-11-11 3715 瀏覽
萬聖節同朋友仔出去酒吧慶節,一坐低就被送上非常有節日氣氛的飾物,全場都在閃閃發光,氣氛極好呢間吧一共有2層,樓上果層非常大,有DJ Region、Live band Region、Bar台,仲有睇show區,環境氣氛都非常好👍🏻有桌球檯亦有得睇波,設施非常完善Live band show 氣氛非常正,大家都好Enjoy🌌Be Back Together $138🌌非常清新,屬於甜酒,飲完有種興奮嘅心情,幾鼓舞🌠Broke up $138🌠cocktail比較烈的一款,主要烈酒為Vodka,味道好轟烈帶少少清香草味,飲完終於明白點解叫Broke up,甘甜而回味的🎆威靈頓美國特級牛柳 $368🎆配菜有嫩菠菜及手指薯,整體比較突出的感覺是嫩!不簡止配菜嫩口,主菜亦都非常嫩以脆皮包裹牛柳,所以牛的熟成度已是固定,但牛柳的嫩度真非常好,非常細膩的肉味,濃郁,入口慢慢滲透至所有味蕾,極為享受😋😋而脆皮並非普通,已經調過味,有少少酸酸開胃的感覺,好正肉汁非常多且味道極佳,值!🎇12小時低溫慢煮烤乳豬件 $248🎇經12個小時慢煮的豬脾嫩而香脆,看金黃色的皮脆卜卜,咬落脆口又鬆化,骨膠原多,肉質嫩到

有桌球檯亦有得睇波,設施非常完善

🌌Be Back Together $138🌌
非常清新,屬於甜酒,飲完有種興奮嘅心情,幾鼓舞
Broke up

🌠Broke up $138🌠

🎆威靈頓美國特級牛柳 $368🎆

威靈頓美國特級牛柳

肉汁非常多且味道極佳,值!

🎇12小時低溫慢煮烤乳豬件 $248🎇
經12個小時慢煮的豬脾嫩而香脆,看金黃色的皮脆卜卜,咬落脆口又鬆化,骨膠原多,肉質嫩到不得了,極為出色
12小時低溫慢煮烤乳豬件

原隻嫩豬脾金黃香脆,無得輸

總括而言,呢間吧真係好高質,食物質素極高,而酒品亦都唔錯,再加上環境與氣氛,溝女之聖地,一流的場😋👍🏻
Broke up
  • Brokeup
  • BeBackTogether
2019-11-11 351 瀏覽
呢間係屬於酒吧餐廳,樓下雖然細,但其實仲有第二層,空間都幾大架~樓上一到特定時間仲會有band show🎶🎵可以一路聽住音樂一路食野佢個樣雖然細份,但都好飽肚牛柳好淋,加埋入面有菇係到,味道既層次更提升左。但出面塊酥皮個人認為淋左小小,如果再香脆啲更好塊扒上面有塊香草牛油係到,令到塊扒更加入味,而我叫左5成熟,切開真係岩岩好啖啖肉,但10安仕對我黎講太大,最尾都食唔晒🤣第一次食到用冰菜整成既沙律,冰菜外型好得意,出面有啲小水珠,好似岩岩解凍完咁🤣而食落去好脆,佢本身冇咩味,夾埋芝麻醬食就岩曬啦👍🏻佢既鵝肝係冇咩油脂個種,所以唔係好重鵝肝味,而塊多士好香脆,同埋無花果醬好夾,可以解到膩

威靈頓美國特級牛柳

佢個樣雖然細份,但都好飽肚

烤澳洲M5和牛肉眼扒10安仕

啖啖肉,但10安仕對我黎講太大,最尾都食唔晒🤣
冰菜沙律

香煎鵝肝配無花果醬多士

烤澳洲M5和牛肉眼扒10安仕
冰菜沙律
香煎鵝肝配無花果醬多士
2019-11-09 391 瀏覽
24 🎂B瞞住我 網上book左尼間餐廳🍴諗住比Surprise 我 因為 尼間有我一直最想食嘅 威靈頓牛柳扒威靈頓美國特級牛柳 🥩🌟🌟🌟🌟🌟點講咧 第一次食 唔知算唔算正宗la 但真係好好好好味 好味到 隔左成個星期 諗起道餸都識笑~層酥皮好香 勁濃郁嘅芥末蘑菇醬 加上鮮嫩多汁嘅牛柳扒 搭配埋青胡椒燒汁啖啖幸福ar B見我食到咁興奮 將佢個半舊 又share左D比我 嘻嘻 開心12小時低溫慢烤乳豬件🐖🌟🌟🌟🌟味道微甜~ 層皮酥脆 肋骨用餐刀可以輕鬆切開無花果燒汁帶出左燒豬陣香味 黃色果個唔知咩醬來 威靈頓牛柳同燒豬都配左有 個人覺得好難食😂尼到餸 的確係幾驚艷嘅 不過相比之下 我都係更愛中式烤乳豬配白砂糖~🤣黑松露菌帕馬臣芝士牛油汁寬條麵🧀🌟🌟🌟🌟🌟寬條麵偏硬身 大大片嘅黑松露菌 配上濃郁嘅芝士汁好creamy 個味好夾 不過如果再多D芝士牛油汁 會更好 又係一個唔錯嘅味覺饗宴🧡 法式芒果拿破崙 自家製雲尼拿雪糕🌟🌟&半熟芝士撻 自家製榴蓮雪糕🌟🌟🌟嗯⋯拿破崙好酸 唔好味⋯半熟芝士撻OK好味 榴蓮雪糕唔榴蓮⋯B提前同店家講左甜品上來要有蠟燭店員仲提前打來問cake要唔要寫字結果甜品
24 🎂

B瞞住我 網上book左尼間餐廳🍴
諗住比Surprise 我
因為 尼間有我一直最想食嘅 威靈頓牛柳扒

威靈頓美國特級牛柳 🥩🌟🌟🌟🌟🌟
點講咧 第一次食 唔知算唔算正宗la
但真係好好好好味 好味到 隔左成個星期 諗起道餸都識笑~
啖啖幸福ar

&
半熟芝士撻 自家製榴蓮雪糕🌟🌟🌟
嗯⋯拿破崙好酸 唔好味⋯
半熟芝士撻OK好味 榴蓮雪糕唔榴蓮⋯
Mango  Mille  Feuille  Homemade  Vanilla  Ice  Cream&Cheese  Tart  Homemade  Durian  Ice  Cream

B提前同店家講左甜品上來要有蠟燭
店員仲提前打來問cake要唔要寫字
結果甜品上到來 乜都無 蠟燭都係男友主動問店員拿嘅 跟住同場其他客人生日 店家有比果種煙花類型嘅蠟燭 😂尼方面服務唔到位

整體來講 尼間餐廳 值得再來嘎 主食都好好味
慶祝紀念
生日
鮮黑松露菌帕馬臣芝士牛油汁寬條麵
2019-11-07 139 瀏覽
放咗工諗住同男朋友喺尖沙咀食埋飯先返屋企,見到呢間彌敦左岸好吸引就入咗去試吓!一入到去就覺得好有情調!🔥墨西哥香辣牛肉焗芝士粟米片呢個nacho新鮮整熱辣辣好正,個人最鍾意點啲酸忌廉黎食,一冷一熱個口感好正,d芝士好多,每一塊都有!🔥烤海虎大蝦扭捲粉兩隻大蝦煎得好香,一上枱就聞到好香嘅蝦味,個自家製扭捲粉好特別,佢係比較厚身嘅粉,煮得啱啱好就有Al Dente嘅感覺!鍾意食辣嘅可以加少少Tabasco落去,會仲惹味!🔥低溫慢煮烤原隻法國黃油春雞慢煮春雞啲肉好嫰滑,春雞嘅肚裏面仲有釀左西班牙臘肉腸同埋意大利白豆,好特別!配菜仲有一條烤粟米同埋薯條沙律!🔥Crazy Juice🔥Broke up

🔥墨西哥香辣牛肉焗芝士粟米片

🔥烤海虎大蝦扭捲粉

🔥低溫慢煮烤原隻法國黃油春雞

🔥Crazy Juice

🔥Broke up
2019-11-03 118 瀏覽
It has been a stressful mouth, and we would like to go to some bars with live music and chill. My friends suggested this Nathan left located in Hart Avenue which is quite close to MTR station. Seems like they have live music every day and its quite good for relax. All the food and beverages in the menu look delicious and the price is reasonable. We have ordered some snacks and their signature cocktails to drink at the first place. The names of the cocktails are quite funny as they are the stages

All the food and beverages in the menu look delicious and the price is reasonable. We have ordered some snacks and their signature cocktails to drink at the first place. The names of the cocktails are quite funny as they are the stages of a romantic relationship that one's encounter in life. We ordered Fall in love which is composed of choco egg white and pop corn syrup with whisky , it has a strong after taste but sweet to drink. We then order the main which is wellington beef, crab meat hand made spegetti and a dessert, apple tart with hand-made icecream. They are all very nice with the background of live music at around 8pm. It is a fullfilling day and we will come back for sure.
2019-11-02 316 瀏覽
朋友啱啱考完試想食餐好嘅,就揀咗嚟依度食西餐,順便飲杯嘢。喺星期一晚嚟講都算幾多人,餐廳有兩層,樓底夠曬高,weekend仲有live band演出添。美式芝士煙肉焗薯皮: 我哋點咗個大份嘅,總共有五件薯皮,無論係薯皮,以至上面嘅煙肉都非常香脆,最緊要係夠曬芝士👍🏻。烤西班牙黑毛豬扒: 黑毛豬扒表層煎得夠香脆,平時食豬扒最怕整到好似柴皮咁,呢個豬扒就整得鬆化,正合我心意。黑松露寬扁麵: 一上枱已經聞到松露味,食落唔會太鹹,唔錯。我嗌咗杯Sauvignon Blanc,朋友嗰杯係Chardonnay。整體嚟講,呢度氣氛一流,成晚都有唔少人係慶祝生日,食物水準幾好,同埋另一樣要讚既係服務員都幾有禮貌😊。

黑松露寬扁麵: 一上枱已經聞到松露味,食落唔會太鹹,唔錯。

美式芝士煙肉焗薯皮

烤西班牙黑毛豬扒
2019-10-14
美式芝士煙肉焗薯皮
烤西班牙黑毛豬扒
// 🍴有時放工好想同朋友chill下 互相呻下所以氣氛好重要 最近去咗呢間位於尖沙咀既餐廳真係好啱relax 撞啱時間仲有live band聽添.🔹Sweet Potato Chips 炸日本甜蕃薯條外層炸得好香脆 略嫌切得有啲大條平時食厭普通炸薯條既可以一試 額外有份輕微既甜味.🔹Beef Quesadillas 牛肉墨西哥烤餅附上三種醬汁 包括酸忌廉 牛油果醬 蕃茄多多烤餅餅皮厚度適中 餡料份量好多 充滿著牛肉 蕃茄 芝士 墨西哥辣椒味道好夾 而且都好juicy 絕對唔會乾但放心 我唔太食得辣既都食得到 只係聞落好香辣椒味 食落就唔算太辣.🔹Iberico Ham Pizza 西班牙黑毛豬火腿菠蘿比薩呢款12吋Pizza有幾種唔同既芝士 配埋Ham真係好夾好惹味味道係啱啱好 唔會過鹹要係咁飲野所以我忍唔住一個人食咗半個haha🙊🙊.🔹Crab Meat Tagliatelle 蟹肉自家製手造寬條麵配三文魚子醬料同蟹肉既份量好多 但食得多就有啲膩閨蜜就鍾意食呢款多啲 佢食咗好多🙊 我就覺得還好.🔹Marry Me (Cocktail)酒味較濃郁 輕微果甜🔹Yellow Punch
// 🍴
味道係啱啱好 唔會過鹹要係咁飲野
所以我忍唔住一個人食咗半個haha🙊🙊
醬料同蟹肉既份量好多 但食得多就有啲膩
閨蜜就鍾意食呢款多啲 佢食咗好多🙊 我就覺得還好
🔹Marry Me (Cocktail)
酒味較濃郁 輕微果甜
🔹Yellow Punch (Mocktail)
因為太細杯 我就無偷飲啖🙊
炸日本甜蕃薯條
牛肉墨西哥烤餅
蟹肉自家製手造寬條麵配三文魚子
牛肉墨西哥烤餅
2019-10-31 115 瀏覽
收工想飲返兩杯,又想搵間食dinner都OK嘅酒吧真係唔容易。尖沙咀嘅彌敦左岸就合晒我心意,呢間有兩層嘅酒吧餐廳裝修都係比較歐式,今日就嚟Happy Hour同埋食個early dinner🥰Chicken Wings Bite 脆香雞翼我哋揀咗泰式羅望子醬,外層口感鬆脆,但係入邊嘅肉汁保持鮮嫩。加上泰國獨有嘅羅望子醬,非常滋味。Tiger Prawns Bite香蒜辣橄欖油煎虎蝦虎蝦都幾大隻,而且好彈牙有咬口,配上濃烈嘅蒜香同埋辣味,作為前菜非常開胃。餐廳仲好貼心會配上法包。M5 Wagyu Rib Eye Steak烤澳洲M5和牛肉眼扒10安士,拜拜瞓夠晒兩個人食,嚟到最吸引我嘅就係綠色嘅菠菜牛油,感覺上好健康,和牛嘅肉質鮮嫩就唔使講,配上乾蔥紅酒燒汁,味道一流。肉眼嘅配菜仲有西班牙辣肉腸荷蘭豆同薯條,成個主菜真係好豐富。King Of Grapes可以推介女仔飲呢一款mocktail,提子好香容易入口。Broke Up另外我仲揀咗呢款比較澀嘅cocktail,因為酒精成份比較高,所以飲落去都好有feel。而且檸檬味同埋玫瑰味都係好濃,一路飲一路傾計真係好啱。呢度平時仲有Live

Chicken Wings Bite

Tiger Prawns Bite
香蒜辣橄欖油煎虎蝦

King Of Grapes
可以推介女仔飲呢一款mocktail,提子好香容易入口。

Broke Up

呢度平時仲有Live Band,無論食飯定係傾計或者一班人聚會都好正!

用餐優惠
試食活動
  • King  of  Grapes
2019-10-26 134 瀏覽
放工同朋友食飯,佢介紹呢度,話之前同公司同事黎過,覺得唔錯,有live band 又有嘢食。我地想聽歌,所以叫餐廳安排一個比較近stage 嘅枱,可以近距離欣賞,有feel d。不過如果怕嘈同想傾計,建議揀遠少少😛 首先叫咗個海膽意粉,意粉係手工制,新鮮有彈性,入面混合左蟹肉碎同海膽,加上奶油,非常好味🤤🤤之後叫咗個威靈頓牛扒😊😊一上碟就有酥皮嘅牛油香, 岩岩焗起, 表面顏色焗得好靚,金黃色😛一切開,酥皮完整唔會太碎,中間蘑茹醬好多,而入面嘅牛生熟剛好🤗呢個368 又幾抵食!出面餐廳都唔平。我地坐坐下都坐左幾耐,聽左兩場音樂,分別8.30同9.30😄音樂好聽,有不少人係特登就岩時間過黎聽歌飲嘢,氣氛好好,下次可以再黎。

2019-10-26 96 瀏覽
之前去過相同餐飲管理集團旗下另外兩間餐廳覺得唔錯所以最近得閒約埋朋友黎試彌敦左岸餐廳位於尖沙咀赫德道樓高兩層;裝潢設計採用英式酒館風格而且晚上九點左右仲有樂隊演唱氣氛悠閒舒適Fall In Love 基調選用威士忌酒揉合白朱古力以及咖啡甜酒調製酒體香甜;打發蛋白模仿忌廉配搭焦糖爆谷製成奶昔造型Be Back Together基調選用氈酒以及橙酒配搭柚子以及梳打氣泡感足感覺冰涼清爽King of Grapes巨峰提子清甜而且酒香輕淺配搭蜜糖調液以及梳打溫潤清新Crazy Juice菠蘿以及香橙果汁酸甜解渴配搭椰奶濃香順滑炸日本甜蕃薯條甜蕃薯條扁身偏粗而且漿粉輕薄;餐廳選用日本蕃薯香甜同時口感鬆軟季節鮮黑松露菌北海道鮮帶子意大利飯·玉子豆腐·鹹蛋黃上次喺銅鑼灣分店食過覺得好正所以見到又再番兜多次;季節鮮黑松露刨製菌香相較黑松露醬輕柔細緻而且北海道帶子肉厚鮮彈嫩;餐廳創新加入玉子豆腐同鹹蛋黃兩種本地元素意外驚喜威靈頓美國特級牛柳·嫩菠菜·手指薯·青胡椒燒汁威靈頓牛柳屬於英國傳統菜式之前住喺英國嗰時都試過自己整但工序實在太繁複所以冇再食過;酥皮金黃鬆脆配搭磨菇蓉醬香濃而且美國極佳等級認證牛柳肉

Fall In Love

菠蘿以及香橙果汁酸甜解渴配搭椰奶濃香順滑

炸日本甜蕃薯條

季節鮮黑松露菌北海道鮮帶子意大利飯·玉子豆腐·鹹蛋黃

威靈頓美國特級牛柳·嫩菠菜·手指薯·青胡椒燒汁

威靈頓牛柳屬於英國傳統菜式之前住喺英國嗰時都試過自己整但工序實在太繁複所以冇再食過;酥皮金黃鬆脆配搭磨菇蓉醬香濃而且美國極佳等級認證牛柳肉質柔嫩肉汁豐富

乳豬皮薄焦脆而且經過半日低溫慢煮肉質軟腍油脂豐腴配搭無花果蜜糖燒汁微甜惹味

西班牙黑毛豬火腿菠蘿批薩

批薩餅底香脆而且厚薄恰宜;西班牙黑毛豬火腿油潤鹹香而且揉合莫薩里拉以及發達兩款芝士半融拉絲配搭菠蘿清甜減輕油膩感覺
  • 季節鮮黑松露菌北海道鮮帶子意大利飯·玉子豆腐·鹹蛋黃
2019-10-24 2462 瀏覽
一班閨蜜久不久就會約出來飯聚癲番晚,今晚就揀咗呢間集美酒佳餚與娛樂於一身的餐廳試吓餐廳分兩層,下層較細及清靜適合嘆啤睇波,上層就大好多,仲有Live Band 表演添,不過要9點後,我哋時間尚早無緣欣賞日本甜蕃薯條炸外層微脆,口感軟糯,入口幼滑軟綿,味道香甜西班牙黑毛豬火腿菠蘿比薩餅底夠薄邊位夠脆,材料相當豐富,有西班牙火腿微咸鮮香、莫薩里拉芝士有拉絲效果、帕馬臣芝士夠咸香、配埋菠蘿、白菌、火箭菜、俄勒岡,可減輕油膩感,食多兩片都唔覺膩12小時低溫慢煮烤乳豬件·燴煙肉皺葉甘藍蘭度豆·手指薯·無花果蜜糖燒汁乳豬烤得皮薄香脆,入口鬆化,肉質超嫩帶少許脂香,配無花果蜜糖燒汁,感覺無咁油膩威靈頓美國特級牛柳·嫩菠菜·手指薯·青胡椒燒汁外層酥皮焗得金黃酥脆,內裡裹着一層香濃的蘑菇醬及美國極佳等級認證牛柳,肉質軟嫩多汁,入口鬆化季節鮮黑松露菌北海道鮮帶子意大利飯·玉子豆腐·鹹蛋黃採用當造的黑松露即刨成片,菌香四溢,北海道帶子鮮甜肉厚,配搭滑溜的玉子豆腐及加入鹹蛋黃煮成的意大利飯,口感其佳Crazy Juice 以菠蘿混和香橙汁,鮮甜清香,配搭埋香滑的椰奶,份外香甜King of Grapes 巨峰

日本甜蕃薯條炸

外層微脆,口感軟糯,入口幼滑軟綿,味道香甜

威靈頓美國特級牛柳·嫩菠菜·手指薯·青胡椒燒汁

季節鮮黑松露菌北海道鮮帶子意大利飯·玉子豆腐·鹹蛋黃

Crazy Juice

以菠蘿混和香橙汁,鮮甜清香,配搭埋香滑的椰奶,份外香甜

King of Grapes

巨峰提子汁配搭蜜糖調液及梳打,清甜舒爽

Be Back Together

選用氈酒及橙酒再配搭柚子及梳打,酸甜夠氣,但酒味略重

Fall In Love

選用威士忌酒結合白朱古力及咖啡甜酒作基調,再打發蛋白模仿忌廉,加埋焦糖爆谷及朱古力醬,成杯奶昔造型,味道香甜,酒味唔太濃,啱我
  • 季節鮮黑松露菌北海道鮮帶子意大利飯·玉子豆腐·鹹蛋黃
  • 日本甜蕃薯條炸
餐廳:彌敦左岸 (尖沙咀)地址:尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓近住尖沙咀K11有唔少酒吧🥂林立,最岩週末同屋企人、朋友relax下👬👭,沿赫德道行見到彌敦左岸,無論係名定係門面嘅燈光都比較搶眼餐廳氣氛濃厚🌌,昏暗環境加上搖滾音樂令人感到放鬆一黎到緊係先叫返杯signature cocktail🍸飲下,Fall in Love ($128)先有咖啡☕️同可可嘅甘香味帶出,之後有濃烈嘅whiskey酒香,飲到後期仲有淡淡Earl Grey🍵味添;Be Back Together ($138)果香味濃🥭,係gin酒當中帶有清新橙香🍊,甜甜蜜蜜墨西哥香辣牛肉芝士焗栗米片 $98/bite siteMexican spicy ground beef nachos 香脆嘅栗米片有濃厚芝士🧀鋪面,再加上酸忌廉、牛油果醬🥑同番茄醬🍅,開胃之餘過足口癮😋,食到停唔到口北海道鮮帶子扁意粉 $188Hokkaido Scallop Linguine以厚肉帶子、勝瓜🥒同雲耳做主打嘅扁意粉🍝有中西合璧嘅感覺,香辣🌶蒜片汁為扁意粉帶黎濃烈嘅辛香味12小時低溫慢煮烤乳豬件 $24812 hours sous
餐廳:彌敦左岸 (尖沙咀)
地址:尖沙咀赫德道5-9號德裕中心地下及1樓

餐廳氣氛濃厚🌌,昏暗環境加上搖滾音樂令人感到放鬆

墨西哥香辣牛肉芝士焗栗米片 $98/bite site

北海道鮮帶子扁意粉 $188
Hokkaido Scallop Linguine

12小時低溫慢煮烤乳豬件 $248
12 hours sous vide roasted suckling pig
經長時間慢煮再烤製而成嘅脆豬🐖皮脆得黎仲超稔😍!經挑選過嘅乳豬多肉而唔膩,鮮嫩惹味,絕對推介

坐到接近8點半開始有live band表演🎸🥁🎤, 美好嘅週末☺️就係舒服嘅氛圍下畫上完美句號
2019-10-13
10 分鐘 (堂食)
2019-10-22 103 瀏覽
嘢食一般,威靈頓牛都可以。重點係本身用wtsapp訂左生日甜品,錯晒成件事。首先食完main dishes等左45分鐘先有🤡竟然打錯人名,尷尬到冰點🤡除左苦笑,都唔知講咩好🤡諗住比驚喜,真係驚到爆🤡🤡個甜品係心太軟,伏到爆,裡面係酸嘅?!