廚煌美食

廚煌美食

(已結業)
廚煌美食 (已結業)
hkfoodking
深水埗高質兩餸飯
hkfoodking
2022-11-21
關注
食兩餸飯唔一定要去油麻地排長龍嘅,呢間喺深水埗嘅廚煌美食都係一個唔錯嘅選擇$33蚊兩餸飯送埋冇味精嘅例湯,又多餸揀,有菜有肉,懶得煮間中食下呢啲都算幾健康,晚餐時間都唔少人排隊㗎查看更多
Luna MB
抵食兩餸飯
Luna MB
2022-11-07
關注
深水埗有間好抵食嘅兩餸飯,咁啱去開深水埗,諗住食返個係靚正嘅平飯。兩餸飯有多種選擇,揀咗生炒排骨,排骨肉嫰多汁,酸酸甜甜,口感結實,鹹蛋肉餅,大大件,啖啖肉,送飯一流。 查看更多
car565458527291
普通
car565458527291
2022-09-28
關注
普普通通又一餐,其實我幾鍾意兩餸飯,唔單止可以以極快嘅速度拎到自己嘅餐,而且佢嘅菜式就好似茶餐廳咁,但又平過茶餐廳,只係大部分兩餸飯都無得堂食就有啲可惜而依間廚煌美食嘅兩餸飯有得堂食,只係最平嘅26蚊嘅飯無得堂食而味道都OK,餸唔多,但飯嘅分量好夠(只係我叫左少飯,唔好以為佢啲飯得咁少查看更多
frostiewithfood
🔥深水埗港式家庭小菜兩餸飯🔥
frostiewithfood
2022-08-31
關注
🍚<兩餸飯/欖角骨/魚香茄子> $33聽講欖角骨係招牌菜式,所以就選擇咗佢同魚香茄子(最愛❤️),兩款菜式味道都叫唔錯嘅,但欖仔骨嘅份量太少,size唔大,仲要得五小塊😅同魚香茄子嘅份量產生強烈嘅對比😂如果可以同另一款菜式嘅比例差唔多會好啲~而且欖仔骨肉質有啲韌。另外,米飯既溫度唔太OK,食落口已經凍曬冷冰冰,當時只係下午一點幾(注:堂食而唔係外賣),所以溫度方面真係需要改善吓,明白餸菜可能提早煮定會涼咗,但米飯都係凍嘅有少少理解唔到(?)所以就算米飯份量好多,食咗幾啖都冇咩胃口。總括而言,價錢係兩餸飯裡講算正常範圍。不過無論係員工態度(員工態度有啲唔耐煩lol)同食物質素都有待改善,希望見到有進步👍🏻查看更多
兩餸飯
eatwithbunny_
💖 fresh fried chili chicken
eatwithbunny_
2022-08-14
關注
#廚煌美食 in Sham Shui PoChineseFood: 💛💛💛🤍🤍Décor: 💛💛💛🤍🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛💛Price range:💰 $50Favourite:💖 fresh fried chili chicken------------------------------✅ Located in Yu Chau street. Takes only 2 minutes walk from Sham Shui Po MTR station. Very convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering fast chinese food.✅ Ideal for those who want a quick meal ✅ Flavorful, juicy, fresh fried chili chicken ✅ Food is flavourful and delicious✅ Generous portions✅ Fresh ingredients✅ Value for money✅ Servers are also great and always efficient, happy and polite. Staff are forthcoming and friendly.------------------------------𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨查看更多
wlwlwendy
星期級酒樓廚師處理兩餸飯
wlwlwendy
2022-03-15
關注
今日去咗深水埗搵玩具,順便買埋外賣返屋企食。 經過見到廚煌美食勁多人排隊,就即管買個兩餸飯回家試吓啦, 聽說係由酒樓嘅星級酒樓總廚主理。 回到家一打開飯盒,欖角骨只有四粒,倉魚只係俾咗個倉魚頭我。 看落嚟真係好少餸,$33感覺上有d少。豉椒蒸倉魚,倉魚非常新鮮滑溜。倉魚皮無蒸到老晒、好光滑。倉魚再陪上豉椒汁,淡中帶點香濃的豉椒汁非常夾同好食。 欖角骨非常野味,金沙骨啖啖肉,醃到入哂味。肉質非常彈同爽,比甜甜嘅蜜糖同欖角汁包圍,非常juice。 得四粒真係唔夠喉。 餸係唔錯,但白飯過硬,希望可以多d水煮返冧少少,食到un胃。贈送嘅例湯係青紅蘿蔔豬骨湯,飲得出冇落味精,非常清甜及有很香嘅豬骨味。查看更多
+ 3
欖角骨
豉椒蒸倉魚
先食為敬1
比想像中好食
先食為敬1
2022-03-05
關注
深水埗高質兩餸飯三餸飯果然係抱着平常心去食 冇乜特別同同事去嗰頭做嘢只係路過諗住解決兩餐溫飽突然之間搵到好味 😋 感覺錢好🤣應該係最近幾個月新開之前行開行埋都唔覺有呢間餐廳睇個款式賣相都幾好😗飯多 菜 肉大大份整體係好食 價錢35-41左右查看更多
+ 5
PKD32
多款兩餸飯
PKD32
2022-02-17
關注
宜家經濟唔好,愈來愈多人買#兩餸飯 。但原來呢樣嘢,都可以流量好快,出品唔Hea 喔!今日喺深水埗經過#廚煌美食 ,發現除左兩餸飯,都可以買淨餸,原來仲可以同阿姐講一次過要兩款入到去無餐牌,但有幾個阿姐夾餸,見到有咩想食,就叫啦! 欖角骨+生炒骨 $43知道呢兩款比較出名,兩款都係酸酸甜甜,但感覺有唔同欖角骨似黑醋嘅味道,肉比較多生炒骨係白醋同茄汁味道,都係乾身,但骨比較多,好彩配菜得洋蔥,都仲叫多啲肉咬到廚煌美食深水埗汝州街232號地舖電話: 24788088#hkfoodie #foodporn #foodie #hkfoodlover #foodiesofinstagram #hkfoodie #food   #fastfood #美食 #香港美食 #小菜 #快餐 #小店 #外賣店 #相機食先查看更多
+ 1
欖角骨
生炒骨
鏡中人
疫情之下嘅救星
鏡中人
2022-02-14
關注
你知我知,家陣夜晚,大家冇啖好食,收工收得夜,買唔到餸煮飯真係大劑。好彩仲有兩餸飯,呢啲基層食物來幫助一下,咁樣都未至於要捱罐頭。深水埗呢一間「廚煌美食」就係一間我幾喜歡嘅兩餸飯餐廳。不過我今日唔係叫兩餸飯,而係叫淨餸,揀咗我鍾意食嘅「蓮藕炆腩仔」蓮藕炆腩仔,味道夠傳統,蓮藕夠爽又勁入味,腩仔肥瘦均勻又淋又滑都係好入味,個汁撈飯都係一流,如果唔係自己親身去買,都以為會係大酒家出品。「廚煌美食」簡直就係疫情之下嘅救星!查看更多
very cheap food
2022-02-22
回覆
有咩食完先講
簡簡單單就是晚餐了!
有咩食完先講
2022-02-06
關注
現在兩餸飯的餐廳多到快跟7—11一樣了,總有一間在你附近,大家都各出奇謀,希望可以殺出一條錢路!因為剛在附近吃完飯了,有點飽,就打算幫家人買外賣回去給他吃,剛好對面就是這家了,懶人的我就直接買了!兩餸飯(送例湯)(33元)看到這裡特地把欖菜骨標了出來,那我就叫了欖菜骨跟蒸排骨來吃吃看!果然欖菜骨吃起來味道真的挺不錯,外脆內嫩的,而且醃得非常入味,非常好下飯!而蒸排骨肉質挺嫩滑的,鹹中帶點甜,也很好下飯!查看更多
+ 2