今次要介紹嘅餐廳係位於尖沙咀嘅幸匠燒,主打日式爐端燒。裝潢獨具日式風格,門面設有鳥居裝飾,更有飽覽海景嘅作為,頗為舒適。整體而言,環境、服務、以至食物皆令人十分滿意,值得一試。Shiawase is a Japanese izakaya located in Tsim Sha Tsui, specializes in skewers. The torii decoration in the front door and the panoramic sea view make this a perfect environment for you and your friends to enjoy. On the whole, the environment, service, and food are satisfying and worth recommending.◾白燒活鰻 (Salted Fresh Eel) $98活鰻外皮鬆脆,魚肉肥嫩多汁,絕對係驚喜之作。The eel has a crispy skin after grilling while preserving the

白燒活鰻 (Salted Fresh Eel) $98

活鰻外皮鬆脆,魚肉肥嫩多汁,絕對係驚喜之作。
The eel has a crispy skin after grilling while preserving the tender and juicy meat. This is definitely a surprise dish to us.

九州槍魷魚燒 (Japanese Squid) $168

魷魚燒嘅熟成度拿捏準確,保持軟彈嘅質感。醬汁嘅甜味與魷魚燒頗為搭配。
The timing of grilling is just-right to maintain the soft and elastic texture of the squid. The sweetness of the sauce matches well with the squid.

明太子幸福玉子卷 (Mentaiko Tamago-yaki) $98

玉子卷蛋味香濃,味道唔會太甜,內裡嘅明太子增添少量辛味。玉子卷記得要盡快食先可以品嘗到鮮嫩嘅質感。
The tamagoyaki has a strong flavour of egg. The addition of mentaiko supplements the tomagoyaki with a small amount of spicy flavour. Remember to eat it ASAP in order to enjoy the tender texture of the tamagoyaki.

免治雞肉棒 (Tsukune) $48

雞肉棒內裡富有大量軟骨,再蘸上蛋黃一同進食。軟骨彈牙嘅質感同蛋黃嘅滑形成強烈對比。
The tsukune is rich in cartilage and you can enjoy it together with egg yolk. The springy texture of the cartilage contrasts sharply with the smoothness of the egg yolk.

鰻魚鴨肝飯 (Grilled Eel Rice with Foie Gras) $268

第一次嘗試鰻魚同鴨肝依個組合,原本以為鰻魚同鴨肝會好滯,而店家好巧妙咁利用蘋果嘅清甜同山椒粉嘅辛味去消去鰻魚同鴨肝厚重嘅質感,值得欣賞。
It's our first time to have a combination of eel and duck liver. We thought the texture will be too heavy, but the addition of apple slices and sancho powder perfectly neutralizes the greasiness of eel and duck liver, which is appreciated.

福岡豚肉草莓卷 (Fukuoka Pork Strawberry Roll) $58

草莓嘅酸甜配上豚肉嘅鹹味,再蘸上少量煉奶,形成一道富有特色、清新唔油膩,意想唔到咁搭配嘅一道菜式。
The sweetness of strawberry and condensed milk contrasts with the saltiness of the Fukuoka pork. This is a distinctive, fresh and creative dish.

福岡豚肉蘆筍卷 (Fukuoka Pork Asparagus Roll) $48

相比豚肉草莓卷,豚肉蘆筍卷確實係略欠特色,當然質素依然不俗。但如果想品嘗新鮮嘅配搭,不妨嘗試豚肉草莓卷。
Compared to the pork and strawberry roll, the pork and asparagus roll is indeed slightly less characteristic, though it is still of high quality. If you would like to taste a surprising combination, then the pork strawberry roll will not disappoint you.

幸匠燒

Shiawase
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈4樓OTE402號舖
📍Shop OTE 402, 4/F, Ocean Terminal, Harbour City, 3-27 Canton Road, Tsim Sha Tsui
#fooodninja_hk_tsimshatsui
#photoninjasis
呢間係海港城嘅串燒店,由門面到鋪頭入面都好日式,仲要望住個維港食串燒真係嘆🤤┄┅┄┅┄┅┄┅┄𖣒 免治雞肉棒 $48雞肉棒好juicy,入面有d雞軟骨,食落好有口感,點埋蛋漿食味道更加香。評分:🌕🌕🌕🌖🌑-𖣒 九洲槍魷魚燒 $168魷魚一啲都唔韌,燒到好入味。特別係魷魚鬚好爽脆,會好想一口接一口咁食!評分:🌕🌕🌕🌗🌑-𖣒 福岡豚肉野菜卷¸.·´¯❧ 草莓 $58 👍🏻¸.·´¯❧ 芫茜 $48¸.·´¯❧ 露荀 $48 👍🏻¸.·´¯❧ 京蔥 $38四款野菜卷都係用豚肉包住黎燒,樣樣都好爽口新鮮!最驚艷係草莓豚肉卷,草莓勁甜,點埋煉奶仲好食,但又會食到豚肉嘅油脂香🤤🤤評分:🌕🌕🌕🌕🌘-𖣒 白燒活鰻 $98鰻魚燒到好香,如果個可以燒得再脆d就好啦~評分:🌕🌕🌕🌗🌑-𖣒 鰻魚鴨肝飯 $268鰻魚好肥美,配埋鴨肝真係好香口!上面仲有青蘋果片,夾埋一齊食清新又解膩。評分:🌕🌕🌕🌕🌑-𖣒 明太子幸福玉子卷 $98玉子卷入面包左明太子,食落除左有蛋嘅甜味仲有明太子嘅鹹香味,好惹味。評分:🌕🌕🌕🌗🌑
┄┅┄┅┄┅┄┅┄

評分:🌕🌕🌕🌕🌘
草莓
芫茜

𖣒 白燒活鰻 $98
鰻魚燒到好香,如果個可以燒得再脆d就好啦~

𖣒 鰻魚鴨肝飯 $268

九洲槍魷魚燒
芫茜
明太子幸福玉子卷
2021-11-05 483 瀏覽
海港城優勢就是有好多間餐廳都有維港景色,幸匠燒多了一份對客戶友善禮貌同真誠待客。午餐套餐👏樣樣都吸引。🥢前菜日式沙律,清爽一下味蕾。🥢日式咖喱和牛定食 $208日式咖喱味甜有咖喱香,和牛肉味香濃軟熟肥瘦適中。配日本珍珠米最為王道。😅😅遺失相片🥢燒油甘魚鮫 $228用燒烹調油甘魚最合適,大火將魚油迫出香氣四溢,魚鮫肉嫩鮮甜非常可口。🥢串燒拼盤 $68雞腿肉、免治雞肉棒同椎茸,我喜歡免治雞肉棒細緻嫩滑。👍🥢串燒拼盤 $108蠔、雞翼同草莓豬肉串,對草莓豬肉有點保留總覺得怪怪,食落去出奇特別酸酸甜甜草莓配同豬肉同食,肉味加草莓香味同甜酸味又幾新穎。🤣🍰甜品,椰子雪糕超香濃椰子味,口感軟滑不溜口完美。👏😍🥰商場優惠食滿 $200 用優惠卷減 $100 ,仲有得輸?贏曬喇👍👍👍👍
午餐套餐👏樣樣都吸引。

🥢前菜日式沙律,清爽一下味蕾。

🥢日式咖喱和牛定食 $208
😅😅遺失相片
🥢燒油甘魚鮫 $228

🥢串燒拼盤 $68
雞腿肉、免治雞肉棒同椎茸,我喜歡免治雞肉棒細緻嫩滑。👍

🥢串燒拼盤 $108

🍰甜品,椰子雪糕超香濃椰子味,口感軟滑不溜口完美。👏😍🥰

2021-10-05
優惠券
2021-10-25 507 瀏覽
環境:一進去感覺不如圖片的大,他安排了我們坐在轉角位,正常是可以看到180度海景,但椅子只有背着海景坐,所以變了背向180度海景,浪費了。食物:由於只有幾乎只有我一個人享用,所以叫了不多,魚生很鮮甜,他推薦了蟹蓋給我們,本來只叫了一個,後來發現味道不錯,又叫多了一個。服務:服務態度非常好,無論是經理或是服務生,都恭恭敬敬的,還把我們打包的食物放了冰,包裝還很仔細,給貼士是很值得🤓。總結:這裏環境清靜,望向大海,很適合過二世界,但只適合揸車人士,因為海運大廈這邊如果走路的話要行很久🙃。

2021-09-22
經理服務態度起初尚算好,但一知道我們無意入會做會員,態度就變lu 。明明就第二輪8:15入座,9點last order , 10要走,但9點問完仲有無嘢要加就好似想關門,不停車輪轉咁收曬枱上所有杯碟,9點就叫你比錢埋數。兩個人去食飯,建議刺身叫一人份量就可以,比想像中多,okay 新鮮。無揸車的話,叫酒飲比較好,無酒精飲品可免則免、淡如水。飲佢杯茶好過,每位有附加20茶錢的。千萬不要叫牛小排,overcooked 厚切無味,無陰公,剩為288一份。不過咁,有商場禮券幫補吓都可以試吓嘅。無事嘅,試一次okay, 再去就再諗諗,畢竟尖沙咀有咁多日本菜。

不過咁,有商場禮券幫補吓都可以試吓嘅。

五品刺身一人份量
牛小排
豚肉士多啤梨卷
2021-10-22
現金券
五品刺身一人份量
2021-10-20 361 瀏覽
好好彩竟然walk-in有位,望住個維港夜景同好友共進左美味既晚餐,店員都好好服務態度食物種類多,亦好好味,份量恰好串燒,燒物同鯛魚刺身都係十分滿意 (個刺身好好味,又唔會好油好濟)好多菜色都幾特別同有心思,啱喜歡打卡既朋友高興的晚餐,值得再幫襯
2021-10-20
現金券
2021-10-15 324 瀏覽
話說今日去食完飯埋單嘅過程裏邊聽到侍應問隔離枱需唔需要食免費嘅甜品雪糕於是乎我就問幫我買單嘅職員係咪有免費雪糕提供該名職員話今日冇呢一個Offer咁我就問佢咁點解隔離枱有?該名職員冇比答案我跟住我叫該名職員去查探一下結果該名職員一去不返亦都冇諗住返嚟解釋直到我搵到該店嘅經理店長經理同我講話係有呢一個雪糕嘅Offer完全係圾垃服務
話說今日去食完飯
埋單嘅過程裏邊聽到侍應問隔離枱需唔需要食免費嘅甜品雪糕
於是乎我就問幫我買單嘅職員係咪有免費雪糕提供
該名職員話今日冇呢一個Offer
咁我就問佢咁點解隔離枱有?
該名職員冇比答案我
跟住我叫該名職員去查探一下
結果該名職員一去不返
亦都冇諗住返嚟解釋
直到我搵到該店嘅經理
店長經理同我講話係有呢一個雪糕嘅Offer
完全係圾垃服務
🇭🇰 幸·匠燒 𝕊ℍ𝕀𝔸𝕎𝔸𝕊𝔼 @ 𝕋𝕤𝕚𝕞 𝕊𝕙𝕒 𝕋𝕤𝕦𝕚Weekend成日滿座嘅呢間串燒店,終於比我試到啦❕被呢度嘅草莓野菜卷吸引到,但偏偏就係因為佢而失望🥲而且定價比較高,質素麻麻,超級唔抵食…唔通集團式都冇好嘢?🔸海膽天婦羅 𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 $𝟏𝟒𝟖幾款天婦羅中,最後都係揀咗海膽天婦羅,想睇吓佢點樣將海膽炸成天婦羅之餘,又唔會散哂🧐天婦羅炸得幾靚,上菜亦都好搶眼。配搭埋冬菇及番薯🍠天婦羅,份量都幾足夠❕不過一咬落去就好失望😭海膽天婦羅應該係用咗紫蘇葉🌱包住左海膽,而令到海膽係炸嘅過程中唔會散晒。不過紫蘇葉嘅味道完全搶晒海膽嘅鮮味,根本就食唔到海膽味😓🔸 雞泡魚干 𝐠𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐩𝐮𝐟𝐟𝐞𝐫 𝐟𝐢𝐬𝐡 $𝟕𝟖 較乾身嘅雞泡魚乾,有點失望🥲乾爭爭又崩咗半條,咬落去欠水準,冇咗雞泡魚干個種juicy口感。👎🏻草莓野菜卷 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐩𝐨𝐫𝐤 $𝟓𝟖 失望嘅一款串燒👎🏻非日本草莓旺季,但草莓都幾甜🍓睇其他食評,圍住草莓嘅豚肉片都幾厚,有啲更係兩至三層。但當日上菜,草莓只係圍住薄薄一層嘅豚肉片🥲仲要就斷就斷咁…(可能係自費嘅分別?)味道唔錯,一鹹一甜幾特別

前菜

🔸海膽天婦羅 𝐒𝐞𝐚 𝐔𝐫𝐜𝐡𝐢𝐧 $𝟏𝟒𝟖
海膽天婦羅

雞泡魚干

草莓野菜卷

失望嘅一款串燒👎🏻非日本草莓旺季,但草莓都幾甜🍓睇其他食評,圍住草莓嘅豚肉片都幾厚,有啲更係兩至三層。但當日上菜,草莓只係圍住薄薄一層嘅豚肉片🥲仲要就斷就斷咁…(可能係自費嘅分別?)味道唔錯,一鹹一甜幾特別,仲跟埋碟煉奶,邪惡感激增🆙建議留返最尾先食💁🏻‍♀️

👎🏻芫茜野菜卷 𝐜𝐨𝐫𝐢𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐩𝐨𝐫𝐤 $𝟒𝟖
芫茜野菜卷

呢款野菜卷又係失望至極。薄薄一片豚肉卷住一束芫茜,芫茜因為燒過,頭尾有啲燶,咬落有點脆,不過苦😔中和唔到豚肉片嘅油膩👎🏻👎🏻定價又係略高

🔸雞翼 𝐜𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐰𝐢𝐧𝐠𝐬 $𝟒𝟖
雞翼

一串兩隻雞翼,價格定得有點高😅普普通通,沒有特別

雞皮/雞腎

🔸雞皮 𝐜𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐬𝐤𝐢𝐧 $𝟑𝟖
一串6-8塊雞皮,燒到剛好冇燶,咬落脆卜卜,雞皮嘅油慢慢滲透口腔😋

🔸雞腎 𝐜𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐆𝐢𝐳𝐳𝐚𝐫𝐝 $𝟑𝟖
一串4-5粒雞腎,灑上少許黑椒調味,咬落唔會太韌,燒得剛好👍🏻

🔸雞腿肉 𝐜𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐭𝐡𝐢𝐠𝐡 $𝟒𝟖
雞腿肉

都係普普通通嘅菜式,雞肉有少少overcooked,有點乾,係靠搽喺面嘅醬汁調味🍯

銀杏/和牛

🔸和牛串 𝐃𝐢𝐜𝐞𝐝 𝐖𝐚𝐠𝐲𝐮 $𝟏𝟎𝟖
入口即溶嘅和牛肉質😋一串四粒和牛肉,油光滿滿✨,咬落好香和牛味!

👎🏻日本銀杏 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐆𝐢𝐧𝐤𝐠𝐨 𝐍𝐮𝐭𝐬 $𝟒𝟖
日本銀杏?定普通白果🥲好似比人呃嘅咁,銀杏味欠奉,一串4粒唔值💸

———
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈4樓OTE402號舖 | Shop OTE 402, 4/F, Ocean Terminal, Harbour City, 3-27 Canton Road, Tsim Sha Tsu

🄾🅅🄴🅁🄰🄻🄻:不推薦👎🏻失望至極嘅串燒店,集團式餐廳真係唔好抱太大期望😭食物份量唔統一,質素普普通通,名過於實。

💰 ᴘʀɪᴄᴇ ᴘᴇʀ ᴘᴇʀsᴏɴ - $500up
前菜
雞皮/雞腎
2021-10-10 265 瀏覽
環境很好,可以望到海景,座位寬敞,食物不錯,熱辣辣,會分開上,保持熱度,服務人員非常之好,會主動加茶,又會問食物味道如何,臨走小插曲,唔小心跌簽咭單據,多得職員提醒才沒有遺失,會再光顧。
2021-10-09 316 瀏覽
日式海景既串燒店,門口設計咗鳥居⛩️設計非常之特色✨✨(^ー^)ノ環境舒服,維港景致一覽無遺,食物服務都一樣高水準✨✨(*≧ω≦)✨✨(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)每個午市套餐包括前菜,主菜,漬物,麵豉湯,日本飯☺️☺️✨✨每個套餐既前菜係相同既,前菜做得很好吃。✨✨(≧▽≦)🔸幸串燒盛合🔸 $358和牛舌、黑豚、手羽先、華味鳥雞腿肉、大蝦、露筍、野菌配3款醬汁🔸燒和牛小排🔸 $388日本的味道,牛既味道不錯,但廚師煮得有點兒太熟✨🤩🤩整體來說,🍢✨串燒比較吸引,喜歡居酒屋既朋友可以一試!🤩🤩✨(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✨✨
日式海景既串燒店,門口設計咗鳥居⛩️設計非常之特色✨✨

每個套餐既前菜係相同既,前菜做得很好吃。✨✨(≧▽≦)

🔸幸串燒盛合🔸 $358
和牛舌、黑豚、手羽先、華味鳥雞腿肉、大蝦、露筍、野菌
配3款醬汁

🔸燒和牛小排🔸 $388
日本的味道,牛既味道不錯,但廚師煮得有點兒太熟

2021-09-28 573 瀏覽
上星期臨近中秋,帶媽媽去尖沙咀搵食,見到幸匠燒門面華麗就入去試下,店員安排咗海景位,店內簡潔舒適因為我同媽媽食量唔多,就叫咗個午餐定食同幾碟串燒share定食份量適中,味道過得去,有麵豉湯同沙律,沙律入面有帶子刺身,醬汁酸酸甜甜好醒胃,我哋將飯加10蚊換了讚岐烏冬,彈牙份量少。但串燒比較出色,由其和牛脷、活鰻、魷魚。要讚一下店員非常有禮細心,見到我杯漏水主動換,會一路跟貼但又不會俾到壓力。整體黎講食物質素高,望住維景食得開心,服務態度也值得加許😍👍🏻食完之後都一直回味
因為我同媽媽食量唔多,就叫咗個午餐定食同幾碟串燒share
但串燒比較出色,由其和牛脷、活鰻、魷魚。

食完之後都一直回味
2021-09-18
定食沙律
和牛脷
九州槍魷魚燒
幸·匠燒位於尖沙咀海港城,裝修行日本風,好精緻好靚🤩 門口嘅鳥居神社好適合打卡⛩️ 近窗邊位仲可以一覽維港海景,夠曬chill🥳.🥚 免治雞肉串 🐣 • $48.採用福岡博多華味鳥🐥 肉碎粒幾有口感,仲食到幾爽脆嘅雞軟骨碎‼️可以點蛋汁醬油食,味道好濃,幾正幾惹味👅.🐷 福岡豚肉草莓卷 🍓 • $58.係五花腩薄片包住士多啤梨,配搭幾有新意‼️士多啤梨好新鮮爆曬汁,酸甜同鹹味配搭幾衝擊🍓仲可以點煉奶令味道層次更豐富🙈 但覺得唔係特別夾🤣.🐟 白燒活鰻 🔥 • $98.鰻魚肉質嫩滑彈牙,外皮燒得幾香脆🙈 但整體調味普通,覺得唔算好特別🥲 .🌱 福岡豚肉芫茜野菜卷 🐖 • $48.芫茜味好重好重,所以唔係幾食到呢個🤣 不過燒得幾香脆!.🍤 天婦羅盛盒 🍱 • $238.天婦羅盛盒一共有九件天婦羅🍤 有海老、帶子、椎茸、蕃薯、露荀同南瓜🎃 炸粉好薄脆,炸蝦好大條好彈牙🦐 蕃薯南瓜都好綿滑,配埋卜卜脆嘅炸粉,口感幾豐富,幾好食🥳.🔥 九州槍魷魚燒 🦑 • $168.份量幾大,魷魚幾嫩幾彈牙,配埋燒汁好惹味!味道似海洋公園嘅燒魷魚😋.🤍 華味鳥雞心 🐥 • $38.燒得幾香口,夠爽脆夠有彈性 🙈.🐣
🥚 免治雞肉串 🐣 • $48
🐷 福岡豚肉草莓卷 🍓 • $58
🐟 白燒活鰻 🔥 • $98
🌱 福岡豚肉芫茜野菜卷 🐖 • $48
芫茜味好重好重,所以唔係幾食到呢個🤣 不過燒得幾香脆!
🍤 天婦羅盛盒 🍱 • $238
🔥 九州槍魷魚燒 🦑 • $168
🤍 華味鳥雞心 🐥 • $38
燒得幾香口,夠爽脆夠有彈性 🙈
🐣 華味鳥雞尾 🐓 • $38
係偏肥美嘅部位,食落幾鮮嫩幾juicy‼️
🐓 雞膝軟骨 🐔 • $38
幾有嚼勁,咬落好脆!但整體較為普通🙈
🌫 Smoky Angel 🍓• $88
係iichiko + mezcal + bianco + orange biter,淡淡嘅酒味幾易入口,但有少少甜 🤏🏻
🍑 Peach Rose Lady 🌹 • $68
比較鍾意呢杯無酒精嘅🙈 係peach juice + rose syrup + ginger ale,桃味幾重🍑
2021-09-21 403 瀏覽
nice view , excellent service, great food gathering ❤️二位由黃昏食到夜晚,由環境開始講,一個字冇得輸!當然坐窗邊先係🥳好好彩book 到有窗口位!要食又想坐窗口位就早啲book la😜所以1⃣️早係opening rice book 位再用open rice 買左個折扣海景盛set $194 位未計加一,包以下食物!⭐️代表好味程度(5⭐️最高)💫代表半粒串燒6串及前菜小食串燒:雞膝軟骨⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️雞尾⭐️⭐️⭐️(燒得末夠脆,但味道好好味)雞腎⭐️⭐️⭐️💫免治雞肉棒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️手羽先⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️雞腿肉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️到service 方便,吾使講!好少遇到甘細心❤️真係比個like 👍🏻, 點解呢?因為一坐低就waiter 主動問有沒有嚟過,有d咩吾食(加分位)!仲主動幫客人影相,加茶,每道串燒上枱都有講係咩!唯一美中不足係結脹時,個埋單姐姐收左我原價,忘記扣我在open rice 比左嘅錢!之後經理立即過嚟更正😆 overall everything is good! 走前仲問我係吾係門口影相,老實講,門口位的確似去左日本😆但我冇影,朋友影左,因為佢係正宗港女🙄

⭐️代表好味程度(5⭐️最高)💫代表半粒
串燒6串及前菜小食
串燒:
雞膝軟骨⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
雞尾⭐️⭐️⭐️(燒得末夠脆,但味道好好味)
雞腎⭐️⭐️⭐️💫

雞髀肉
Opening  rice  買左set  海景串燒盛
雞腎&免治雞肉串
雞髀肉
🥩【和牛小排】$288係和牛呀!!!😍😍😍 煎得啱啱好油脂感滿滿 好嫩 有牛味加埋木魚碎更有日本風味~-🍱【鰻魚鴨肝飯】$268驚食串燒唔夠飽 所以叫咗個飯~ 呢個係menu唯一一個飯鰻魚&鴨肝比嘅份量都幾多 唔錯嘅~-🍤【天婦羅盛】$208個人覺得呢個幾抵食 份量幾多 每樣都有兩件食材全部都好高質 新鮮~特別鍾意無花果天婦羅 好特別!不過整體全部都偏油🙈 覺得可以更好-🐟【白燒活鰻】$98$98得一串 不過真係好好味 正過鰻魚飯嘅鰻魚燒得勁香 好嫩 又唔乾😋 冇加醬白燒 更加食到鰻魚本身嘅香~-🍗【免治雞肉棒】$48免治雞肉+雞軟骨 口感幾特別再可以點埋蛋汁食~ 唔錯-🍓【草莓· 豚肉野菜卷】$58草莓 + 豚肉 + 煉奶✨ 好創新嘅組合~草莓嘅甜同豚肉嘅鹹&油脂又幾夾~-🌱【京蔥· 豚肉野菜卷】$38-✨推薦指數:8/10 (如果有海港城coupon值得去食!抵勁多!)💰人均消費:$520 (用5張海港城coupon—>$322)⏳等候時間:book枱
🥩【和牛小排】$288
係和牛呀!!!😍😍😍 煎得啱啱好
油脂感滿滿 好嫩 有牛味
加埋木魚碎更有日本風味~

🍱【鰻魚鴨肝飯】$268
驚食串燒唔夠飽 所以叫咗個飯~ 呢個係menu唯一一個飯
鰻魚&鴨肝比嘅份量都幾多 唔錯嘅~

🍤【天婦羅盛】$208
個人覺得呢個幾抵食 份量幾多 每樣都有兩件
食材全部都好高質 新鮮~
特別鍾意無花果天婦羅 好特別!
不過整體全部都偏油🙈 覺得可以更好
天婦羅盛

🐟【白燒活鰻】$98
$98得一串 不過真係好好味 正過鰻魚飯嘅鰻魚
燒得勁香 好嫩 又唔乾😋
冇加醬白燒 更加食到鰻魚本身嘅香~

🍗【免治雞肉棒】$48
免治雞肉+雞軟骨 口感幾特別
再可以點埋蛋汁食~ 唔錯

🍓【草莓· 豚肉野菜卷】$58
草莓 + 豚肉 + 煉奶✨ 好創新嘅組合~
草莓嘅甜同豚肉嘅鹹&油脂又幾夾~

🌱【京蔥· 豚肉野菜卷】$38

⏳等候時間:book枱
  • 天婦羅盛盒
  • 白燒活鰻
  • 福岡豚肉草莓卷
去唔到日本旅行唯有去返啲裝潢靚啲嘅日本餐廳食返餐好嘅~今次嚟到喺海港城嘅 @shiawasehk 幸·匠燒食串燒🤪一去到門口已經見到好靚嘅打卡位😍遲啲沙田仲有同日山聯同嘅新分店,好期待啊~♕ 串燒 ♕整體串燒定價雖然比較貴,但又真係燒得好好食🤩調味亦都剛好,又帶得出肉嘅香味,好怕有時啲串燒好鹹,呢度嘅絕對冇呢個問題。ღ 雞心 $38第一次食雞心,爽口,好特別嘅口感。╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟳/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬ღ 雞尾 $38雞尾脂肪較多,口感滑嫩,爽口𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟳/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬ღ 雞膝軟骨 $38骨軟肉嫩,一粒又一粒咁食唔停口!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱:𝟳.𝟴/𝟭𝟬ღ 免治雞肉串 $48/1去到邊度食串燒都必點呢一款,有蛋汁真係加超多分!!略嫌醬汁有少少鹹🤏🏻但都尚可接受,仍然係會用醬汁點埋其他串燒食🤪╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬ღ 福岡豚肉草莓野菜卷 $58/1好神奇嘅一個配搭,但又出奇地夾~草莓𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆,甜品同豚肉嘅鹹香又幾夾,想再

♕ 串燒 ♕

ღ 雞心 $38
第一次食雞心,爽口,好特別嘅口感。

ღ 雞尾 $38
雞尾脂肪較多,口感滑嫩,爽口𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆!

ღ 雞膝軟骨 $38
骨軟肉嫩,一粒又一粒咁食唔停口!

ღ 免治雞肉串 $48/1

ღ 福岡豚肉草莓野菜卷 $58/1
好神奇嘅一個配搭,但又出奇地夾~
草莓𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆,甜品同豚肉嘅鹹香又幾夾,想再食甜啲嘅朋友仔可以點埋煉奶,又另一番風味~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬

ღ 福岡豚肉芫茜野菜卷 $48/1
唔食芫荽嘅我哋轉左做韭菜,韭菜清爽,有肋解豚肉嘅膩。
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬

ღ 白燒活鰻 $98
本身都唔太想像到$98一串串燒係咩味道,但又真係燒得幾好,鰻魚肉嫩滑,重點係外皮香脆~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬

ღ 九州槍魷魚燒 $168
淨係食串燒就應該真係食唔飽㗎啦~叫翻份燒物𝘀𝗵𝗮𝗿𝗲食剛剛好!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬

ღ 天婦羅盛盒 $238
見到基本上每一台都會叫呢個天婦羅拼盤,有齊晒海老、帶子、椎茸、蕃薯、露荀、南瓜。天婦羅炸粉厚度剛好,香脆,但又唔太油膩。
特別喜歡海老同埋帶子,好食👍🏻
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬

幸·匠燒 @shiawasehk
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_TST #BELLYwongs_satin
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_japanese #BELLYwongs_meats
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_highclass • $𝟱𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ 🙂