2022-09-01
幸福駅係kongu裏面食日本菜嘅地方,有便當、飯團,都可以揀單點/跟Set🤔佢哋個櫃會show啲便當出嚟,不過除非賣晒,唔係嘅話佢哋都會由入面廚房(?)拎啲暖嘅便當俾客人~**店員好好咁話我哋知佢哋下星期會轉menu!! 大家應該有新嘢試~ (&等我回頭🙆🏻♀️)•Set A: 幸福便當 + 日式熱湯 + 甜點💰54我哋上完堂大概12:30去到,已經得返四款便當,如果大家想多啲選擇嘅話可能要中午前去食😥今次揀咗【和風牛肉便當🍱】,牛肉少肥再配上洋蔥&生薑,份量適中,啲飯都唔會硬,玉子甜甜哋,幾好食👍🏼日式熱湯應該係【豆乳湯🍲】,要讚個湯熱辣辣!有少少芝士味⋯?同埋兩粒豆腐,雖然唔係話好出色,不過因為個便當偏乾,所以配湯唔錯☺️除咗日式熱湯之外,其實都可以揀罐裝/包裝飲品~甜點可以自己喺個櫃揀,有唔同口味嘅芝士蛋糕 (size係壽司郎嗰種)&蕨餅,我就揀咗【抹茶蕨餅🍵】有五大粒,抹茶味唔太重,正常水準啦👌🏻•補充一下:因為店舖裏面得幾個位,而且要排隊嗰時會幾擠迫,所以大家通常會擔啲櫈喺綜合大樓片空地食 (或者拎去其他地方啦)
Set A: 幸福便當 + 日式熱湯 + 甜點💰54
和風牛肉便當